Zašto su retro žurke bum u Beogradu?

Šta mislite, zašto su retro žurke doživele pravi bum u Beogradu? 💃

Pogledajte atmosferu na retro žurci na ovom Tiktok snimku...

Zato sto je provod zagarantovan ako ides u najluđi provod uz retro hitove👏
Zato što se sluša Italy disco, muzika 80-tih, Yugo nostalgija, disco 70s i povratak u 90-te...
Zato što na ovim retro party događajima DJ pušta muziku sa vintage vinil ploča...
Zato što se piju popularna pića tog vremena...
Zato što su gosti obučeni retro: afro perike i šljokice, helanke i drečave boje, zlatni kaiševi
i šarene košulje sa "kajlama"...

🍁 Italy disco karakteriše elektro muzika, pevljiva melodija i engleski tekst.
🍁Disco 70s i 80s je doživela svoj vrhunac.
🍁New wave "harao" je 80-tih godina uz post punk i bubblegum pop i rep.
🍁Beograd je imao izuzetno razvijenu muzičku scenu 80-tih koja danas
nosi zajednički naziv Yu nostalgija
🍁Povratak u 90s

Sledeća žurka je 15. marta u "Koska baru" (pored Dorćol placa) povodom 25 godina
od prve Italy disco zabave, a ulaznica je 300.- dinara i uključuje garderobu...

Posle toga, naredna žurka je 12. aprila na istom mestu.

Nekada je bilo lepše - to je glavni razlog zašto su u modi "retro party" zabave...
A, možda je X generacija postala sentimentalna

:heart2::heart2::heart2:
Screenshot_2025-02-18-14-47-22-400-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Има и данас добре музике, само што људи за њу не знају.

Ове журке се праве за људе који су 45 или 50+. Млађи људи не иду на југоносталгију и сличне ствари.
Погледајте само ког су узраста ови са снимка и биће вам јасно.
Normalno! Na retro žurke ne idu klinci, nego matoraći!
Ne razumem šta hoće ovi dežurni pljuvači...

То се сада ваљда зове профилисање... Неко место постане познато по једној музици и то је то. Ко неће, нека иде на друго место.
Барем места може да буде колико хоћеш, у сваком већем граду.
Znam ali to klubasenje sa retro zurkama iz '70-80-tih bez jasnog profilisanja muzickog pravca tesko moze da privuce mladje. I danas imas sirom sveta recimo rokabili klubove koje pustaju muziku u tom fazonu, posetioci se oblace tako ali nisu samo tamo matorani koji su bili mladi 60-70-tih, imas u tim klubovima i vise onih od 20-25 god koji su iz njima znanih razloga navuceni na tu muziku i na taj stajling. Hocu reci, lako je naci nekog od 50-60 koji se lozi na sve sto se pustalo 70-80-tih ali je tesko naci nekog od 20-25 koji se podjednako lozi na punk, new wave, heavy metal zajedno. Profilise se po muzickim pravcima, to opste profilisanje po dekadama je malo uopsteno i uglavnom svaki od tih procesa pukne (bar na osnovu iskustva koje sam stekao po belom svetu).

Tvoja ili moja djeca….. uostalom jesmo li ja i ti ista generacija pa da poredis tvoju djecu sa nama. A ja sam se pokvario tek sa 40
Generacija rodjenih 1960 je bolja od generacije rodjenih 1965? I mnogo bolja od onih rodjenih 1985? Na osnovu kog naucnog, socijalnog ili bilo kakvog merodavnog merila?

Generalizovanje cele generacije, celog naroda, cele rase, grada, naselja ili bilo kakva druga podela ljudi pa izvlacenje njihove neke "generalne" osobine je poprilicno naivan pogled na ljudsko drustvo.
Te prica da su do '80-tih ziveli bolji ljudi nego posle toga je u tom nivou pa ja u takvom slucaju pitam takve matore ljude jer misle da su njihova deca rodjena 1995-te recimo, losija od njih samih. I nikad nikoga nisam cuo da je rekao da misli da su njegova deca losija od njega ma kako visoko misljenje imali o sebi.

Taj fazon sam cuo jos davno, tamo u 70-tim kada je moj pokojni deda imao te price "danas nista ne valja, pre rata je sve bilo bolje, mladi su bili vredniji, pametniji, sposobniji", onda moj otac iznervirano pita "ok, ceo zivot mi drobis da sam ja niko i nista ali mislis li da je moj sin a tvoj unuk isti takav?". Na to je deda pocinjao da psuje moga oca jer na to nije mogao bilo sta smisleno da kaze. Znaci, svako ko s.e.re da su nekad bili bolji, vredniji i pametniji ljudi, od mene dobije pitanje da li se to odnosi i na njegovu decu ili unuke.

Generacija rodjenih 1960 je bolja od generacije rodjenih 1965? I mnogo bolja od onih rodjenih 1985? Na osnovu kog naucnog, socijalnog ili bilo kakvog merodavnog merila?

Generalizovanje cele generacije, celog naroda, cele rase, grada, naselja ili bilo kakva druga podela ljudi pa izvlacenje njihove neke "generalne" osobine je poprilicno naivan pogled na ljudsko drustvo.
Te prica da su do '80-tih ziveli bolji ljudi nego posle toga je u tom nivou pa ja u takvom slucaju pitam takve matore ljude jer misle da su njihova deca rodjena 1995-te recimo, losija od njih samih. I nikad nikoga nisam cuo da je rekao da misli da su njegova deca losija od njega ma kako visoko misljenje imali o sebi.

Taj fazon sam cuo jos davno, tamo u 70-tim kada je moj pokojni deda imao te price "danas nista ne valja, pre rata je sve bilo bolje, mladi su bili vredniji, pametniji, sposobniji", onda moj otac iznervirano pita "ok, ceo zivot mi drobis da sam ja niko i nista ali mislis li da je moj sin a tvoj unuk isti takav?". Na to je deda pocinjao da psuje moga oca jer na to nije mogao bilo sta smisleno da kaze. Znaci, svako ko s.e.re da su nekad bili bolji, vredniji i pametniji ljudi, od mene dobije pitanje da li se to odnosi i na njegovu decu ili unuke.
Mi smo subjektivni prema djeci ali eto kazu da su najbolji pali za slobodu a ono sto je ostalo je proizvelo danasnje otudjeno doba.

Mi smo subjektivni prema djeci ali eto kazu da su najbolji pali za slobodu a ono sto je ostalo je proizvelo danasnje otudjeno doba.
Ako neko ima problematicno dete nece reci da je akademik. Ali ce mu. itekako goditi i o tome pricati ako mu je dete zavrsilo skole u koje on nije mogao ni da priviri.

Da su najbolji ( u cemu? u puskaranju, ubijanju, klanju? ili zaludjenosti, ispostavice se, pogresnim idealima?) izginuli danasnji svet ne bi napredovao u odnosu na onaj od pre 50 godina. OK, ti kazes da je otudjen ali ja vidjam i danas klince koji se vole, koji se zabavljaju, koji uzivaju u zivotu. No, danasnji svet se ubrzava u odnosu na svet od pre 50 ili vise godina, drustvo se duplo brze menja, menjaju se ljudski odnosi, narativi... i to neki matorani ne mogu da isprate, zaostaju i pocinju da ne razumeju danasnji svet. Kao sto vec napisah, desilo se to i mome dedi tamo '60-70-tih, dugo mu nije trebao TV aparat, slusao je radio, tek su ga 1972-73 ubedili sinovi da pocne da gleda kad su mu za rodjendan kupili EI Nis aparat.

U Drzavnom poslu Djordje Cvarkov ima genijalnu rolu i recenicu kojom se opisuje raspolozenje tih matoraca koji ne kapiraju ni danasnje vreme ni danasnje mlade ljude, iznerviran svim tim sto ne razume svoju zaostalost "leci" postapalicom: "Mladi su g.o.v.n.a". Na zalost, nije usamljen u toj kvalifikaciji mladih, sto su recimo, studentski protesti ovih dana u Srbiji pokazali.

Back