Zašto Sveti Ilija nije umro?

pogesno si to ti shvatio
(lija nije svetac niti svet vec je bio Bozji prorok
Mislim da si ga pogresno razumela jer je prorok Ilija definitivno bio i prorok ali je ziveo i svet zivot pa je u tom smislu bio svet...dsakle nije bio bezgresan nego posvecen Bogu kao sto trebamo i svi mi biti danas.
...Bozji poziv "budite sveti jer sam Ja svet..." jos uvek je aktuelan.

i svi koji su umrli u starozavetno doba ceka ih vaskrsenje na Zemlji...
Tek isus svojom smrcu u 1 veku otvara put nebeskog uskrsenja
A sta cemo sa Mojsijem,zar on nije vaskrsuo i ujedno podignut na nebo ?
Nije on otisao na nebo vec ga je Bog preneo sa jednog dela zemlje na drugo
Kako to mislis nije otisao kad su se oboje,i Mojsije i Ilija pojavili pred Isusa u slavi ????
„Niko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovečjeg“ (Jov. 3:13).

Premda je Ilija viđen kako je „u vihoru uzašao na nebesa“, to ne znači da je otišao u duhovno područje. Kako to znamo? Po tome što se izveštava da je kasnije poslao pismo u kom je ukorio kralja Jude (2. Kralj. 2:11; 2. Let. 21:1, 12-15).
Ovi su ti tekstovi van konteksta onog sto se trenutno prica.

Mislim da si ga pogresno razumela jer je prorok Ilija definitivno bio i prorok ali je ziveo i svet zivot pa je u tom smislu bio svet...dsakle nije bio bezgresan nego posvecen Bogu kao sto trebamo i svi mi biti danas.
...Bozji poziv "budite sveti jer sam Ja svet..." jos uvek je aktuelan.

A sta cemo sa Mojsijem,zar on nije vaskrsuo i ujedno podignut na nebo ?

Kako to mislis nije otisao kad su se oboje,i Mojsije i Ilija pojavili pred Isusa u slavi ????

Ovi su ti tekstovi van konteksta onog sto se trenutno prica.
Mojsije nije vaskrsao odakle ti to.
Bog je samo sakrio njegovo telo da ga ne bi obozavali
Mojsije isto ceka zemaljsko vaskrsenje
To je bila vizija to u vezi Isusa
Niko pre Isusa ne moze da vaskrsne na nebo jer je tek isus svojom smrcu i vaskrsenjem
otvorio put nebeskog vaskrsenja
„Niko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovečjeg“ (Jov. 3:13).

aha znači šta treba da radim da budem kapacitet da prokljuvim boga?
Прво смирен и свестан своје безвредности у духовном... па ни то није почетак, јер прво мора исповест, детаљна ...

Тек с тим црквеним третманом био био на нули, ал је још црње што ни не знаш у којој цркви Бог још станује...

Mojsije nije vaskrsao odakle ti to.
Pa zar nisi citala moje prepiske sa Makijem ?
...nije lose da sve to nabrzaka procitas da budes u toku a da se ponavljam.
Bog je samo sakrio njegovo telo da ga ne bi obozavali
Slazem se a zatim ga ocito u nekom istoriskom razdoblju vaskrsao i on je na nebu zajedno sa Ilijom pa su se u takvom stanju slave pojavili pred Isusom.
Mojsije isto ceka zemaljsko vaskrsenje
E onda mi pojasni odakle Mojsije sa Ilijom u slavi pred Isusa i to pred dva ziva svedoka ?
To je bila vizija
Ma sta kazes,a cija vizija...!?
Ona dva apostola pa su imali zajednicku viziju i cinilo im se da su ono troje pricali o prestojecom fazom Hristove misije ?
Dakle nisi u pravu
Videcemo nakonsto mi das odgovora na pitanje od koje je Maki pobegao glavom bez obzira pa si evo srecom ti uletela...
Dakle ?
Niko pre Isusa ne moze da vaskrsne na nebo jer je tek isus svojom smrcu i vaskrsenjem
otvorio put nebeskog vaskrsenja
Znacaj ovih trekstova mozemo razmatrati tek kad mi das konkretnog odgovora u vezi onog sto te pitam.
...molim te samo pripazi da nam apostole ne proglasis ludacima koji su grupno halucinirali.

Dakle ?

Тек с тим црквеним третманом био био на нули, ал је још црње што ни не знаш у којој цркви Бог још станује...
24. Бог који је створио свет и све што је у њему, Он будући Господар неба и земље, не живи у рукотвореним црквама

ал је још црње што ни не знаш у којој цркви Бог још станује...
ti znas u kojoj, akakijevoj

Ziloti pripadaju Srpskoj istinski pravoslavnoj crkvi koja broji nekoliko stotina vernika i nalazi se pod okriljem Grčke istinski pravoslavne crkve. Oni se bore za čistotu pravoslavne vere, smatrajući da su druge pravoslavne crkve u dvadesetom veku poklekle pred iskušenjima poput napada komunističkih vlasti, ali i promene crkvenog kalendara, ekumenizma i crkvenog modernizma. Sebe smatraju "kanonskim naslednikom Srpske pravoslavne crkve, nakon što su arhijereji SPC otpali od pravoslavne vere“. Kako i sami kažu, deluju veoma skromno i u ilegalnim uslovima, a često su i na meti progona SPC.

https://www.ekspres.net/zivot/ko-su-ziloti-u-srbiji-11-6-2021
Ziloti sebe nazivaju revniteljima, dok ih SPC obeležava kao otpadnike. Zašto su se zapravo ovi vernici odrekli Srpske pravoslavne crkve i kada smo prvi put čuli za njih?

Pa zar nisi citala moje prepiske sa Makijem ?
...nije lose da sve to nabrzaka procitas da budes u toku a da se ponavljam.

Slazem se a zatim ga ocito u nekom istoriskom razdoblju vaskrsao i on je na nebu zajedno sa Ilijom pa su se u takvom stanju slave pojavili pred Isusom.

E onda mi pojasni odakle Mojsije sa Ilijom u slavi pred Isusa i to pred dva ziva svedoka ?

Ma sta kazes,a cija vizija...!?
Ona dva apostola pa su imali zajednicku viziju i cinilo im se da su ono troje pricali o prestojecom fazom Hristove misije ?

Videcemo nakonsto mi das odgovora na pitanje od koje je Maki pobegao glavom bez obzira pa si evo srecom ti uletela...
Dakle ?

Znacaj ovih trekstova mozemo razmatrati tek kad mi das konkretnog odgovora u vezi onog sto te pitam.
...molim te samo pripazi da nam apostole ne proglasis ludacima koji su grupno halucinirali.

Dakle ?
Nisam vas citala .
Kao sto sam vec napisala to je cinjenica prema Bibliji da svi iz starozavetnog doba cekaju zemaljsko vaskrsenje.
Kako cija vizija jasno pise u Bibliji
Dok je on još govorio, sjajan oblak ih je zaklonio, a glas iz oblaka je rekao: „Ovo je moj Sin, voljeni, koji je po mojoj volji! Njega slušajte!“ Kada su čuli Božji glas, preplašeni apostoli su pali na zemlju, ali Isus im je rekao: „Ustanite, ne bojte se“ (Matej 17:5-7). Kada su ustali, apostoli su videli samo Isusa pred sobom. Vizija se završila. Dok su po danu silazili s gore, Isus im je zapovedio: „Nikome ne pričajte o ovoj viziji dok Sin čovečji ne ustane iz mrtvih“ (Matej 17:9).

dakle ja samo iz Biblije iznosim kako je
jasno pise da je to bila vizija

Nisam vas citala .
Kao sto sam vec napisala to je cinjenica prema Bibliji da svi iz starozavetnog doba cekaju zemaljsko vaskrsenje.
Pa nije tako jer osim Iliju imamo i Enoha...osim ako i njega smatras da ga je Bog samo dislocirao...!?
Evo teksta,da te potsetim:

1 Mojs.5,24:
"...I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga, jer ga uze Bog..."

Inace,vizija se po pravilu desava kada se prikazuju scene i likovi koje trenutno nema u relnom prostornom opkruzenju doticnog koji je ima ali tamo definitivno imamo Isusa koji je materijalno bio prisutan pored njih i vodio je razgovor sa osobama koja su se pojavila u slavi a i On je zablistao.

ti znas u kojoj, akakijevoj

Ziloti pripadaju Srpskoj istinski pravoslavnoj crkvi koja broji nekoliko stotina vernika i nalazi se pod okriljem Grčke istinski pravoslavne crkve. Oni se bore za čistotu pravoslavne vere, smatrajući da su druge pravoslavne crkve u dvadesetom veku poklekle pred iskušenjima poput napada komunističkih vlasti, ali i promene crkvenog kalendara, ekumenizma i crkvenog modernizma. Sebe smatraju "kanonskim naslednikom Srpske pravoslavne crkve, nakon što su arhijereji SPC otpali od pravoslavne vere“. Kako i sami kažu, deluju veoma skromno i u ilegalnim uslovima, a često su i na meti progona SPC.

https://www.ekspres.net/zivot/ko-su-ziloti-u-srbiji-11-6-2021
Ziloti sebe nazivaju revniteljima, dok ih SPC obeležava kao otpadnike. Zašto su se zapravo ovi vernici odrekli Srpske pravoslavne crkve i kada smo prvi put čuli za njih?
Свака секта тежи цепању. Расколници старокалендарци (популарни "зилоти") су се поцепали па их има много врста, и наравно једни друге не признају. Тако да се само питамо ко је чија врста, а што се неке шире приче то је за другу тему.

Pa nije tako jer osim Iliju imamo i Enoha...osim ako i njega smatras da ga je Bog samo dislocirao...!?
Evo teksta,da te potsetim:

1 Mojs.5,24:
"...I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga, jer ga uze Bog..."

Inace,vizija se po pravilu desava kada se prikazuju scene i likovi koje trenutno nema u relnom prostornom opkruzenju doticnog koji je ima ali tamo definitivno imamo Isusa koji je materijalno bio prisutan pored njih i vodio je razgovor sa osobama koja su se pojavila u slavi a i On je zablistao.
rekoh ti to je cinjenica da niko pre Hrista ne vaskrsava na nebo

Jovan 3 :13 Niko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovečjeg.
U Starozavetno doba niko nije ni ocekivao vaskrsenje na nebo nego na Zemlju.
Enoh je umro i to je to.
Bog je prekinio njegov zivot da ne bi zavrsio nasilnickom smrcu u tom smislu ga je uzeo.

Jevrejima 11:5

5 Verom je Enoh bio prenesen da ne vidi smrt i nigde nisu mogli da ga nađu jer ga je Bog uzeo. A pre nego što je bio prenesen, dobio je svedočanstvo da je ugodio Bogu.

Прво смирен и свестан своје безвредности у духовном... па ни то није почетак, јер прво мора исповест, детаљна ...

ako me bog stvorio bezvrednog bolje da nije stvarao.
bog nije stanovnik, bog je stvoritelj.
ne stanuješ ti u gramofonu jer si ga stvorio.

ako me bog stvorio bezvrednog bolje da nije stvarao.
bog nije stanovnik, bog je stvoritelj.
ne stanuješ ti u gramofonu jer si ga stvorio.
Svako je stvoren jer vredi ali to nije dato tek tako na tacni.
Naš životni zadatak i jeste da damo najbolju verziju sebe ali mnogi jako malo rade na sebi više se bave drugima.
Isto tako smatram da čovek može pedeset puta pročitati Bibliju i biti manje ugodan bogu od onog neukog što veruje samo srcem i dušom i ako ne barata znanjem.
Pa nekada su ljudi većinski bili neuki ali su bili jako dobri vernici a sad sve neki vernici štreberi koji smatraju ako nauče štivo napamet dobiće peticu

Poslednja izmena:
Svako je stvoren jer vredi ali to nije dato tek tako na tacni.
Naš životni zadatak i jeste da damo najbolju verziju sebe ali mnogi jako malo rade na sebi više se bave drugima.
Isto tako smatram da čovek može pedeset puta pročitati Bibliju i biti manje ugodan bogu od onog neukog što veruje samo srcem i dušom i ako ne barata znanjem.
Pa nekada su ljudi većinski bili neuki ali su bili jako dobri vernici a sad sve neki vernici štreberi koji smatraju ako nauče štivo napamet dobiće Pericu
pa ako je rad na sebi da kritikuješ druge jer nisu dostojni kao ja, što znam tajne boga, neću ni da radim.
niko bre to ne zarezuje, prevelik nam ego. al to ne znači da smo loši nego ne/svesno lažemo sebe. onaj koji radi na sebi nema predrasuda ne diže sebe.
znaš li nekog?

pa ako je rad na sebi da kritikuješ druge jer nisu dostojni kao ja, što znam tajne boga, neću ni da radim.
niko bre to ne zarezuje, prevelik nam ego. al to ne znači da smo loši nego ne/svesno lažemo sebe. onaj koji radi na sebi nema predrasuda ne diže sebe.
znaš li nekog?
Onaj koji radi na sebi ima predrasude ali dosta manje nego onaj koji se time uopšte ne bavi.
I naravno da rad na sebi nije vredjanje drugih jer smatramo da znamo bolje i više o religiji i bogu nego neko drugi, zato sam i navela ono da oni što isčirtavaju Bibliju non stop ne znači da će biti ugodniji Bogu od onog neukog što veruje srcem

Jevrejima 11:5
5 Verom je Enoh bio prenesen da ne vidi smrt i nigde nisu mogli da ga nađu jer ga je Bog uzeo. A pre nego što je bio prenesen, dobio je svedočanstvo da je ugodio Bogu.
Enoh je umro i to je to.
Bog je prekinio njegov zivot da ne bi zavrsio nasilnickom smrcu u tom smislu ga je uzeo.

Pa jel citas ti teksta kojeg si citirala ?
Jasno pise da je Enoh bio uzet da ne vidi smrt a ti kazes da je Enoh umro...!?
S kojim pravom se osudjujes demantirati Sveto Pismo ?

Onaj koji radi na sebi ima predrasude ali dosta manje nego onaj koji se time uopšte ne bavi.
I naravno da rad na sebi nije vredjanje drugih jer smatramo da znamo bolje i više o religiji i bogu nego neko drugi, zato sam i navela ono da oni što isčirtavaju Bibliju non stop ne znači da će biti ugodniji Bogu od onog neukog što veruje srcem
recimo o pravoslavlju mnogi ovde bolje znaju od mene i to nije problem.
problem je što znaju šta bog želi i to na osnovu knjiga koje je pisao čovek.
kakav je to rad na sebi, da budemo turbo vernici i svako ko nam se protivi da ga proglašavamo nedostojnim?
hvala radite vi na sebi ja ću još uvek na zemlji da budem nestondiran :D

Pa jel citas ti teksta kojeg si citirala ?
Jasno pise da je Enoh bio uzet da ne vidi smrt a ti kazes da je Enoh umro...!?
S kojim pravom se osudjujes demantirati Sveto Pismo ?
ti ne vidis sta pise i ne razumes sveto pisemo ocigledno
bukvalno tumacis hvatas se za rec
da li ti znas sta znaci bio UZET
da naravno da je umro nije besmrtan

rekoh ti to je cinjenica da niko pre Hrista ne vaskrsava na nebo

Jovan 3 :13 Niko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovečjeg.

A jel ti znas sta znaci da ne vidi smrt ???

Pa ako je uzet na nebo to znaci da je dobio novo telo i zivot u tom vecnom ambijentu i to je to...
Cini mi se da ne pravis razliku izmedju vecni zivot i besmrtnost - ono prvo imaju sva nebeska bica isto i ce ga iumati i spaseni ali je to stecena kategorija putem stvaranja stoga ako Bog povuce zivotni duh onda svako stvorenje moze umreti.
Bezmrtan je jedino i eksluzivno Bog i niko drugi.

Poslednja izmena:
Postanak 5

Enoh je živeo po Božjoj volji* još 300 godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i ćerki. 23 Tako je Enoh živeo ukupno 365 godina. 24 Enoh je sve vreme živeo po Božjoj volji.+ Zatim je nestao, jer ga je Bog uzeo.+

eto pise koliko je Enoh ziveo
365 godina
Tako je,toliko je godina ziveo NA ZEMLJI pa zatim ga je uzeo Bog na nebu da ne bi uopste video smrt.
Pa ovo je bar lako,kako mozes ne skontati ovu jednostavnu materiju ?

A jel ti znas sta znaci da ne vidi smrt ???

Pa ako je uzet na nebo to znaci da je dobio novo telo i zivot u tom vecnom ambijentu i to je to...
Cini mi se da ne pravis razliku izmedju vecni zivot i besmrtnost - ono prvo imaju sva nebeska bica isto i ce ga iumati i spaseni ali je to stecena kategorija putem stvaranja stoga ako Bog povuce zivotni duh onda svako stvorenje moze umreti.
Bezmrtan je jedino i eksluzivno Bog i niko drugi.
Sta da ti objasnjavam kada ne razumes sta znaci sto ga je Bog uzeo - uzeo je njegov zivot

Pokusavas da vidis nesto cega nema
koliko puta treba da ti se objasni DA U STAROZAVERTNO DOBA NIKO NIJE VASKRSAO NA NEBO
DA JE ISUS PRVI KOJI JE VASKRSAO NA NEBO
SVI IZ STAROZAVETNOG DOBA CEKAJU ZEMALJSKO VASKRSENJE

Tako je,toliko je godina ziveo NA ZEMLJI pa zatim ga je uzeo Bog na nebu da ne bi uopste video smrt.
Pa ovo je bar lako,kako mozes ne skontati ovu jednostavnu materiju ?
NE PISE NA NEBU
DAKLE IZMISLJAS bIBLIJU?

koliko puta treba da ti se objasni DA U STAROZAVERTNO DOBA NIKO NIJE VASKRSAO NA NEBO
DA JE ISUS PRVI KOJI JE VASKRSAO NA NEBO
SVI IZ STAROZAVETNOG DOBA CEKAJU ZEMALJSKO VASKRSENJE
ETO PRVO NAUCI TE CINJENICE

Свака секта тежи цепању. Расколници старокалендарци (популарни "зилоти") су се поцепали па их има много врста, и наравно једни друге не признају. Тако да се само питамо ко је чија врста, а што се неке шире приче то је за другу тему.
pravo da ti kazem, mozda bih im i progledao kroz prste, ali uzese ime ziloti, a znamo ko su oni bili u 1. veku
inace im drzim stranu ako dizu glas protiv ekumene, oekumene, ssc, papoljubaca, "sestrinske" kao crkve itd, menjanja kalendara

neka se bore za svoja uverenja, i ja se borim, samo eto uzese nesrecno ime zeloti, pa bar mene odbijaju, a i to sto ti kazes rascepkase se

Back