aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 26.287
HvalaMnogo mi se svideo vas tekst ...nemam sta dodati osim da sam u zivotu upoznala mnogo dobrih ljudi koji su ucinili neke lose stvari ...

Sreca je poznavati dobre ljude
Da dobri ljudi mogu gresiti
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
HvalaMnogo mi se svideo vas tekst ...nemam sta dodati osim da sam u zivotu upoznala mnogo dobrih ljudi koji su ucinili neke lose stvari ...

Da, namerno nekoga ponizavati i saliti se sa time je zlo.Npr ljudi snimaju Rome sa ulice, postavljaju im neka pitanja za koja oni znaju da ih Romi ne znaju samo da bi ih ismijali ih iz cistog zla i da bi tako uzdigli sebe.A nije da ne znaju da su Romi sami,siromasni da im treba pomoc a ne da ih neko zeza i pravi sale sa njima.Nisu tu u neznanju,nego su zli al nisu svi takvi
Da jako lepo si izanalizirao...Ako svi gledamo Tv ,neciji ispad npr neko se poklizne i padne na tv,a taj neko moze npr pasti i na ulici.E sada ako se neko takvoj osobi smije kao lud na brasno naravno da je zao,pored toga osoba moze biti dobra pa odma potrcati i pomoci toj osobi i imati empatiju.To nije neznanje nego zlo,jer neko zna da je neko pao i da je mogao polomiti nogu i pored toga se smije a imas i one koji se ne smiju nego odma kao dobre duse pritrce u pomoc
Neko napravi lapsus na Tv a moze se svakom desiti,odma ce vecina tome da se smije i da kazu da je glup,zato sto su zli.A lapsus u govoru prave svi manje vise i to ne govori nista o covjeku ponajmanje da je glup.Al zao odma te ceka na najmanju gresku da te ismije ponizi itd.Taj uvijek bira na koji nacin ce da razmislja,na dobar ili zao nacin
Npr to ti je kad kaze neko za neku zenu, kako je dobra.Sada Covjek ima 2 opcije na kako moze da tumaci to kada neko kaze za zenu ,,kako je dobra ''. Prvi nacin je nacin cistog uma i dobre duse znaci mislis kako je ta zena dobra kao osoba, a drugi nacin je nacin prljavog uma i pokvarene duse a to je da razmisljas kako je ta zena dobar sekusalni objekat u tom smislu dobra, dobra da je ovaj tresne
Pogledajte samo na Internetu veliki broj sala se svodi na to da se ljudi smiju tudjoj gresci,tudjoj nesreci padu.Jedni drugima postavljaju zamke kao u crtanom filmu,i sad se neko smije a nije nista smijesno.Poenta sale dobre je da smo svi dobro,da niko nije umijesan u tu salu,da se salimo a da niko ne trpi na svoj racun
Tvoja analiza je da su ratni veterani zli i da su žene koje su izvršile aborstus zle?zna se da je ubiti zlo, a sada sto neko ubija u ratu ili iz nekog drugog razloga to ga ne opravdava niti menja cinjenicu da je to zlo.....
Kao na primer i abortus... zna se da je i to ubistvo, pa ipak vas nece osuditi drustvo zbog toga....
........................
Duhovno su bolesni... zato su zli...
"od svetlosti mrak prave od mraka svetlost"
Evo ovo je moja analiza

Jel možeš da daš neki citat Eriha Froma u kome on naziva vojnike,Tema se temelji na analizi Ericka Fromma i ostalih poznatih psihologa
Mislis da nema zlih ljudi uopsteMislim da ljudi nisu zli, možda da posjeduju neke loše osobine i postupajući po njima a u nedostatku skrupula i morala dobiju takvu kategorizaciju.
Vrlo je jednostavno, zapravo. Svi težimo sreći i sve što radimo, radimoMislim da ljudi nisu zli, možda da posjeduju neke loše osobine i postupajući po njima a u nedostatku skrupula i morala dobiju takvu kategorizaciju.
Pa mislim da je najveći uzrok svih zala pohlepa, sebičluk i vjerovanje da su superiorniji u odnosu na druge. Evo primjer robovlasničkog društva? Misliš li da su tada svi ljudi bili zli ili su jednostavno bili zavedeni ideologijom da su ljudi tamnije boje kože marva, stoka, imovina, robovi?Mislis da nema zlih ljudi uopste
a zla dela koja cine ih kako karakterise?
Problem je sto ne mozemo videti da li je neko iznutra dobar ili zapravo postao zao.
Ali ih dela otkrivaju...
Da, sebicnost, pohlepa, sve lose osobine coveka ga mogu oterati u zlo...Pa mislim da je najveći uzrok svih zala pohlepa, sebičluk i vjerovanje da su superiorniji u odnosu na druge. Evo primjer robovlasničkog društva? Misliš li da su tada svi ljudi bili zli ili su jednostavno bili zavedeni ideologijom da su ljudi tamnije boje kože marva, stoka, imovina, robovi?
Čudno je to kako svi mi u posebnim okolnostima možemo biti sposobni na najrazličitija zvjerstva. Biti dobar i hodati sunčanom stranom ulice je svakodnevna borba. U svima nama spavaju dvije zvijeri, jedna koja se hrani dobrim a druga lošim. Treba dobro paziti koju zvjerku više hranimo.Da, sebicnost, pohlepa, sve lose osobine coveka ga mogu oterati u zlo...
Osoba moze postati zla, to je proces... i kada ovlada zlo njenom licnoscu
njenim mislila, motivima onda je ona zla...
Zlo je deformacija, bolest...
Zavedeni ne moraju biti zli ali radeci zla dela mogu postati zli...
Pa da, covek je sposoban da cini zlo, zato se moramo odupirati svim losim sklonostima,Čudno je to kako svi mi u posebnim okolnostima možemo biti sposobni na najrazličitija zvjerstva. Biti dobar i hodati sunčanom stranom ulice je svakodnevna borba. U svima nama spavaju dvije zvijeri, jedna koja se hrani dobrim a druga lošim. Treba dobro paziti koju zvjerku više hranimo.
Covjek se radja kao dobar ili zao,ne postaje zao.Ako je neko rodjen zao,pa ako ima srecu da ima dobre roditelje bice manje zao al nece biti nikada dobar,a ako ima lose roditelje bice sve vise zao.To je prirodna ravnoteza.Kao voce imas ono koje se rodi pokvareno i ono koje se rodi zdravo,tako je i sa pecurkama,plodovima a tako je i sa ljudimaPa da, covek je sposoban da cini zlo, zato se moramo odupirati svim losim sklonostima,
Ako zelimo biti dobri.
Da.Slažem se, a vjeruješ li u pokajanje? Da ljudi koji su činili loša djela mogu iskreno da se pokaju i promijene život na bolje?
Ne radja se zao covek. Zao postaje.Covjek se radja kao dobar ili zao,ne postaje zao.Ako je neko rodjen zao,pa ako ima srecu da ima dobre roditelje bice manje zao al nece biti nikada dobar,a ako ima lose roditelje bice sve vise zao.To je prirodna ravnoteza.Kao voce imas ono koje se rodi pokvareno i ono koje se rodi zdravo,tako je i sa pecurkama,plodovima a tako je i sa ljudima
To je moguće. Ali nije moguće od tebe dobiti citate u kojima poznatiDa.
Moguce je.
Šta ti je to dobar roditelj?Kao sto od dobrih roditelja moze postati problematicno dete
ako padne pod los uticaj drustva.
Ne radja se zao covek. Zao postaje.
Zar mislis da bi Bog stvorio ljude zlima.
Stovreni su da budu dobri.
A naravno da puno toga zavisi od vaspitanja - u kakvu osobu se covek razvija..
Ne mora da znaci da ko ima lose roditelje da ce biti zao...
Svako sam sebe oblikuje.
I malo dete moze biti svesno zla i mrzeti ga.
Dakle ne mora ga usvajati.
Kao sto od dobrih roditelja moze postati problematicno dete
ako padne pod los uticaj drustva.
Jer su tako stvoreni da budu dobri.Nisu to je van zakona prirodne ravnoteze,ne radjaju se svi lijepi,niti se radjaju svi visoki,niti svi jednako inteligentni niti svi jednako Jaki fizicki.Zasto bi sada po ljudskim kvalitetima ljudi bili svi po rodjenju dobri
Neko ima po prirodi npr zao pogled.Zlo je arhetip kao i dobro to ti je kao tama i svijetlo
Zlo se osjeca ne prepoznaje se,jel covjek na druge emituje energiju zla kao i energiju dobra.E sada svako moze biti na iskusenjima da bude dobar ili zao,ali pri tom izboru da li ces biti dobar ili zao covjek nece na tebe uticati da li si imala dobre roditelje ili lose, dobar ili tezak zivot vec odlucice tvoja iskonska priroda koja je dobra ili zla.U embrionu majcinom kada je neko tu je determisan kao dobar ili zao.Posle je pitanje samo vremena kada ce to da se ispolji i kako.Naravno da ce ljudi kada vide zlu osobu to da pripisuju onome sto im djeluje vidljivo imao je neko lose drustvo,lose roditelje itd,mada kako i sama kazes neko je imao i dobre roditelje pa je opet problematican .To je nekome priroda kao Dnk ili boja ociju ne biras ih sa time se rodis
Postoji u ljudima ne nastaje,cak ces u djeci kada prohodaju u nekoj vec uociti zle osobine samo kada se malo bolje zagledas,Jer su tako stvoreni da budu dobri.
Zlo se moze osetiti jer je energija, to da...
I svako ima iskusenja... Sam covek izabira da li ce odoleti iskusenjima.
Po rodjenju covek ne moze biti zao...
Zlo nastaje vremenom...
Postoji nesavrsenost nasa urodjena to nije zlo...Postoji u ljudima ne nastaje,cak ces u djeci kada prohodaju u nekoj vec uociti zle osobine samo kada se malo bolje zagledas,