Zasto Srbi se samo sjecaju bombardovanja 1999?

guslar1389

Elita
Poruka
15.292
Mnogi Srbi spominju bombardovanje 1999 kao razlog za mrznju prema NATO i zapadu, ali zasto je to bombardovanje bitnije od svih ostalih? I zasto bi moralo sprijeciti pomirenje srpskog naroda sa zapadom?

Mnogi zaborave da Njemci su bombardovali Beograd mnogo gore 1941. godine, ali samo nekoliko decenija kasnije Srbi su oprostili Njemcima i masovno posli u Njemacku da budu gastarbajteri.

Zasto mi zaboravljamo nasa bombardovanja Sarajeva, Dubrovnika i Vukovara? I bez obzira na ta bombardovanja, mnogi Hrvati vole da dodju u Beograd, Bosanci ucestvuju na Zvezdama Granda, i Goran Saric obozava Srbiju. Ako su oni mogli da predju preko toga, zasto mi Srbi ne mozemo?

Kad bi dosao predstavnik NATO-a u Srbiju i izvinio zbog bombardovanja, da li biste kao Srbin pristao na ulazak Srbije u NATO?

Mnogi Srbi spominju bombardovanje 1999 kao razlog za mrznju prema NATO i zapadu, ali zasto je to bombardovanje bitnije od svih ostalih? I zasto bi moralo sprijeciti pomirenje srpskog naroda sa zapadom?

Mnogi zaborave da Njemci su bombardovali Beograd mnogo gore 1941. godine, ali samo nekoliko decenija kasnije Srbi su oprostili Njemcima i masovno posli u Njemacku da budu gastarbajteri.

Zasto mi zaboravljamo nasa bombardovanja Sarajeva, Dubrovnika i Vukovara? I bez obzira na ta bombardovanja, mnogi Hrvati vole da dodju u Beograd, Bosanci ucestvuju na Zvezdama Granda, i Goran Saric obozava Srbiju. Ako su oni mogli da predju preko toga, zasto mi Srbi ne mozemo?

Kad bi dosao predstavnik NATO-a u Srbiju i izvinio zbog bombardovanja, da li biste kao Srbin pristao na ulazak Srbije u NATO?
Ova država je zvanično od 5.10. 2000-te god.išla ka evroatlanskim integracijama kasnije je otpalo ono atlanske jer je desila 2008.i jednostrana secesija Kosova kao rezultat pomenutog bombardovanja,Sloba je lagao da je pobedio NATO a nije dosovci su jahali na toj njegovoj mantri jer je bilo nepopularno pričati nešto drugo i sad smo tu đe smo

Ova država je zvanično od 5.10. 2000-te god.išla ka evroatlanskim integracijama kasnije je otpalo ono atlanske jer je desila 2008.i jednostrana secesija Kosova kao rezultat pomenutog bombardovanja,Sloba je lagao da je pobedio NATO a nije dosovci su jahali na toj njegovoj mantri jer je bilo nepopularno pričati nešto drugo i sad smo tu đe smo

Ja sam citao tekst da ustvari jednostrana secesija Kosova i nezavisnost Crne Gore su se desili zbog ubistva Zorana Djindjica, koje je najavio dominaciju Slobove duboke drzave u Srbiji, koja vlada do danas. I da je Zoran Djindjic ostao ziv, Jugoslavija bi se demokratski reformisala, usla u NATO, EU i opstala.

Drugim rečima da je Kosovo i nakon bombardovanja 1999.nekako ostalo u sastavu Srbije mi bi smo u dobroj meri i zaboravili na celu tu neprijatnu stvar možda bi i stvarno krenuli u evroatlanske integracije ali ovako ispada da smo bombardovani da bi se iščupalo to Kosovo iz sastava Srbije zato mnogi ovde ne vide Srbiju u NATO paktu i ne mogu da pređu preko tog bombardovanja tek tako to je odgovor na smisao ove teme što se mene tiče

Zato što je Jasenovac nekažnjen kao i cela NDH priča. Tito ih je zaštitio, provukli su se, a imali su najveći nacističku državu na ex yu prostoru od 1941-1945. A to je bilo mnogo pre Vukovara, Dubrovnika itd. i izazvalo direktno te dogadjaje. Plus je krunisano Olujom devedesetih.

Kao što su Šiptari u godinama Titove vlasti tamo na Kosovu satirali Srbe najmasovnije i mučili, pa ih onda NATO kao secesioniste i teroriste proglasio za žrtve, i oteo nam zemlju.
Drugo Hrvati ne vole Srbe, oni vole da dodju na provod ovde ali tamo u Hrvatskoj pričaju svoju genocidnu priču, slave Oluju itd. Pa znamo onu sportistkinju što je noćila u beogradskim stanovima, pa kad osvojila olimpijsku medalju tamo slavila Oluju. Matea Jelić se zove.

Drugo NATO želi da odvoji Sandžak, Vojvodinu, Preševo... traži da RS ostane u okviru Bosne i da se integriše u novi bosanski identitet, da se da crkva Crnoj Gori a mi da nestanemo tamo. Šta tu ima da se prašta kad nam ne misle ništa dobro. Šta su nam dobro doneli od petog oktobra, šta su rešili - ništa.

Kako ste jadni, da je vama pobijeno najmilijih koliko nama i vasa deca bi pamtila to, vi ubijate svakog Srbina, za razliku od ubijanja naoruzanih ustaskih i americkih hordi. Nemcima nije oprosteno, vec su bili i sami robovi, pa je sve jedno gde idu Srbi da rade. Najgora osobina srba je oprastanje, pa svakih 50 godina ista gamad napada Srbiju, kao sto ista gamad napada Rusiju. Ujedno to je najbolja osobina, jer se ceo normalan svet trudi da Srbima kaze da su prijatelji, cak i pod pritiscima ubica sa zapada. Lazljivih medija kao sto je i ovaj.

Da li verujes zeni koja te je prevarila i dalje ne odustaje od toga?
Ne radi se o mrznji, nego o poverenju.

Zato što je Jasenovac nekažnjen kao i cela NDH priča. Tito ih je zaštitio, provukli su se, a imali su najveći nacističku državu na ex yu prostoru od 1941-1945. A to je bilo mnogo pre Vukovara, Dubrovnika itd. i izazvalo direktno te dogadjaje. Plus je krunisano Olujom devedesetih.

Mit je da Ustase nijesu kaznjeni za Jasenovac, Blajburg 45' je medju najvecim masakrama 2. sv. rata, preko 20.000 ustasa je pobijeno tada od strane jugoslovenskih partizana. Kasnije i Pavelic ubijen u bjekstvu.

I zasto bi to sto su neki Hrvati bili fasisti 50 g. prije bilo opravdanje za Vukovar Dubrovnik itd? U Oluji jedva iko je ubijeno, po nekim Srbima Srbi su otisli po naredjenju, bez ispaljenog metka. Cudno zar ne?

Kao što su Šiptari u godinama Titove vlasti tamo na Kosovu satirali Srbe najmasovnije i mučili, pa ih onda NATO kao secesioniste i teroriste proglasio za žrtve, i oteo nam zemlju.
Drugo Hrvati ne vole Srbe, oni vole da dodju na provod ovde ali tamo u Hrvatskoj pričaju svoju genocidnu priču, slave Oluju itd. Pa znamo onu sportistkinju što je noćila u beogradskim stanovima, pa kad osvojila olimpijsku medalju tamo slavila Oluju. Matea Jelić se zove.

Siptari satirali Srbe na Kosovu za vrijeme Tita? Srbin Rankovic je vladao Kosovom sve do 1966. godine, dakle sto pricas je netacno. Oluja iako nehumano, je opravdana jer Srbi su sami bjezali i nijesu htjeli da se bore. Ko je kriv sto Srbi vole da bjeze i ne vole da se bore?

Drugo NATO želi da odvoji Sandžak, Vojvodinu, Preševo... traži da RS ostane u okviru Bosne i da se integriše u novi bosanski identitet, da se da crkva Crnoj Gori a mi da nestanemo tamo. Šta tu ima da se prašta kad nam ne misle ništa dobro. Šta su nam dobro doneli od petog oktobra, šta su rešili - ništa.

Ko kaze da to NATO zeli? RS je dio Bosne to je dio Dejtona, sa tim svi su se slozili od pocetka i Srbi i ostali. Mi u CG smo u NATO i nasa srpska crkva je zasticena. Gomila izgovora i neistina.

trazenje oprosta u vidu 500 milijardi dolara bi bilo u redu

za nacinjenu stetu i za upropascene generacije
ceo zivot mi je ispao promasen zbog bombardovanja i DOS piuna

a kada bi legle pare, sravnili bi nato zemlje sa kupljenim nuklearkama pa bi bili kvita :)

Mit je da Ustase nijesu kaznjeni za Jasenovac, Blajburg 45' je medju najvecim masakrama 2. sv. rata, preko 20.000 ustasa je pobijeno tada od strane jugoslovenskih partizana. Kasnije i Pavelic ubijen u bjekstvu.

I zasto bi to sto su neki Hrvati bili fasisti 50 g. prije bilo opravdanje za Vukovar Dubrovnik itd? U Oluji jedva iko je ubijeno, po nekim Srbima Srbi su otisli po naredjenju, bez ispaljenog metka. Cudno zar ne?

Siptari satirali Srbe na Kosovu za vrijeme Tita? Srbin Rankovic je vladao Kosovom sve do 1966. godine, dakle sto pricas je netacno. Oluja iako nehumano, je opravdana jer Srbi su sami bjezali i nijesu htjeli da se bore. Ko je kriv sto Srbi vole da bjeze i ne vole da se bore?

Ko kaze da to NATO zeli? RS je dio Bosne to je dio Dejtona, sa tim svi su se slozili od pocetka i Srbi i ostali. Mi u CG smo u NATO i nasa srpska crkva je zasticena. Gomila izgovora i neistina.

Druže, skoro svi oficiri ustaški i glavni ljudi su pobegli uz pomoć Krunoslava Draganovića, fratra, koji je zaštitio i Mengelea izmedju ostalih i mnoge druge.
Ne znam da li znaš da je taj isti Krunoslav Draganović kasnije došao u Jugoslaviju i pod Titom živeo mirno u Sarajevu? Hrvati su zverskim metodama istrebili stotine hiljada Srba, vadili oči, prodavali na tržnicama, otimali desetine hiljada dece i pretvorili ih u Hrvate, mučenja koja su primenjivali nisu zapamćena, dakle Blajburg je ništa u poredjenju sa onim što su zaslužili. Stepinac recimo je odležao u zatvoru i pušten za vreme Tita, sahranjen sa počastima u zagrebačkoj katedrali.

Pavelić nije stradao u atentatu, nego od posledica atentata, a najverovatnije ga je napao lično Krunoslav Draganović jer ga je video kao smetnju obnovi hrvatstke države.

Oluja nije opravdana ni po kom osnovu, jer je nastavak genocida iz NDH, još u NDH je proterano stotine hiljada ljudi u Srbiju. Pa imaš snimke Tudjmana gde se smeje i kaže - ostavite im koridore da beže, a mi ćemo da se pravimo da ih zovemo da ostanu.

Da, Šiptari su vršili teror nakon pada Rankovića. Što se tiče RS, kako to da je dozvoljeno da se šiptari sa Kosova otcepe, a nije dozvoljeno da se Srpska otcepi? To su sve zapadne igrarije.

U stvarnosti ni jedan ustaša nije ubijen ni u Blajburgu ni bilo gde drugo.Ubijeno je posle rata od strane komunista i presvučenih ustaša 300 000 Srba.

Druže, skoro svi oficiri ustaški i glavni ljudi su pobegli uz pomoć Krunoslava Draganovića, fratra, koji je zaštitio i Mengelea izmedju ostalih i mnoge druge.
Ne znam da li znaš da je taj isti Krunoslav Draganović kasnije došao u Jugoslaviju i pod Titom živeo mirno u Sarajevu? Hrvati su zverskim metodama istrebili stotine hiljada Srba, vadili oči, prodavali na tržnicama, otimali desetine hiljada dece i pretvorili ih u Hrvate, mučenja koja su primenjivali nisu zapamćena, dakle Blajburg je ništa u poredjenju sa onim što su zaslužili. Stepinac recimo je odležao u zatvoru i pušten za vreme Tita, sahranjen sa počastima u zagrebačkoj katedrali.

Sto to pricas, najveci ustaski cinovnici su ubijeni u Blajburg i odmah nakon - Mile Budak, Slavko Kvaternik, Vjekoslav Servaci itd.

Stepinac iako je bio nemoralan, nije bio ubica.

Pavelić nije stradao u atentatu, nego od posledica atentata, a najverovatnije ga je napao lično Krunoslav Draganović jer ga je video kao smetnju obnovi hrvatstke države.

Pavelic nakon atentata je bio u bolnici u bolovima godinu ipo dana i umro od rana. Umro je u najvecim mukama.

Oluja nije opravdana ni po kom osnovu, jer je nastavak genocida iz NDH, još u NDH je proterano stotine hiljada ljudi u Srbiju. Pa imaš snimke Tudjmana gde se smeje i kaže - ostavite im koridore da beže, a mi ćemo da se pravimo da ih zovemo da ostanu.

Da, Šiptari su vršili teror nakon pada Rankovića. Što se tiče RS, kako to da je dozvoljeno da se šiptari sa Kosova otcepe, a nije dozvoljeno da se Srpska otcepi? To su sve zapadne igrarije.

Pa jeli su Srbi sami otisli po naredjenju Martica ili su ih cerali Hrvati? Dje su logori, dje su ubistva. Dje na svijetu 200.000 ljudi bez ispaljenog metka bjeze sa svojih ognjista. Zamisli da milion Albanaca odjednom odu sa Kosova u Albaniju, jel bi to isto bilo NDH?

Srpska i KiM su dva veoma razlicita slucaja. BiH je gradjanski rat bio, Srpska nema cjelovitu teritoriju. Kosovo je kompaktna, etnicki cista teritorija koja je bila u sukobu sa spolja, sa Beogradom.

Kada bismo njima oprostili, nasli bismo svakako nekog i nesto drugo da mrzimo....Da mrzimo i svoj bes sebi opravdamo to moramo...Mi znamo da smo uvek na strani uzvisene bozije nebeske pravde i zato nasa mrznja nije greh...Cak i da jeste, drugi su krivi za nju....
Vasa mrznja prema Srbima je legendarna, ne mozete ni da spavate ako ne iskazete svoju mrznju....

Sto to pricas, najveci ustaski cinovnici su ubijeni u Blajburg i odmah nakon - Mile Budak, Slavko Kvaternik, Vjekoslav Servaci itd.

Stepinac iako je bio nemoralan, nije bio ubica.

Pavelic nakon atentata je bio u bolnici u bolovima godinu ipo dana i umro od rana. Umro je u najvecim mukama.

Pa jeli su Srbi sami otisli po naredjenju Martica ili su ih cerali Hrvati? Dje su logori, dje su ubistva. Dje na svijetu 200.000 ljudi bez ispaljenog metka bjeze sa svojih ognjista. Zamisli da milion Albanaca odjednom odu sa Kosova u Albaniju, jel bi to isto bilo NDH?

Srpska i KiM su dva veoma razlicita slucaja. BiH je gradjanski rat bio, Srpska nema cjelovitu teritoriju. Kosovo je kompaktna, etnicki cista teritorija koja je bila u sukobu sa spolja, sa Beogradom.
Da prijavis ovaj post za Nobelovu nagradu za mir...verovatno bi dobio odgovor na svoju temu.
Kako ziveti bez mrznje prema ....uspesnim Srbima. Prema svojim precima, a ne dokazivati svaki dan da (ni)ste nastali iz srpskog korpusa.....

Cinizam.

Srbi (i Jugosloveni) u Nemacku i Austriju odlaze jos od pocetka pedesetih. Dakle samo nekoliko kratkih godina posle rata, ne meri se to u Decenijama.

Пошто си недавно рекао да си из ЦГ, па да узвратим сличним питањима, зашто вам је омиљена дестинација Београд, када плачете да сте били под нашом окупацијом и угњетавањем. Буквално и дан данас студирате, мафијате, продајете бабовину и дедовину да дођете у земљу окупатора.

Даље, зашто је твојим саплеменицима једна од омиљених дестинација Италија, када сте били од исте окупирани у Другом светском рату.

Када помињеш већ Сарајево, Дубровник, Вуковар, ако мислиш да је неком дозвољено да те напада, а ти да не узвратиш, онда заиста нешто није у реду са твојим мозгом. То што Хрвати воле да дођу у Београд не значи да те тај исти Хрват не мрзи до коске, јер је тако нешто у генима. Питај оно мало Срба које нису протетрали из Хрватске каква је љубав Хрвата према њима.

Да дође неко из НАТО да се извини за бомбардовање, не да не би добио опрост и пристанак, добио би класичну кур.чину. Јер реч извини не значи буквално ништа, не враћа протеране, не враћа мртве, не враћа точак историје. Наравно, ви не морате да бринете, пошто сте ушли тамо и без извињења, јер се нисте ни питали ништа. Газда вашег феуда је одлучио и спровео.

Иначе став да се Срби сећају само бомбардовања је нешто што долази из твог болесног мозга. Срби се сећају санкција, бањалучких беба које су умрле без кисеоника, сећају се подршке свима који су били против Србије, сећа се Јасеновца, Јадовна, многих других ратова и страдања. За разлику од вас, историја нам не почиње 2006. године.

Да ли има још нешто да ти није јасно када је српска политика у питању или си одлучио мало да се бавиш сопственом постојебином?

Историју пишу селективно онолико колико и кад и коме је у интересу

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-56767076

Други светски рат, савезници и Београд: Зашто је бомбардована престоница Србије на Ускрс 1944​

Зато што смо тако у могућности.

Ето, ви "Црногорци" и шиптарска вам динароидна браћа Хервати нисте вољни да да опростите нама злим Србима ништа од стољећа 7.

Али сте зато вољни да пушите талијански пенис и лижете германско дупе (а Хервати и маџарско) кад вам дођу на море, мада и једни и други тврдите како имате не знам какву славну прошлост борбе противу истих... :hahaha:

Тако, кад нама НАТА да довољно пара, 90% ћемо им заборавити....а 100% да нећемо...:mrgreen:

Zapitas li se ikada kakvi su to Srbi isli u Nemacku posle rata da zive i rade?Umesto da su ostali u svojoj drzavi da rade i grade oni otisli kod neprijatelja.Kontinuitet mrznje zapada prema Srbima se nikada nije prekinuo,traje i danas,vidi primer otimanja Kosova i onemogucavanja Srbima preeko Drine da se spoje sa Srbijom u zajednicku drzavu.Ako si ti Srbin ja sam papa.I da,zasto bi Srbija usla u zlocinacku organizaciju zvanu NATO koja nam je okupirala deo teritorije i zatrovala nam zemlju i pobila onoliko ljudi?

Back