Zasto su Jevreji po bibliji izabran Boziji narod?

Zato sto drugi nisu hteli.
Ali nije postojao kljuc da mogu samo Izrailci..
Bozji cilj je bio da se preko jevreja, Izraela,privucu svi narodi.
to se i danas radi na globalnom planu. Jedna drzava, jedan car, jedna banka, jedna religija....................samo sto iza toga ne stoji jevrejski Bog vec jevrej Rotschild.
To je ujedno i odgovor na razlog pisanja i uopste, postojanja biblije

to se i danas radi na globalnom planu. Jedna drzava, jedan car, jedna banka, jedna religija....................samo sto iza toga ne stoji jevrejski Bog vec jevrej Rotschild.
To je ujedno i odgovor na razlog pisanja i uopste, postojanja biblije
Rotscild ih je izveo iz Egipta a imao je stan na vrhu brdu Sinai zato u bibliji nisu smjeli da vide boga.Narod je bio gnjevan htio je da ga vidi no nista zaustsvljen od Mojsija.

Rotscild ih je izveo iz Egipta a imao je stan na vrhu brdu Sinai zato u bibliji nisu smjeli da vide boga.Narod je bio gnjevan htio je da ga vidi no nista zaustsvljen od Mojsija.
Rotschild je hazar i nema etnicke veze sa jevrejima. On, kao i njegovi suplemenici, ukapirao je da ga biblija i jevrejski bog mogu dovesti do bogatstva i svetskog prestola pa je uzeo jevrejsku religiju kao oruzje ka tom putu. Prisilio evropske careve (ucenama i korupcijom) da uvedu hriscanstvo u evropu preko koga je on indirektno kontrolisao evropske narode ..........sve do danas.

Rotschild je hazar i nema etnicke veze sa jevrejima. On, kao i njegovi suplemenici, ukapirao je da ga biblija i jevrejski bog mogu dovesti do bogatstva i svetskog prestola pa je uzeo jevrejsku religiju kao oruzje ka tom putu. Prisilio evropske careve (ucenama i korupcijom) da uvedu hriscanstvo u evropu preko koga je on indirektno kontrolisao evropske narode ..........sve do danas.
Rotchild je pisao bibliju da da da

Rekao si da su Carevi pisali a ne da su nalozili da je napise netko.
Okrenulo te u nepredvidivom smjeru u kratko vrijeme
ne vataj se za svaku rec. Naravno da su carevi dali nalog da se biblija pise. Kao i danas, i onda su carevi bili totalno nepismeni pa su pored sebe imali pisare .
A ja o ovome pisem vec decenijama, tako da znam sta pisem. Istoriju, religiju, politiku........imam u malom prstu.

ne vataj se za svaku rec. Naravno da su carevi dali nalog da se biblija pise. Kao i danas, i onda su carevi bili totalno nepismeni pa su pored sebe imali pisare .
A ja o ovome pisem vec decenijama, tako da znam sta pisem. Istoriju, religiju, politiku........imam u malom prstu.
Nije to hvatanje jer si sveo bibliju na jednu recenicu koju moze svatko pa i ti napisati.
E da je to tako ti bi bio bogataš

Da li je vazniji za vjerovanje Srba Bog ili Sv.Sava? Sve Srbe koje poznajem psuju Boga, ali nikada ni jednog nisam cuo da opsuje Sv.Savu. Da li je Sv.Sava iznad Svete Trojice u obicnom puku srpskom?
Ти што псују Бога, одавно су раскрстили са било чиме светим, племенитим и србским...

Мора прво нормалне Србе да упознаш, па те неће збуњавати бедоћа неваспитанаца за минимум поштовања светиње...

Кроз живе примере се најбоље учи и схвата светосавље, ван тога мрка капа...

Ти што псују Бога, одавно су раскрстили са било чиме светим, племенитим и србским...

Мора прво нормалне Србе да упознаш, па те неће збуњавати бедоћа неваспитанаца за минимум поштовања светиње...

Кроз живе примере се најбоље учи и схвата светосавље, ван тога мрка капа...
Zaista bih volio da upoznam nekog ko zivi iskreno vjeru svetosavlje. Meni je nerazumljivo da neko moze ici u crkvu i psovati Boga.

Zaista bih volio da upoznam nekog ko zivi iskreno vjeru svetosavlje.

Помоли се Богу да те удостоји тога, ако ти је на спасење и просветљење

Meni je nerazumljivo da neko moze ici u crkvu i psovati Boga.
Разуми да је комунизам - богоборни атеизам, и да ратује за огађивање и обесмишљавање свих вера, а нарочито на онима који имају свилен гајтан за њих спреман... знају да ће се светосавље са њима брутално обрачунати ако Бог измени ситуацију у свету на корист верника

Кроз БЕСТИДНУ некултуру празнословља и сквернословља, долази се и до хуле на Бога, као жаргонска узречица... комуњаре врло воде рачуна о бестидности, што отвореној, што лицемерној, а та друга ти је можда неразумљива, јер носи маску православља

Iz Bibilije znamo da ce Bog oblikovati ljudsku istoriju oko jevrejske porodice.Iskoristice ih da pokaze ostatku sveta da se drzi obecanja i da zeli da se svi veruju u njega.Jasno je da
je razlika izmedju jevreja i drugih neznabozaca naroda jedina u tome sto je bog izabrao jedne za odredjene zadatke a ne druge.
Зато реци дому Израиљевом: Овако вели Господ Господ: Нећу вас ради учинити, доме Израиљев, него ради светог имена свог, које оскврнисте у народима у које дођосте;

5 Мој. 9:5, Псал. 106:8, Дела 2:36

23. И посветићу име своје велико оскврњено у народима, које ви оскврнисте међу њима; и народи ће познати да сам ја Господ, говори Господ Господ, кад се посветим у вама пред њима.

Nema da kazes ostavi se mene .Izabere te za svoj posao a ti kazes ne jos vise ga nadrljas.
Bog je izabrao one koji su sluzili Bogu JHVH.

Da li je vazniji za vjerovanje Srba Bog ili Sv.Sava? Sve Srbe koje poznajem psuju Boga, ali nikada ni jednog nisam cuo da opsuje Sv.Savu. Da li je Sv.Sava iznad Svete Trojice u obicnom puku srpskom?
zavisi kako si odgojen, a u nekim slučajevima zadojen. srbi prevashodno gledaju naciju a veru naslanjaju na naciju. tako da smo i hinduisti isto bi bilo. mi hrišćani suštinski nikad nismo ni bili niti ćemo. da li si čuo običnog srbina da je hrišćanin, ne verujem, čuo si da je pravoslavac. sv sava nam je nametnut kao da je sišao sa nebesa i oformio srpski narod i odatle to što pišeš. a on je oformio srpsku crkvu i popravoslavio oca i braću koji su bili papokatolici.
vere su se tokom istorije menjale a sve zavisilo gde tj na kom području živiš. zato su lužički srbi katolici a ovi na balkanu pravoslavci.

zavisi kako si odgojen, a u nekim slučajevima zadojen. srbi prevashodno gledaju naciju a veru naslanjaju na naciju. tako da smo i hinduisti isto bi bilo. mi hrišćani suštinski nikad nismo ni bili niti ćemo. da li si čuo običnog srbina da je hrišćanin, ne verujem, čuo si da je pravoslavac. sv sava nam je nametnut kao da je sišao sa nebesa i oformio srpski narod i odatle to što pišeš. a on je oformio srpsku crkvu i popravoslavio oca i braću koji su bili papokatolici.
vere su se tokom istorije menjale a sve zavisilo gde tj na kom području živiš. zato su lužički srbi katolici a ovi na balkanu prsvoslavci.
Ma razumijem ali postavlja se pitanje da li prosjecan Srbin se vise boji huliti na Sv.Savu nego na Sv.Trojstvo, pa stoga mu opsovati Boga dodje malo grublje od "dobar dan", a od pomisli o huli na Sv.Savu se najezi? Zasto je Sv.Sava u obicnom narodu iznad Boga? Ja razumijem da ce sad neko doci i reci nije tako, ali evo desetine koje poznajem cujem da psuju Boga i idu u crkvu ponekad, ali niko od njih pola lose rijeci o Sv.Savi ne kaze.

Ma razumijem ali postavlja se pitanje da li prosjecan Srbin se vise boji huliti na Sv.Savu nego na Sv.Trojstvo, pa stoga mu opsovati Boga dodje malo grublje od "dobar dan", a od pomisli o huli na Sv.Savu se najezi? Zasto je Sv.Sava u obicnom narodu iznad Boga? Ja razumijem da ce sad neko doci i reci nije tako, ali evo desetine koje poznajem cujem da psuju Boga i idu u crkvu ponekad, ali niko od njih pola lose rijeci o Sv.Savi ne kaze.
ti si napisao činjenicu a drugi bi ti samo uzalud opovrgavali.
već rekoh, sv sava nam dođe kao bog jer je formirao srpsku crkvu. da nema taj prefiks srpska niko ne bi ni ulazio u crkvu.
zamisli odeš na slavu i kažeš slava jahveu. domaćin bi te zamolio da se ne sektašiš, a spc priznaje taj izraz. i da je sveštenik tu i da ti objasni na kraju bi i svešteniku rekli da ti nešto znaš ne bi bio pop :D srbin je takav, bolji selektor od selektora, bolji pop od popa.
psovanje boga, sunca, hleba je ružno, mada je komunizam dosta uticao, tako da psovanje boga mu više dođe ko kao usputno.
"nemoj to bogte ...."
"gde si mamu ti.... nisam te video sto godina" itd

Back