Zasto svi kukaju, a niko nece da radi??

billy_THE_kid

Primećen član
Banovan
Poruka
929
Cinjenica je, nepobitna, i dokazana , da Srbi eskiviraju sljaku na sve nacine. Tacno je da su zeleli kapitalizam, ali su svi utripovali da bi bas oni trebali da budu kapitalisti, sto bi bilo malo mnogo kapitalista na ovako malu zemlju. A neko bi opet morao i da radi za njih. Samo je pitanje KO???

Elem, ko ne veruje, neka da besplatan mali oglas u Halo oglase, za neki normalan, svakodnevan posao, kao npr. prodavacica, rostilj majstor, mesar, pekar.........NECE NIKO NI DA SE JAVI DA PITA KOLIKA JE PLATA, BRE , A KAMO LI DA DODJE NA RAZGOVOR....
Naglasavam da , i ako se neko javi, cisto iz radoznalosti, ponudi prosecnu platu, prijavu za stalno, markicu......DOCI CE NIKO, ILI PAR ZALUDNIH FACA!!!!!!GARANTOVANO!!!!ISPROBANO!!!!!

Nasuprot tome, ako date oglas za promoterku, PR, MEnagera bilo koje vrste, bicete zatrpani prijavama.....znaci...samo fensi sljake dolaze u obzir......ako moze, nesto u vezi modnih dogadjanja, televizije, ili bar da se mnogo putuje.......

Ko i dalje ne veruje, neka trazi radnike preko biroa..........hahahahhhahaha
To je tek igranka, kad ti njihov sluzbenik kaze, na tvoju primedbu zasto niko ne dolazi na razgovor, citiram: Probajte da nadjete nekog na crno, ovi mladi nece da ustaju rano, a i sve dalje od tri autobuske stanice im je daleko""

ZAKLJUCAK: PUTUJ EVROPO, I NE CEKAJ NA NAS......OVDE JE SRECA JEDNA NEOPISIVA, TAMAN TAKO KAKO SMO ZASLUZILI!!!!!!!!!!!!!!!

billy_THE_kid:
Cinjenica je, nepobitna, i dokazana , da Srbi eskiviraju sljaku na sve nacine. Tacno je da su zeleli kapitalizam, ali su svi utripovali da bi bas oni trebali da budu kapitalisti, sto bi bilo malo mnogo kapitalista na ovako malu zemlju. A neko bi opet morao i da radi za njih. Samo je pitanje KO???

Elem, ko ne veruje, neka da besplatan mali oglas u Halo oglase, za neki normalan, svakodnevan posao, kao npr. prodavacica, rostilj majstor, mesar, pekar.........NECE NIKO NI DA SE JAVI DA PITA KOLIKA JE PLATA, BRE , A KAMO LI DA DODJE NA RAZGOVOR....
Naglasavam da , i ako se neko javi, cisto iz radoznalosti, ponudi prosecnu platu, prijavu za stalno, markicu......DOCI CE NIKO, ILI PAR ZALUDNIH FACA!!!!!!GARANTOVANO!!!!ISPROBANO!!!!!

Nasuprot tome, ako date oglas za promoterku, PR, MEnagera bilo koje vrste, bicete zatrpani prijavama.....znaci...samo fensi sljake dolaze u obzir......ako moze, nesto u vezi modnih dogadjanja, televizije, ili bar da se mnogo putuje.......

Ko i dalje ne veruje, neka trazi radnike preko biroa..........hahahahhhahaha
To je tek igranka, kad ti njihov sluzbenik kaze, na tvoju primedbu zasto niko ne dolazi na razgovor, citiram: Probajte da nadjete nekog na crno, ovi mladi nece da ustaju rano, a i sve dalje od tri autobuske stanice im je daleko""

ZAKLJUCAK: PUTUJ EVROPO, I NE CEKAJ NA NAS......OVDE JE SRECA JEDNA NEOPISIVA, TAMAN TAKO KAKO SMO ZASLUZILI!!!!!!!!!!!!!!!

TAKO JE!!!

Tacno , tako je vecina njih nece da radi i nema radne navike o tome bi mogli romani da se napisu svi kukaju i svima je lose a retko ko hoce da ide da radi cesto puta sam cula pa ja necu da radim za male pare bolje da sedim nego da radim za sicu. Steta mi smo tako bogata zemlja po pitanju svega samo kad bi se malo potrudili bilo bi nam svima najbolje ali treba se ujutru dugo spavati satima kafenisati ,setati i ziveti na tudj racun. ,i stalno kukati kako se nema onaj ko radi taj i ima .

Izreke , tipa " NIKO NE MOZE TAKO MALO DA ME PLATI KAO STO JA MOGU MALO DA RADIM" , ili ono cuveno: "KAKO TI JE NA POSLU??___SUPERRR, NE RADIM NISTA!!"
To moze samo Srbin da smisli.......Na oglas se jave ljudi, npr. iz Zemuna, i kad im kazes da je posao na Banjici, oni kazu (neces verovati) ....DALEKO MI JE......EEEEEEEJJJJJJ!!!!!!!!!.....DALEKO!!!!!!!!

Na zapadu se ljudi sele po 1000km. kad dobiju posao u drugom gradu, bez frke.....

Nikada od nas ljudi, nece postati normalna Evropska zemlja....uvek cemo ostati orijentalni Balkanci.....to su geni, i tu pomoci nema!!!!!

billy_THE_kid:
Izreke , tipa " NIKO NE MOZE TAKO MALO DA ME PLATI KAO STO JA MOGU MALO DA RADIM" , ili ono cuveno: "KAKO TI JE NA POSLU??___SUPERRR, NE RADIM NISTA!!"
To moze samo Srbin da smisli.......Na oglas se jave ljudi, npr. iz Zemuna, i kad im kazes da je posao na Banjici, oni kazu (neces verovati) ....DALEKO MI JE......EEEEEEEJJJJJJ!!!!!!!!!.....DALEKO!!!!!!!!

Na zapadu se ljudi sele po 1000km. kad dobiju posao u drugom gradu, bez frke.....

Nikada od nas ljudi, nece postati normalna Evropska zemlja....uvek cemo ostati orijentalni Balkanci.....to su geni, i tu pomoci nema!!!!!

ŽIVA ISTINA!!!

Ti mora da si neki privatnik,pa sad malo .....ovde po Forumu.Naravno da ljudi pitaju kolika je plata.Neće valjda za klikere da rade.Ne zivi se od ljubavi prema poslu nego od para.Svako normalan zeli da zna kolika ce mu plata biti.I ti to verovatno mislis,samo se malo ovde istresas. I nemoj molim te sada da meni postavljas pitanja i konstatujes kako sam ja verovatno neki neradnik i kako sam se nasla prozvana,jer ja radim od jutra do sutra za neki solidnu platu - moze se reci i manju nego sto treba,ali sta cu :roll: svaki svoj dinar krvavo zaradim.
A to sto kazes da sve hoce u promoterke - devojcice koje studiraju i moraju da pohadjaju predavanja tim putem mogu da zarade za dzeparac.

billy_THE_kid:

pa i ja bih se selio za 2500 eura na zapadu,a ovde stan,hrana ,zivot pa vidi prike moj kako je

darko05:
pa i ja bih se selio za 2500 eura na zapadu,a ovde stan,hrana ,zivot pa vidi prike moj kako je

Prike moj, na zapadu je plata, na nasu zalost mnogo veca od 2500 evra......

Ali, kao dokaz da nisi u pravu, su prazni , opremljeni domovi zdravlja, sa sve stanovima, koji zvrje prazni, u malim mestima, jer, boze moj, niko nece da iz bg ode da radi par godina u Surdulicu.

A tamo ljudi mole za doktora, spremni su da mu pored redovne plate, oni sami jos doplacuju, plus placen stan, a za hranu da ne pricamo.
Pa oduvek su doktori po selima i varosicama dobijali od mestana hrane , da nisu mogli da pojedu.

Ali, prike, bolje sedeti na birou u bg , nego leciti ljude u tamo nekoj vukojebini...zar ne??

Primera za to da nam pomoci nema dok se ne naucimo da MORA DA SE RADI, je bezbroj.....kapiram da ipak neka genetska greska mora da se ispravi kod Srba....

strasno me nervira kad ljudi cuju da si na zapadu pa misle da beres eure na drvetu to je tacno da je bilo bolje ali pre 1o-2o godina ali sada izvini molim te odakle ti taj podatak da su plate na zapadu 25oo eura to je sasvim pogresno mozda neki docent ili tome slicno ali prosecna plata jednog gradjenina u nemackoj je 11oo do 13oo i sta ti znaci ta plata kada je ti dobijes i samo je das primer stan od 600 do 1000 eura stara gradnja mali od 40-50 kvadrata struja 100 eura porez i osiguranje ,hrana odeca obuca itd.....pa ti sad vidi kako ovi na zapadu zive a to sto neznaju ni za svadbu ni izlazak ni provod ovde ti treba pidzama i radno odelo a da ne pricam koliko ljudi ovde otupe i sto im je dusa prazna

darko05:
e blago tebi!ja putujem 50km od svog mesta i to ovde niko ne smatra nenormalnim(zivim u francuskoj) samo mi se ljudi iz yuge cude "jao sto tako daleko",koje daleko pa ima ljudi iz mog grada koji rade u nemackoj ili svajcarskoj i putuju svaki dan,ali ne za tih 2500€
o cemu vi mastate?

hanibaI77:
e blago tebi!ja putujem 50km od svog mesta i to ovde niko ne smatra nenormalnim(zivim u francuskoj) samo mi se ljudi iz yuge cude "jao sto tako daleko",koje daleko pa ima ljudi iz mog grada koji rade u nemackoj ili svajcarskoj i putuju svaki dan,ali ne za tih 2500€
o cemu vi mastate?
ISTINA je negde uvek izmedju dva ekstrema
malko ozbiljnije svi da porazmisle pre nego li otkucaju bilo sta.

................
ko zna zna ko ne zna i ne treba da zna :-|

hanibaI77:
ovo sto sam ja napisala nije nikakav extrem!zaradjujem prosecno,ne zalim se previse
ali ne treba sanjati da lezim u fotelji a plata pada s neba
ovde svako svoju platu ZARADI
nene govorio sam o drugim extremima
nije bas da svi lenstare ali nije bas ni da se svi trude
stvar je mnogo dubokoumnija da bi je obican reply kao ono ajde da kucamo nesto pokrio
a ako se ne obradi ozbiljno nije zaista vredno ni pomena.

Pa ja svo vreme pričam da posla uvek ima, samo što ljudi dignu nosiće pa neće da rade... Devojke završe fakultet i misle da su samo time zaslužilo svo dobro ovog sveta.

Samo nemojte to da vezujete za Srbiju, lenjost je univerzalna.
S tim što i tu ima još da se priča... U vezi sa tim putovanjima do posla i selidbama... Hanibalka, kojim ti kolima putuješ do svog posla? Ljudi ovde pišu o prevozu autobusom. Znam tipa koji svaki dan putuje na posao od ns-a do bg-a autobusom. I ne buni se...

Groucho Marx:
Pa ja svo vreme pričam da posla uvek ima, samo što ljudi dignu nosiće pa neće da rade... Devojke završe fakultet i misle da su samo time zaslužilo svo dobro ovog sveta.

Samo nemojte to da vezujete za Srbiju, lenjost je univerzalna.
S tim što i tu ima još da se priča... U vezi sa tim putovanjima do posla i selidbama... Hanibalka, kojim ti kolima putuješ do svog posla? Ljudi ovde pišu o prevozu autobusom. Znam tipa koji svaki dan putuje na posao od ns-a do bg-a autobusom. I ne buni se...
dragi gruco,putujem vozom,jer mi je benzin plus parking svaki dan mnogo skuplje od pretplate za voz koja je ipak 67€.a i auto koji imam sam svakako zaradila,nije mi sirak poklonio

sve je to ok cast izuzecima nisu stimulisani pa sta imam ja od toga sto dobijem nekih 12oo eura kad vise od pola dam za stan itd vec sam pisala o tome prema tome koju ja stimulaciju imam kako bi se vi osecali da u srbiji dobijete ok stimulisani ali vise od pola date za stan i to ne luksuzanda li bi onda imali motivaciju

extra?paaaa sad zavisi,meni je ok,putujem naravno 2. klasom,nema smeca na podu,sedista su mekana,ima dovoljno mesta da svi sednu,nista ne smrdi.ali to je ovde normalno.kad bi svi radili svoj posao i kod nas bi to bilo normalno.to je nesto sto se ne dobija automatski nego svi zapnemo pa cistacica voza kod mene ima extra savet koja joj sminka najbolje odgovara a ja kod nje sedim u cistom i toplom.
putujem,e sad zavisi koji voz uhvatim.normalno 20 min ali nekad ima onaj sto se zaustavlja u svakom selu i s njim ladno procitam pola "120 dana sodome" :lol: 50 min putuje
znaci sinoc sam dosla kuci u 21h a otisla od kuce u 10h30

vesna1356:
sve je to ok cast izuzecima nisu stimulisani pa sta imam ja od toga sto dobijem nekih 12oo eura kad vise od pola dam za stan itd vec sam pisala o tome prema tome koju ja stimulaciju imam kako bi se vi osecali da u srbiji dobijete ok stimulisani ali vise od pola date za stan i to ne luksuzanda li bi onda imali motivaciju

sad zaista mislim da bi mi, koji smo ostali u Srbiji i koji koliko toliko pokusavamo da unapredimo uslove zivota u istoj, trebali da saljemo barem pola plate ljudima koji su otisli da zive u zemljama evropske zajednice... mislim, posto se toliko muce!
evo, ja odvajam prvi!!! ko je jos za to??!!

Znaci ko je napolju - taj bi nazad. Ko je u SGG - taj bi napolje.

Ako ste svi u pravu, onda meni nisu jasni ni jedni ni drugi: Nije mi jasno da neko zivi na Zapadu a radi za 1200 evra, to je stvarno nedovoljno za normalan zivot. U stvari jasno mi je. To je taman takva plata da jeste da nije motivacija da ostanes, ali ne mozes ni da se vratis. Nikad da ustedis pa da recimo pocnes nesto...

A nije mi jasno ni da neko u SCG nema posao a nece da radi za 200 evra. To jest jasno mi je. Jos se nije ogladnelo. Jos se moze kod mame i tate na kazan. Valjda je bolje da radim za malu platu dok se ne ukaze nesto bolje, nego da sedim na rukama i cekam to nesto bolje.

ja ne bih nazad,a 1200€ jeste dovoljno za normalan zivot,tj da kupis auto,ides na letovanje i jedes 2 puta mesecno u restoranu,kupis 1 par cipela mesecno itd(ja to smatram normalnim zivotom)
ali ne volim da se misli da smo to dobili,sto je omiljena mastarija komunista(izvinite na izrazu al to da ne radis a primas plat je komunisticka logika)
e da ja nisam od gastarbajtera koji mastaju da ustede pa da na svadbi moje cerke peva vera matovic niti da dignem pet spratova u yugi,ja zivim vise danas

Back