zasto srebro potamni???

Ljudi ne pricajte gluposti.
Ne tamni samo nakit (zbog koze :shock: ) Pravo srebro uvek tamni zato sto oksiduje.
Ako vam je neko nesto prodao i rekao da je srebrno (svejedno, nakit, figurica, escajg...) a to ne tamni ja bih na vasem mestu dobro proverio da li je u pitanju srebro ;)

srebro ima tu osobinu da zeni crpi energiju.. kad je isisa skroz, ono potamni... ako se desi da se srebro nameri na jaku zenu, ono samo ponekad malo potamni.. to su trenuci slabosti koji se i najjacoj zeni desavaju.. cim se zena oporavi, srebru se vrati stari sjaj.. inace, srebru strasno smetaju kaladont, polir pasta, a ponajvise limunov sok.. to dozivljava na isti nacin kao vampir beli luk

licno znam zenu koja je nosila srebrnu ukosnicu.. jednoga dana ukosnica je totalno potamnela, a zeni se sasusio mozak
:dash:

I ja nosim samo srebro, i primjetila sam da mi vise tamni kad sam nesto bolesna, pogotovo ako imam temperaturu. Cim se oporavim i srebro se vrati na isto. Inace mi normalno tami.
Svakih mjesec dva ga cistim sa sodom bikarbonom, aluminijskom folijom i toplom vodom. Neko mi je davno se tako najbolje cisti, to je valjda nekakva hemijska reakcija. U plasticnu posutu na dno se stavi aluminijumska folija, u to se doda topla voda u koju je rastvorena soda i na to se stavi nakit. tako ostane preko noci i ujutro bude kao novo srebro.

srebro ima tu osobinu da zeni crpi energiju.. kad je isisa skroz, ono potamni... ako se desi da se srebro nameri na jaku zenu, ono samo ponekad malo potamni.. to su trenuci slabosti koji se i najjacoj zeni desavaju.. cim se zena oporavi, srebru se vrati stari sjaj.. inace, srebru strasno smetaju kaladont, polir pasta, a ponajvise limunov sok.. to dozivljava na isti nacin kao vampir beli luk

zato ja nosim zlato,,,: ) zbog energetskog balansa

ma,složili smo se sa tim da srebro oksidira...ali postavljačica teme pita...zašto baš njoj srebro tako brzo potamni ? znači ,akcenat je na brzini...problem je šire prirode...a ko će ga riješiti nego forumaši...:)

Brzina i intenzitet tamnjenja srebra zavisi od stepena kiselosti ( PH vrednosti) kože, i to varira pod uticajem hormona ili ishrane i opšteg stanja organizma. Meni je neko vreme još i posvetljavalo dok ga nosim. Znam jednu, kojoj je i zlato ostavljalo trag na koži - pravo, nije bila imitacija!

E pa ovo je da se pocepas od smeha...Srebro oksiduje i zato stvara tu patinu...zato sto se u vazduhu nalazi hm hm kiseonik...Kao i svaki metal koji stvara patinu zbog oksidacije...i najnormalnija je stvar da se srebrnina mora s vremena na vreme ocistiti kao sto vec rekose ili sodom bikarbonom + limunov sok ili pastom za zube ili jednostavno iskuvavanjem...
kakva filozofska rasprava oko stvari koje se uce u osnovnoj skoli
prihvatite se vi kuhache i shporeta to bolje znate:))))

ma,složili smo se sa tim da srebro oksidira...ali postavljačica teme pita...zašto baš njoj srebro tako brzo potamni ? znači ,akcenat je na brzini...problem je šire prirode...a ko će ga riješiti nego forumaši...:)

mozda ste se vi svi lepo slozili:mrgreen: ali ajde malo kucnite guglic malo wikipedijicu pa ce te videti da srebro NE OKSIDIRA NA VAZDUHU nego
:"Na zraku ne oksidira, ali nakon nekog vremena potamni zbog reakcije s tragovima sumporvodika u zraku pri čemu nastaje crni sulfid." koga zanima evo linka tehnoloskog fakulteta http://www.ktf-split.hr/periodni/ag.html
pih sto ste ne zahvalni ja vam lepo nasla, a vi se pravite mLogo pametni:rtfm:

e sad zasto tako brzo na necijoj kozi? verovatno ima vise tragova tih jedinjenja sumpora u znoju.

zar ima sumporvodonika u vazduhu...e,sad ste me načisto zbunili...:lol:

alal...nemoj biti tako stroga,nije zanimljivo odmah znati kako...ček da čujemo i ostale naučnike...ovake ko ja...:lol:

p.s. bundevo...kako taj proces oksidacije srebra utiče na muškarce ? šta se kod njih osuši? :twisted:

Poslednja izmena:

mozda ste se vi svi lepo slozili:mrgreen: ali ajde malo kucnite guglic malo wikipedijicu pa ce te videti da srebro NE OKSIDIRA NA VAZDUHU nego
:"Na zraku ne oksidira, ali nakon nekog vremena potamni zbog reakcije s tragovima sumporvodika u zraku pri čemu nastaje crni sulfid." koga zanima evo linka tehnoloskog fakulteta http://www.ktf-split.hr/periodni/ag.html
pih sto ste ne zahvalni ja vam lepo nasla, a vi se pravite mLogo pametni:rtfm:

e sad zasto tako brzo na necijoj kozi? verovatno ima vise tragova tih jedinjenja sumpora u znoju.

Eh pa hvala Bogu pa postoji neko pametniji od nas da nas prosvetli...ah taj svemocni internet...:worth:

Back