Зашто су САД подржавале Милошевића да дође на власт?

• Začetnik teme Začetnik teme NN77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NN77

Domaćin
Banovan
Poruka
3.255
Nacional: Premda ste posve otvoreno radili na svrgavanju Slobodana Miloševića i njegovu transferiranju na suđenje u Haag, nekoliko godina kasnije imali ste polutajni susret s njegovom suprugom Mirom Marković?

Montgomeri: Da, to se zbilo potkraj 2002., kad sam u Srbiji bio službeno kao veleposlanik. Prije tog susreta ja nju uopće nisam ni poznavao, ali otprije sam znao Miloševića. Naime, 70-ih sam bio na svom prvom diplomatskom poslu baš u Beogradu. Tada sam bio zadužen da pratim bankovni sektor i jedan od mojih najboljih izvora informacija bila je Beogradska banka, a kad je Milošević postao direktor te banke, ponekad smo čak znali i večerati skupa.

И дал ће нам опет исто направити?

И дал ће нам опет исто направити?

Ako im bude u interesu.

Amerikanci dovode i skidaju podobne i nepodobne državnike u skladu sa sopstvenim interesom. Ono što jedan mali narod može da uradi protiv toga je da gleda da mu se interesi ne ukrste sa američkim,

Милошевић је протежиран од генерала Љубичића и адмирала Мамуле припадника тврде Титове струје, Британци су још 1987. прозрели ту игру и кренули у медијску хајку на Милошевића како би онемогућили његов успон ка власти, Милошевић је првобитно требао бити делегиран у органе федерације али до тога није дошло највероватније због негодовања страног фактора као и појединих кругова у Љубљани и Загребу.
Американци се никад не одричу својих сарадника и по томе су познати.

Милошевић је протежиран од генерала Љубичића и адмирала Мамуле припадника тврде Титове струје, Британци су још 1987. прозрели ту игру и кренули у медијску хајку на Милошевића како би онемогућили његов успон ка власти, Милошевић је првобитно требао бити делегиран у органе федерације али до тога није дошло највероватније због негодовања страног фактора као и појединих кругова у Љубљани и Загребу.
Американци се никад не одричу својих сарадника и по томе су познати.

Као Сада Хусејна...Американци редовно продају своје ако им се само мало интереси не поклопе и по томе су познати.

Као Сада Хусејна...Американци редовно продају своје ако им се само мало интереси не поклопе и по томе су познати.

Када је Садам био амерички човек? То што је имао потпору од САД током рата Ирак и Иран не значи и да је њихов сарадник.

Да је Милошевић био њихов човек како неки протурају у јавност зар би смела МИ 6 да припрема атентат на председника Милошевића како је изјавио одбегли агент МИ 6 а у вези атентата на принцезу Дајану.
Милошевић је финансирао Зјуганова који је покушао чувеним пучем у Думи да дође на власт наместо прозапдне пијандуре Бориса Јељцина, такве ствари не ради сарадник Америке.

Када је Садам био амерички човек? То што је имао потпору од САД током рата Ирак и Иран не значи и да је њихов сарадник.

Да је Милошевић био њихов човек како неки протурају у јавност зар би смела МИ 6 да припрема атентат на председника Милошевића како је изјавио одбегли агент МИ 6 а у вези атентата на принцезу Дајану.
Милошевић је финансирао Зјуганова који је покушао чувеним пучем у Думи да дође на власт наместо прозапдне пијандуре Бориса Јељцина, такве ствари не ради сарадник Америке.

Ахаха, потпору. А што пишеш ћирилицом када си хрват?
Наравно да је био њихов током 80их, када је уз помоћ америчког хемијиског оружја побио 100 хиљада Курда...
Не, само да их издају већ их и продају непријатељу као са несрећницима у Украјини, у Вијетнаму када су оставили гомиле својих савезника комунистима.
Последњи хелихоптер из Сајгона,
Fall-of-Saigon.jpg

Тако ће и у Србији када буде било време...

Ахаха, потпору. А што пишеш ћирилицом када си хрват?
Наравно да је био њихов током 80их, када је уз помоћ америчког хемијиског оружја побио 100 хиљада Курда...
Не, само да их издају већ их и продају непријатељу као са несрећницима у Украјини, у Вијетнаму када су оставили гомиле својих савезника комунистима.
Последњи хелихоптер из Сајгона,
Fall-of-Saigon.jpg

Тако ће и у Србији када буде било време...

Нисма Хрват и пише се хеликоптер а не хелихоптер.

И какве то везе има са Милошевићем и Сајгоном, па тог Милошевића је лично спровео у Хаг шеф МИ 6 за Балкан Монктон у присуству Михајловића да му судија буде Британац, тужилац Британац и наметнути браниоц Британац и која будала може да поверује у глупост да је Милошевић био амерички човек?

Poslednja izmena:
Наравно да јесте, као што су и Садаму судили и обесили када су га пустили низ воду.
Немој да се претвараш да ниси хрват...

Та прича о Милошевићу да је амерички човек је велика глупост у коју неверује нико у Србији осим оних који су га сматрали политичким противником и човеком који им је био сметња да дођу на власт.

Па знају ме људи са форума ко сам и шта сам.

Па ти веровао или не, постоје документи који то потврђују. Од његовог главног играча-Јовице Станишића(амерички агент), преко начелника Генералштаба-Перишића(ухваћен како Америма даје тајне податке), до фактора стабилности Милошевића 1995 а пре тога контаката са америчким обавештајцима у Београду и подршке државног секретара САД...
А ти можеш да верујеш у шта хоћеш.

Па ти веровао или не, постоје документи који то потврђују. Од његовог главног играча-Јовице Станишића(амерички агент), преко начелника Генералштаба-Перишића(ухваћен како Америма даје тајне податке), до фактора стабилности Милошевића 1995 а пре тога контаката са америчким обавештајцима у Београду и подршке државног секретара САД...
А ти можеш да верујеш у шта хоћеш.

Само што је Милошевић извршио смене у војном и полицијском руководству, а за Јовицу Станишића не верујем јер контакти између служби увек постоје и зна се шта је пребег а шта је размена информација између служби.

Баш ће Америка да бомбардује неку земљу у коју је инсталирала своју марионетску власт!? z:D
Где ти живш земљаче?

Само што је Милошевић извршио смене у војном и полицијском руководству, а за Јовицу Станишића не верујем јер контакти између служби увек постоје и зна се шта је пребег а шта је размена информација између служби.

Баш ће Америка да бомбардује неку земљу у коју је инсталирала своју марионетску власт!? z:D
Где ти живш земљаче?

Stanisic jeste bio americki covek, i radio Milosevic iza ledja a Sloba je to kasno shvatio.. Stansic je pomogao CIA u zlocina kako bi nastetili srpsku stranu i odkrivao grobnice kroz srbija.

Jedne noći 1992. u beogradskom Topčiderskom parku, Stanišić se sastao sa oficirom CIA Vilijamom Lofgrenom i te noći su „dva špijuna sklopila tajno partnerstvo za koje niko nije saznao: Stanišić je osam godina bio glavni čovek CIA u Beogradu”, navedeno je u opširnom članku o delovanju Stanišića tokom sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Autor je naveo da su ga mnogi smatrali mozgom režima „zahvaljujući kome je svet dobio zastrašujući novi termin ‘etničko čišćenje’”. Ali, oficiru CIA Vilijamu Lofgrenu bila je potrebna pomoć jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio građanski rat, i da je po izbijanju sukob u Bosni i Hercegovini, CIA očajnički želela da dođe do obaveštajnih podataka iznutra. „Stanišić i Lofgern su na tajnim sastancima po brodovima i bezbednim kućama duž Save razmenjivali detalje o funkcionisanju Miloševićevog režima.

CIA piše kako je Stanišić pokušao da spreči neke od najeksplozivnijih događaja u Bosni. U proleće 1993. na nagovor CIA, izvršio je pritisak na načelnika Generalštaba Vojske RS Ratka Mladića da nakratko prekine granatiranje Sarajeva, piše list. „On je pomogao u oslobađanju 388 vojnika NATO kojima su skinuli uniforme i vezali ih za stabla da bi služili kao ljudski štit od bombi NATO. Stanišić je napisao kako je pregovarao o oslobađanju talaca uz podršku rukovodilaca CIA”. Pokušao je da interveniše 1993. kada su oboreni i zarobljeni francuski piloti. „Mladić nije hteo da prizna da je zarobio pilote, ali moja služba je uspela da otkrije okolnosti i mesto njihovog zarobljavanja i dostavila je te informacije CIA i francuskim vlastima”, napisao je Stanišić. Stanišić je pratio Miloševića na mirovnim pregovorima u Dejtonu i zatim se vratio u Srbiju da bi sproveo ključne delove mirovnog sporazuma. Dag Smit, šef stanice CIA u Bosni, počeo je redovno da se sastaje sa Stanišićem i čak su se jednom prilikom sreli na nekom brodu na Savi. „Milošević mu se nimalo nije sviđao. Stalno je govorio kako je grozan, nepošten i pokvaren”, priča Smit. Na pitanje da li je bio u stanju da počini ratne zločine, Smit je odgovorio: „Mislim da je učinio najmanje zla što je mogao”. Tadašnji direktor CIA Džon Dojč pozvao je Stanišića u sedište agencije 1996. Glavnog srpskog špijuna su odveli da sluša džez u klubu „Bluz eli” u Džordžtaunu i u lov na ptice u Merilendu.
Dojč nije hteo da komentariše pisanje „LA Tajmsa”, kao ni Stanišić koji se leči u Beogradu čekajući nastavak suđenja u Hagu.

Где ти живш земљаче?

Stanišić bio glavni čovek CIA u Beogradu?
http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=126293

Па пустили су га низ воду због значајних интереса у исламском свету-нафта, као и Садама када се заиграо са нафтом у Кувајту. Иако је ту Садам био у праву за разлику од убијања Курда и Иранаца нервним гасовима итд. када је имао америчку подршку у сваком смислу па и гасовима...

Poslednja izmena:
Ti si nejaci neki Dickman, cini mi se... ako nisi, trebas pod hitno promijeniti prezime...

Па није познато да се хрватска презимена завршавају на ман, што је карактеристика јеврејских презимена у централној и источној европи...

Па није познато да се хрватска презимена завршавају на ман, што је карактеристика јеврејских презимена у централној и источној европи...

Ma sve pet, Herr Dickmann, kako god Vama odgovara.

CIA piše kako je Stanišić pokušao da spreči neke od najeksplozivnijih događaja u Bosni. U proleće 1993. na nagovor CIA, izvršio je pritisak na načelnika Generalštaba Vojske RS Ratka Mladića da nakratko prekine granatiranje Sarajeva, piše list. „On je pomogao u oslobađanju 388 vojnika NATO kojima su skinuli uniforme i vezali ih za stabla da bi služili kao ljudski štit od bombi NATO. Stanišić je napisao kako je pregovarao o oslobađanju talaca uz podršku rukovodilaca CIA”. Pokušao je da interveniše 1993. kada su oboreni i zarobljeni francuski piloti. „Mladić nije hteo da prizna da je zarobio pilote, ali moja služba je uspela da otkrije okolnosti i mesto njihovog zarobljavanja i dostavila je te informacije CIA i francuskim vlastima”, napisao je Stanišić.

Па зар то нису радили четници као у Другом светском рату?
За коју годину, приписаће четници и то дело као свој успех.

Та прича о Милошевићу да је амерички човек је велика глупост у коју неверује нико у Србији осим оних који су га сматрали политичким противником и човеком који им је био сметња да дођу на власт.

Па знају ме људи са форума ко сам и шта сам.

E tako je! Ali ne cak svi politicki protivnici! Npr. Seselj, on je bio Milosevicu politicki protivnik, ali je kada je trebalo svjedociti u Hagu on isao da svjedoci u Milosevicevu korist. Pogledajte samo oprostajno pismo na sahrani, dole je link. Pa mene je dirnulo... On je kad je Milosevic otisao znao da mu Sloba nije vise protivnik, da mu ne moze vise nista pa je mogao ici u Hag i svjedociti u Slobinu korist. I da je Sloba cak i izasao ziv iz Haga, oni nebi bili i dalje neprijatelji.

I nemojte pricati gluposti! Pa amerika je Slobu bombardovala. Ja, da sam amerika i da je Tadic npr moj covjek, ne bih ga bombardovao!!!

Nacional: Premda ste posve otvoreno radili na svrgavanju Slobodana Miloševića i njegovu transferiranju na suđenje u Haag, nekoliko godina kasnije imali ste polutajni susret s njegovom suprugom Mirom Marković?

Montgomeri: Da, to se zbilo potkraj 2002., kad sam u Srbiji bio službeno kao veleposlanik. Prije tog susreta ja nju uopće nisam ni poznavao, ali otprije sam znao Miloševića. Naime, 70-ih sam bio na svom prvom diplomatskom poslu baš u Beogradu. Tada sam bio zadužen da pratim bankovni sektor i jedan od mojih najboljih izvora informacija bila je Beogradska banka, a kad je Milošević postao direktor te banke, ponekad smo čak znali i večerati skupa.

kako se na osnovu ovog donosi zakljucak da su amerikanci podrzali dolazak milosevica?

Back