Zašto Srbi mnogo više žale za Jugoslavijom nego Hrvati?

458629172_933272762176498_1361518254675998002_n.jpg

Срби који жале за Југославију, не жале јер је Југославија била боља него што је данашња Србија без наде, визије и било чега друго. Југославија је имала макар то, и наравно се жали за младост.

А Хрвати су по том питању паметнији.

Ја жалим што нема Југославије због два разлога да не буде рат и зато што би кошаркашки тим Југославије за Јокићем и Дончићем имао два најбоља играча света тренутно у тиму и био би свакако мета америчкој кошаркашком тиму.

А Југославија никаква функционална држава била на крају јер од 1974 је Југославија била толико децентрализована да је питање дал можемо причати о једној држави уопсте. Једино војска је била заједничка, а све остало су радили савезне републике. ММФ није хтео да да кредит због тога јер Београд није имао никакве надлежности у другим републикама.

Али Срби имају и фетиш неке државе на папиру. Тако би би и Албанцима на Косову дали све, тако да би држава Србија била нефункционална само да на папиру Косово буде српско или да раде опет неки савез ко за ЦГ. Где је ЦГ ефективно све одлучивао и обезсмилио целу заједникчку државу.

Тито је умро на време и Југославија би већ 60тих пукла без америчких пара и гастарбајтера.

Југославија жали за гигантима који су по прићи владали светском тржишту а земља је била у дефициту трговинског биланса непрекидно.

Америка није више финанцирала Југославију и она је ишла од кризе до кризе. Тито је на време умро.

Ne mislim da je tačna postavka teme.

U Srbiji baš ne vidim nikakav žal za onim što je bilo.
Pitanje ankete na koju se poziva OP je "Da li po vašu državu raspad Jugoslavije ostavio više štete ili koristi". Logično je da je po Srbiju raspad Jugoslavije ostavio više štete nego koristi, zbog svih političkih posledica, sankcija i slično, kao što je i logično da su Albanci skoro listom birali opciju "više koristi" jer je njima raspad Jugosalvije doneo de facto nezavisnost od Srbije.

O, Hrvati, imam pitanje za vas!

Vi gledate naše medije i političare, iz te boleštine se može steći utisak da smo nenormalni.

Međutim, imate priliku i da ostavrujute interpersonalnu komunikaciju sa nama običnim Srbima.

Pitanje je, da li interpesonalna komuniakcija sa običnim Srbima, popravalja malo onaj utisak koji stvaraju srpski mediji i političari kad ih gledate? (Ne svi mediji i političari, naravno, nego vladajući.)

O, Hrvati, imam pitanje za vas!

Vi gledate naše medije i političare, iz te boleštine se može steći utisak da smo nenormalni.

Međutim, imate te priliku i da ostavrujute interpersonalnu komunikaciju sa nama običnim Srbima.

Pitanje je, da li interpesonalna komuniakcija sa običnim Srbima, popravalja malo onaj utisak koji stvaraju srpski mediji i političari kad ih gledate? (Ne svi mediji i političari, naravno, nego vladajući.)
Ima vas svakakvih, kao npr. Bošnjaka i Hrvata, normalnih, dragih, ali i totalnih budala.
Napominjem da o Bošnjacima, Hrvatima i Srbima generalno nemam najbolje mišljenje.
Pravi sam samomrzeći i okolomrzeći Hrvat-neo-U-staša iz NDH2.

IMG_20250121_191917.jpg

🐈

Ima vas svakakvih, kao npr. Bošnjaka i Hrvata, normalnih, dragih, ali i totalnih budala.
Napominjem da o Bošnjacima, Hrvatima i Srbima generalno nemam najbolje mišljenje.
Pravi sam samomrzeći i okolomrzeći Hrvat-neo-U-staša.

🐈
Ima nas svakakvih, ali daj napravi neki prosek, pa reci je l izgledamo bolje od vlasti nam? :D

Ja znam da smo mi mnogo bolji nego što nas predsavljaju Av i Kvazimodo, ludi Žeks...
Ali nisam siguran kako nas drugi vide! :D
Znamo se mi svi dobro.
Pišeš kao da nikad nisi bio u hr 😀

Kad sam posl put bila u Rijeci, pa dva broda jedan rok i pop drugi cajke tj turbofolk. Onda samo pratiš ko gde ide, e po tome se ljudi razlikuju 🙂. Ja sa zagrebačkom ekipom u prvi naravno. Dobar provod, dobro druženje, nema tu razlika.

Pa dobro, možda sam malo pristran, znaš i sam da obožavam HDZ i SNS.
Moguće je da puno Hrvata i Srba traže kruha preko pogače, nisu ni svijesni koliko im je dobro.
Znam da ti nisi najpogodnija osoba za odgovor na moje pitanje, s obzirom da si za SNS. :D
Mislio dam da drugi Hrvati kažu šta misle. Mogu i muslimani, i Albanci.

Znamo se mi svi dobro.
Pišeš kao da nikad nisi bio u hr 😀

Kad sam posl put bila u Rijeci, pa dva broda jedan rok i pop drugi cajke tj turbofolk. Onda samo pratiš ko gde ide, e po tome se ljudi razlikuju 🙂. Ja sa zagrebačkom ekipom u prvi naravno. Dobar provod, dobro druženje, nema tu razlika.
Paulice šećeru, imam utisak da nisi razumela pitanje. :D Nisam pitao koliko smo slični, Hrvati i mi!
Nego, kakvi su njihovi utisci kad posmatraju naše medije i naše političare s jedne strane, a kakav je kad komuniciraju s nama u neki svakodnevnim okolnostima s druge strane.

Dok je bio živ cela Jugoslavija bila je njegova svojina .Živeo je u većoj raskoši od sultana iako se predstavljao kao komunista - proleter.Država je posle njegove smrti nacionalizovala njegovu imovinu.Naslednici još uvek vode sporove.

Poslednja izmena:
Paulice šećeru, imam utisak da nisi razumela pitanje. :D Nisam pitao koliko smo slični, Hrvati i mi!
Nego, kakvi su njihovi utisci kad posmatraju naše medije i naše političare s jedne strane, a kakav je kad komuniciraju s nama u neki svakodnevnim okolnostima s druge strane.
Razumela sam dobro, ali ti nisi.

Koliko poznajem osoba iz hr još nisam srela nekog ko ne voli Šumadince. Čak i drug kome je porodica bila ustaška, ali obožava Gidru i sve naše filmove.
I ovi ljudi kod kojih letujem, vrte stalno te stare kultne srpske filmove
Kako onda pitaš jel razlikuju? Pa sve znaju

Razumela sam dobro, ali ti nisi.

Koliko poznajem osoba iz hr još nisam srela nekog ko ne voli Šumadince. Čak i drug kome je porodica bila ustaška, ali obožava Gidru i sve naše filmove.
I ovi ljudi kod kojih letujem, vrte stalno te stare kultne srpske filmove
Kako onda pitaš jel razlikuju? Pa sve znaju
E tako! Sad je jasno.

Back