Bren
Elita
- Poruka
- 23.942
Sirotinja leti ide na planinu ili u banju.
Koja ti je banja omiljena?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sirotinja leti ide na planinu ili u banju.
ili ovako
to više umori nego posao kada stalno skakuću oko glave, viču, prskaju... Koga god da pitaš gde ceš na god.odmor- kažu na more ..
Kada kažem da necu na more , svi me gledaju zacudjeno
Zašto su svi toliko opsednuti sa putovanjima na more a ne na planinu ili jezero ili...ima toliko puno izbora
Па то је нешто што нсм је одузето па сад морамо као туристи на српско поморје.Koga god da pitaš gde ceš na god.odmor- kažu na more ..
Kada kažem da necu na more , svi me gledaju zacudjeno
Zašto su svi toliko opsednuti sa putovanjima na more a ne na planinu ili jezero ili...ima toliko puno izbora
Nemoj da te je stid, nisi kriv zbog toga, more je zdravo samo ako mozes da ga priustis finansijski, ima puno mesta npr. u Grckoj ali i drugde, gde nema toliko turista, toliko ljudi, gde imas razmak od bar 20m do prvog "suseda" na plazi pa i vise, i niko nikog ne gleda, osecas se opusteno, gde nije "masovni turizam". Ako ti je to dobro za zdravlje idi ipak i ne obaziri se na to.Ja sam dva put bio na moru. Kao klinac sa tri godine u CG i kasnije sa srednjom školom u Italiju. Proslo je puno godina. Ne plivam, imam varikozne vene jako na nogama. Prosto me je blam da idem takav, ne nosim papuče leti napolje, ne idem bos osim po kući.
meni je dovljno kad pridjem banji i kliknem "Evo je banjaaa"Koja ti je banja omiljena?
Ja sam dva put bio na moru. Kao klinac sa tri godine u CG i kasnije sa srednjom školom u Italiju. Proslo je puno godina. Ne plivam, imam varikozne vene jako na nogama. Prosto me je blam da idem takav, ne nosim papuče leti napolje, ne idem bos osim po kući.
Ako ti je to dobro za zdravlje idi ipak i ne obaziri se na to.
Što se zdravlja tiče, najbolje bi mu bilo neko banjsko lečilište. Na bazenima po banjama nikoga nije blam zbog debljine ili vena, voda je čista i lekovita, a i gužve su manje. Što se navodne ili stvarne lekovitosti mora tiče, pa nisi uvek srećnik. Ja sam tek nedavno otkrila i to čitajući članke iz hrvatske štampe po netu da je plaža u Makarskoj (na kojoj sam letovala kao dete) posipana radioaktivnim azbestom, kao i mnoge druge plaže po Jadranu i teško mi je opisati ogorčenost nakon tog saznanja. Azbest potiče iz fabrike kod Splita i u vreme dok je posipan po plažama nije se znalo da je radioaktivan. Mnogi ljudi su se sa letovanja po Crnoj Gori vratili sa stomačnim virusom, valjda zbog onolikih govana koji se istresaju sa kruzera u more. Nakon svih jako neugodnih saznanja izbegavam Jadransko more.
More je meni najbolje van sezone ,pogotovo od Oktobra do Juna , ja cu svake godine od polovine Juna do polovine Septembra bjezati sa mora u planine ili negdje pokraj rijeke tj planiram krenuti kamperom u tom periodu sa juga Spanije prema Bosni i putovati mjesec dana za izbjegnem guzvu i masovni turizam.Decembar ,Janurar ,Februar je np sezona za golfere ,bicikliste i druge sportiste i daleko ljepse nego kad je guzva i djeca koja galame.Sve ima svoje.
Leti mi je more prvi i jedini izbor. Mada moram da imam barem par dana "svoje" parce mora nekih barem 10-20m od drugog ljudskog bica da bih se psihicki odmorila i zaista uzivala. One guzve i muzika, deca koja vriste, puno more ljudi mi iskreno nije nesto sto mi prvo pada na pamet kada kazem more.
Srecom do sada svako letovanje je imalo svojih par dana bez guzvi. Uvek se nadje neka plaza koja nije krcata.
More mi je izuzetno depresivno van sezone i tada biram planine, reke i jezera. Priroda me jedino regenerise.
Ne volim ni ja jul i avgust ali tada obicno imam godisnji. Najlepsi su mi jun i septembar.More je meni najbolje van sezone ,pogotovo od Oktobra do Juna , ja cu svake godine od polovine Juna do polovine Septembra bjezati sa mora u planine ili negdje pokraj rijeke tj planiram krenuti kamperom u tom periodu sa juga Spanije prema Bosni i putovati mjesec dana za izbjegnem guzvu i masovni turizam.Decembar ,Janurar ,Februar je np sezona za golfere ,bicikliste i druge sportiste i daleko ljepse nego kad je guzva i djeca koja galame.
.Bazeni su čisti pogotovo kad se u njih nagura 500 ljudi i kada počnu pišat u vodu. Mora da je jako zdravo se kupat u malo vode okružen sa ljudima koji boluju od ko zna kakvih bolesti. Zato je nezdrava slana morska voda..
Ljudi su završavali najbolje škole, gradili čuda u onoj bivšoj državi i nisu znali da je azbest štetan dok nisu došli megatrend ćaci stručnjaci da objasne neke stvari![]()
U septembru i oktobru ima potpuno pustih plaža i uvala. Ja takve i biram.Nemoj da te je stid, nisi kriv zbog toga, more je zdravo samo ako mozes da ga priustis finansijski, ima puno mesta npr. u Grckoj ali i drugde, gde nema toliko turista, toliko ljudi, gde imas razmak od bar 20m do prvog "suseda" na plazi pa i vise, i niko nikog ne gleda, osecas se opusteno, gde nije "masovni turizam". Ako ti je to dobro za zdravlje idi ipak i ne obaziri se na to.
Uh, septembar/početak oktobra, Grčka, minimum 20-30 dana, melemNe volim ni ja jul i avgust ali tada obicno imam godisnji. Najlepsi su mi jun i septembar.
A meni su deo mora i cvece i zivuljke i voce...a toga nema u toku zime na ovim morima...i obicno ima sivkastu boju, ne plavu
idilaUh, septembar/početak oktobra, Grčka, minimum 20-30 dana, melemNikoga, more kristalno, vreme savršeno...
Samo džukac, more i ja
I redovno naletim na morsku romansu za tu godinu![]()

Планину имам и кући, и волим је, наравно. Море мало за промену!![]()