Zašto srpski građanisti ne uviđaju značaj studentskog pokreta?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
45.361
Skoro sam čitala izjavu Vesne Pešić, u kojoj se ona sa zgražavanjem odnosi prema nekoj studentskoj objavi o Republici Srpskoj. Rekla je Neću da glasam za vas! Vi ste isti.

Zašto naizgled pametne osobe ne uviđaju da njihove stavove deli jedva 10% stanovnika i da nikada ništa ne bi mogli da promene u Srbiji?

Zar nije praktično da podrže studente da dođe do promene mafijaškog sistema, i da posle na miru mogu da se razmatraju opcije za dalje?

Skoro sam čitala izjavu Vesne Pešić, u kojoj se ona sa zgražavanjem odnosi prema nekoj studentskoj objavi o Republici Srpskoj. Rekla je Neću da glasam za vas! Vi ste isti.

Zašto naizgled pametne osobe ne uviđaju da njihove stavove deli jedva 10% stanovnika i da nikada ništa ne bi mogli da promene u Srbiji?

Zar nije praktično da podrže studente da dođe do promene mafijaškog sistema, i da posle na miru mogu da se razmatraju opcije za dalje?
Ako se setimo belih listića, može se reći da Vesna i građanisti kritikuju bolje, da bi Srbiju isporučili gorima.
Vučić i Pešićka verovatno imaju istog gazdu, pa prave neku komplementarnost svojih izjava tako da Vučić ostane na vlasti. Pešićka dobije lovu, a gazde nacionalne resusre. I svi srećni.

Kada studenti krenu previse da srbuju i pljuju po zapadu, dok zive u standardu koji im je omogucio zapad, to deluje malo...Pa, analfabetski i glupo.

Кад неко има година као Весна Пешић - јако много - онда можеш да претпоставиш да је та особа већ видела јако много трулих компромиса и беспринципијелних коалиција, и који резултати обично следе

И онда их мрзи да се претварају, често.

Једноставно, српско друштво није способно да нађе минимум заједничких интереса. Онда свака страна форсира своје идеје и то на онај најгори могући зилотски начин, уништавајући сваку могућност да се овде створи иоле нормална држава и државно уређење.

Са једне стране имаш Вучићеве лојалисте, а са друге квази ЕУропејце. Између та два екстрема се налазе они нормални, додуше, све нас је мање јер су многи већ отишли, а и крштеница чини своје.

Kada studenti krenu previse da srbuju i pljuju po zapadu, dok zive u standardu koji im je omogucio zapad, to deluje malo...Pa, analfabetski i glupo.
Studenti su mladi ljudi iz raznih sredina. Mnogi studenti na univerzitet u u beogradu su iz Republike Srpske.
Njima nametati shvatanja starijih ljudi odraslih u doba SFRJ je baš glupo.
Zašto ne prihvatiti ako smo već demokrate, da su oni rođeni i odrasli posle 2000, da su mnogi patriote, i da samo žele da žive u normalnoj zemlji?

Vidi se da su i išli u Strazbur, vidi se da nisu unisoni u stavovima koji ih se i ne tiču. A oni žele da ih edukuju valjda i uvuku u naše stare sukobe

Studenti su mladi ljudi iz raznih sredina. Mnogi studenti na univerzitet u u beogradu su iz Republike Srpske.
Njima nametati shvatanja starijih ljudi odraslih u doba SFRJ je baš glupo.
Zašto ne prihvatiti ako smo već demokrate, da su oni rođeni i odrasli posle 2000, da su mnogi patriote, i da samo žele da žive u normalnoj zemlji?

Vidi se da su i išli u Strazbur, vidi se da nisu unisoni u stavovima koji ih se i ne tiču. A oni žele da ih edukuju valjda i uvuku u naše stare sukobe
Ucite ih lose.

Treba svakog dana na casovama da im pricate sta im je doneo zapad, i zasto je Rusija zlo.

Nas u Srbiji ima oko 6,5 miliona a studenata ima 250000..Znači da je udeo studenata u populaciji 3,8% - 3,9% .Od toga nisu svi blokaderi.To znači da ih je malo i da nemaju "težinu" za bilo šta,posebno ako uzmemo u obzir činjenicu šta su radili i kako su radili,a nisu dobro radili.I zato ih ne treba pustiti da o bilo čemu odlučuju.Osramotili su se kao Srbi.

Zar nije to već mnogo puta objašnjeno - zato što su uplašeni, izmanipulisani, glupi ili potplaćeni. Svako iz nekog od tih razloga.

Кад неко има година као Весна Пешић - јако много - онда можеш да претпоставиш да је та особа већ видела јако много трулих компромиса и беспринципијелних коалиција, и који резултати обично следе

И онда их мрзи да се претварају, често.
Pa sumnjam. Jer lično sam poznavala GSS koji je ona vodila, bili su kombi stranka, oni su uvek pokazivali da ne žele nikakve kompromise, jedva ih je sve ubedio Đinđić da uopšte uđu u priču sa ostalima da bi se išlo protiv pogube vlasti 2000.

Da ne kažem da su mnogi bili beli listići. Pred smrt je barem prof Turajlić rekla Tadiću da su pogrešili, ali avaj

Ne, nego ako krenu da građanišu, dali bi prostor Informeru da ih satanizuje.
Srbovanje i jeste jedini razuman mainstream u politici. Osnova, na kojoj treba graditi jedan pošten demokratski poredak.

Ako je u pitanju taj scenario, da će da izigravaju kgb klerofašiste da bi pridobili takve:
Razočarane Jeremyjeve glasače, bivše Radulović djb-ovce, Nestorijance, razočarane Zavetnice, kao i bivše sns glasače kojima Vučić nije dovoljno radikalan nacoš i nekoliko tviter klošara kao Ivan damn, Bora konj, Kuke motike i Samodejo. I ako će u to ime da prećute kada ih Profitije naziva vandalima u Rusiji, ali će da šalju Vesni Pešić vinjak, onda je
logično da građanisti neće da ćute, jer nisu toliko na nivou bistrookih Nobelovaca da shvate tu tAkTiKu.

Ucite ih lose.

Treba svakog dana na casovama da im pricate sta im je doneo zapad, i zasto je Rusija zlo.
Preuveličavaš. Univerzitet nije mesto da učimo studente o tome, uče prema akreditaciji fakulteta.

Ali oni svi znaju da se mi, mislim kao budući naučnici, inženjeri itd, finansiramo za putovanja i projekte i novcem Evropske komisije i sami idu na Zapad na svu praksu. Mi nemamo praksu sa istokom. Poglavlje pristupanja EU iz oblasti prosvete i nauke je zatvoreno! U toj oblasti mi smo deo EU.

Tako da vi ne viđate da oni sve to i znaju, samo svako od njih ima svoja lična uverenja. Poenta je promeniti vlast koja se ponaša van zakona. Itd

Pa sumnjam. Jer lično sam poznavala GSS koji je ona vodila, bili su kombi stranka, oni su uvek pokazivali da ne žele nikakve kompromise, jedva ih je sve ubedio Đinđić da uopšte uđu u priču sa ostalima da bi se išlo protiv pogube vlasti 2000.

Da ne kažem da su mnogi bili beli listići. Pred smrt je barem prof Turajlić rekla Tadiću da su pogrešili, ali avaj
Davnih godina kada je ona osnivala gradski odbor u Kragujevcu zagrlila mog druga i mene i kaže,ovo je moja omladina,moji sokolovi a nas dvojica ravnogorci,došli na molbu da joj uveličamo skup

Не знам стварно шта сад хоћеш од једне врло старе жене која се деценијама и деценијама борила за неку визију Србије коју није реализовала.

Које јој питање постављаш? "Где ти је елан? Где ти је занос и полет? Зашто не дођеш на пленум да слушаш идеје које си чула пре пола века?"

Немој молим те.

zato sto su autosovinisti i mrze vecinsku Srbiju

S jedne strane imamo ovakvo mišljenje koje zastupa priličan broj ljudi u Srbiji, što se tiče R.Srpske nastao na osnovu nepotizma tih Srba kada dođu ovde u Srbiju i nije da nema osnova. S druge strane, kojoj i ja pripadam, poštovanje svih je osnov opstanka Srbije kao jake države. Razdvojiti i lustrirati korumpirane, kriminogene strukture bez obzira na bilo kakvo poreklo je cilj koji studenti žele da postignu. Naravno da će neki ovako reagovati jer imam utisak da ne razumeju suštinu protesta a i mogućnost da se osećaju politički ugroženo je takođe jedan od razloga ovakvim ispadima.

Back