Обилић
Elita
- Poruka
- 15.493
Edo kaže da je sve dogovorio sa Kurtijem i ima ponudu.
Види, мојне да вас Хрватијанци ложе,
Космета се можете докопати или на бојном пољу,
или трампом територија за територију.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Edo kaže da je sve dogovorio sa Kurtijem i ima ponudu.
Srbi žale zato što su bili hegemoni u bivšoj Jugoslaviji, imali su na pladnju sve od Triglava do Vardara i imali su ispunjen svoj životni san da svi Srbi budu u jednoj državi u kojoj oni dominiraju.Nedavna anketa je pokazala da čak 81% ljudi u Srbiji žale za Jugoslavijom dok je u Hrvatskoj to samo 25%. Zbog čega je tako? Ja sam razmišljao o tome i jedino što mi pada na pamet je Jadransko more kao razlog. Jer Hrvatska je imala to more i za vrime Jugoslavije a ima ga i sada, čak je sada više naše nego tada, tako da mi zaista nemamo objektivnih razloga da žalimo za Jugoslavijom. Srbija u doba Jugoslavije naravno nije direktno imala more ali se donekle ipak mogla pozivati na činjenicu da je i ona dio Jugoslavije kao i Hrvatska pa je samim tim hrvatsko more na neki način zajedničko svim nacijama i republikama u Jugoslaviji. Srbi su za vrime Jugoslavije jednostavno mogli reći da žive u državi sa možda i najlipšim morem na svitu. Raspadom Jugoslavije ostali su bez toga i logično da ih hvata nostalgija za predivnim primorskim mistima kao što su na primjer: Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Rijeka, Pula, Cavtat, Ston, Makarska, Omiš, Kaštel Sućurac, Trogir, Primošten, Tisno, Tribunj, Vodice, Pirovac, Pakoštane, Biograd, Sveti Filip i Jakov, Turanj, Sukošan, Bibinje, Nin, Crikvenica, Opatija, Poreč, Rovinj, Umag, Lastovo, Mljet, Korčula, Brač, Hvar, Vis, Murter, Kornati, Pašman, Ugljan, Vir, Pag, Rab, Cres, Krk itd.
Srbi su ometali Slovence u napretku, doslovno su ih sputavali.zato što Hrvati sad žive otprilike na istom nivou kao u SFRJ dok Srbi žive na nižem nivo nego u SFRJ i ekonomski i politički i kulturno...samo su Slovenci stvarno profitirali od raspada SFRJ pa je njihova secesija imala smisla...
Srbi žale zato što su bili hegemoni u bivšoj Jugoslaviji, imali su na pladnju sve od Triglava do Vardara i imali su ispunjen svoj životni san da svi Srbi budu u jednoj državi u kojoj oni dominiraju.
Ko je radio tu anketu - Jutarnji ili Večernji list?Nedavna anketa je pokazala da čak 81% ljudi u Srbiji žale za Jugoslavijom dok je u Hrvatskoj to samo 25%. Zbog čega je tako? Ja sam razmišljao o tome i jedino što mi pada na pamet je Jadransko more kao razlog. Jer Hrvatska je imala to more i za vrime Jugoslavije a ima ga i sada, čak je sada više naše nego tada, tako da mi zaista nemamo objektivnih razloga da žalimo za Jugoslavijom. Srbija u doba Jugoslavije naravno nije direktno imala more ali se donekle ipak mogla pozivati na činjenicu da je i ona dio Jugoslavije kao i Hrvatska pa je samim tim hrvatsko more na neki način zajedničko svim nacijama i republikama u Jugoslaviji. Srbi su za vrime Jugoslavije jednostavno mogli reći da žive u državi sa možda i najlipšim morem na svitu. Raspadom Jugoslavije ostali su bez toga i logično da ih hvata nostalgija za predivnim primorskim mistima kao što su na primjer: Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Rijeka, Pula, Cavtat, Ston, Makarska, Omiš, Kaštel Sućurac, Trogir, Primošten, Tisno, Tribunj, Vodice, Pirovac, Pakoštane, Biograd, Sveti Filip i Jakov, Turanj, Sukošan, Bibinje, Nin, Crikvenica, Opatija, Poreč, Rovinj, Umag, Lastovo, Mljet, Korčula, Brač, Hvar, Vis, Murter, Kornati, Pašman, Ugljan, Vir, Pag, Rab, Cres, Krk itd.
Upravo to. Srbi su Jugoslaviju smatrali ne zajednicom naroda, nego proširenom Srbijom pod drugim imenom. Nije im smetalo što se zove Jugoslavija, jer im je bila bitna suština, a to je njihovo vjerovanje da je to isključivo srpska država. Točno su naveo da je Srbe bolio đon za ostale narode i da im je bilo stalo samo do moći, vlasti, veličine i snage. Njihove, dakako. Upravo zato se i raspala. Jer su zajedništvo i ravnopravnost bili fingirani i lažni.Vecina ljudi u Srbiji sada smatra Jugoslaviju gresko, iako je nekada bilo potpuno drugacije....Ta ideja je postojala vekovima i sve su je generacije podrzavale...Razlog je to, jer ljudi zele vecu drzavu, jacu, brojniju, smatraju da zbog toga imaju i licne benefite... Da li ce se ona zvati Srbija ili Jugoslavija nije toliko vazno(cak bi u Srbiji vise voleli da se ta drzava mogla zvati Srbija)...A i ta Jugoslavija ponekad je bila nikada veca Srbija...U njoj su ziveli svi Srbi zajedno i to je glavni razlog zasto su je Srbi zeleli, ne iz ljubavi prema Slovencima, vec iz ljubavi prema teritoriji, velicini, brojnosti i snazi...U toj drzavi smo mi najbrojni narod i nismo osecali da trebamo bilo sta da trpimo, vec dobijamo...Samo je pitanje koristi i uzimanja, a ne davanja..Cim je doslo do problema i propasti ekonomije i cim je Stari otisao na nebo, mi smo promenili plocu i zamrzeli tu Jugoslaviju...Voleli smo da od nje ostane sto veca Srbija, ali je ostala tek tolika kolika je bila republika u Jugoslaviji...
Na kraju, oni koji su zeleli izaci iz Jugoslavije zbog Srbije, prirodno je da ce pokusati da se otarase te ljubavi prema Jugoslaviji, jer to opravdava svoju zelju za samostalnosti...Najveca nostalgija za Jugoslavijom je i dalje u Bosni, a najmanja u Sloveniji...Ocekivano...
Zato se Jugoslavija raspala.То је природна хијерархија, то је од Бога.
И дан данас је тако, могу други да дижу тегове колико хоће ...
Ne, žali se samo zbog gubitka nadmoći, snage i veličine i gubitka robova koji su trebali raditi za Srbe i pridonositi njihovoj veličini.Pa i da je tacno, da li ijedan anketirani covek zali za Jugoslavijom zato sto voli Hrvate, Slovence i Bosnjake?
I zato je propala. Jer je ujedinjenje bilo neiskreno. Svaka se laž plaća, prije ili kasnije.Зато што је простор Југославије уствари ратни плен Србије !
Краљевина Србија је победница у Великом рату, и највише се питала на крају тог рата.
Наши дедови су крварили за ту земљу !
Да би то народ прихватио радосна срца, направљене су приче о уједињењу Јужних Словена и сл.
То вам је као што је СССР у 2. Св. рату ослободио све источне земље (делом и нас)
тако да Румунија, Бугарска, И.Немачка, Литванија, Летонија, Молдавија,
Мађарска, ЧССР, су уствари ратни плен Совјетског Савеза.
Не би се они добровољно укључили у Варшавски блок, никако !
Zato se Jugoslavija raspala.
Srbi se u Titoslaviji ni za šfa nisu pitali.Srbi žale zato što su bili hegemoni u bivšoj Jugoslaviji, imali su na pladnju sve od Triglava do Vardara i imali su ispunjen svoj životni san da svi Srbi budu u jednoj državi u kojoj oni dominiraju.
ja mislim da Srbi uglavnom nisu imali pojma do pojave Miloševića da su Srbi...mislili su da su Jugosloveni...ja sam vaspitavan da sam Jugosloven i kod kuće i u školi..i nacija uopšte nije bila bitma ...i tako je mislim bilo sa mnogima...Upravo to. Srbi su Jugoslaviju smatrali ne zajednicom naroda, nego proširenom Srbijom pod drugim imenom. Nije im smetalo što se zove Jugoslavija, jer im je bila bitna suština, a to je njihovo vjerovanje da je to isključivo srpska država. Točno su naveo da je Srbe bolio đon za ostale narode i da im je bilo stalo samo do moći, vlasti, veličine i snage. Njihove, dakako. Upravo zato se i raspala. Jer su zajedništvo i ravnopravnost bili fingirani i lažni.
Еби га кад се жена сећа како су зли Срби давили јадног македонског војника на одслужењу војног рока у хрватској народној армији.
Po anketama ovih drugih je puno više.Koji Srbi,prvosrbijanci ili drugosrbijanci? Ovi prvi nece ni hotel da se zove Jugoslavija ,ovi drugi zale zbog bezbriznog zivota.
Ne znam tko je radio. Samo sam našao tu vijest na internetu.Ko je radio tu anketu - Jutarnji ili Večernji list?
U prevodu - obična izmišljotina.
Dobar izvor podataka ...Ne znam tko je radio. Samo sam našao tu vijest na internetu.
Rh je tamo 2004 dosegla standard iz 1989 godine...zato što Hrvati sad žive otprilike na istom nivou kao u SFRJ dok Srbi žive na nižem nivo nego u SFRJ i ekonomski i politički i kulturno...samo su Slovenci stvarno profitirali od raspada SFRJ pa je njihova secesija imala smisla...
Već 2006 smo došli na 8236 int. USD po Geary-Khamis-u. https://public.tableau.com/app/prof...rCapita1950-20081990GearyKhamisdollars/Sheet1Rh je tamo 2004 dosegla standard iz 1989 godine...
Pogledajte prilog 1646983
Туђман је одликовао тог злочинца који удавио младог македонског тенкисту.Еби га кад се жена сећа како су зли Срби давили јадног македонског војника на одслужењу војног рока у хрватској народној армији.
https://www.google.com/url?sa=t&sou...wqsBegQIDRAG&usg=AOvVaw1cvaRqUFRDnjf1b6Rl4YlQТуђман је одликовао тог злочинца који удавио младог македонског тенкисту.
vrednost dolara u smislu kupovne moći je bila mnogo veća 1989. nego 2006,,, trebaju GDP odnosno BDP da računaju prema tonama zlata da bi bio realan pokazatelj rasta ili pada neke privrede...Rh je tamo 2004 dosegla standard iz 1989 godine...
Pogledajte prilog 1646983