Banshee
Buduća legenda
- Poruka
- 25.746
ja volom kad srebro potamni,ne volim kad sljasti.
tako da imam jednu muku manje u zivotu.
tako da imam jednu muku manje u zivotu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
licno znam zenu koja je nosila srebrnu ukosnicu.. jednoga dana ukosnica je totalno potamnela, a zeni se sasusio mozak
srebro ima tu osobinu da zeni crpi energiju.. kad je isisa skroz, ono potamni... ako se desi da se srebro nameri na jaku zenu, ono samo ponekad malo potamni.. to su trenuci slabosti koji se i najjacoj zeni desavaju.. cim se zena oporavi, srebru se vrati stari sjaj.. inace, srebru strasno smetaju kaladont, polir pasta, a ponajvise limunov sok.. to dozivljava na isti nacin kao vampir beli luk
ma,složili smo se sa tim da srebro oksidira...ali postavljačica teme pita...zašto baš njoj srebro tako brzo potamni ? znači ,akcenat je na brzini...problem je šire prirode...a ko će ga riješiti nego forumaši...![]()
E pa ovo je da se pocepas od smeha...Srebro oksiduje i zato stvara tu patinu...zato sto se u vazduhu nalazi hm hm kiseonik...Kao i svaki metal koji stvara patinu zbog oksidacije...i najnormalnija je stvar da se srebrnina mora s vremena na vreme ocistiti kao sto vec rekose ili sodom bikarbonom + limunov sok ili pastom za zube ili jednostavno iskuvavanjem...
kakva filozofska rasprava oko stvari koje se uce u osnovnoj skoli
prihvatite se vi kuhache i shporeta to bolje znate)))
ma,složili smo se sa tim da srebro oksidira...ali postavljačica teme pita...zašto baš njoj srebro tako brzo potamni ? znači ,akcenat je na brzini...problem je šire prirode...a ko će ga riješiti nego forumaši...![]()
svaka cast
SJEDI 5)))
a mi kao ne znamo sta udishemo))))
NE OKSIDIRA NA VAZDUHU nego:"Na zraku ne oksidira, ali nakon nekog vremena potamni zbog reakcije s tragovima sumporvodika u zraku pri čemu nastaje crni sulfid." .
mozda ste se vi svi lepo sloziliali ajde malo kucnite guglic malo wikipedijicu pa ce te videti da srebro NE OKSIDIRA NA VAZDUHU nego:"Na zraku ne oksidira, ali nakon nekog vremena potamni zbog reakcije s tragovima sumporvodika u zraku pri čemu nastaje crni sulfid." koga zanima evo linka tehnoloskog fakulteta http://www.ktf-split.hr/periodni/ag.html
pih sto ste ne zahvalni ja vam lepo nasla, a vi se pravite mLogo pametni
e sad zasto tako brzo na necijoj kozi? verovatno ima vise tragova tih jedinjenja sumpora u znoju.