Zašto Srbija nije demokratska zemlja?

Као која држава на пример? Срби су први направили демократску државу од свог окружења. Пази, баш први. И самостално смо се ослобађали од окупатора. Зато су у Србију и долазили да живе припадници многих народа, и посајали српски родољуби. Ко не верује нек консултује историју.

Hoćeš da kažeš da u Srbiji postoji medijska sloboda ? Da nema korupcije ? I da svi imaju ista ljudska prava ?
Prije dok si ti još nisi ni rodio si mogao reći da nije bilo medijske slobode, zato što je u početku bio samo prvi program radio televizije Jugoslavije pa onda kasnije su stavili još jedan kao drugi program Pa onda još jedan treći program i to ti je bilo to... Danas može da gleda ko šta hoće i kad hoće i da kaže šta god hoće i svako ima izbor da bira koga će da gleda i čita tako da to u medijskoj slobodi mi nekako dođe kao bezveze kada kažeš da ne postoji

Pitanje je da li je Srbija demokratska zemlja

ChatGPT je rekao da iako mi težimo ka tome da bude demokratska zemlja, još će vode Moravom proteći pre nego što mi dođemo do tog nivoa
Pođi od sebe koliko si ti demokratičan.. koliko si spreman da prihvatiš ili bar saslušaš neko drugo mišljenje koje se ne poklapa sa tvojim.. koliko si spreman da priznaš ako si pogrešio u nečemu..?

Prije dok si ti još nisi ni rodio si mogao reći da nije bilo medijske slobode, zato što je u početku bio samo prvi program radio televizije Jugoslavije pa onda kasnije su stavili još jedan kao drugi program Pa onda još jedan treći program i to ti je bilo to... Danas može da gleda ko šta hoće i kad hoće i da kaže šta god hoće i svako ima izbor da bira koga će da gleda i čita tako da to u medijskoj slobodi mi nekako dođe kao bezveze kada kažeš da ne postoji

Ne može svako da gleda ko šta hoće jer npr. ako uzmeš SBB, nemaš Arenu Sport, a ako uzmeš MTS, nemaš SportKlub .. npr. tako da .. itekako se kontroliše ko šta može da gleda

Mašina tu greši mi ne težimo da to budemo.
Ajmo opet ... pitanje je Zašto Srbije nije demokratska zemlja ... dakle samo odgovaram na pitanje

Pođi od sebe koliko si ti demokratičan.. koliko si spreman da prihvatiš ili bar saslušaš neko drugo mišljenje koje se ne poklapa sa tvojim.. koliko si spreman da priznaš ako si pogrešio u nečemu..?

Da, itekako sam čovek koji će priznati svoje greške kad god da nešto pogrešim ali sam ja čudna sorta jer sam proveo dosta vremena na zapadu tako da ...

Zato što ne postoji većinska teznja za time , i nikada nije postojala i neće postojati bez obzira na vlast.
... što bi rekli englezi ... and your point is ?
Upravo o tome i pričamo svo vreme da prosto bez obzira što se teži ka tome da budemo demokratski nastrojeni, prosto takvi smo u duši da nismo mi takvi niti ćemo biti iz razloga koje sam naveo u svojoj prvoj poruci

Upravo o tome i pričamo svo vreme da prosto bez obzira što se teži ka tome da budemo demokratski nastrojeni, prosto takvi smo u duši da nismo mi takvi niti ćemo biti iz razloga koje sam naveo u svojoj prvoj poruci
Mašina o tome nije prozborila ali ne radi se o duši već kulturi . Naša kultura je nekomplementarna sa demokratijom.

Druga je sad priča što ni demokratija nije univerzalna vrednost , o tome nismo raspravljali pa to samo uzgred nabacujem.

ovo je by the book , baš kako treba sročeno, tu su neke nove reči koje treba forsirati i naravno ono "prosto" tako drago mnogim estradnim likovima

Evo nama par decenija "uvode" i uče nas demokratiji i eto nikako da nas nauče , jer mi nismo dobri učenici, a nismo je li, ni pametni pa jadni učitelji naši.

Ali eto isti ti učitelji naši su nam rekli da ako u školi ne nače učenike nečemu krivi su učitelji

Pa kako to oni koji nas uče nisu krivi ni za šta, a oni koji uče naše jesu krivi

Malo je to sve onako messy ?

Drugo šta ti mladi ljudi kritikuju tačno? Šta traže? Ko to ne želi da živi u normalnoj i uređenoj državi? Samo oni izmislili toplu vodu?
Ako žele takvu državu što blokiraju puteve? Što ne prijavljuju skupove? Što su okačeni o budžet? Ko finansira ova njihova dva meseca? Ko ih je ovlastio da blokiraju imovinu države? Sa kojim pravom oni određuju da li će neko polagati ispite ili neće? Odakle im pravo da na takav način utiču na živote svojih kolega?
Zašto tako teška pitanja Nataša?
Previše je to komplikovano čak i za neke mr i doktore nauka z:mrgreen:

Back