Zašto Srbi piju psihijatrijske lekove za raspoloženje i lepo ponašanje

Ovo nema veze s antidepresantima niti tzv lekovima za smirenje, ovo je stimulant, (stimulise centralni nervni sistem).
Tačno. Ritalin je za odrasle stimulans, ali kod dece sa ADHD-om on ne stimuliše mozak na takav način, već ga dovodi u ravnotežu. Dete se fokusira na jednu stvar i umiri. Prestne da divlja i skače okolo.

Veća doza čak dovede dete u nivo prevelike mirnoće, što sam video svojim očima, dete bukvalno sedi i gleda u zid kao da nešto nije u redu s njim. (Naročito ako znaš koliko je inače divlje i nekontrolisano)

Ne, mislim da je zodol ili tako nesto bilo, 3 injekcije plus tablete isto
Mene kad je bolela kičma nisam koristila ništa, ali postoje ljudi koji imaju ozbiljniji problem i trpe nesnosne bolove.
I moraju biti na jakim terapijama. I to ne znači da su slabići, već da ja imam sreće.
Eto ta ista paralela je i sa psihijatrijskim stanjima i lekovima.

Mene kad je bolela kičma nisam koristila ništa, ali postoje ljudi koji imaju ozbiljniji problem i trpe nesnosne bolove.
I moraju biti na jakim terapijama. I to ne znači da su slabići, već da ja imam sreće.
Eto ta ista paralela je i sa psihijatrijskim stanjima i lekovima.
Veruj mi, nisu bili nesnosni bolovi, prosto sam se bila ukocila. Nije bio isijas, nego sam par sati bila povijena iznad ogromnog kofera koji sam pakovala. Tako da, preterala.

Najviše me nervira kad ljudi čak i moji rođaci,komšije ne priznaju da to što piju psihijatrijske lekove tj bromapezame nije u redu da su neobavešteni bar ja koje znam i da lekovi nisu za upotrebu na duži period jer izazivaju zavisnost..Samo kod nas ih zovu lekovi za lepo ponašanje(žargonski),Ljudi su postali ko zombi,ispranih mozgova ,što me i plaši.Niko se ne bavi tom temom .Mislim na državnom nivou ,nacija nam postaje bolesna.A takav smo narod bili,pametni i zdravi pre samo četrdesetak godina,šta se to desilo sa civilizacijom?
Ni jedan narkoman ne priznaje da se drogira. Svi će ti reći da lagano mogu da prekinu sa tim. U ovakvom društvu u kome mi živimo, bezmalo je moda da se piju takvi lekovi, pa se dosta ćacija takmiči u tome. Naravno oni najdebilniji mešaju benzodijazepine sa alkoholom i direktno ugrožavaju svoje i živote svojih bližnih. Sve je to posledica stanja u društvu.

Ni jedan narkoman ne priznaje da se drogira. Svi će ti reći da lagano mogu da prekinu sa tim. U ovakvom društvu u kome mi živimo, bezmalo je moda da se piju takvi lekovi, pa se dosta ćacija takmiči u tome. Naravno oni najdebilniji mešaju benzodijazepine sa alkoholom i direktno ugrožavaju svoje i živote svojih bližnih. Sve je to posledica stanja u društvu.
Ovo je pravi odgovor i slažem se u potpunosti.Svaka čast

Back