Pa da, do 140 jos i da se ne obazires, posle da se malo pripazis...
Ja da se pitam , ja bih svim starijim ljudima rekao ovako
jelo uvek u isto vreme
nikako grad , nikako mnogo drugih ljudi
jer i jedno i drugo donosi zlobu a zloba ti ne treba kad si mator, nabije ti nervozu , ili pritisak...
staroj osobi moze pritisak od normalnog da ode na 180 u 4 sekunde, i ako ima lose krvne sudove, znaci ima 15 ;min pa ili ode srce ili ode mozak...
Bez pasa u okruzenju , puzevi su sasvim solidni kucni ljubimci...
Znaci neki staracki dom na selu bi bio ideala , sa stalnom zdravstvenom uslugom , nekim bazencicem da se malo krecu kroz vodu....krecu a ne da leze...
Naravno 5 puta dnevno merenje pritiska, na 6 dana krvna slika...dok se ne vidi stabilnost...
Svez vazduh i masa drugih matoraca....nije fer da matorci budu u blizini mladih , ipak su opaki kontaminatori....
Posete vikendom, posle obaveznog kupanja i tusiranja matorih , a i ovih sto ih posecuju...
Emotivno a ne da ih pelcujemo..
E sad ja ne znam da li postoje oni uredjaji sto mere puls i rad srca a da ne smetaju kad se spava, cini mi se da se kace na prst, sto bi trebalo da moze da se spava slobodno sa njima,onda bi to svakom korisniku starackog doma stavio , nema veze sto nemaju smetnje...
O das im da rade ono sto znaju....samo ne jit....tj da ne bude pritisnuto rokovima..
Znaci ako hoce da sije torbicu , nek sije, ali ne na normu , ako hoce da upravlja biznisom neka ali ne u realnom vremenu...