Zasto Srbi prihvatili pojam ratovi

Fring

Domaćin
Poruka
3.271
Primjetio sam da svi ljudi iz Srbije kad govore odbrambeno o otadzbinskom ratu devedsetih kazu ratovi devedsetih
devedeesetih i je bio samo jedan rat,nije bilo vise ratova ,rat protiv SFRJ i srpskog naroda koga je vodio zapad i njegove pudlice Muslimani,Hrvati i Albanci
rat u koji se zapad direktno vojno umjesao i izvrsio stravicne zlocine i etnicko ciscenje Srba sa srpskih teritorija zapadno od Drine kao i na Kosovu

Primjetio sam da svi ljudi iz Srbije kad govore odbrambeno otadzbinskom ratu devedsetih kazu ratovi devedsetih
devedeesetih i je bio samo jedan rat,nije bilo vise ratova ,rat protiv SFRJ i srpskog naroda koga je vodio zapad i njegove pudlice Muslimani,Hrvati i Albanci
rat u koji se zapad direktno vojno umjesao i izvrsio stravicne zlocine i etnicko ciscenje Srba sa srpskih teritorija zapadno do Drine kao i na Kosovu
Čuj ko god je išao iz Srbije 1991. - 1995. bio je pas rata, jer je bio zvan na vojnu vežbu. Nikakve zasluge nisu dobili niti beneficije.
Žali bože, sva sreća da sam to shvatio tada, pa se nisam odazivao na vojne vežbe...

Čuj ko god je išao iz Srbije 1991. - 1995. bio je pas rata, jer je bio zvan na vojnu vežbu. Nikakve zasluge nisu dobili niti beneficije.
Žali bože, sva sreća da sam to shvatio tada, pa se nisam odazivao na vojne vežbe...
Da to je jos jedan mit koga je kreirala zapadna propaganda u Srbiji kao bee 92 i drugi propagandi servisi

Srbijanci odnosno Vojska Jugolsavije uopste nije prelazila Drinu posle maja 1992 i povlacenja JNA niti su bili na linijama fronta u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini osim mozda nekih dobrovoljaca ,arkanovca ,seseljevih dobrovoljaca itd

Sve linije fronta je drzala Vojska Republike Srpske i Vojska Republike Srpske Krajine koja je bila sastavljena iskljucivo od mobilisanog naroda sa tih prostora
Naprimer Vojska Republike Srpske je imala oko 215 000 pripadnika od cega je 23 000 poginulo u ratu i skoro svi poginuli su iz Republike Srpske

Srbijanci odnosno Vojska Jugolsavije uopste nije prelazila Drinu posle maja 1992 i povlacenja JNA niti su bili na linijama fronta u Republici Srpskoj i Republici Srpsko Krajini osim mozda nekih dobrovoljaca ,arkanovca ,seseljevih dobrovoljaca itd
Prelazila je. Pa 1995 je izginula skoro cela 72. specijalna brigada iz Pančeva u Sarajevu...

Navukli ih Seselj i njegov potrcko Vucic.

Obelix-i-Asterix.jpg

Prelazila je. Pa 1995 je izginula skoro cela 72. specijalna brigada iz Pančeva u Sarajevu...
Ma kakvi znam priču, poginulo je 4 - 5 čoveka. Jel znaš koliko je pripadnika je imala 72.? :lol:
I to je bila simbolična ispomoć VJ, nije bilo mnogo naših u Sarajevu. Više je bilo kad su vraćeni Skelani na Drini i očišćeno sve do Srebrenice ali tu je bila više 63. padobranska i deo 72. iz grupe prepad.
I ovo u Sarajevu nije bilo 95. nego ranije jer mi je 95. opisao jedan oficir celu priču. Pošli su u izvidjanje i ušli su u neku kuću, muslimani su ih primetili, opkolili kuću i poubacivali bombe unutra

Ma kakvi znam priču, poginulo je 4 - 5 čoveka. Jel znaš koliko je pripadnika je imala 72.? :lol:
I to je bila simbolična ispomoć VJ, nije bilo mnogo naših u Sarajevu. Više je bilo kad su vraćeni Skelani na Drini i očišćeno sve do Srebrenice ali tu je bila više 63. padobranska i deo 72. iz grupe prepad.
I ovo u Sarajevu nije bilo 95. nego ranije jer mi je 95. opisao jedan oficir celu priču. Pošli su u izvidjanje i ušli su u neku kuću, muslimani su ih primetili, opkolili kuću i poubacivali bombe unutra
Moj brat je tada služio u 72. pa znam. Zbog tog stradanja, mnogi su se tada skinuli. Naravno radilo se o vodovima, nije bila brigada, klasika...

Ne nisam bio u Bosni i nisam bio u tom vremenu jer je to bilo pre 95. kad sam ja služio
Vidiš moj brat je baš tad služio kad su ih slali 1995. i sve znam kako je bilo...
E sad, znam jednog lika iz 63. Arsenov Ivan, taj je prošao od Cerklja, pa do Prištine.
I bio u niškom zatvoru, kad je Milošević uhapsio celu 63. zbog toga što su
nastavili da se bore u Bosni : P

Vidiš moj brat je baš tad služio kad su ih slali 1995. i sve znam kako je bilo...
E sad, znam jednog lika iz 63. Arsenov Ivan, taj je prošao od Cerklja, pa do Prištine.
Većina 72. su bili profesionalci podoficiri i ugovorci. Redovni vojnici su išli u pratećim vodovima i najmanje su išli u borbe. Ovo za 95. ne znam mislim da to tad nije bilo nego godinu, dve ranije.
Za 63. nisam čuo da su hapšeni jer su nastavili da se bore u Bosni... :neutral:
I ja sam radio kasnije kao ugovorac u 72. i bio na KiM i znam mnoge priče

p.s. postoji spomen soba svih poginulih pripadnika 72. brigade tako da nema laži nema prevare, svi koji su poginuli iz 72. njihove slike i mesta pogibije piše

Ne lupetaj, niko od onih na odsluženju nije slan van Srbije uopšte, a tek u borbe, samo komandni kadar i profesionalci.

Primjetio sam da svi ljudi iz Srbije kad govore odbrambeno o otadzbinskom ratu devedsetih kazu ratovi devedsetih
rat u koji se zapad direktno vojno umjesao i izvrsio stravicne zlocine i etnicko ciscenje Srba sa srpskih teritorija zapadno od Drine kao i na Kosovu
Било је више ратова деведесетих.

Знам да би ти волео да је био само један рат гуштера против СФРЈ, али не вреди да се тешиш. Било је више ратова на простору ЕКС СФРЈ

Back