aleksandarhakler1992
Domaćin
- Poruka
- 3.809
nesrecan covek - zao covek
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nesrecan covek - zao covek

Tema nisu Srbi i svaka generalizacija je pogresna.Evo ja da nemam tu osobinu da ne mogu da upadam u depresije, svaki razgovor sa Srbinom bi me uveo u depresiju.
Temama, nivoom razmisljanja, svesti , kulturom, gomilom prljavih trikova koji se vide i u govoru, totalnom nekulturom govora. I ponasanja naravno...
A kao nesvesni svega toga, a ustvari ne zele da budu svesni pa onda si nesvestan.
Nesto kao , nisam primetio da sam ostavio vrata otvorena, nisam primetio da cepam drva na spratu u visespratnici.
Ta nesvesnost je ono sto aeternum prica u svojoj tezi "sreca ne zavisi od toga kakav je covek nego da li zna da sebe usreci " uz nastavak, a za ostale da ga boli tuki i da ignorise i brise iz svesti i secanja.
Ne samo da ih zna, nego su oni masovna pojava na ovim terenima..
Svi ih mi znamo u ogromnom broju.

Ja mogu da kazem da me formalno priblizavas veri...Nešto ne znam da li sam upoznavala zle ljude jer se udaljavam od samih pojava ljudi koji mi ne odgovaraju pa tako ne dozvoljavam da se manifestuju u svojoj zloći u mom životu, ali znam da se lako desi da uradimo nešto zlo i ne vidimo ništa loše u tome.
To je verovatno do neke lične miskoncepcije dobra i zla, i sklonosti da se u tuđim postupcima obavezno vidi nešto što se u svojim ne primećuje, a to bi se najjednostavnije objasnilo kroz slabo vaspitanje, neizgrađen karakter i pomahnitali egoizam?
![]()
Ovo naravno nije tacno bar po 2 osnova...ne postoji dobar niti zao čovek. svi se rađamo jednaki bez svesti o ovim pojmovima. postoje dobra i zla dela.
čovek zavisi od vaspitanja i okruženja čini ono što čini.
svi naginjemo zbog egoizma ka zlu jer ne vidimo balvan u oku svom a vidimo trun u drugom.
e sad možete da serete do sutra da ste dobri, balvan se samo povećava![]()
Svaki covek je stvoren da bude dobar ali moze svojevoljno razviti zlo srce i postati zao...Svaki čovek ima Zlo lice, Dobro Lice i Neutralno koje odlučuje šta od ta dva, po Božjem Liku, Otac, Sin i Sveti Duh.
U Ezoteriji to je Sveto Negiranje, Sveto Odobravanje i Steto odlučivanje.
Nesvestan čovek deluje impulsivno, zavisi od spoljnih utisaka. Akcija reakcija, zlo rađa zlo, dobro rađa dobro.
Da li samo misliš u glavi o dobru? Ljudi kupe misli iz Astrala gde ima svakakvih entiteta...
To je počelo kad je čovek poslušao Zmiju i pojeo jabuku. To je upravo alegorija koja priča o tome,Svaki covek je stvoren da bude dobar ali moze svojevoljno razviti zlo srce i postati zao...
Da nesvestan covek moze lako otici u zlo..
Svestan teze...
Svesnost je preduslov ljubavi.
Da covek je izabrao greh ali covek moze da izabere i da ne gresiTo je počelo kad je čovek poslušao Zmiju i pojeo jabuku. To je upravo alegorija koja priča o tome,
da je čovek sopstvenom Voljom izabrao da bude Zao. Dakle od tada nas Slobodna Volja vodi u greh...

Ne bez Božje intervencije ČPDa covek je izabrao greh ali covek moze da izabere i da ne gresi![]()
možda ti se ne sviđa to što je on napisao ali to je najrealnije...Ovo naravno nije tacno bar po 2 osnova...
Ali moze se sve dokazati , zato sto se sve moze iskriviti da dobro postane lose i lose postane dobro..
Ali ako jednog trenutka fiksiramo sta je dobro a sta je lose i to nabrojimo na papir, onda ovakva izjava nije tacna.
Tada beba zavisno od nervnog sastava, kvaliteta nerava, gradje mozga, biohemije mozga, od IQ potencijalnog, jer jos nije razvijen....pa do reakcija najvaznijih sistema, amigdala, prednji rezanj, ocna memorija, greda izmedju hemisfera..
Ne moze se od babe napraviti devojka, ali moze baba da se osisa, uredi , namacka po licu i rukama....
To je počelo kad je čovek poslušao Zmiju i pojeo jabuku. To je upravo alegorija koja priča o tome,
da je čovek sopstvenom Voljom izabrao da bude Zao. Dakle od tada nas Slobodna Volja vodi u greh...
a da otvorite temu o tome na religiji i tamo filozofirate o tome kroz taj religiski aspekt grehova.Da covek je izabrao greh ali covek moze da izabere i da ne gresi![]()
Generalno, niko ne razmišlja o dobru i zlu. Ljudi se ponašaju kao muve bez glave, tj kao pacer u šahu.možda ti se ne sviđa to što je on napisao ali to je najrealnije...
Dobro i zlo nisu crno bele stvari i niko za sebe ne misli da je stvarno zao.
A to da li će neko da radi za sebe dobre stvari iako imaju zle posledice po druge zavisi od toga da li je naučen da razmisli o tome i prevega ili je naučen da bude sebičan i samo gleda sebe.
Skoro niko nije zao stvarno,većiona ljudi neće da rade loše stvari drugima čisto zato što tako žele nego zato što imaju neku korist od toga i osećaju da rade dobro za sebe a drugima kako bude.
mi ljudi smo komplikovanija bića nego što delujemo...ljudima koji imaju prorodno normalnu empatiju je sasvim normalno da ne povređuju ozbiljno druge i čine im neke velike štete osim ako nisu stavljeni u neku situaciju da se boje za svoj život i svoje preživljavanje...a što se tiče onih kojim ta empatija nedostaje,za njih smo u međuvremenu smislili zakone koji im predviđaju kazne kao nešto što bi ih odvratilo i da ih suoči sa posledicama toga ako što rade,ako ih već ne odvrati.Generalno, niko ne razmišlja o dobru i zlu. Ljudi se ponašaju kao muve bez glave, tj kao pacer u šahu.
Ne bih rekao. Reagujemo na prijatno/neprijatno, korisno nekorisno, pa da nije tako nijedna veza ne bi pukla i svi bi se razumeli.mi ljudi smo komplikovanija bića nego što delujemo..
Da, nista od ovoga ne razumem kao povezano sa onim sta je tema i sta je covek rekao..možda ti se ne sviđa to što je on napisao ali to je najrealnije...
Dobro i zlo nisu crno bele stvari i niko za sebe ne misli da je stvarno zao.
A to da li će neko da radi za sebe dobre stvari iako imaju zle posledice po druge zavisi od toga da li je naučen da razmisli o tome i prevega ili je naučen da bude sebičan i samo gleda sebe.
Skoro niko nije zao stvarno,većiona ljudi neće da rade loše stvari drugima čisto zato što tako žele nego zato što imaju neku korist od toga i osećaju da rade dobro za sebe a drugima kako bude.
Reaguju ljudi na dosadu , na crvica koji im ubacis, mozes da ih vozis precizno i pedantno ili da ih vozis kao tenk, grubo , bez mnogo truda i paznje, znas da ce da skrene levo ako si mu usadio tu ideju i ne interesuje te kad....Ne bih rekao. Reagujemo na prijatno/neprijatno, korisno nekorisno, pa da nije tako nijedna veza ne bi pukla i svi bi se razumeli.
Kad ti život zavisi od rasporeda planeta i zvezda, sve je čista slučajnost pa i to da zlo misliš.
Ovo je zanimljiva indirektna definicija nemorala.....Generalno, niko ne razmišlja o dobru i zlu. Ljudi se ponašaju kao muve bez glave, tj kao pacer u šahu.
Ma vi terate po svome i samo nanosite stetu ljudima...Svaki covek je stvoren da bude dobar ali moze svojevoljno razviti zlo srce i postati zao...
Da nesvestan covek moze lako otici u zlo..
Svestan teze...
Svesnost je preduslov ljubavi.
Razmisljaju svesni.Generalno, niko ne razmišlja o dobru i zlu. Ljudi se ponašaju kao muve bez glave, tj kao pacer u šahu.