Zasto te bog prvo ubaci u bedak, a onda te izvuce?

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ta pitanja sam ja davno postavila:

- Zašto se loše stvari dešavaju dobrim ljudima?
- Zato što su to iskušenja.
- Zašto dobri ljudi padaju u iskušenja?
- Zato što su iskušenja dar od Boga.
- Zašto lošim osobama (ubicama, pedofilima...) ne "daruje" iskušenja?
- Zato što im nisu potrebna, loši su sami po sebi.

Ceo život si u iskušenju i to te tera da budeš bolji i bolji, tj. da plivaš i plivaš...

Za nekoga je Bog, za nekoga je Svemir... Sudbina... Balans... možda nije ni važno.

Ta pitanja sam ja davno postavila:

- Zašto se loše stvari dešavaju dobrim ljudima?
- Zato što su to iskušenja.
- Zašto dobri ljudi padaju u iskušenja?
- Zato što su iskušenja dar od Boga.
- Zašto lošim osobama (ubicama, pedofilima...) ne "daruje" iskušenja?
- Zato što im nisu potrebna, loši su sami po sebi.

Ceo život si u iskušenju i to te tera da budeš bolji i bolji, tj. da plivaš i plivaš...

Za nekoga je Bog, za nekoga je Svemir... Sudbina... Balans... možda nije ni važno.
Ima iskusenja, ali ima i izvlacenja. Recimo neke stvari iz detinjstva koje ne umem da objasnim kako sam preziveo. :heart:

Zasto je to tako?
Није те Бог убацио у канал, него твоје трчање за задовољаствима те углавило ту...

Бог је само пустио да видиш, да је у пехару земаљских сласти, увек на дну змија која убрзо трује депресијом и празнином све што је пре било слатко и пожељно...

Такав је духовни закон, човек сам себе гомилом жеља искушава јер неће да се покаје, док не заглави на дно...

Једина разлика између затрованих религија и атеизма је што атеизам не нуди ништа као противотров, јер све сем себе негира
ateizam te ne truje za razliku od religije ateizam nije religija nego samo odbacivanje vere u deda mraza koga zovete bog i ništa više

Elem, na osnovu svog zivotnog iskustva, bog te stavlja na iskusenja
proporcionalno ambiciji, a onda puf, izvuce te, kad mislis da je kraj.
Zasto je to tako?
Da bi upoznao istinu mora te Bog pustiti da se suocis sa istinom
da shvatis u kakvom svetu zivis
da vids ko su tvoji neprijatelji
a Bog ne iskusava nego je kusac Sotona i njegovi demoni
Bog dopusta zlo da bi se usocio sa istinom o ovom svetu
a sve koji prizivaju Boga onda i stiti i vodi

Видиш да си у негацији свега сем атеизма (религиозна негација)...

Да би нешто доказао, потребан је позитивизам
teret dokazivanja je na onima koji tvrde da deda mraz postoji ne na onima koji kažu daj neke dokaze za tvog deda mraza ne funkcionišu stvari tako dokaži da deda mraz ne postoji nego je teret dokazivanja na onome koji iznosi u ovom slučaju izvanrednu tvrdnju

teret dokazivanja je na onome koji iznosi izvanrednu tvrdnju a ne na onome koji je skeptik u vezi te tvrdnje šta ti nije jasno
Ево да поставимо конкретно питање. Ако Бога нема како су пророци у Старом завјету прецизно пророковали о животу и смрти Господа Исуса Христа вијековима прије ових догађаја? Зашто су сљедбеници Исуса Христа наставили вјеровати у Њега као Месију и након Његове срамне смрти на крсту док су рецимо сљедбеници Бар Кохбе престали постојати одмах чим је Рим угушио његову побуну 135. године?

Back