Zašto stariji ljudi imaju često upalu pluća?

Imam rođaku koja svake godine ima upalu pluća i završi u bolnici. I svaki put se izvuče. Prebacila je 90 godina i dalje non stop ima upale pluća.

Vidim da i leti dobijaju upalu pluća ne samo zimi.
Starijim osobama opada imunitet,na ovako visokim temperaturama,a opet zimi ,na niskim.Pitanje je i da li uopste imaju imuniteta.

Upala pluca koja se javlja stalno je nelecena ili na neki drugi nacin uzrokovana..
Znaci ili nedovoljno ishrana ili izvor gljivicnih , bakterijskih ili virusnih spora u prostoriji...
Ili je bolest koja nije izlecena vec u dzepovima pluca ostane virusa koji miruju...

Npr covid ima osobinu da se zavuce u pluca i tamo u dzepovima egzistira i cuti dok je jak imuni sistem a cim pocne da slabi izlazi kao herpes....taktika..
E sad ja sam cuo da ljudi rade izlecenje tako sto provociraju te dzepove da prorade pa da ih pobede...
Zanimljiva tehnika...
To sam video i kod herpes da se radi , tako sto se osoba drzi dugo na temperaturi 17 18 i onda naizmenicno 2 dana normalno hrani , dva dana slabije hrani i onda to prevari herpes pa krene a onda se pojaca ishrana i kretanje i onda ga razbuca...

Verovatrno slicno moze i za covid dzepovima a covid dzepovi su zaebani...imas u svojim plucima neutralno inokulisano virusno seme i nista ga ne napada..
A kad ti je najgore onda ti se aktivira...

Ovo je samo neproverena tvrdnja , ovo sa aktivacijom uspavanih virusa..

Ali da vratimo na bakice...Bakice mogu da imaju razne uzroke opadanja imuniteta...
Najcesce nasta ne obracaju paznju su uroloske infekcije, tu u urgentnom kad im dodje neka bakica, samo se prekrste kad vide koliko ima neki parametar infekcije, nesto sto je teoretski nemoguce...
Sepse mogu da nastanu upravo stalnim naprezanjem imunog sistema, to cujete kad manekenke dobiju sepsu , a dobiju je jer su tsalno izgladnele a kupe ovaj onaj virus na zurkama..

Bakicu koja ima hronicne upale pluca treba totalno promeniti...i u smislu kretanja i u smislu ishrane i u smislu nacina ishrane a mozda i proveriti uroloski i sedimentaciju i eventualno dzepove u plucima..

Tacno je da ako 7 dana u normalno kontaminiranoj sredini ne jedete dovoljno dobicete upalu pluca a samim tim cete i umreti...

Moj savet je treba ozbiljno da se poprica sa bakicom , ma koliko je senilna i tvrdoglava , jer svaka upala pluca donosi neko ostecenje.
Moje iskustvo sa matorim ljudima je jako cudno , toliko su uplaseni toliko traze paznje, a toliko pisaju po svom zdravlju zarad nekog ponosa, da ti dodje da ih posaljes u tri pm...

Medjutim, to je samo zato sto im izumiru neki delovi mozga a govnarski delovi obicno duze ostanu zivi.......tako da ih tu treba sa zivcima nekako istolerisati...a to zna da bude jako tesko....jako jako tesko...najlakse je prihvatiti ono sto su se namerili..

Ja sam video ljude koji u 90 prestanu da pushe....
To znaci da ce moci i oni koji ne puse da npr pocnu ishranu koja daje malo vise neke hrane...
Uvek postoji razlog, zubi , gasovi, prolivi, zatvori, treba provaliti sta im je fiksacija..

Pa da, do 140 jos i da se ne obazires, posle da se malo pripazis...

Ja da se pitam , ja bih svim starijim ljudima rekao ovako

jelo uvek u isto vreme
nikako grad , nikako mnogo drugih ljudi
jer i jedno i drugo donosi zlobu a zloba ti ne treba kad si mator, nabije ti nervozu , ili pritisak...
staroj osobi moze pritisak od normalnog da ode na 180 u 4 sekunde, i ako ima lose krvne sudove, znaci ima 15 ;min pa ili ode srce ili ode mozak...
Bez pasa u okruzenju , puzevi su sasvim solidni kucni ljubimci...
Znaci neki staracki dom na selu bi bio ideala , sa stalnom zdravstvenom uslugom , nekim bazencicem da se malo krecu kroz vodu....krecu a ne da leze...

Naravno 5 puta dnevno merenje pritiska, na 6 dana krvna slika...dok se ne vidi stabilnost...

Svez vazduh i masa drugih matoraca....nije fer da matorci budu u blizini mladih , ipak su opaki kontaminatori....
Posete vikendom, posle obaveznog kupanja i tusiranja matorih , a i ovih sto ih posecuju...
Emotivno a ne da ih pelcujemo..

E sad ja ne znam da li postoje oni uredjaji sto mere puls i rad srca a da ne smetaju kad se spava, cini mi se da se kace na prst, sto bi trebalo da moze da se spava slobodno sa njima,onda bi to svakom korisniku starackog doma stavio , nema veze sto nemaju smetnje...

O das im da rade ono sto znaju....samo ne jit....tj da ne bude pritisnuto rokovima..
Znaci ako hoce da sije torbicu , nek sije, ali ne na normu , ako hoce da upravlja biznisom neka ali ne u realnom vremenu...

Poslednja izmena:
Imam rođaku koja svake godine ima upalu pluća i završi u bolnici. I svaki put se izvuče. Prebacila je 90 godina i dalje non stop ima upale pluća.

Slabije su pokretni- često su u postelji - nema drenaže sadržaja kada virus ili bakterija uđe u organizam i odlazi proces na pluća vrlo lako. Plus su slabijeg imuniteta.

tokom godina "eksploatacije" pluca, u njima se nakupi svakake prljavstine pa jos kada navale virusi i bakterije, organizam ionako gubi odbrambenu moc pa i najmanja upala bude tragicna.

Back