Зашто Стари Завет, а и библија генерално, није забрањена када је препуна мизогиније и породичног насиља?

Зашто Стари Завет (а и библија генерално) није забрањена када је препуна мизогиније и породичног насиља?

У данашње време многе ствари које су прокламоване као закон од Бога су апсолутно недопустиве у већини држава. Зашто је онда библија, пропагандни материјал религиозних људи, доступан свакоме и то бесплатно?

Зар се тиме не индоктринује млади нараштај и утиче на психу ментално поремећених људи који не могу да разлуче шта год да је "права" порука од онога што прочитају?
Bozxja rec da bude zabranjena ????
Bozja rec Biblija je istina, merilo istine.

Mladi su indoktrinirani jer ne znaju Bozju rec - Bibliju - istinu
pa lutaju
indoktrinira ih nakaradno obrazovanje i satanin sistem

Мантраш, назадно соци-законодавство датог дивљим јеврејима, не мешај са Месијиним испуњењем закона Сопственом Чистотом и Тајнама
Ne huli markionitu Mojsijev zakon je u vrijeme kada je dat bio ultra progresivan.

Ниси ми ништа одговорио за цитирано.
Значи слажеш се да је аутор нешто погрешно прочитао ?
Прво кад причаш само о женама правиш дискриминацију свих осталих.
Него знаш ли која је казна за прељубу по Хамурабијевом законику за жене а која за мушкарце ? Е видиш то је мизогинија.
Раздвајати казне и то да буде казна у корист мушкараца блага а кад жена изврши прељубу онда куку мајко.
Тога нема у Старом Завету, али се више људи брину за "страшни" Стари Завет а не за ствари типа слободног дана у недељи што је било хиљадама година у Мојсијевом законику пре него је ушло у законе државе.
Дакле видимо да брига за социјална права постоји у Мојсијевом законику много пре него су државе одлучиле да одустану од седмодневног рада у недељи (односно одустали су од израбљивања радника).
А неке су тек у 19 веку одлучиле да људима дају један слободан дан.
Па ти рачунај колико је Мојсијев законик отишао испред времена у заштити свих људи.
Gde si me citirao? Kakav autor, o čemu ti?

Gde si me citirao? Kakav autor, o čemu ti?
2024-10-31_14-03.png

Kaко се данас популарно каже, шта је OP хтео да каже ?

Кад се погледа варварства која се догађају по свету не видим да су се људи нешто променили од старозаветних времена.
Gutereš: Sudan živi „noćnu moru“ gladi, bolesti i etničkog nasilja

Hiljade ubijenih civila, široko rasprostranjena silovanja i druga neopisiva zverstva – sudanski narod živi „noćnu moru nasilja“, dodao je Guteras
Kako bi bog iz sarog zaveta presudio ovim divlhacima tako treba i covek ako je covek

Jesam li ja sensei? :super:
Не интересује те да коментаришеш теме из његове прве поруке већ скрећеш тему на другу страну ? Па добро, не очекуј увек одговор. :)

Не интересује те да коментаришеш теме из његове прве поруке већ скрећеш тему на другу страну ? Па добро, не очекуј увек одговор. :)
Ćaskao sam sa zilotom, izvoli čitaj. Ne znam šta mene citiraš kad treba sa sensei da ćaskaš. :mrgreen:

Mnogo mu je teško, kad je muško da oplođuje. :super:
Па лако је тако сваки аргумент оспорити исмијавањем. Суштина је да ту нема никакве разлике у положају мушкарца и жене. Обоје имају обавезу према покојном брату и мужу.

Па лако је тако сваки аргумент оспорити исмијавањем. Суштина је да ту нема никакве разлике у положају мушкарца и жене. Обоје имају обавезу према покојном брату и мужу.
Ali ti ne shvataš da je njemu daleko lakše. Jevreji su sami po sebi dobri trgovci, uvek umeju pare da nagomilaju, da imaju, šta je za njega još jedna žena? daje joj hranu, odeću, obuću i isto to za dete.

Ali ti ne shvataš da je njemu daleko lakše. Jevreji su sami po sebi dobri trgovci, uvek umeju pare da nagomilaju, da imaju, šta je za njega još jedna žena? daje joj hranu, odeću, obuću i isto to za dete.
Pa zar ne vidiš da je to i za nju vid zaštite od neimaštine?

Pa zar ne vidiš da je to i za nju vid zaštite od neimaštine?
Što ne nađe drugog muža? :D
Ako već ne može, šta ima ovaj brat da je oplođuje. Neka se stara o njoj bez da je uzima za suprugu.

Što ne nađe drugog muža? :D
Zato što ne živi u 21. vijeku gdje je mijenjanje bračnih partnera kao čarapa opšteprihvaćeno.

Ako već ne može, šta ima ovaj brat da je oplođuje.
Piše ti zašto kako bi njegov pokojni brat po zakonu imao potomstvo. Biti bez potomstva je u doba Starog zavjeta bila teška sudbina ovako bi po zakonu i pokojnik i žena imali potomstvo.

Back