Zašto Srbi mnogo više žale za Jugoslavijom nego Hrvati?

Zvali me i oko protesta u vezi litijuma. Stičem utisak da pomalo zavide tome što kod nas ljudi odmah idu na ulice.
Sad mi priča oko tih cena, da su bojkotovali prodavnice jer je sve skupo. Pričam koliko je u bugarskoj jeftinije, ona kaže i u italiji i austriji su niže cene nego kod nas.
Na desničarskom podcastu Velebit, jedan gost je rekao: Ne bih da hvalim Srbe, ali oni kad se potuku u Skupštini pokazuju da im je do nečeg stalo, dok kod na u Saboru sede tri čoveka na zasedanju. :D

Eto vidiš da nas Škejo čak ni ne mrzi, dok si ti Zmija Prester koju smo gajili u nedrima
Po priči koju @Badabum pripovijeda, a u što btw. vjerujem, važi ona istina o "desničarskoj solidarnosti".
Na prvi pogled paradoks, ali ako se udaljiš malo dalje, sve postane jasno, barem meni idiotu, koji nisam dobacio dalje od imaginarnog svemira.

Po priči koju @Badabum pripovijeda, a u što btw. vjerujem, važi ona istina o "desničarskoj solidarnosti".
Na prvi pogled paradoks, ali ako se udaljiš malo dalje, sve postane jasno, barem meni idiotu, koji nisam dobacio dalje od imaginarnog svemira.

Pa da, nacistička internacionala je ujedinjena, nema se tu u šta verovati

Leba ti kako se nije obogatio? Vila u svakom većem jugoslavenskom gradu. Čovjek je pola godine živio na Brijunima gdje su holivudski glumci i ljudožderi dolazilili mu se klanjati. Kako to Titovi potomci nisu bogati? Jesi ti čuo za ubojstvo Stjepana Đurekovića, direktora INA-e i kako i zašto mu je skraćena glava?

Leba ti kako se nije obogatio? Vila u svakom većem jugoslavenskom gradu. Čovjek je pola godine živio na Brijunima gdje su holivudski glumci i ljudožderi dolazilili mu se klanjati. Kako to Titovi potomci nisu bogati?
Zasluzio je sve i da si svakoga gradjanina bivse sfrj pitao aminovao bi.
A ko je bogat od Brozovih naslednika ?

.
469533442_1002842518552855_4256116761364418702_n (2).jpg

Još jednom ako nije jasno bilo. Jesi ti čuo za ubojstvo Stjepana Đurekovića, direktora INA-e i kako i zašto mu je skraćena glava?
Vanja Špiljak, sin Mike Špiljka maznuo tanker nafte i za sve optužio Đurekovića, ovaj pobjegao u Njemačku, a Račan onda naredio Mustaču i Perkoviću da mu rascopaju glavu sjekirom. Good old komunizam. Glasajte za SDP!

Vanja Špiljak, sin Mike Špiljka maznuo tanker nafte i za sve optužio Đurekovića, ovaj pobjegao u Njemačku, a Račan onda naredio Mustaču i Perkoviću da mu rascopaju glavu sjekirom. Good old komunizam. Glasajte za SDP!
Nije Špiljak bio jedini moćni sin. Bili su još u igri Goran Štrok i koji još moćniji sin komunizma?

Hvala ti na ovom postu. Elem, tvoj drugar je govorio kako su se u Hrvatskoj svi radovali kada je umro Tito. Kako je bilo opšte narodno veselje. Zato sam i napisao to što sam napisao.
Ne znam iz osobnog iskustva, jer nije bilo dio mog života, ali pričali su mi da je mnogo ljudi u tadašnjoj SR Hrvatskoj plakalo za Titom. Neki iskreno, neki neiskreno, neki znajući sve njegove vrline i mane, neki nesvjesni njegovih negativnih strana. Oni koji su žalili iskreno za njim, i danas će imati riječi hvale za njega. Oni koji su plakali i tugovali samo da budu viđeni kako tuguju, do kraja 1980-ih su pokazali svoje pravo mišljenje o njemu. Treća skupina su oni koji nisu pokazivali emocije, a bili su sretni što je umro. Naravno da je bilo i takvih. Neki su u povjerljivom krugu poznanika na vijest o njegovoj smrti izjavljivali da ih to ne dira i da im je drago što je otišao.

Back