Зашто сте лење или мож` бити не знате да јесте или.....НИСТЕ?

Poruka
20.095
Док овде пишете,...
непрестано нешто грицкате,...даљинац је у једној руци,....а у другој..

lenjost-300x199.jpg

...машина пуна веша чека да се сама испразни и веш осуши,
даска за пеглање је препуна веша ....који чека пеглање...

Започела си да плетеш капу пре три године,...али нема везе,
још нема праве зиме.......
Данас си требала да завршиш посао који чека већ месец
дана,....нема везе биће добро кад тад да се уради...

extreme_examples_of_laziness_05.jpg
karijera-300x248.jpg

Буди поштена према себи па признај да си лења...или
можда и не знаш да јеси или можда НИСИ,....
па,....ево прилике...................................... демантуј!

.

Poslednja izmena:
Све време, док сам постављала ову тему, сам размишљала,
а шта је заправо лењост,..постоји ли она .....:aha:
Можда се она назива неким другим именом...:dosadno:

.
Uglavnom sam lenja, onda uzmem i uradim sve što sam ostavila da čeka odjednom i crknem :neutral: teba mi motivacija da ustanem. Dakle, moj izgovor je nezadovoljstvo životom.
A stvarno me to nešto ne brine preterano, iz primera drugih žena (pa, tema je na ženama) mogu samo da zaključim da treba što više otaljavati i glumatati, izbegavati obaveze, ili će živci da stradaju.

Možemo mi da budemo lenje kol'ko 'oćemo kad nas svakako čekaju svi kućni poslovi koje neće niko drugi uraditi umesto nas.
Tako da, stvarno ne znam u čemu je razlika, da li uradiš sve odmah momentalno ili praviš pauze, ostaviš nešto i za sutra ili sledeću nedelju...
Ja sam već pisala o tome da generalno spremanje stana gotovo nikad ne radim i meni nikad stan nije cakum pakum jer me MRZI da to radim.
Lakše mi je svaki dan po nešto da sredim. Moj kapacitet je max 2 sata fizikalisanja u cugu. Posle toga moram da se strovalim, dignem noge i popijem kafu.
Kad videh onaj zaleđeni zamrzivač setih se svog. Ja moj nikad ne odleđujem, to je posao za mm.
Eto slagala sam, ipak nekad nešto uradi i neko drugi. Bar jednom godišnje.:lol:

Jos nisam upoznala osobu koja je zaista vredna, tj. da voli to sto radi i da to radi sa zadovoljstvom. Ima par zena koje voje da ciste ali ne vole da kuvaju i obrnuto (posto izgleda iskljucivo pricamo o lenjosti zena)
Vredna osoba voli sve da radi sve sto radi. Cim radis ono sto moras, kukas i uzdises, nabijas na nos ostalima (naglas ili u sebi, svejedno) nisi vredna osoba

Lenja sam po sopstvenom izboru. Prosto, za zenu uvek ima posla, tako da kad bih sve odmah radila, ne bih stizala da zivim.
Prasina uvek moze da saceka.

ovo me podsetilo na maminu prijateljicu koja mi je kao mladoj devojci odrzala predavanje o zivotu.
kaze ona, jedno vreme muz radio ona ne.svaki dan brzinski odradi sta treba po kuci,sprcka rucak,zabasuri haos i cita.kad se muz vrati,a ona legne,sa sve rukom preko cela da pocne da kuka,jao sad sam legla ,ceo dan sam rintala,nisam sela, ruke mi otpale,crkla sam od posla...i on jadnicko sta ce,pa nemoj toliko da se naprezes,pa nije vredno tolikog napora,vise se odmaraj...
a pametna zena...?

Pa znas kako Smokvicice,jeste pametna sto cuva sebe..ja gledam moju mamu citav zivot peri,peglaj,sklanjaj,cisti prasinu,a u kuci tri muskarca,pa dao bog za njima da se sklanja..i samo se strovali jadna negde posle rucka,i nema snage za neki razgovor za druzenje sa ukucanima i za zivot bre.Nema prijateljicu sa kojom pije kafu,i hvala bogu sto je imala cerku,pa sam joj ja nekih desetak godina nadomestala to zensko drustvo,i pomagala joj u kuci.A sad..neznam kako joj je..a meni ne pada na blagu pamet da radim to.I ona se silno ljutila na mene sto sam prema njenom misljenju lenja,sto necu da cetkam rese na tepihu,i sto necu da glancam parket svaki dan..kukala mi je kako cu se udati,kako cu domacinstvo voditi,bla,bla,bla..Jesam lenja sam za konstanto dirincenje,a ne za neko normalno obavljanje obaveza.Nece niko drugi ako to ne uradim ja,zato mi je bitno da nikada kucu ne dovedem u stanje brloga jer onda ne bih znala gde da pocnem.Pustim muziku i onda laganica,ako treba odvojim i ceo vikend za to ali uzivam..da kuvam volim,jer volim i da jedem,ne peglam previse,sve lepo slozim,i sve u svemu gledam da svoj zivot obogatim drugim stvarima,jer sam imala period u kome sam se svela na kucu i posao,a sad..gledam i jos nesto vise od toga..

Буди поштена према себи па признај да си лења...или
можда и не знаш да јеси или можда НИСИ,....
па,....ево прилике...................................... демантуј!

Lenja sam puno, ali nikada za ono sto bi mi poremetilo urednost. Npr. obavezno cu oprati sudove ili ves ili usisati, ali cu zato odloziti pregledanje pismenih, spremanje rucka, skupljanje igracaka i peglanje i to do poslednjeg trenutka koji uglavnom nastaje tek vikendom.

lenja sam kako za sta
recimo krevet nema sanse da namestim pretezno iz razloga sto ne vidim svrhu namestanja kreveta kad cu uskoro opet u njega da legnem. i volim kad sam umorna da se istusiram i bacim u vec razdrljan krevet, gust mi jednostavno da znam da me uvek ceka. necu da ga namestam i ceo zivot vodim rat sa mamom u vezi toga.
ali sudove perem cim zavrsim sa kuvanjem jer mrzim kad mi se skore pa posle moram duplo vise da ribam. i ves susim cim se opere,jer mi se jednom prilikom,pre mnogo godina ubudjao u masini :neutral: tako da sada cim vidim da je masina zavrsila vadim stvari.
ne peglam jer nemam peglu a ni stvari koje zahtevaju peglanje. a peskire gace i ostalo sto su babe ranije peglale mi ne pada na pamet da peglam.
ostalo mi i nije neki problem da ocistim, jer fala svemu nemam tepihe a to je glupost koja zahteva najvise vremena.
i ne grickam nista dok gluvarim ovde jer imam pravilo da se takve stvari ne unose u kucu :) svakako ne iz mog budzeta.

ovo me podsetilo na maminu prijateljicu koja mi je kao mladoj devojci odrzala predavanje o zivotu.
kaze ona, jedno vreme muz radio ona ne.svaki dan brzinski odradi sta treba po kuci,sprcka rucak,zabasuri haos i cita.kad se muz vrati,a ona legne,sa sve rukom preko cela da pocne da kuka,jao sad sam legla ,ceo dan sam rintala,nisam sela, ruke mi otpale,crkla sam od posla...i on jadnicko sta ce,pa nemoj toliko da se naprezes,pa nije vredno tolikog napora,vise se odmaraj...
a pametna zena...?
:lol: pa to :lol:

Mislim aj da se ne lažemo, muški to rade uspešno već vekovima :lol: jao pa meni su ruke bangave, ne umem ja da usisam kako treba, ti to bolje radiš; sad sam došao sa posla bilo je užasno nervirali su me na svakom ćošku, dobro došla si i ti ali tebe nisu TOLIKO nervirali :lol: i slične fore, a sve da bi izbegli posao. Kad se malo razmisli to i nije njima za zameriti već ženama koje nasedaju, a možda je i najbolje raditi samo kad ti se radi. A ako će pritom da vrište da si lenja ******* toliku žrtvu svaka može da podnese :mrgreen: bitno je da se ima neki vid života.

Lenjost mi nije karakterna osobina.
Da li sam lenja da rintam po stanu, to je drugo pitanje.
Jesam, ko nije..srecom, mali stan je u pitanju, i nas dvoje imamo zajedno 4 ruku, skockamo da sve bude tip-top u roku od sat vremena.

Lenjost me ubija u pojam. Desava mi se ponekad da sam inertna, 2 dana ne izadjem iz kuce, radim, jedem i gledam tv samo, ali nakon toga poshizim
Potrebna mi je akcija..to me dize

lenja sam...priznajem....dosta mi je svega..nek pegla kome treba ispeglano
nek peru sudove nek usisavaju, nek kuvaju, nek sklanjaju obucene stolice, nek bacaju djubre i razmisljaju sta sutra kuvati
nek peru kupatilo i brisu plocice u kuhinji nek odmrzavaju frizider
nek kupe ves po stanu i stavljaju u masinu nek pruzaju ves, nek sklanjaju onaj haos sa terase, i odmrzavaju frizider i brisu prasinu........
ja vise necu
U STRAJKU SAM:zskace::zskace::zpozdrav2:
A I KO KAZE DA JE OVO SVE MOJ POSAO:znamiguje:

lenja sam...priznajem....dosta mi je svega..nek pegla kome treba ispeglano
nek peru sudove nek usisavaju, nek kuvaju, nek sklanjaju obucene stolice, nek bacaju djubre i razmisljaju sta sutra kuvati
nek peru kupatilo i brisu plocice u kuhinji nek odmrzavaju frizider
nek kupe ves po stanu i stavljaju u masinu nek pruzaju ves, nek sklanjaju onaj haos sa terase, i odmrzavaju frizider i brisu prasinu........
ja vise necu
U STRAJKU SAM:zskace::zskace::zpozdrav2:
A I KO KAZE DA JE OVO SVE MOJ POSAO:znamiguje:

Taj frižider bi izgleda pod hitno trebalo odmrznuti... z:mrgreen:

odmrzavala ja jednom neki raspali frizider. ono ne da sam se navadila leda, nego samo sto mi nije trebala lopata da kopam sneg :neutral: doduse nije bilo tako strasno ko na slici. al posto je bio pokvaren sutradan je bio u istom stanju ko i pre ciscenja :sad2:

ma i moj stan tako izgleda sutra dan posle spremanja grrrrrrrrrr

ja sam vaspitana tako da mi mi nered smeta.
majcin uticaj..imam u glavi godisnji, mesecni, dnevni plan..organizovana skroz..
zahvalna sam joj jer sam verovatno zbog takvog vaspitanja, uradila u zivotu sve sto jesam..
dobra za sve, samo ne za sebe..
dok mi nije pukao film..
svoje dete tako ne vaspitavam..
povremeni nered i po nekad nakupljena prasina nisu vredni propustenog opustanja u zivotu..
vaspitavam i nju i prevaspitavam sebe da je dobro imati povremeno lenje faze..

Back