Zasto su ljudi zli

Zlo je nemoguce iskorijeniti.To je kao da neko mijenja svoj Dnk.Nasilje nad prirpdom.Dobro i Zlo su dio prirode.Nikako dio socijalne sfere,toga gdje neko Zivi,kakvu,porodici,ima vaspitanje itd.Nebitno.Npr mnogi ljudi ne cine svinjarije zato sto im to kaze neka knjiga ili neki guru.Sta ocu da kazem da je jad i tragedija ako nema prirodni osjecaj da treba da bude dobar nego to mora neki guru ili neka knjiga da ga uci ili neko zivotno islustvo.Znaci takve osobe ce i napadat ljude ako im guru njihov tako kaze.Ti ako imas prirodne kocnice neces to raditi pa makar te otac i majka nagovarali.

Poslednja izmena:
Niko dijete ne vaspita da bude zao.To sto neki roditelji pogresno i uzasno vaspitavaju djecju.To ne znaci da ce biti losa ta djeca.A ako su losa svi ce reci kriva porodica,uslove života- itd.Sto je naravno besmisleno.Sve prethodne nabrojane stvari dovode covjeka u iskusenje da radi lose stvari ili svinjarije.Al da li ce uraditi to zavisi od prirode i prirodnih kocnica koje osoba ima.Koliko ljudi pomisli da uradi nesto uzasno pa ipak to ne urade.A odredjene ljude koji rade uzasne stvari,ljudi pravdaju glupim izgovorima tipa: sirotinja, nije imao drugog izbora.Jeste takvom situacija super teska,al to sto pravi svinjarije i pljacka,ne radi to zato sto je siromasan nego zato sto je prirodno rodjen kao bezobrazan,radio bi to i da je bogat.Baraba sa parama i bez para je Barbara tu nema razlike.Postoje i drugi siromasni ljudi koji su na istim iskusenjima pa nece raditi lose stvari i svinjarije zato jel su divni i dobri ljudi i imaju divan prirodni senzibilitet koji im ne dozvoljava to da rade.A mozda su milion puta sebi rekli bolje nam je da budemo djubrad al ipak to nikad nisu postali jel priroda im ne da da budu barabe.Svjesni svega ipak ne.Al da se muce pa muce se i da ih zivot nepravedno gazi pa gazi.

Poslednja izmena:
Zlo je nemoguce iskorijeniti.To je kao da neko mijenja svoj Dnk.Nasilje nad prirpdom.Dobro i Zlo su dio prirode.Nikako dio socijalne sfere,toga gdje neko Zivi,kakvu,porodici,ima vaspitanje itd.Nebitno.Npr mnogi ljudi ne cine svinjarije zato sto im to kaze neka knjiga ili neki guru.Sta ocu da kazem da je jad i tragedija ako nema prirodni osjecaj da treba da bude dobar nego to mora neki guru ili neka knjiga da ga uci ili neko zivotno islustvo.Znaci takve osobe ce i napadat ljude ako im guru njihov tako kaze.Ti ako imas prirodne kocnice neces to raditi pa makar te otac i majka nagovarali.
Moguce je zlo iskoreniti.
Covek je stvoren da bude dobar a ne zao...
I ako neko postane zao sam je kriv
ito tako mzoe postati dobar
a Bog ce se obracunati sa zlom i unistice ga zauvek.

Niko dijete ne vaspita da bude zao.To sto neki roditelji pogresno i uzasno vaspitavaju djecju.To ne znaci da ce biti losa ta djeca.A ako su losa svi ce reci kriva porodica,uslove života- itd.Sto je naravno besmisleno.Sve prethodne nabrojane stvari dovode covjeka u iskusenje da radi lose stvari ili svinjarije.Al da li ce uraditi to zavisi od prirode i prirodnih kocnica koje osoba ima.Koliko ljudi pomisli da uradi nesto uzasno pa ipak to ne urade.A odredjene ljude koji rade uzasne stvari,ljudi pravdaju glupim izgovorima tipa: sirotinja, nije imao drugog izbora.Jeste takvom situacija super teska,al to sto pravi svinjarije i pljacka,ne radi to zato sto je siromasan nego zato sto je prirodno rodjen kao bezobrazan,radio bi to i da je bogat.Baraba sa parama i bez para je Barbara tu nema razlike.Postoje i drugi siromasni ljudi koji su na istim iskusenjima pa nece raditi lose stvari i svinjarije zato jel su divni i dobri ljudi i imaju divan prirodni senzibilitet koji im ne dozvoljava to da rade.A mozda su milion puta sebi rekli bolje nam je da budemo djubrad al ipak to nikad nisu postali jel priroda im ne da da budu barabe.Svjesni svega ipak ne.Al da se muce pa muce se i da ih zivot nepravedno gazi pa gazi.
Deca se ugledaju na roditelje a ako su im roditelji losi i deca mogu postai losa...
a ne mora biti tako..
Neka deca bidi dobra iako imaju zle roditelje..
Jer smo svi stovreni da budemo dobri...

Zlo je kao rame ruka dobijas ga rodjenjem
varaš se...obićni normalni ljudi lako postanu zli ako to od njih zahteva autoritet ili uloga koju obavljaju...imaš eksperimente gde je autoritet podsticao ljude da daju sve jače elektrošokove onima koji ne znaju odgovore na pitanja...skoro svi testirani su prelazili granicu ozbiljnog destruktivnog uticaja na telo zato što su ih autoriteti koji su vodili eksperiment na to ohrabrivali...pa imaš Stanford Prison experiment gde su obične normalne studente podelili u dve grupe zatvorenike i stražare...i oni su se brzo uživeli u uloge i stražari su smišljali stalno nove načine da ponižavaju i povređuju zatvorenike... znači običan normalan čovek kad ga autoritet gurne u ulogu gde treba da bude zao postaje zao...šta misliš da su Švabe zli ljudi? A opet verovatno skoro niko od njih nije odbio da se iživljava nad zarobljenicima u koncentracionim logorima...ljudi se često ponašaju u skladu sa očekivanjima i zlo u čoveku napreduje korak po korak i ako mu se ništa ne suprotstavi ono pobeđuje...

Moguce je zlo iskoreniti.
Covek je stvoren da bude dobar a ne zao...
I ako neko postane zao sam je kriv
ito tako mzoe postati dobar
a Bog ce se obracunati sa zlom i unistice ga zauvek.
Nije moguce.Zao ce uvijek ostati zao i dobar ce uvijek bit dobar.Ostalo su samo izgovori.Dobrota je iracionalna.Sve sto je iracionalno ne moze se nauciti.Zivot ljudi i okolnosti su nebitni oni ti samo olaksavaju ili otezavaju da ispoljis vani zlo ili dobro u sebi koje prirodno nosis.Covjek nije stvoren da bude ni dobar ni zao

Nije moguce.Zao ce uvijek ostati zao i dobar ce uvijek bit dobar.Ostalo su samo izgovori.Dobrota je iracionalna.Sve sto je iracionalno ne moze se nauciti.Zivot ljudi i okolnosti su nebitni oni ti samo olaksavaju ili otezavaju da ispoljis vani zlo ili dobro u sebi koje prirodno nosis.Covjek nije stvoren da bude ni dobar ni zao
Ti mzoes tak o da mislis ali tako nije

varaš se...obićni normalni ljudi lako postanu zli ako to od njih zahteva autoritet ili uloga koju obavljaju...imaš eksperimente gde je autoritet podsticao ljude da daju sve jače elektrošokove onima koji ne znaju odgovore na pitanja...skoro svi testirani su prelazili granicu ozbiljnog destruktivnog uticaja na telo zato što su ih autoriteti koji su vodili eksperiment na to ohrabrivali...pa imaš Stanford Prison experiment gde su obične normalne studente podelili u dve grupe zatvorenike i stražare...i oni su se brzo uživeli u uloge i stražari su smišljali stalno nove načine da ponižavaju i povređuju zatvorenike... znači običan normalan čovek kad ga autoritet gurne u ulogu gde treba da bude zao postaje zao...šta misliš da su Švabe zli ljudi? A opet verovatno skoro niko od njih nije odbio da se iživljava nad zarobljenicima u koncentracionim logorima...ljudi se često ponašaju u skladu sa očekivanjima i zlo u čoveku napreduje korak po korak i ako mu se ništa ne suprotstavi ono pobeđuje...
Ne postaju zli.Postoji princip dobrog covjeka koji zbog nepravde i zivotnih pehova postaje Andjeo istrebljivac al takva osoba i dalje nije zla.Nego ljudi ne kontaju zasto je odjednom neko takav a prije nije bio.Ljudi ne kontaju to je borba za ugrozeno dobro princip Andjela istrebljivaca to je mitski momenat nezemaljski kome idu uvijek jako dobri ljudi.Ljudi koji razmisljaju strog zemaljsli to im je visa matematika ne kontaju.Ne govorim sada za vas msm ne poznajemz vas

Ne postaju zli.Postoji princip dobrog covjeka koji zbog nepravde i zivotnih pehova postaje Andjeo istrebljivac al takva osoba i dalje nije zla.Nego ljudi ne kontaju zasto je odjednom neko takav a prije nije bio.Ljudi ne kontaju to je borba za ugrozeno dobro princip Andjela istrebljivaca
Hitler je bio to što zoveš anđeo istrebljivač...umislio čovek da su Jevreji i ostali neNemci zli pa rešio da ih istrebi..onaj ko čini zlo uvek misli da čini neko dobro, neku višu pravdu...

Hitler je bio to što zoveš anđeo istrebljivač...umislio čovek da su Jevreji i ostali neNemci zli pa rešio da ih istrebi..onaj ko čini zlo uvek misli da čini neko dobro, neku višu pravdu...
Hitler nije bio Andjeo istrebljivac.Nego rodjenjem ostecen.On je samo trazio kroz socijalnu sferu, razne grupe da ispolji iz sebe prirpdno zlo.Politika mu je to omogucila.Uvijek je bio zao.Cak ti roditelji mu Nisu bili losi ljudi cime pokusvaju da daju odgovor razni psihijatri zasto je ciniö Zlo niti zbog toga sto je bio neuspjesan slikar itd

Hitler nije bio Andjeo istrebljivac.Nego rodjenjem ostecen.On je samo trazio kroz socijalnu sferu, razne grupe da ispolji iz sebe prirpdno zlo.Politika mu je to omogucila.Uvijek je bio zao.Cak ti roditelji mu Nisu bili losi ljudi cime pokusvaju da daju odgovor razni psihijatri zasto je ciniö Zlo niti zbog toga sto je bio neuspjesan slikar itd
bio je uveren da čini dobro za svoj narod...tako zlo uvek počinje...neki ludak umisli da čini više dobro..

Andjeo kada napada i zavodi pravdu on nema barijere i granice u vidu ideologije,nacije itd ne kolektivizuje stvari.Svodi sve na individualnu pricu.Jel ako je narod kolektiv mrznja onda je to zemaljska prica nikako metafizicka.Andjeo se bori za metafiziku i njenu sustinu

Ja npr u zivotu jedino sto nisam pogrijesio je u procjeni ljudi ko je dobar ko je zao.Nikada nisam upoznao osobu da bi vidio da li je dobra ili losa.Znam odma pri prvom pogledu u oci.Priroda nikada ne Vara a vecina se oslanja na iskustvo.Mozak Vara.Mozak je izdajnik

u šta god čovek poveruje iskustva mu to potvrde...postoji izraz za to..self fullfilling prophecy
Totalno netacno.Evo znam licno ljude koji su me citav zivot kritikovali kako sam iskljuciva osoba,Kako ne dajem ljudima sansu da mi pridju kako imam predrasude,zato sto sve ljude i pojave osjecam i osjecajem definisem.Tako mi se npr desilo da sam drugu prije 10 g rekao da mu je zena zla i zavidna a vidio sam je 2 put u zivotu nismo ni rijec pricali.Drug mi se naöjutio mislio za mene da sam zavidan pokvaren itd.Nedavno se razveo od te zene i rekao mi je da mu je muke zadala ta osoba i da sam bio u pravu.Pomirio sam se da drugom ne zamjeram mu nista jel je dobar covjek al naivan je bio.Inace Sam Skorpija u zodijaku.Razlog vise da osjetim dobra ili zlo u ljudima.Ja samo drugima zelim Dobro.Nisam ja znao te ljude koje sam ocjenio kao zle,sve sam ih osjetio nikada se nisam prevario.Mnogi ljudi su mi se vratili sa kojima sam se druzio jel se obistinilo vremenom ono stp sam ich savjetovao.Ja sa svojima se prepirem cijeli zivot oko ove teme bukvalno.Npr kazem za Neku osobu da je losa dobijem odgovor tipa zavrsio je fakultet,daje pare sirotinji itd.

Poslednja izmena:
Totalno netacno.Evo znam licno ljude koji su me citav zivot kritikovali kako sam iskljuciva osoba,Kako ne dajem ljudima sansu da mi pridju kako imam predrasude,zato sto sve ljude i pojave osjecam i osjecajem definisem.Tako mi se npr desilo da sam drugu prije 10 g rekao da mu je zena zla i zavidna a vidio sam je 2 put u zivotu nismo ni rijec pricali.Drug mi se naöjutio mislio za mene da sam zavidan pokvaren itd.Nedavno se razveo od te zene i rekao mi je da mu je muke zadala ta osoba i da sam bio u pravu.Pomirio sam se da drugom ne zamjeram mu nista jel je dobar covjek al naivan je bio.Inace Sam Skorpija u zodijaku.Razlog vise da osjetim dobra ili zlo u ljudima
ne može se čovek proceniti na osnovu jednog pogleda u oči...taj pogled se menja u skladu sa okolnostima...nešto trigeruje određeno osećanje i to se možda može videti u očima..da bi video kakav je neko moraš neko duže vreme da provedeš sa osobom..

ne može se čovek proceniti na osnovu jednog pogleda u oči...taj pogled se menja u skladu sa okolnostima...nešto trigeruje određeno osećanje i to se možda može videti u očima..da bi video kakav je neko moraš neko duže vreme da provedeš sa osobom..
Evo ja Sam primjer.Svakoga za koga sam iz vidjenja tvrdio da je zao.Nakon godina i godina se ispostavilo da je tako.I ljudi kojima Sam to govorio su meni pricali kako sam ogorcen,zavidan ne volim druge,pun presrasuda.Vrijeme je potvrdilo da sam bio u pravu

Back