Zašto su Srbi plodno tle za teorije zavjere?

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
39.673
Vidji, zločin je bombardovati bilo koga. Ali bombardovanje samo po sebi ne znaci da odredjene države mrze, samo su to vidjeli kao jedini način da sklone Milosevica.

Pitanje da nije bilo bombardovanja da li bi Milosevic ikad pao.

Niko to nije video kao način sklanjanja određene ličnosti, u ovom slučaju Miloševića, već kao jedino i isključivo uklanjanje politike koju je ta ličnost vodila

Sve drugo je samo najobičnija šarena laža

Milošević i njegova politika su se našli nekome na putu i on je hteo tu prepreku da ukloni

Đinđić nije bio prepreka na putu, već je " uređivao stazu" da ništa ne ometa

guslar1389

Veoma poznat
Poruka
11.018
Niko to nije video kao način sklanjanja određene ličnosti, u ovom slučaju Miloševića, već kao jedino i isključivo uklanjanje politike koju je ta ličnost vodila

Koja politika? Milosevic nije imao politiku on je bio populista, autokrata. Kom*njara ateista ko je dao kriminalcima da vode glavnu rijec u drzavi, dao narod turbofolk i igara i bukvalno sve uradio da bude opstao na vlast.

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
39.673
Koja politika? Milosevic nije imao politiku on je bio populista, autokrata. Kom*njara ateista ko je dao kriminalcima da vode glavnu rijec u drzavi, dao narod turbofolk i igara i bukvalno sve uradio da bude opstao na vlast.

Imaš li još koju floskulu da izbaciš

Ništa od toga što si pobrojao ne nastaje za par godina.. sve je to od ranije postojalo

Svi krimninalci, uz par komada ovde tek stasalih došli su nam, pogodi odakle .

Baš čudno da su ordinirali po ulicama Beograda, a ne svoj testesteronski naboj praznili po "bojišnicama diljem biše im domovine"

Autokrata koji je dozvolio da mu po državi špartaju agenti BND-a kao Đinđić i Drašković?

Daj u tu priču ne može niko poverovati.

guslar1389

Veoma poznat
Poruka
11.018
Imaš li još koju floskulu da izbaciš

Ništa od toga što si pobrojao ne nastaje za par godina.. sve je to od ranije postojalo

Svi krimninalci, uz par komada ovde tek stasalih došli su nam, pogodi odakle .

Baš čudno da su ordinirali po ulicama Beograda, a ne svoj testesteronski naboj praznili po "bojišnicama diljem biše im domovine"

Autokrata koji je dozvolio da mu po državi špartaju agenti BND-a kao Đinđić i Drašković?

Pa zar nije Milosevic ubio nacelnika MUP-a Radovana Stojicica Badza? Pa Stambolica i jos ko zna koliko?

Sto bi sklonio oponente poput Draskovica/Djindjica/Seselja koji mu nijesu bili prijetnja, a kad Djindjic mu je prijetnja postao - morao je da bjezi u CG?

Slobo je vladao od 87' on je otvorio vrata haosu i vladao kao Atila u nekoj varvarskoj apokalipsi, bez ikakve vizije samo rokanje.

Poslednja izmena:

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
39.673
Pa zar nije Milosevic ubio nacelnika MUP-a Radovana Stojicica Badza? Pa Stambolica i jos ko zna koliko?

Sto bi sklonio oponente poput Draskovica/Djindjica/Seselja koji mu nijesu bili prijetnja, a kad Djindjic mu je prijetnja postao - morao je da bjezi u CG?

Slobo je vladao od 87' on je otvorio vrata haosu i vladao kao Atila u nekoj varvarskoj apokalipsi, bez ikakve vizije samo rokanje.

Ma ubio je on i Kenedija, samo se ćuti o tome

Mystic+

Stara legenda
Poruka
77.180
ne postoje teorije zavera
postoje samo indicije i zavere

Завере имају и шимпанзе, свргавања, убијања, крађе, швалерања, ...зато имају патроле...и иду у тројкама...

Ко мисли да људи немају завере не да је Неинтелигентан, већ глуп и неписмен

Mystic+

Stara legenda
Poruka
77.180
nego ko? ajdfe nemoj da vas razbiemo, nato, znj fascikla

Ниси ти Американац, немаш ти њихову динамичку културу. Немаш њихову политичку културу. Дошао си на крај готове цивилизације у самом зениту. Ниси је стварао и то сам ти већ рекао, бар 10х...

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.540
jok, nego zbog biznisa pljacke, ne se pravis budala

"Privatizing" Kosovo: The Madeleine Albright Way

Americans Who Helped Free Kosovo Return as Entrepreneurs

da bi oteli rudna blaga, telekomunikacije, energetiku, sve, a siptari ce ostati goli kao pistolji

klasicna pljacka samo je iskoriscen nato i smrdo eu-tropa, u privatrne svrhe, i zato im sledi ras-pad i ukidanje, rusi ce se postarati za bezmudice, a onda ce da nam vrate ili plate sve sa kamatom,

SURbel

Све ја то знам, да си кренуо од поруке #381 уместо ове #386-те коју си цитирао, и ти би знао да ја знам. :kafa:

krinka5

Elita
Poruka
21.494
Čovek verovatno ne misli na Srbiju i Srbe nego možda na neke muslimanske zemlje Egipat i dr. gde se postojale muslimanske verske škole.
Možda i na domaće muslimane koji su sami sebe tada uglavnom nazivali Turcima. Nemam ništa ni protiv tako integrativnog pristupa . Ali kada primeniš takav pristup tj da su islamizirani ljudi na Balkanu zapravo Srbi islamskoga zakona Isti (Jami & co) ti kažu kako ih prisvajaš , kako si nacionalista ili šoinista bla bla bla. Zato je bolje manuti se ćoravog posla.

Poslednja izmena:

Gruban

Buduća legenda
Poruka
36.848
Možda i na domaće muslimane koji su sami sebe tada uglavnom nazivali Turcima. Nemam ništa ni protiv tako integrativnog pristupa . Ali kada primeniš takav pristup tj da su islamizirani ljudi na Balkanu zapravo Srbi islamskoga zakona Isti (Jami & co) ti kažu kako ih prisvajaš , kako si nacionalista ili šoinista bla bla bla. Zato je bolje manuti se ćoravog posla.
U stvarnosti nikakva integrisanost nije postojala.Ako se te naseobine mogu nazivati gradovima,gradovi su bili monoverski (muslimanski) sa zaista malobrojnim nemuslimanima koji najčešće i nisu bili Srbi nego jevreji,dubrovčani i dr.
Pitanje je uopšte da li su Srbi smeli da dolaze u te naseobine.Verovatno jesu ali samo u određene delove gde se obavljala trgovina.Vladala je stroga odeljenost zajednica.Privilegovane musliamanske i neprivilegovane hrišćanske.

Gruban

Buduća legenda
Poruka
36.848
Da pomenem još neke mitove;
-Odbranbeni antibalistički štit u Rumuniji i Poljskoj protiv Iranskih raketa
- Rat u Ukajini je počeo 2022 godine
- Bandera je samo nacionalista
- Čim je jedno ukočeno dete počelo da govori o menjanju globalne klime to mora da je istina, oseća dete
- Glavni krivci treba da odgovaraju ako oni ne odgovaraju onda su krivi svi građani
- Ako mi naše počinioce predamo i osudimo to će učiniti sve strane
- Naši ekonomski stručnjaci su došli iz beloga sveta da nam pomognu , jer oni su postigli sva priznanja i najviše položaje na poslovnom planu , njima je sad samo stalo da uđu u istoriju
- Bitno je samo stvaranje ekonomskog ambijenta a on se stvara sam od sebe
.......itd.
Granice nisu važne.Teritorija nije važna.

bas kao

Elita
Poruka
21.094
Ниси ти Американац, немаш ти њихову динамичку културу. Немаш њихову политичку културу. Дошао си на крај готове цивилизације у самом зениту. Ниси је стварао и то сам ти већ рекао, бар 10х...
ja u banci, amerikanka me usluzuje, a do mene ukrajinac prica neki rusko-ukraijinski, 'bem li ga, a druga sluzbenica je njegova ukrajinka, razumeju se... i ova moja sluzbenica amerikanka, rece mi da ih nista ne razume... ja joj odgovorih da sam SERBIAN, i da po nesto razumem, a ona meni - serbian?.
poenta ove moje price je - koga zabole sto ja nisam amer? i kako nisam, da nisu ukre vise ameri od mene? jesu moj q. isto vazi i za mekse, ili bilo koje imigrante., ali shvati, amerika je imigrantska nacija, a ja tu plivam kao riba u vodi, vidi mi se po akcentu da nisam amer, ali drugi su kudikamo gori, ma nepismeni, jedva da guknu, a ja citam english kao srpski, samo slabije pricam, pravim greske, odma' me provale da sam imigrant, dok moju decu ne mogu. ona su ameri.

Poslednja izmena:

Mystic+

Stara legenda
Poruka
77.180
ja u banci, amerikanka me usluzuje, a do mene ukrajinac prica neki rusko-ukraijinski, 'bem li ga, a druga sluzbenica je njegova ukrajinka, razumeju se... i ova moja sluzbenica amerikanka, rece mi da ih nista ne razume... ja joj odgovorih da sam SERBIAN, i da po nesto razumem, a ona meni - serbian?.
poenta ove moje price je - koga zabole sto ja nisam amer? i kako nisam, da nisu ukre vise ameri od mene? jesu moj q. isto vazi i za mekse, ili bilo koje imigrante., ali shvati, amerika je imigrantska nacija, a ja tu plivam kao riba u vodi, vidi mi se po akcentu da nisam amer, ali drugi su kudikamo gori, ma nepismeni, jedva da guknu, a ja citam english kao srpski, samo slabije pricam, pravim greske, odma' me provale da sam imigrant, dok moju decu ne mogu. ona su ameri.

Нису ни твоја деца Амери, да, само у административном смислу.

Ни Америка није више Америка и то осећају само људи те културе,/ naslednici торациа/ се буне против антиамериканизације, а не твоја деца , камоли ти...

Види се да немаш западно-култиролошки образац.

Обрати се Мијаку, он га има

Razor34

Zainteresovan član
Poruka
268
Nije nepoznato da kod Srba su jake teorije zavjera:

1. Zapad je oduvijek protiv Srba/zapad neprestano vrsi ,,desrbizaciju” Balkana

2. Bečka-Berlinska škola, zvanicna srpska istorija je ,,fabrikovana od zapada”

3. Karadjordjevici su masoni, Srbijom vladaju komunisti/reptili/zapadne sluzbe

4. Srbija je nekakav trn u oku zapada novog svjetskog poretka od postanka i zato cijeli svijet bombarduje i diskriminise Srbiju, zato mrze Noleta

Da li je vama moguće da ove teorije zavjera su tako jake i ukorijenjene u srpskom društvu jer Srbi generalno ne uzimaju odgovornost za svoju sudbinu?

Ili zato sto Srbi ignorisu svoje nedostatke/mane/greske, i ne zele da samokriticki mijenjaju svoj način djelovanja/razmišljanja i poboljšavaju svoj status i političku stvarnost?
Ocigledno da je moguce da neko ovo svrstava kao teoriju zavere.Veoma velika neukost i nedostatak znanja.Ne znam ko ste i kojoj naciji pripadade,ali to nije ni bitno.Ali ocigledno da mnogo ne znanja lezi u vama.Evo ja cu pokusati da dam neke smernice za ovo sto se pobrojali.
1.Zasto je zapad protiv srba i oduvek protiv Rusije?Odgovor na to pitanje lezi pre svega u vise tacaka.
<Srbija i srpski narod su trn u oku zapda jer on ne moze barem bez dosta borbe da implementira ono u srpski narod sto oni zele.
Da ih preko noci baci na kolena i porusi im sve fundamentalno utemeljene:moralne i duhovne vrednosti.U prevodu srbi su jos uvek jedini bastion konzervativnog i fundamentalnog na Balkanu i sire.A onda dolazi islamski svet koji im takodje smeta.Ali prvo moraju unistiti srbe i srpski narod.Ako si citao malo istoriju a ocigledno da nisi...mnogo toga sada bi znao.Znao bi i da su mnoge imperije tlacile taj mali srpski narod i da im je on stvarao neverovatno veliko probleme.Nije nijednom imperiji dao mira posle kapitulacije zvanicne ili zvanicnog porobljavanja.Jedan mali ali izuzetno prkosan,hrabar,odvazan,pravdoljubiv i slobodoljubiv narod je pruzao fanatican otpor.Osmansko carstvo,Austrougarska monarhija,nacisti,ustase,NATO i Amerika i ostali...da bi se uspostavio novi svetski poredak...moraju se porusiti sva fundamentalna uporista i temelji u jednom narodu,naciji,drzavi.Religije se moraju vestom propagandom i sarkazmom obesmisljavati i udaljavati od ozbiljnog karaktera i njihov autoritet treba slabiti do te mere da ona postane predmet sprdnje i pragmaticnosti.Svetske sile su oduvek protiv srpskog naroda znajuci koliki je njegov inat i koliko je tesko pokoriti ga.Mozes baciti atomsku bombu,mozes izvrsiti etnicko ciscenje...ali srpski narod kao feniks ce se uzdici...jer ga ima i u drugim kulturama i drzavama sirom sveta...i neko osvetice se!!! Shvatili su da srpski narod ne mogu vojno barem po nekoj konvencionalnoj doktrini pobediti.Sto se i pokazalo mnogo puta kroz istoriju...i Hitler je veoma brzo osvojio Jugoslaviju...ali nije imao mira sve dok nije izgubio rat a onda i rat protiv srba koji nije prestajao sve dok se nije izvojevala sloboda.Znajuci sve to i uceci od istorije kao uciteljice zivota...zapad je promenio taktiku.I nazalost uspeva...poceo je podrivati nase drustvo iznutra.Nase vrednosti,nasu kulturu,nasu tradiciju,nasu religiju,nasu slobodu i nasu opredeljenost za nacin zivota koji je mnogo razlicit od njihovog.Vesto skovanom propagandom i filozofijama razvrata,bluda,materijalizma,satanizma...nazalost uspevaju da nas unistavaju...to jest uspeli su da lobotomiraju srpski narod i nateraju ga na samounistenje.https://www.youtube.com/watch?v=0Ve8ybHKrjw&ab_channel=obavestime
jedan od glavnih razloga zasto je zapad protiv srba...je to sto su srbi PRAVOSLAVCI.Ko ne vidi sustinu ezoterijske pozadine zapada...ona ima itekako jos mnogo mnogo da uci.Da ovo nije samo ekonomski,vojni,propagandni vec i verski rat.A vrlo dobro znamo kako je nastala Amerika...ko su bili ljudi koji su njome vladali i kome su ti ljudi pripadali.Srbi su veoma veoma ponosit i slobodarski narod...trn u oku je zapada je zele unistiti one koji bi se eventualno mogli pobuniti protiv novog svetsko poretka.Nazalost u zadnje vreme pobuna protiv toga je sve slabija.Ili se sprema zatisje pred buru.Zato pravoslavna Rusija mora trijumfovati i proterati Lucifera iz Evrope. ''Man will be what he was born to be,free and independent''
2.Preporucujem ti malo ne moras mnogo...da pogledas neka predavanja Saliha Selimovica na primer...ili da zapratis kanal Srbija Global na youtube.
Tako da ne duzim ima o ovome mnogo toga da se kaze.I videces koliko ti je znanje i percepcija vrlo ogranicena.Ali covek se uci dok god je ziv.
3.Karadjordjevici jesu bili masoni i ostali masoni.Ako pogledas dublje u istoriju ...videces da su masoni na ovim prostorima prisutni oko 250 godina i vise.Ako prosetas malo Beogradom...videces mnogo njihovih simbola.Ja nisam mason ali imam prijatelje koji su masoni.Neke informacije nisu tajne i one se sire javno.Masoni se ponose sto su neki istaknuti srbi ako ih mozemo tako nazvati...ili oni koji su bili na nekim pozicijama i pitali se za nesto i oblikovali kolektivno drustvenu svest i drustvo na ovim prostorima...bili masoni.Vuk Karadzic,Djordje Vajfert,Kralj Aleksandar Karadjordjevic,Dositej Obradovic,Karadjordje i sada da ne nabrajam dalje.
Dakle ako smatras da su masoni teorija zavere ili da oni ne postoji...i da ovi nisu bili masoni za koje smatras...raspitaj se malo bolje.
4.Ovo sam vec gore odgovorio.Zasto mrze Noleta?Pre svega engleske kolonije smatraju i ponasaju se tako i u Australiji,Americi,Velikoj Britaniji,Skotskoj,Irskoj...da su oni i dalje centar sveta imperija.Sto je daleko od toga.Mozes videti to na mnogim mestima kada zakucas na vrata i videti kakvo ophodjenje ces imati.Kako ce se prema tebi postaviti...kao prema trecerazrednom robu koji je dosao u njihovu zemlju da zivi,pokrene biznis ili slicno.Ili jednostavno vi zelite saradjivati sa njima a oni bi da postavljaju uslove.Noleta ne vole i mrze jer se neko kao veoma uticajna licnost pobunio protiv svetske hegemonije i satanizacije Srbije i srpskog naroda od satanista koji pokusavaju uspostaviti novi svetski poredak.O novom svetskom poretku ocigledno da ne znas nista...niti si ikada verovatno cuo da ga americki politicari koriste cesto u svojim govorima i kako ce ga kreirati po svaku cenu.I to je jos stara prica od Niksona a i pre njega.Upravo sada imas bitku dva sistema i dva svetska poretka.Jedan svetski poredak zasnovan je na suverenistickom taboru istoka...gde je svaka drzava suverena...i na zapadnom koji po svaku cenu pod okriljem humanizma,pravde,ljudskih prava na silu imlementira demokratiju...u drustva u kojima su visevekovne i cak milenijumske tradicije ukorenjene i fundamentalno utemeljene.Na taj nacin agresivni zapad pod tim floskulama pokusava da siri svoj imperijalizam i pokoravajuci sve drzave sveta...dosli su sada na crvenu liniju koju su presli.Ta crvena linija je Ukrajina!!!

bas kao

Elita
Poruka
21.094
Нису ни твоја деца Амери, да, само у административном смислу.

Ни Америка није више Америка и то осећају само људи те културе,/ naslednici торациа/ се буне против антиамериканизације, а не твоја деца , камоли ти...

Види се да немаш западно-култиролошки образац.

Обрати се Мијаку, он га има
  • pricao sam sa njim, precenio sam ga...:(
  • sto se dece tice, zbog skole bolje znaju engleski, ja imam akcenat, ali oni nemaju, to ti je prosto tako
  • amerika ubrzano gubi autoritet, to si u pravu, svi joj okrecu ledja

teletabis56

Ističe se
Poruka
2.502
Nije nepoznato da kod Srba su jake teorije zavjera:

1. Zapad je oduvijek protiv Srba/zapad neprestano vrsi ,,desrbizaciju” Balkana
Apsolutna istina.
Ne oduvek - naročito izraženo u zadnjih 200 godina.
2. Bečka-Berlinska škola, zvanicna srpska istorija je ,,fabrikovana od zapada”
Oni (njihovi agenti) nam do dana današnjeg pišu istoriju.
A nije lažirana samo istorija Srba, nego kompletna istorija sveta je gomila besmislica.
3. Karadjordjevici su masoni, Srbijom vladaju komunisti/reptili/zapadne sluzbe
Karadjordjevići i jesu (bili) Masoni, Aleksandar to nikada nije krio.
Ne znam gde ti živiš i šta znaš o istoriji, kada ti to nije poznato?
4. Srbija je nekakav trn u oku zapada novog svjetskog poretka od postanka i zato cijeli svijet bombarduje i diskriminise Srbiju, zato mrze Noleta
Više je to strah od prava na nasledstvo.
Da li je vama moguće da ove teorije zavjera su tako jake i ukorijenjene u srpskom društvu jer Srbi generalno ne uzimaju odgovornost za svoju sudbinu?
Ili možda zato što Srbi nisu budale?
Ili zato sto Srbi ignorisu svoje nedostatke/mane/greske, i ne zele da samokriticki mijenjaju svoj način djelovanja/razmišljanja i poboljšavaju svoj status i političku stvarnost?
Nisu naše mane i greške, kada bagra sa zapada postavi svoje skotine na vlast u Srbiji (posle 1903. godine) i kada te skotine rade sve što im sa zapada naredjuju.
Uključujući i ono što danas radi ovaj Veleizdajnik.

teletabis56

Ističe se
Poruka
2.502
Mi smo na nivou plemema. Prihvatili smo hriscanstvo proturajuci kroz njega sustinu svoje predjasnje vere. Dakle, nikada ga nismo ni necemo prihvatiti. Tako je i sa drzavom i drustvom, mi to ne prihvatamo, zadrzavamo svoje plemenske drustvene odnose, a savremeno drzavno uredjenje koristimo samo kao parolu. Mi u sustini necemo da menjamo nepotizam, korupciju i malverzacije za istinski pravedan sistem...Mozda nije prava rec necemo, mozda je ne umemo, nemamo kapacitet itd....Uglavnom ovo ovde ce ostati mesto prostih ljudi koji "znaju" za svetske zavere i braneci se od "svetskog zla" sluze domacim lopovima, nosiocima kapitala i sluzbi da ih vecno drze kao svoje branioce od toga...

Obično ti što "znaju za svetske zavere" - ne služe domaćim lopovima, već misle da su te lopine i izdajnike postavile zapadne službe.

teletabis56

Ističe se
Poruka
2.502
Ima, ali kod siromasnijeg/neobrazovanijeg dijela stanovnistva.

Uglavnom teorije zavjere služe da tjese ljude koji su izgubili u nekom istorijskom ili politickom/drustvenom procesu.

Slično kako su Nacisti stvarali teoriju zavjere o Jevrejima, jer nijesu sebi mogli da priznaju da odredjeni Jevreji su bili bolji odnosno kvalitetniji u biznisu/banking.

Na koje Naciste misliš - Ajhmana, Bormana,...?