Zasto Srbija nije vratila KiM u sastav Srbije 2000-2008?

guslar1389

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.134
sigurno je neko nepoznat javnosti....otkud bi ja to znao ko je...ja ti iznosim teoriju na osnovu indicija...može da bude tačna teorija može da bude netačna...

Dakle vjerujes u teorije zavjere.

Zanimljivo je da srpski političari gotovo uvijek biraju najgora moguća politička rješenja. Tzv. zamrznuti sukob nije nikada bio u interesu Srbije. Kada postoji takav teritorijalni problem onda se on mora rješiti brzo, jer što dulje traje, situacija se stabilizira u status quo, koji je na kraju nerješiv u smislu vraćanja na prethodno stanje. Srbija je zamrznutim sukobom zapravo samo čekala i dala vremena Albancima da učvrste državnost Kosova, njihovih institucija i izgrade svoje društvo i kosovsku državu.

Jeste, srbijanski politicari su birali Jugoslaviju umjesto srpske drzave 1918. , bili su protiv plana Z-4 u Krajini, i protiv Dejtonskog sporazuma, a danas Dejtonski sporazum se slavi kao jedina srpska pobjeda.

dulesrbenda

Buduća legenda
Poruka
32.211
Zasto bi Legija ubio Djindjica zbog vracanja Kosova? Legija je bio srpski patriota.
Legija je kriminalac i ubica. Zbog svojih kriminalnih veza, koje je Djindjic bio resio da unisti, on je ubio Djindjica. Briga ga je bilo i za Kosovo i za Srbiju. Bitno mu je bilo da ,,posao" ne propadne.

I da uveren sam da Djindjic ostao ziv, kosovsko pitanje bi drugacije bilo reseno i to, ubedjen sam, u srpsku korist.

guslar1389

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.134
Legija je kriminalac i ubica. Zbog svojih kriminalnih veza, koje je Djindjic bio resio da unisti, on je ubio Djindjica. Briga ga je bilo i za Kosovo i za Srbiju. Bitno mu je bilo da ,,posao" ne propadne.

Legija se vratio iz bijelog svijeta da pomogne srpski narod u ratu, dok su drugi dezertirali.

I da uveren sam da Djindjic ostao ziv, kosovsko pitanje bi drugacije bilo reseno i to, ubedjen sam, u srpsku korist.

Na koji nacin mislis?

dulesrbenda

Buduća legenda
Poruka
32.211
Legija se vratio iz bijelog svijeta da pomogne srpski narod u ratu, dok su drugi dezertirali.
U ratu se najbolje zaradjuje. Ti stvarno mislis da su Legija, Kum i Siptar srpske patriote? Daj molim te...
Na koji nacin mislis?
Na taj nacin sto je imao veliki kredit kod zapadnjaka, sto je bio pametan i inteligentan covek bez ikakve mrlje i kao takav mogao je da parira i da diplomatijom se izbori za srpski interes.

guslar1389

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.134
U ratu se najbolje zaradjuje. Ti stvarno mislis da su Legija, Kum i Siptar srpske patriote? Daj molim te...

On je bio na prvoj liniji fronta, dje se najlakse izgubiti zivot, nije bas mjesto za zaradjivanje.

Na taj nacin sto je imao veliki kredit kod zapadnjaka, sto je bio pametan i inteligentan covek bez ikakve mrlje i kao takav mogao je da parira i da diplomatijom se izbori za srpski interes.

Pa sta bi on sa tim kreditom? Kako bi on mijenjao situaciju na terenu? Potkupiti milion bijesnih siptara na KiM?

mario80

Buduća legenda
Poruka
46.566
To izgleda i vaznije vecini Srbije, zato kolektivno zaobilaze ovu temu ;)
Od mog društva najglasniji nikada nisu bili na kosovu niti u vojsci. Rekoh aj ako može tiše kada sam ja prisutan. Kraj priče. Tako je bilo i pre 30-40 god. Par mojih drugara tj roditelji su dobro prodali imovinu tamo a ovde dobilo posao i stan od države.

A misliš da su oni nešto išli tamo da brane? Naravno da nisu opet drugi koji nemaju veze sada ih greju geleri.

MOST6

Buduća legenda
Poruka
25.087

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.572
Njima možda i odgovara, ali Srbima nimalo. U tome je problem. Zapravo su Albanci ti koji imaju vremena.
ne odgovara ni njima da žive u državi koja nije baš država....zamrznuti konflikt za Srbe ima smisla ako se očekuje skoro prekomponovanje snaga na svetskom geopolitičkom planu s obzirom da je politički zapad čvrsto zauzeo stav da Kosovo nije deo Srbije

MOST6

Buduća legenda
Poruka
25.087
ne odgovara ni njima da žive u državi koja nije baš država....zamrznuti konflikt za Srbe ima smisla ako se očekuje skoro prekomponovanje snaga na svetskom geopolitičkom planu s obzirom da je politički zapad čvrsto zauzeo stav da Kosovo nije deo Srbije
Njima odgovora, jer vrijeme radi za njih. Svakom godinom sve više učvršćuju svoj položaj, svoje institucije, svoje društvo... Rimsko Carstvo je prodalo 300 godina. Ne bih baš bio toliko optimističan pa vjerovao u skori slom Zapada. U trenutku ako/kada Zapadne padne, Kosovo za Srbe više neće biti tema vrijedna rasprave.

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.572
Njima odgovora, jer vrijeme radi za njih. Svakom godinom sve više učvršćuju svoj položaj, svoje institucije, svoje društvo... Rimsko Carstvo je prodalo 300 godina. Ne bih baš bio toliko optimističan pa vjerovao u skori slom Zapada. U trenutku ako/kada Zapadne padne, Kosovo za Srbe više neće biti tema vrijedna rasprave.
ne znam da li njima odgovara...nemaju privredu..žive od kriminala i donacija...masovno se iseljavaju sa Kosova... jedino što ova vlast u Srbiji nije dovoljno pametna da pokrene povratak izbeglih Srba na Kosovo i podstakne demografski rast Srba na Kosovu

guslar1389

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.134

U kom smislu ,,nije bas drzava", ako cemo realno? Oni imaju slobodan pristup SAD i EU-u, clan mnogih medjunarodnih organizacija, velikodusno ih finansiraju SAD, imaju razvijenu putnu infrastrukturu povezana sa Mkd i Alb. Nazalost oni imaju trenutno stabilnu ekonomiju i ,,drzavu", i odlaganje rjesenja od strane Srbije samo im pomaze.

dulesrbenda

Buduća legenda
Poruka
32.211
On je bio na prvoj liniji fronta, dje se najlakse izgubiti zivot, nije bas mjesto za zaradjivanje.
Bio je tamo kao udbaski covek, sa odredjenim zadacima i ciljevima. I naravno radi posla. Mnogi kriminalci su tamo gde se gubi zivot, pa ih to ne cini herojima i patriotama.

Da je bio kriminalac svedoci njegovo udruzivanje sa zemunskim klanom, a jedan od poduhvata te koalicije je ubistvo premijera Srbije koji je tom kriminalu hteo da stane na put.
Pa sta bi on sa tim kreditom? Kako bi on mijenjao situaciju na terenu? Potkupiti milion bijesnih siptara na KiM?
Nije ni stigao da to pocne jer su ga ubili. Koji plan je imao ne znam, ali verujem da vi bio povoljniji po srpske interese. Sad mi ne mozemo znati, jer su olosi coveku ugasili zivot, ali koliko sam citao ima je vise opcijz a jedna od njih je bila i podela.

MOST6

Buduća legenda
Poruka
25.087
ne znam da li njima odgovara...nemaju privredu..žive od kriminala i donacija...masovno se iseljavaju sa Kosova... jedino što ova vlast u Srbiji nije dovoljno pametna da pokrene povratak izbeglih Srba na Kosovo i podstakne demografski rast Srba na Kosovu
Ni Burundi, Somalija ili Mozambik nemaju privredu, žive od kriminala i donacija, bježe u Europu itd. pa su svejedno države.

Vlast u Srbiji ne može konkretno pokrenuti povratak Srba na Kosovo, jer nema političke ingerencije za takvo djelovanje.

MOST6

Buduća legenda
Poruka
25.087
U kom smislu ,,nije bas drzava", ako cemo realno? Oni imaju slobodan pristup SAD i EU-u, clan mnogih medjunarodnih organizacija, velikodusno ih finansiraju SAD, imaju razvijenu putnu infrastrukturu povezana sa Mkd i Alb. Nazalost oni imaju trenutno stabilnu ekonomiju i ,,drzavu", i odlaganje rjesenja od strane Srbije samo im pomaze.
Da, ni meni nije jasan taj dio. Ako ćemo do članstva u UN-u, nije ni Švicarska bila članica UN-a sve do cirka 2003. godine pa je svejedno država već stoljećima. Ni Tajvan nema mjesto u UN-u.

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.572
Ni Burundi, Somalija ili Mozambik nemaju privredu, žive od kriminala i donacija, bježe u Europu itd. pa su svejedno države.

Vlast u Srbiji ne može konkretno pokrenuti povratak Srba na Kosovo, jer nema političke ingerencije za takvo djelovanje.
radi se mislim o oko 250 000 ljudi koji su izbegli sa Kosova 1999. godine pa evo sad je vlast imala šanse da pokrene to pitanje na pregovorima u Ohridu...pa nije..u stvari na tome je trebalo insistirati od početka.od 1999. godine... možeš reći da niko ne bi hteo da ode tamo da živi ali kad bi im država platila par desetina hiljada evra (a davali su i više za subvencije po radnom mestu stranim fabrikama) mnogi bi....sve se može kad se hoće...problem je što političari u Srbiji nisu patriote kao što su političari i narod naprimer u Hrvatskoj...oni samo glume patriotizam...

MOST6

Buduća legenda
Poruka
25.087
radi se mislim o oko 250 000 ljudi koji su izbegli sa Kosova 1999. godine pa evo sad je vlast imala šanse da pokrene to pitanje na pregovorima u Ohridu...pa nije..u stvari na tome je trebalo insistirati od početka.od 1999. godine... možeš reći da niko ne bi hteo da ode tamo da živi ali kad bi im država platila par desetina hiljada evra (a davali su i više za subvencije po radnom mestu stranim fabrikama) mnogi bi....sve se može kad se hoće...problem je što političari u Srbiji nisu patriote kao što su političari i narod naprimer u Hrvatskoj...oni samo glume patriotizam...
To ne bi bilo u interesu Srbije. Platili bi desetke tisuća eura ljudima koji zapravo ne žele živjeti na Kosovu. Oni bi uzeli taj novac, otišli na Kosovo i u roku 3-5 godina iselili natrag u Srbiju ili bi potražili sreću negdje u zemljama Europske unije. Srbija bi samo bezveze izgubila novac kojeg nema u izobilju.