Zasto su Rusi i ostali narodi istocne Evrope cutljivi

salko dinamitas

Domaćin
Poruka
4.258
Ako nekog upoznam u kafani ili komsije( provodim dosta vremena u Spaniji) uvijek je to neko iz Zapadne Evrope ili Italija,Spanija nikad Rusi,Poljaci itd? Koji je razlog zasto ti narodi nemaju nikakvih komunikativnih sposonosti( imam i radnog iskustva sa Rusima) u odnosu na druge evropske nacije koje su opet manje komunikativne u odnosu na stanovnike SAD. Da li je to odgoj,sistem ili nesto drugo ?

to im je urodjeno, recimo rusi su grdno stradali radi glasno izrecenog misljenja, i to od prapradedova do danas, od carske rusije, preko staljinizma, breznjevizma pa do putinizma je veoma opasno na glas puno govoriti jer se do odma dojavi tajnim sluzbama pa onda govornik a najcesce i njihove porodice zavrse po gulazima ili u jamama
tako da je to neki steceni refleks da se rusu prirodno ne govori

To moze biti razlog ali i ja pricam 100 rijeci spanskog jezika i raspricam se sa Spancima, rukama,nogama ,snalazim se mislim da sam komunikativan ali ni blizu kao Amerikanci,np kad putujes busom u nekom gradu u SAD i vide da si stranac svi nesto pitaju,pricaju.
Taj zapadno evropski i američki small talk je toliko naporan i jednoličan da ga treba zabraniti

Gde ćutljivi?
Rusi koja ja znam su prosti i nekulturni.
Ne svi,...ali nekako to kod njih ipak izdominira. Taj neki "divljačko- prostački" Kavkaski mentalitet. Ne možeš tako veliki i etnički raznolik narod ni generalizovani.
Što se ljudi iz Istočne Evrope tiče, jesu ćutljivi po prirodi ali nekako " frustrirano ćutljivi". Kao da genetski vuku neki kompleks niže vrednosti. Verovatno kao posledicu veličine Ruske imperije, kojoj su se zbog toga prikljanjali. Uprkos tome, pristojni su, kulturni i prizemni. Zapad je po njima "zlo" i satanizam,...sistem izopačenih vrednosti, nakaradne kulture, e.t.c. Ali taj Zapadnoevropski čovek, kakav god bio, nije ni smušen niti zapušten, već dostojanstven.
P.S. Romanski svet ne klasifikujem nigde, oni su slučaj za sebe. ( Španci, Portugalci, Italijani, Francuzi,...jer samo teritorijalno pripadaju Zapadnoj Evropi, dok su duhovno negde na drugoj planeti😁)

Poslednja izmena:
Gde ćutljivi?
Rusi koja ja znam su prosti i nekulturni.
Ne svi,...ali nekako to kod njih ipak izdominira. Taj neki "divljačko- prostački" Kavkaski mentalitet. Ne možeš tako veliki i etnički raznolik narod ni generalizovani.
Što se ljudi iz Istočne Evrope tiče, jesu ćutljivi po prirodi ali nekako " frustrirano ćutljivi". Kao da genetski vuku neki kompleks niže vrednosti. Verovatno kao posledicu veličine Ruske imperije, kojoj su se zbog toga prikljanjali. Uprkos tome, pristojni su, kulturni i prizemni. Zapad je po njima "zlo" i satanizam,...sistem izopačenih vrednosti, nakaradne kulture, e.t.c. Ali taj Zapadnoevropski čovek, kakav god bio, nije ni smušen niti zapušten, već dostojanstven.
P.S. Romanski svet ne klasifikujem nigde, oni su slučaj za sebe. ( Španci, Portugalci, Italijani, Francuzi,...jer samo teritorijalno pripadaju Zapadnoj Evropi, dok su duhovno negde na drugoj planeti😁)
Rusi znaju biti prosti i nekulturni i osjecaju se cesto superiorni( i nasi se cesto osjecaju superiorni na zapadu,arapi isto) to sam cesto vidio i Goi,Egiptu,Indoneziji ali oni koji nisu nekulturni su cutljivi,radio sam sa Rusima i veoma cudan osjecaj u pocetku, ne prica se kasnije skontas da je to normalno.

Rusi znaju biti prosti i nekulturni i osjecaju se cesto superiorni( i nasi se cesto osjecaju superiorni na zapadu,arapi isto) to sam cesto vidio i Goi,Egiptu,Indoneziji ali oni koji nisu nekulturni su cutljivi,radio sam sa Rusima i veoma cudan osjecaj u pocetku, ne prica se kasnije skontas da je to normalno.
Ćutljivi su i Rumuni i Mađari, ali su mnogo normalniji od Rusa. Oni po meni imaju izopačen hladnokrvni mentalitet, u stanju su pogledom da te "zadave".
Napr. takvu vrstu hladnoće, nećeš naći ni kod Severno evropskih naroda. Oni tako više deluju spolja kad ih posmatraš, dok su suštinski najnormalniji i sasvim ok ljudi. Pod uslovom da nisu " genetski" nasledili rasizam, kao što Rusi gaje svoju superiornost, na kontu velike zemlje bogate resursima. Pa tako jedni misle da su urođeno superiorni, drugi (Rusi) misle da im je imperija bogom dana i zbog toga dovoljna da terorišu koga kod požele.
Lično mislim da Istočno Evropski narodi imaju bolji mentalitet.

Poslednja izmena:

Back