Zašto su jevreji odabrani božji narod, jer...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...oni poseduju zlato, nekretnine ?

Zar nije božje poimanje svetosti i spasenja --> skromnost, siromaštvo ?

O čemu se radi ?
Bog ih je odabrao kao lozu do Hrista.
Posto su izdali Hrista i Bog je njih odbacio kao izabran narod.
Odakle ti to da je skromnost siromastvo?
u star odoba Bog je davao ljudima bogatstvo kao dokaz blagoslova
Skromnost je poznavanje ogranicenja

O čemu se radi ?
o geografiji; koga bi ti izabrao, sigurno ne neki narod sa periferije? - zive ljudi u centru sveta, ili danas u centru desavanja, znaju da se postave kao bitni, ...
mislim da ne trebamo da dizemo famu zasto bas oni kada je jasno, samo ispadamo ljubomorni, a u evropi npr. nisu imali pravo da buidu veleposednici, pa su se okrenuli muvanju, zelenastvu... malo je komplikovanije, nego sto mislimo, a onda mozes misliti nekada davno u staroj eri

Poslednja izmena:

O čemu se radi ?
ko sto smo mi srbi samozvani nebeski narod tako su i jevreji sebi dali epitet odabranog, posebnog, bozjeg naroda.
Prethodne decenije amerikanci su lansirali teoriju po kojoj su oni, amerikanci, od boga odredjeni da zavedu red na planeti i spasu ljudski rod.
Arogancija pojedinih naroda je beskrajna ko svemir.

ko sto smo mi srbi samozvani nebeski narod tako su i jevreji sebi dali epitet odabranog, posebnog, bozjeg naroda.
Prethodne decenije amerikanci su lansirali teoriju po kojoj su oni, amerikanci, od boga odredjeni da zavedu red na planeti i spasu ljudski rod.
Arogancija pojedinih naroda je beskrajna ko svemir.
pa jesu odabrani narod.I hrist i svi pisci biblije od a do s su jevreji.

A gde je njihov bog.pobego od njih u petom veku pre hrista.Zapisano u bibliji sve.Naravno da su se okrenuli onom drugom.bogu.mamonu.
Bog Nebeski nikada nije pobegao nego su nazalost ljudi pobegli od Njega...On je uvek pozivao izrailce da Mu se vrate kako bi mogli normalizovati odnose sa Stvoriteljem,isto kao sto poziva danas i sve ostale ljude na planeti.

2 Car,17,13-18:
"...I Gospod opominjaše Izrailja i Judu preko svijeh proroka i svijeh vidjelaca govoreći: vratite se sa zlijeh putova svojih i držite zapovijesti moje i uredbe moje po svemu zakonu koji sam zapovjedio ocima vašim i koji sam vam poslao po slugama svojim prorocima.
Ali ne poslušaše; nego bjehu tvrdovrati kao i oci njihovi, koji ne vjerovaše Gospodu Bogu svojemu.
I odbaciše uredbe njegove i zavjet njegov, koji učini s ocima njihovijem, i svjedočanstva njegova, kojima im svjedočaše, i hodiše za ništavilom i postaše ništavi, i za narodima koji bijahu oko njih, za koje im bješe zapovjedio Gospod da ne čine kao oni.
I ostaviše sve zapovijesti Gospoda Boga svojega, i načiniše sebi livene likove, dva teleta, i lugove, i klanjaše se svoj vojsci nebeskoj, i služiše Valu.
I provodiše sinove svoje i kćeri svoje kroz oganj, i davaše se na vračanje i gatanje, i prodaše se da čine zlo pred Gospodom gnjeveći ga.
Zato se Gospod razgnjevi vrlo na Izrailja, i odbaci ih od sebe,..."

Eto nas danas u 21 veku i pricamo o Bogu pa se pitam kako mi stojimo na ovom planu,dali sluzimo Bogu onako kako On to zaista trazi ili smo mozda i mi tvrdovrati kao oci nasi,drzeci neka njihova predanja koja nemaju blage veze sa verom u Boga...!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back