Zašto su popularniji kolektivni sportovi u Srbiji?

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.247
Na jednoj TV emisiji u Nišu je navedeno sledeće:

-Manja su novačana ulaganja po pojedincu u kolektivnim sportovima.
-Osećaj da se tako igramo , bar je u početku tako.
-U kolektivnim sportovima je kolektivna odgovornost, to jest krivica se deli sa ostalim članovima tima.
-fasciniranost Srba u igrama sa loptom što je deo naše livadske tradicije.

Šta vi mislite?

Zašto su popularniji? Zato što u kolektivnim sportovima postizemo bolje rezultate što automatski znaci: veća medijska paznja i veća lova. Tako da mislim da je pravo pitanje zbog čega u kolektivnim sportovima postizemo bolji uspeh na medjunarodnoj sportskoj sceni nego u individualnim. (OK ova Olimpijada i nije pravi primer toga, ali u suštini je tako)

lady me:
Zašto su popularniji? Zato što u kolektivnim sportovima postizemo bolje rezultate što automatski znaci: veća medijska paznja i veća lova. Tako da mislim da je pravo pitanje zbog čega u kolektivnim sportovima postizemo bolji uspeh na medjunarodnoj sportskoj sceni nego u individualnim. (OK ova Olimpijada i nije pravi primer toga, ali u suštini je tako)

samo reprezentacija postize dobre rezultate
gde su klubovi....

vise nismo uspesni ni u jednom sportu. Eto, samo vazdusni pistolj, momci u bazenu i maratonka. Svaka cast pomenutima, UZASNO VELIKI I VAZAN USPEH!

A na pitanje zasto smo BILI uspesniji u kolektivnim sportovima, nego u individualnim, odgovor koji se meni cinio prihvatljivim je bio: kolektivnim sportovima smo se bavili na otvorenom i na neobradjenim terenima, dakle novcano ulaganje minimalno. Mi smo plemenski uredjena zajednica bez obzira sto igracina tvrdi da Srbi nemaju plemena ;)

zauber:
vise nismo uspesni ni u jednom sportu. Eto, samo vazdusni pistolj, momci u bazenu i maratonka. Svaka cast pomenutima, UZASNO VELIKI I VAZAN USPEH!

A na pitanje zasto smo BILI uspesniji u kolektivnim sportovima, nego u individualnim, odgovor koji se meni cinio prihvatljivim je bio: kolektivnim sportovima smo se bavili na otvorenom i na neobradjenim terenima, dakle novcano ulaganje minimalno. Mi smo plemenski uredjena zajednica bez obzira sto igracina tvrdi da Srbi nemaju plemena ;)
Ponekad i sreca nedostaje. Odbojkasima skidam kapu jer su se lavovski borili. Za ruse nikada nismo imali pravu taktiku. Reprezentacija Brazila je to znala, pa su zato pustili Amerikance da ih pobede u onoj poslednjoj utakmici po grupama. Znalo se da, ako brazil pobedi Ameriku (s obzirom na kvalitet reprezentacija to se i ocekivalo), onda mi igramo s Amerikancima- sto Brazilu nije odgovaralo, jer posle pobede igrali bismo s Brazilom, a onda se zaista ne zna ko bi pobedio, jer je nasa reprezentacija veoma cesto nepredvidiva u utakmicama protiv favorita. Valjda zbog zelje da se pobedi bolji. Eto, bas to je kosarkasima nedostajalo- motivacija.
Sto se tice sporta uopste (pogotovo individualnih sportova)- koliko para toliko i muzike, ili- koliko ulaganja toliko i pobeda.

zauber:

eeeeee.....a veslachi!! bili su 4, 7, i valjda 5! nije ni to nishta! samo da ne ostanu tu!
za koga vazan kako je to za tebe vazno.?
je l to utice na tvoje bavljenje sportom, ako si u tim vodama.

moguce da je do mentaliteta a i do ulaganja! medjutim kako su npr rumuni dobri u gimnastici? ne bi trebalo da bude velika razlika u mentalitetu?!

Na jednoj TV emisiji u Nišu je navedeno sledeće:

-Manja su novačana ulaganja po pojedincu u kolektivnim sportovima.
-Osećaj da se tako igramo , bar je u početku tako.
-U kolektivnim sportovima je kolektivna odgovornost, to jest krivica se deli sa ostalim članovima tima.
-fasciniranost Srba u igrama sa loptom što je deo naše livadske tradicije.

Šta vi mislite?

можда због успеха кошаркаша, ватерплоста, одбојкаша, рукометаша....сви од њих одједном почеше да слабе сад једва ко од њих да какав резултат...кад се само сетим 2002. и Индианаполиса, устао сам у пола ноћи да бих гледао како добијамо Американце, а сад свака нам част ако успемо 10-ину онога што смо пре радили....свака част свим нашим тенисерима, али по мени је тенис спорт "другог" реда, значи прво ови екипни па тек ови.....

Back