Zasto Srbija demokratska drzava se oslanja na drzave koje po Zapadnu nisu demokratske Rusiju i Kinu?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
27.794
O ovoj vrlo slozenoj temi danas sam polemisao na pijaci. Tako da je ta zena sto prodaje povrce, rekla vidi se koliko je Srbija demokratska drzava kada se hvata u kolo sa Rusijiom i Kinom, koji su uvek pomagali Srbiju okruglo i na cose
. Kako to da je Srbija demokratska, a stalno se poziva na nedemokratske drzave kao sto su Rusija i Kina. U Rusiji Putin vada decenijama, a u Kini Komunisticka partija Kine vlada decenijama.
Srbija demokratska drzava hoce u Evropsku Uniju, a ovamo se poziva stalno da joj ledja cuvaju nedemokratske drzave kao sto su Kina, Rusija, Mongolija...?
:think:
-1x-1.jpg

s7Lk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTlRJN01EQV8vMjRlOTMwMjNjMWI5NThlZjA4NWJjNTU1MjU...jpg

capitosinora

Veoma poznat
Poruka
10.395
O ovoj vrlo slozenoj temi danas sam polemisao na pijaci. Tako da je ta zena sto prodaje povrce, rekla vidi se koliko je Srbija demokratska drzava kada se hvata u kolo sa Rusijiom i Kinom, koji su uvek pomagali Srbiju okruglo i na cose
. Kako to da je Srbija demokratska, a stalno se poziva na nedemokratske drzave kao sto su Rusija i Kina. U Rusiji Putin vada decenijama, a u Kini Komunisticka partija Kine vlada decenijama.
Srbija demokratska drzava hoce u Evropsku Uniju, a ovamo se poziva stalno da joj ledja cuvaju nedemokratske drzave kao sto su Kina, Rusija, Mongolija...?
Pogledajte prilog 1254990

Pogledajte prilog 1254993
A po cemu je to Britanija vise demokratska od Rusije???

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
U Velikoj Britaniji svako moze da izadje na ulicu i da otera sve u PM, u Rusiji ne moze bez posledice, da ne pricamo koliko je vec Putin na vlasti, a planira jos toliko, ako ne i vise.
Ne može. Kaži nešto protiv muslimana, protiv crnaca ili protiv gejeva da vidiš kako ćeš da prođeš.

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.310

Kom mene u Pančevu takve osobe na pijaci su izrazito rusolude.

Ateista1

Iskusan
Poruka
6.874

PAHAHAHAH POLEMISAO PO PIJAC JA TE OBOŽAVAM 😂😂😂😂😂

MOST6

Elita
Poruka
23.705

Jednostavno. Zato što među Srbima ne postoji izgrađen demokratski mentalitet. Prvo osmanski autoritarni do totalitarni režim, zatim dva monarhijska autoritarna i u jednom dijelu otvoreno totalitarna režima, pa komunistički totalitarizam i potom autoritarizam i na kraju Milošević autoritarizam. Većina Srba uopće ne zna što je to demokracija. Zato im se može podvaliti svašta pod tim imenom.

Poruka
3.474
Jednostavno. Zato što među Srbima ne postoji izgrađen demokratski mentalitet. Prvo osmanski autoritarni do totalitarni režim, zatim dva monarhijska autoritarna i u jednom dijelu otvoreno totalitarna režima, pa komunistički totalitarizam i potom autoritarizam i na kraju Milošević autoritarizam. Većina Srba uopće ne zna što je to demokracija. Zato im se može podvaliti svašta pod tim imenom.
na primer demokratski totalitarizam tipa pravoslavne dzamahirije

N

NoReal

Gost
Biste li bili zadovoljniji Japanom? Tamo na vlast dolaze članovi uglednih porodica koje su finansirale sve ratove Japana u prošlosti i odgovorne su za smrt miliona ljudi. Doduše, to se dešava "demokratskim putem". A i tako izabrani ne mogu protivurečiti Amerikancima oko nijedne bitne spoljnopolitičke odluke. To vam se više dopada? To imate u većini "demokratskih" država kojima se divite. A imate i kod nas u prilagođenom obliku.

Naivci! :lol:

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Zašto se SFR Šugoslavija oslanjala na pomoć mrske kapitalističke Amerike i ostalog zapada a ne na ko zo je be sa Bliskog istoka i ljudoždere iz Afrike?
Na neki način je slično oba puta:
  • 1970. primali su kintu od Ujka Sema, a ovamo pričali kako je kapitalizam buljom
  • 2020. primali su kintu od Šarl Mišela, a pričaju da je Putin cool

Poruka
20.286
Da preciziram, mozes da izadjes i da oteras celu vladu i premijera u tri...i da kazes da su budale , u Rusiji to ne moze.
Može i u Rusiji - jedino ne sme da se propoveda padanje na kolena pred Zapadom. Da kažeš da je neko nesposoban, lenj, da krade, to može, da propagiraš ideje Zelenog ne može - isto kao što u U.S nije moguće obnarodovati rusko viđenje ukrajinskog rata, niti propovedati u korist Al Kaide ili ISIS-a.

Da samo znaš koliko Solovjov kritikuje lično Putina na TV pa nikom ništa, jedino se ne toleriše propaganda onih koji bi da Rusiju potčine Zapadu ili je razbiju po etničkim linijama - kao što ne može ni u UK.

903

Ističe se
Poruka
2.405
Oslanjamo se na Rusiju jer nam treba u pogledu energetske stabilnosti i odredjnog vojnog oruzja, dok nam Kina treba jer je buduci gospodar sveta a mi joj najbolji prijatelj u Evropi srecom.
Nismo mi kineski prijatelji, već robovi.
Neće postati skoro gospodari sveta,ali hoće postati gospodari Srbije,na našu žalost.