Zašto su Srbi ratovali?

sarmate

Obećava
Poruka
90
Zbog čega smo mi Srbi ratovali u Balkanskim ratovima i drugim ratovima. I kako to da su izašli u svim ratovima kao navodni pobednici, a teritorija Srbije je ista kao i 1912. Proširena je za Sandžak, ali za uzvrat pridruženi su delovi juga Srbije Kosovu. AP Vojvodina je igrom slučaja danas u Srbiji, jer su proterani Nemci, a nije ni planirat dolazak kolonista. Da Srbi nisu postali većina u Vojvodini i Vojvodina bi se zasigurno odvojila.
Serbia1878_sr_lat.png

Besmislena tema.

Kazes Srbija je ista, a onda nabrajas Sandzak i Vojvodinu. Pa malo li je?!

A ni Kosovo se nije zaokruzilo kao drzava. Dakle, nije izgubljeno.

Legitimna tema bi bila, da li je bolje da smo se sirili u druge pravce nego li na jug..... jer je za vreme Turaka znatno izmenjena etnicka struktura Stare Srbije. Ali to je iz danasnje perspektive, a onda je sigurno bilo lakse zajedno sa Grcima i Bugarima udariti na oslabelu Tursku, nego sam jurisati na jednu Austriju.

Besmislena tema.

Kazes Srbija je ista, a onda nabrajas Sandzak i Vojvodinu. Pa malo li je?!

A ni Kosovo se nije zaokruzilo kao drzava. Dakle, nije izgubljeno.

Legitimna tema bi bila, da li je bolje da smo se sirili u druge pravce nego li na jug..... jer je za vreme Turaka znatno izmenjena etnicka struktura Stare Srbije. Ali to je iz danasnje perspektive, a onda je sigurno bilo lakse zajedno sa Grcima i Bugarima udariti na oslabelu Tursku, nego sam jurisati na jednu Austriju.

Zašto bi uračuno Sandžak kad je Leposavić ranije bio u Srbiji, a više nije. Dati su delovi Srbije Kosovu kao kompezacija. Vojvodina je uzeta u prvom svetskom ratu. Balkanski ratovi i drugi svetski rat su bili oeutralni po Srbe, a samo su imali milion i po žrtava.

Zašto bi uračuno Sandžak kad je Leposavić ranije bio u Srbiji, a više nije. Dati su delovi Srbije Kosovu kao kompezacija. Vojvodina je uzeta u prvom svetskom ratu. Balkanski ratovi i drugi svetski rat su bili oeutralni po Srbe, a samo su imali milion i po žrtava.

Zasto sad mesas Drugi svetski rat?

U Balkanskim ratovima je stradalo oko 80 000 Srba. Makedoniju smo izgubili zahvaljujuci Brozu, Sandzak je nas, a oko Kosova se vodi borba i dan danas.

Срби су знали за шта су ратовали, мислим на обичног човека. Али, српска елита, она између два светска рата а поготово она после 1945. године, потпуно су обесмислили сву ту жртву и подвиг.

Zasto sad mesas Drugi svetski rat?

U Balkanskim ratovima je stradalo oko 80 000 Srba. Makedoniju smo izgubili zahvaljujuci Brozu, Sandzak je nas, a oko Kosova se vodi borba i dan danas.

Da li su se Srbi proširili posle DSR? Hrvatska jeste kao pobednica. Dobila je Istru i Zapadni Srem. A Srbija je izgubila Makedoniju, Kosovo, Zapadni Srem.

Poslednja izmena:
Boj na Kosovo sa turcima je najveca greska.
Turci nisu hteli nas, vec katolicizam.
Zapadnu Evropu.
Kada niko nije hteo sa zapada i okolo da nam pomogne posto smo trazili, trebali smo onda to iskoristiti i napraviti legalan sporazum sa Turcima.
Oni bi nam i prolaz platili.

Posle tog sukoba je Srbija bila tako oslabljena da se nikada nije oporavila.
Tako da danas svako moze da nas zafrkava.
Pa skoro citava jedna generacija je stradala a 5 narednih bili pod turcima.

Mesto katolici da budu, mi preuzeli to na nas.
Danas bi Srbija bila sila u Evropi.

A sada ju ta Evropa zbog koje je Srbija bespotrebno stradala ucenjuje i unistava.

Kada ce ovaj narod to shvatiti?

Boriti se sam protiv velike sile nije razum..

Da smo pobedili turke, tako oslabljeni, drugi bi nas pokorili.

Tamo gde se nepotreban boj bio sa nase strane za Evropu, Evropa nam danas to otima i daje ga onima koji su hteli njih da pokore.

Poslednja izmena:
Zbog čega smo mi Srbi ratovali u Balkanskim ratovima i drugim ratovima. I kako to da su izašli u svim ratovima kao navodni pobednici, a teritorija Srbije je ista kao i 1912. Proširena je za Sandžak, ali za uzvrat pridruženi su delovi juga Srbije Kosovu. AP Vojvodina je igrom slučaja danas u Srbiji, jer su proterani Nemci, a nije ni planirat dolazak kolonista. Da Srbi nisu postali većina u Vojvodini i Vojvodina bi se zasigurno odvojila.
Pogledajte prilog 530422
У први Балкански рат се ушло због похлепе цркве које је желела да на тај начин поврати имања. О томе је писао велики сведок своје епохе Димитрије Туцовић.

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 530422

na poklon ste dobili onoliku i toliko kvalitetnu zemlju pa se jos bunite

jebbala vas raska oblast

A ovi što su došli na Balkan izigravali Crveni Krst po pisanju Paje Patka iz Diznilenda?

Сви су дошли однегде. Али непосредан разлог за Балкански рат је похпепа цркве.
Иначе СПЦ је због те исте похлепе поново изгубила имања у Македонији, јер патријаршја у Београду македонској митрополији није остављала довољно лове, па су им македонски попови казали ћао нема више.
Ето сад си нешто ново научио боте.

Back