Zašto su se profesori pobunili protiv Vučića?

И ти ботујеш..Мизичар :)
Добро,Твоје Право.
Него зашто ти не волиш те младе Људе који желе да избоксују нека ПРАВА ЗА СЕБЕ...као за целокупну Државу?
Шта је то конкретно теби Вучић пружио да га толико обожаваш? :)

Studenti imaju najluđi provod u životu koji će da prepričavaju svojim unucima. Nemam ništa protiv sve dok mi ne smetaju da normalno živim. Ako mi preprečuju put da ne mogu da idem tamo gde sam krenuo, onda su oni neprijatelji, prepreka na putu koju treba ukloniti. Oni su niko i ništa i imaju nula prava da mi smetaju da se slobodno krećem.

Predsednik za mene ništa nije uradio da bih ga slepo pratio. Ali realno, nemaš boljeg. Čak nema ni boljeg lažova. Daj alternativu, pa da pričamo ko ljudi.

Nisam političar, ne znam kako se to radi, ali znam da se ne radi tako što ću da napujdam mog komšiju luzera koji studira neki levački fakultet da ide da brani novinaru da uđe u zgradu u kojoj radi.

Ajd što se deca lože, to im je u genima, nego matorci koji ih "podržavaju" su najpatetičniji. Bangave strine, babe i dede koji dodaju sok i pomorandžu deci šetačima, a sve sa suzama u očima je kardio i žal za danima kad je štafeta prolazila i kroz njihovo selo za Slet 25. maja. Oni su sada stari i zanemoćali (a neki jedva da imaju i 40 godina) i uzdaju se da će ta golobrada deca kojima se mozak još nije potpuno razvio da im udese zemlju "da bude ko Švajcarska". TOTALNA patetika od koje mi se povraća.

Eto.

Poslednja izmena:
. Ali realno, nemaš boljeg. Čak nema ni boljeg lažova. Daj alternativu, pa da pričamo ko ljudi.
Ovo je nasa greska, ta potreba za nekom licnoscu u koju cemo gledati vodju, koja ce nas cuvati i paziti.
Ta nasa nezrelost i neshavatanje sta bi trebalo biti, ta nasa bojazljivost nas stalno koci.
NE TREBA NIKO
Ne treba da znamo ko je predsednik , mala su mu ustavna ovlascenja, ni ko je premijer, on je tu da radi da bi nam drzava bila bolja.

U pravu su deca, treba institucije, da tuzilac ne ceka da mu neko kaze da moze da pokrene postupak, nego da tuzi.
Da sudija ne razmislja ciji je rodjak okrivljeni i dal je dovoljno 10 hilj evra mita koje mu suskaju u dzepu nego da sudi.
Da doktor ne ceka da mu se tutne viskic i kovertica da bi lecio, nego da leci.
....
Ne znam zasto smo takvi, dal nas stvarno religija toliko gazi, dal je do vaspitanja, ALI NE VALJA STO SMO TAKVI.

Ovo je nasa greska, ta potreba za nekom licnoscu u koju cemo gledati vodju, koja ce nas cuvati i paziti.
Ta nasa nezrelost i neshavatanje sta bi trebalo biti, ta nasa bojazljivost nas stalno koci.
NE TREBA NIKO
Ne treba da znamo ko je predsednik , mala su mu ustavna ovlascenja, ni ko je premijer, on je tu da radi da bi nam drzava bila bolja.

U pravu su deca, treba institucije, da tuzilac ne ceka da mu neko kaze da moze da pokrene postupak, nego da tuzi.
Da sudija ne razmislja ciji je rodjak okrivljeni i dal je dovoljno 10 hilj evra mita koje mu suskaju u dzepu nego da sudi.
Da doktor ne ceka da mu se tutne viskic i kovertica da bi lecio, nego da leci.
....
Ne znam zasto smo takvi, dal nas stvarno religija toliko gazi, dal je do vaspitanja, ALI NE VALJA STO SMO TAKVI.
Takvi smo. Gse god da se krene 100-200 e nekom ko to i ne traži. A onda bi onaj bio lud da odbije. Tako je od 45.

Kakvo pogrešno gledanje na stvari

Pobunili su se studenti. Profesori se uglavnom bave svojim poslom i međunardonom saradnjom koja je obavezna, bavili bi se i dalje da nije bilo studenata. Ima profesora koji su za opoziciju, onih neutralnih, i one koji su za Vučića doduše manji broj. Međutim, ova vlast nema dobru reputaciju generalno među obrazovanim ljudima, jer su doveli šljam da vlada zemljom, kako medijski tako i svuda po javnom sektoru. Takođe imaju ministra kojem je doktorat dokazano plagijat, puni su kadrova sa sumnjivim diplomama, nestručne osobe vode ključne sektore. Ponašanje predsednika je skandalozno, očaj, čovek je očigledno neuračunljiv. Vlada ne saradnjom već naredbama. Vlast vlada tako što nestručne, neobrazovane ljude, bez ozbiljnog CVija stavlja u prvi plan /eno onaj klinac direktor PIO fonda, samo primer/. Ovo sa nadstrešnicom je samo kap u čaši. Dakle, većina profesora ih smatra DILETANTIMA već odavno, ali se nisu bavili time jer im nije u opisu posla.
Druga stvar, ne možemo da ne podržimo studente, jer ispravno gledaju na stvari. Kad uporediš jedno i drugo, teško možeš biti neutralan.
Međutim, ipak se mora nešto uraditi sa nastavom.

Zašto su se profesori pobunili protiv Vučića? Iz svega se vidi da razlog za nezadovoljstvo nije pad nadstrešnice u Novom Sadu niti je razlog nezadovoljstvo malim platama u visokom obrazovanju jer im je Vučić povećao plate. Mislim da je nezadovoljstvo profesora Vučićevom vlašću mnogo dublje.
Zato sto je SNS Vuciceva vlast u Srbiji autokratski i mafijaski rezim, koja reketaski i mafijaski vlada u svakom gradu i selu u Srbiji.

Po intervjuima vidim da prednjači filozofski i dramske umetnosti od strane studenata i od strane profesora.

Prvi fakultet koji je blokiran je Fakultet dramskih umetnosti, inače leglo korupcije i jedna kvazi-obrazovna institucija. Pre nekoliko godina tokom onog skandala sa "školom" glume pedofila Mike Aleksića koji je optužen za silovanja, saznalo se da je Aleksićeva žena Biljana Mašić Aleksić, supruga dotičnog pedofila, profesor na tom fakultetu, da ona odlučuje na prijemnom ispitu ko će biti primljen i da su primani uglavnom polaznici Mikine "škole". Zanimljivo je da ova korupcionaška afera nikad nije bila razlog studentskog bunta. Inače, Biljana Aleksić je i dalje profesorka tamo:
https://fdu.bg.ac.rs/sr/fakultet/nastavno-osoblje

Kakvo pogrešno gledanje na stvari

Pobunili su se studenti. Profesori se uglavnom bave svojim poslom i međunardonom saradnjom koja je obavezna, bavili bi se i dalje da nije bilo studenata. Ima profesora koji su za opoziciju, onih neutralnih, i one koji su za Vučića doduše manji broj
naravno da nije tako. protesti i obustave su dobro organizovani i sinhronizovani i vode se iz jednog centra.

Prvi fakultet koji je blokiran je Fakultet dramskih umetnosti, inače leglo korupcije i jedna kvazi-obrazovna institucija. Pre nekoliko godina tokom onog skandala sa "školom" glume pedofila Mike Aleksića koji je optužen za silovanja, saznalo se da je Aleksićeva žena Biljana Mašić Aleksić, supruga dotičnog pedofila, profesor tamo na katedri za glumu, da ona odlučuje na prijemnom ispitu ko će biti primljen i da su primani uglavnom polaznici Mikine "škole". Zanimljivo je da ova korupcionaška afera nikad nije bila razlog studentskog bunta. Inače, Biljana Aleksić je i dalje profesorka tamo:
tako nekako i meni deluje. kolege glumci i reditelji realizuju predstavu "državni udar" na pozorišnoj sceni srbije u realnim uslovima.

iritira ih baron. tako je loš glumac a zgrće honorare koji su njima nezamislivi.

Prvi fakultet koji je blokiran je Fakultet dramskih umetnosti, inače leglo korupcije i jedna kvazi-obrazovna institucija. Pre nekoliko godina tokom onog skandala sa "školom" glume pedofila Mike Aleksića koji je optužen za silovanja, saznalo se da je Aleksićeva žena Biljana Mašić Aleksić, supruga dotičnog pedofila, profesor na tom fakultetu, da ona odlučuje na prijemnom ispitu ko će biti primljen i da su primani uglavnom polaznici Mikine "škole". Zanimljivo je da ova korupcionaška afera nikad nije bila razlog studentskog bunta. Inače, Biljana Aleksić je i dalje profesorka tamo:
Na tom FDU se samo upisuju preko veze. Tako i poslove dobijaju i postaju VIP.

Studenti imaju najluđi provod u životu koji će da prepričavaju svojim unucima. Nemam ništa protiv sve dok mi ne smetaju da normalno živim. Ako mi preprečuju put da ne mogu da idem tamo gde sam krenuo, onda su oni neprijatelji, prepreka na putu koju treba ukloniti. Oni su niko i ništa i imaju nula prava da mi smetaju da se slobodno krećem.

Predsednik za mene ništa nije uradio da bih ga slepo pratio. Ali realno, nemaš boljeg. Čak nema ni boljeg lažova. Daj alternativu, pa da pričamo ko ljudi.

Nisam političar, ne znam kako se to radi, ali znam da se ne radi tako što ću da napujdam mog komšiju luzera koji studira neki levački fakultet da ide da brani novinaru da uđe u zgradu u kojoj radi.

Ajd što se deca lože, to im je u genima, nego matorci koji ih "podržavaju" su najpatetičniji. Bangave strine, babe i dede koji dodaju sok i pomorandžu deci šetačima, a sve sa suzama u očima je kardio i žal za danima kad je štafeta prolazila i kroz njihovo selo za Slet 25. maja. Oni su sada stari i zanemoćali (a neki jedva da imaju i 40 godina) i uzdaju se da će ta golobrada deca kojima se mozak još nije potpuno razvio da im udese zemlju "da bude ko Švajcarska". TOTALNA patetika od koje mi se povraća.

Eto.

Kakva sloboda kretanja za robove ?? To ne postoji.

Pazi, Ti rob, ćeš nasrnuti na drugog roba !

To je uvek bilo moguće, samo kada ti robovlasnik dozvoli

Ја бих волео да живим у Швајцарској.

Швајцарска има Председника. Скоро нико у Швајцарској не зна ко је дотични.
Kakva zabluda u Srba, no sto bi nas to cudilo...

Na zadnjim izborima za svajcarski federalni savet 2023 je izaslo oko 47% registrovanih glasaca. Pa bar taj % glasaca zna za koga je glasao da bi usao u savet konfederacije.

Uzgred, od januara je predsednica a ne predsednik.

Back