Zašto su ljudi opterećeni godinama?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Откад постоје људи, увек су тежили ка томе да остану што дуже у форми и да изгледају младо.
Не баш као данас. Данас влада култ младости у сваком сегменту живота. И то је верујем тако с циљем. Промоција нарцизма и егоцентризма ( и не само код жена. )

Не баш као данас. Данас влада култ младости у сваком сегменту живота. И то је верујем тако с циљем. Промоција нарцизма и егоцентризма ( и не само код жена. )
Нарцизам и егоцентризам немају везе са младошћу.

Нарцизам и егоцентризам немају везе са младошћу.
Кад кажем нарцизам мислим на преокупацију сопственим изгледом. Приметићеш да се све више старијих људи све више труди да изгледа што боље, а самим тим, што млађе.

У исто време, бавити се сопственим изгледом значи бити фокусиран на себе. Фокусираност на себе је одлика младих људи -- што је сасвим нормално -- али што је човек старији и што се више ближи крају свог живота логично је да му фокус све више буде оно што ће да га преживи.

А то бављење сопственим изгледом се углавном ради само с једним разлогом -- да се максимизира сопствена сексуална привлачност. Све се данас своди на секс и на лично задовољство.

Nikad nisam bio tip "kalup" ličnosti, sve sam u životu uradio naopakim redosledom :lol:
Samo sam u školu krenuo sa 7, a ni to ne bi bilo tako da je bilo po mom, jer sam ja hteo sa 6.

Tako da sam ja odličan primer za ovu temu, a umesto jolemise kome je postavljeno pitanje, odgovoriću ti ja jer kapiram i njega, na primer, 2022. dok sam još radio posao gde mora i da se potrči, u uniformi na +40°C i sa 40+ godina krenem do aparata za vodu, i samo sam se srušio, prekid filma, onesvestio se. Pre svega toga nisam spavao danima normalno, zbog obaveza, navikao, nikad ne bih pomislio da ću pasti i eto.
Ne može više tako.

Ovaj dečko kaže da ga nervira što se često koristi taj konstrukt do tada treba to, do tada ono... Zadaju se neke godine kao ključne za ovo ili ono... Jer bitno imati kutiju za godine i do kad nešto treba ili ne treba? Ili kako ko izgleda za svoje godine. Nije malo drsko baviti se tuđim godinama? Who cares?

Zašto je ljudima to bitno? To je društvena norma koji mnogi uzimaju zdravo za gotovo. Pa imamo i teme šta posle onih ili ovih godina, kako se oblači neko sa toliko god... Damn. 😑

Kako se odnositi prema tome? Jel to nekima ok?

Стварно немам појма због чега. Чисте глупости.

Back