Zašto sve žrtve nisu iste?

Gruban

Buduća legenda
Poruka
43.499
Evo na primer žrtve Palestinci.Židska vojska ,neću da kažem, da namerno ubija palestinske civile i decu ali možda ne preterano često alisigurno ima i takvih slučajeva ali u svakom slučaju stradanje palestinskih civila jeste nešto što se događa svakodnevo i u velikom broju .S druge strane navodno su pripadnici Hezbolaha na okupiranoj Golanskoj visoravni,raketom ubili jedan broj židskih civila.Odmah su sa zapadnih adresa stigle poruke tipa "Izrael ima pravo da se brani".
Stiče se utisak da za zapadni svet nisu sve civilne žrtve (pa ni deca) jednako vredne.Da u stvari neke žrtve pa ni deca nisu uopšte vredne ni osvrtanja zbog njihove tužne sudbine.

Evo na primer žrtve Palestinci.Židska vojska ,neću da kažem, da namerno ubija palestinske civile i decu ali možda ne preterano često alisigurno ima i takvih slučajeva ali u svakom slučaju stradanje palestinskih civila jeste nešto što se događa svakodnevo i u velikom broju .S druge strane navodno su pripadnici Hezbolaha na okupiranoj Golanskoj visoravni,raketom ubili jedan broj židskih civila.Odmah su sa zapadnih adresa stigle poruke tipa "Izrael ima pravo da se brani".
Stiče se utisak da za zapadni svet nisu sve civilne žrtve (pa ni deca) jednako vredne.Da u stvari neke žrtve pa ni deca nisu uopšte vredne ni osvrtanja zbog njihove tužne sudbine.

Одговори ми на једно битно питање.

Питање гласи:

"Ко пише историју?"

Gluposti pišeš ,zapad je bombardiran preko medija o ubijenoj djeci Palestine.
Izraelska djeca se ni ne pominju.

a tvoje pitanje je zasto?
odgovor je prost: zato sto je izrael americki saveznik, a ne palestina
zato sto je data samo jedna drzava, a druga je zrtvovana, i ta palestinska deca su deo zrtve te zrtvovane drzave palestine jos 1948, tako je odluceno na zapadu, vadjenjem na UN
da postoji drzava palestina ona bi se borila da ta deca ne budu zrtvovana, ali svet ne da da i oni imaju drzavu jer tako zapad hoce, tzv. anglo-cionisticka zavera

Poslednja izmena:
Kupiš medij pa pokažeš kako se objektivno radi posao izvjestavanja i onda bankrot kroz 1 mjesec.
Kapitalizam je surov tu nema popravnog rodjo.
Klik byte ako nije bog propadaš.
Paronici koji vide urotu su mahom neobrazovani nekreativni zaostali u nekon proslom svjetu utopijskog matrixa komunistickog brastva i jedinstva koje zavrsava klaonicom.

Vrediš onoliko koliko si jak i koliko imaš jake prijatelje.

To je uvek bilo tako, od nastanka sveta pa do danas, i verovatno će ostati tako do kraja sveta.

Iza Izraela je stao ceo zapad a iza Palestinaca niko. Čak ni Rusija ni Kina. Zapravo ja verujem da su Rusi nahuškali Palestince da napadu Izrael, isto kako su nahuškali Hute, napravili par pučeva u Africi, Crnoj Gori, Banjska i slično...

Tako da jbg, sve je to igra moćnih u kojoj slabi stradaju.

Uostalom, i mi smo stradali i još uvek stradamo zato što kao najaki ne nalazimo sigurnu luku već se isturamo i glumimo neko nesvrstano ludilo. I naravno da nas svi guze ;)

To je uvek bilo tako, od nastanka sveta pa do danas, i verovatno će ostati tako do kraja sveta.

Iza Izraela je stao ceo zapad a iza Palestinaca niko. Čak ni Rusija ni Kina. Zapravo ja verujem da su Rusi nahuškali Palestince da napadu Izrael, isto kako su nahuškali Hute, napravili par pučeva u Africi, Crnoj Gori, Banjska i slično...

Uostalom, i mi smo stradali i još uvek stradamo zato što kao najaki ne nalazimo sigurnu luku već se isturamo i glumimo neko nesvrstano ludilo. I naravno da nas svi guze ;)
Netočno totalno.Javno mjenje zapada je protiv Izraela velikom vecinom.
JA ti tvrdim jer sam od tamo.

5 ratova ste pokrenuli i zrtve ste.
Isti ko Palestinci kmečavci vjecite zrtve

Poginula deca su uvek samo i jedino poginula deca.
To su sve nečija deca a ne politički podobna deca.
Išao sam letos u Poplar u Londonu da vidim spomenik posvećen 18oro dece koja su poginula u 1.sv ratu kada je nemački cepelin bacio bombu na osnovnu školu u tom delu grada (nije škola bila cilj, ali...)
Čija su ta deca? Ima slika u arhivi gde domar čiji je 5ogodišnji sin poginuo, čisti ostatke škole jer mu je to posao.

Na spomen ploči se nalaze imena Elizabet Tejlor, Grejs Džouns... Ne verujem u reinkarnaciju ali je malo neobično prosto. Imam sliku.

Ono što najviše para srce u kontekstu naše istorije, je činjenica da su srpska deca bila namerno ubijana, znamo kada i gde sve i to na nezamislivo monstruozno bezosećajne načine. M od milosti nije bilo u Jasenovcu i drugim mestima po Lici i Hercegovini. Umu nezamislivo da neko tako može decu, bilo čiju da muči bez trunke savesti.

U kontekstu teme, mislim da bi bilo dobro da shvatimo da je svačiji sin, nečiji sin. Možda je nama mrski protivnik iz rata ali i zbog njega je neka majka zakukala.

Ako krenemo da tražimo osvetu, pravdu, krv ne daj Bože... Nema mira ni nama ni bilo kome. Ne treba zaboraviti istoriju ali mislim da deoba i klasifikacija žrtava nije dobra u principu.

Što ti imaš bujnu maštu pa to je strašno. Rusiji nikako ne odgovara eskalacija sukoba sa SAD već samo deeskalacija. Izrael je veran saveznik SAD i ona oseća obavezu da pomogne Izraelu kada god je to moguće.

Hamas je najverovatnije nahuškao Iran kao i Hute i Hezbolah što huška a naoružanje i potrebnu opremu Hamas dobija iz Irana, kao i Hezbolah i Huti, i to preko Egipta (za Hamas).

Back