Zasto svi ateisti umiru od zelje da pokazu da BOG ne postoj

itaka.s:
cancel:
Zasto svi ateisti umiru od zelje da pokazu da BOG ne postoji?

Mozda zato sto sto je priznavanje postojanja Boga u izrazitoj suprotnosti sa njihovim licnim bogovima(novac, moc, politicko opredeljenje i jos mnoge druge preokupacije koje im mogu biti toliko vazne da postaju njihova religija).
Da, moguce... ALi sto se oni ne jave i ne kazu nam sami... :D

Feanor the elf king:
itaka.s:
cancel:

Mozda zato sto sto je priznavanje postojanja Boga u izrazitoj suprotnosti sa njihovim licnim bogovima(novac, moc, politicko opredeljenje i jos mnoge druge preokupacije koje im mogu biti toliko vazne da postaju njihova religija).

Ohoho pa ovo mi zvuci kao prozivka,pa eto mene,upecah se,ja verujem u nesto sto se moze nazvati tako,Bog,znaci da i nisam bas ateista u pravom smislu te reci mada se moze tako reci jer ja ne verujem u onog Boga koji se zove SIN COVECIJI,BOZIJI! Rekao bih da niko bar od ovde prisutnih nas ateista ne izgara bas toliko da dokaze nepostojanje Boga,pre bi se reklo da smo malo vise prakticni i da koristimo zdrav razum tj. mozak(bez uvrede,ne mislim da vredjam)! Meni nije potrebna knjiga da bi znao sta je dobro a sta ne,dovoljno sam svestan da odvojim dobro od zla i da se ponasam kako treba a to i nije bas u nekoj suprotnosti sa onim po vama sto Bog kaze,siguran sam da ovde medju nama(ateistima)nema zlocinaca,bolesnih umova,naravno to mislim i za sve ostale(desi se izuzetak)sto nas na kraju krajeva ne cini losim ljudima vec samo drugacije razmisljamo,takodje mislim da nas bog nisu ni vlast ni novac,pa svi znamo ko je do guse u tome(Vatikan)i kojoj religiji je to primarno! Pozdrav

Kastor:
Feanor the elf king:
itaka.s:
cancel:

Ohoho pa ovo mi zvuci kao prozivka,pa eto mene,upecah se,ja verujem u nesto sto se moze nazvati tako,Bog,znaci da i nisam bas ateista u pravom smislu te reci mada se moze tako reci jer ja ne verujem u onog Boga koji se zove SIN COVECIJI,BOZIJI! Rekao bih da niko bar od ovde prisutnih nas ateista ne izgara bas toliko da dokaze nepostojanje Boga,pre bi se reklo da smo malo vise prakticni i da koristimo zdrav razum tj. mozak(bez uvrede,ne mislim da vredjam)! Meni nije potrebna knjiga da bi znao sta je dobro a sta ne,dovoljno sam svestan da odvojim dobro od zla i da se ponasam kako treba a to i nije bas u nekoj suprotnosti sa onim po vama sto Bog kaze,siguran sam da ovde medju nama(ateistima)nema zlocinaca,bolesnih umova,naravno to mislim i za sve ostale(desi se izuzetak)sto nas na kraju krajeva ne cini losim ljudima vec samo drugacije razmisljamo,takodje mislim da nas bog nisu ni vlast ni novac,pa svi znamo ko je do guse u tome(Vatikan)i kojoj religiji je to primarno! Pozdrav
Kastore Brate, da li su te roditelji krstili kada si bio mali?

Kastor:
takodje mislim da nas bog nisu ni vlast ni novac,pa svi znamo ko je do guse u tome(Vatikan)i kojoj religiji je to primarno! Pozdrav

Kastore,
mozda si me malo pogresno shvatio.Ne zelim da uopstavam stvari, pa da kazem da su svi ateisti sebi od novca i vlasti stvorili bozanstvo.Naprosto, svaki covek ima potrebu da u nesto veruje.Svojevremeno je komunizam bio prava religija.Secas se hippy pokreta? I on je licio na pravu malu religiju.Zatim pojedinci koji su do te mere nametnuli kult svoje licnosti da su ih ljudi poceli posmatrati kao bogove.Neko slepo veruje nekoj sebi bliskoj osobi, neko nauci...Ali ono sto je zajednicko za sve nabrojano i jos mnogo toga sto nije navedeno je da moze doneti razocarenje.Posmatrala sam neke ljude iz svog okruzenja koji su do kraja sebe dali nekim politickim idejama da bi na kraju ostali izigrani .A verovati u jednu beskonacnu dobrotu i savrsenstvo koje predstavlja Bog,prednost je koja se ne moze iskazati, i koja coveka stiti od mnogih ovakvih razocarenja,ali na zalost, shvata je samo onaj ko veruje.
A sto se tice Vatikana, sasvim si u pravu.

Sestra:
Kastor:
Feanor the elf king:
itaka.s:
cancel:

Kastore Brate, da li su te roditelji krstili kada si bio mali?

Ha,ha,ha . . .pazi sad,neces mi verovati , krsten sam u 26-oj godini,e to sto je bio dogadjaj,bas steta sto nemamo neki mali forumcic gde bismo mogli da zvrljamo tako neke gluposti tj. neka simpaticna desavanja u zivotima nasim. :lol:

Ne mozemo dokazati da postoji, jer smisao VERE je u nedokazivanju. Ako znash da neshto postoji, znanje iskljuchuje verovanje u to. Mozesh verovati samo ako nemash dokaze. Zato, kao vernici, mi prihvatamo a ne dokazujemo. Vrlo je diskutabilna tema - smatram sebe onom koja VERUJE, a ipak se pitam. A onda se pitam, da li sam neverujuca zato shto se pitam. Chudno, bash chudno.
itaka.s:
cancel:

"Komshinica"
-Ne mozemo dokazati da postoji, jer smisao VERE je u nedokazivanju. Ako znash da neshto postoji, znanje iskljuchuje verovanje u to.
- Знање искључују веру? У неком смислу - да, али у неком смислу - не!
- Mozesh verovati samo ako nemash dokaze.
- Зашто немамо :) Имамо доста :)
- Chudno, bash chudno.
- :D :D :D

Поздрав ти.

Hvala prvo shto si mi odgovorila.Rekla sam da mislim da je skroz diskutabilna tema...Vechita. Na svaku misao moze se reci kontra-misao i na kraju niko nece biti u pravu i svako ce biti. A svako ce, opet, ostati u nedoumici. Ali, lepo je da ljudi razgovaraju, od svakoga se neshto moze nauchiti i meni je to mnogo lepo i slatko. Veoma sam srecna kada sam u kontaktu sa ljudima koji razmishljaju, veruju, vole. Pozdrav i tebi. Ruskog sam porekla i posebno mi je drago da ti u Moskvi chitash moje misli.
P.S. Da li si u Moskvi?
Алjона:
"Komshinica"
-Ne mozemo dokazati da postoji, jer smisao VERE je u nedokazivanju. Ako znash da neshto postoji, znanje iskljuchuje verovanje u to.
- Знање искључују веру? У неком смислу - да, али у неком смислу - не!
- Mozesh verovati samo ako nemash dokaze.
- Зашто немамо :) Имамо доста :)
- Chudno, bash chudno.
- :D :D :D

Поздрав ти.

Back