Zašto su ljudi zavidni?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.382
TEMA 2.jpg
Sve je više ljudi koji zavide drugim ljudima. Ukoliko ste kupili stan, nov auto ili imate stabilnu platu, neki ljudi će vam zavideti na tome.

Zašto su ljudi zavidni?

Ljudi zavide drugima jer sami nisu ostvarili neki važan cilj u životu. Nisu uspeli da kupe ili da dobiju stan od države.
Ti ljudi će zavideti vašoj deci jer su ona bolja i obrazovanija od njihove dece. Ukoliko je vaš stan ili vaša kuća lepša nego kuća -stan druge osobe, i na tome će vam zavideti.

Te osobe nemaju samopouzdanje, imaju kompleks niže vrednosti. I ( ili ) su jednostavno loše osobe.

Da li ste nekome zavideli, ili je neko zavideo vama?

Šta mislite o takvim ljudima?

- Komentar ću ostaviti kasnije.-

Pored toga što zavide, te osobe vole kada se nekome dešava nešto loše. Hoće da pomognu ali zapravo žele da znaju svaki detalj vaše bolesti ili problema.

Zavidne osobe teško podnose kad neko ima ono što oni sami nemaju.

zavidni su jer su lenji da rade na sebi i sami sebi obezbede to nasta su zavidni.

Tačno. Ne samo što su lenji oni se nerado odriču nečeg u životu, npr putovanja, a posle se žale kako samo oni nemaju..

Poznajem jednu takvu osobu. Ona ne može da prežali što je u prošlosti donosila pogrešne odluke.

Ne umem da objasnim ljudsku zavist.
Donekle shvatam da je neko zavidan jer npr bolje radim posao od njega.
Onda me minira i pokusava da se progura preko reda.
Nije to u redu ali mogu da razumem.
Ali ne shvatam one koji zavide samo zato jer imam npr visse novca ili manje problema.
Cemu zavist? Pa nisam ja sretniji jer sam npr lepsi od nekoga ili imam veccu platu.

Pogledajte prilog 1566582Sve je više ljudi koji zavide drugim ljudima. Ukoliko ste kupili stan, nov auto ili imate stabilnu platu, neki ljudi će vam zavideti na tome.

Zašto su ljudi zavidni?

Ljudi zavide drugima jer sami nisu ostvarili neki važan cilj u životu. Nisu uspeli da kupe ili da dobiju stan od države.
Ti ljudi će zavideti vašoj deci jer su ona bolja i obrazovanija od njihove dece. Ukoliko je vaš stan ili vaša kuća lepša nego kuća -stan druge osobe, i na tome će vam zavideti.

Te osobe nemaju samopouzdanje, imaju kompleks niže vrednosti. I ( ili ) su jednostavno loše osobe.

treba prvo definisati sta tacno znaci "zavidnost".
Ima tu razlicitih tumacenja od kojih su neka pozitivna ili bi se mozda mogla nazvati drugacijim imenom, a navode na to da je u pitanju klasicna "zavidnost".

Pored toga što zavide, te osobe vole kada se nekome dešava nešto loše. Hoće da pomognu ali zapravo žele da znaju svaki detalj vaše bolesti ili problema.
Pre tridesetak godina, kada nam je baka preminula, kaže sestra od
strica ''Sad više nemam kome da se pohvalim''. Zbunila me..
Misliš, nemaš kome da se požališ?
Ne. Da se žališ možeš kome god hoćeš. Jedva čekaju da čuju nešto
loše. Ali, jedino je ona mogla iskreno da se raduje kada se nečim
pohvalim.

Pogledajte prilog 1566582Sve je više ljudi koji zavide drugim ljudima. Ukoliko ste kupili stan, nov auto ili imate stabilnu platu, neki ljudi će vam zavideti na tome.

Zašto su ljudi zavidni?

Ја сам такав нажалост. Па мислим да то и није нека нарочита срећа.

Ne mogu a da se ne setim ovog videa, kada čujem za zavist. Nije lepa
emocija ni kada je ti osećaš, ni kada je primetiš kod drugih. Svi bi mi
da budemo prihvaćeni i voljeni.

Ovo detence tako maleno je već shvatilo da treba da radi isto što
i drugi, da bi bilo zabavno. Prvi smota se saplete i drugi i treći i onda
on sasvim namerno padne, da bi bio kao i oni.

Strah od zavisti može da nas blokira tako da sami sebe kroz život
saplićemo.

Ne umem da objasnim ljudsku zavist.
Donekle shvatam da je neko zavidan jer npr bolje radim posao od njega.
Onda me minira i pokusava da se progura preko reda.
Nije to u redu ali mogu da razumem.
Ali ne shvatam one koji zavide samo zato jer imam npr visse novca ili manje problema.
Cemu zavist? Pa nisam ja sretniji jer sam npr lepsi od nekoga ili imam veccu platu.

Ево ја што се посла тиче немам тај проблем. Пустим способнијег да уради посао уместо мене.

Back