Zasto Srbi kao hriscanska nacija veruju lazovu?

Laz je jedan od vecih grehova u hriscanstvu.
Zasto Srbi kao hriscani veruju coveku koji je dokazani lazov?

Takodje ti hriscani podrzavaju ljude iz te stranke koji su povezani sa korupcijom i ubistvima.

Takodje Srbi su jako skloni porocima - lideri u potrošnji cigareta u Evropi, vole alkohol i kocku. Nenormal broj kockarnica u Srbiji.

Kakvi su to Srbi hriscani?

Autorska.
Hrišćani ? Možda deklarativno na papiru.

dobro, a plenkovic milanovic, hdz banditi itd itd u hrvatskoj nisu lazovi _?
kolko to jos ljudi vejeruje ns kartelu ?
Takodje ti hriscani podrzavaju ljude iz te stranke koji su povezani sa korupcijom i ubistvima.
koliko njih to jos cini ?

Takodje Srbi su jako skloni porocima - lideri u potrošnji cigareta u Evropi, vole alkohol i kocku. Nenormal broj kockarnica u Srbiji.
ne valja to
ma nikakvi, nas je vas tito odrodio. vi ste uspel ida se sacuvate jer nsiet kao mi se odrodili i pljuvali na crkvu vec su vas od malen rstavali u crkvama...
mnogo si mi ti pa naivan...
totalna kojestarija od teme

Autorska.
Za 50 godina sam upoznao mnogo više glupih nego pametnih. U srbiji je to naročito izraženo :mrgreen:

Laz je jedan od vecih grehova u hriscanstvu

Autorska.

A kome to veruju?

Meni ne smetaju toliko glupi sto su glupi, toga ima svuda na svetu, nego sto su bahato glupi u Srbiji , sto su poneseni , oslobodjeni da se svuda isticu...
A smeta mi i to sto je u Srbiji drustveni sistem, nema veze sa politickim sistemom takav da glup ne pokusava da bude pametniji , da tezi da bude pametniji , izuzev retkih izuzetaka, sto je milina za oci kad naletis na njih...nego teze lukavstvu pakosti i zlobi i prevari , lopovluku i izvrtanju stvake vrednosti...preko tog nasilja...

Prestiz je pretocen u moze mi se bahatost....svuda je prestiz malo moze mi se, ali je ovde bas bahatost...
Ukida ti mogucnost zivota i suzivota sa njima...to im je ideja vodilja...tako osecaju moc...

Srbi nisu hriscani, Srbi su varvari... U Srbiji skoro niko ne veruje u boga! Srbi obavljaju verske rituale i slave hriscanske praznike bez ikakvog njihovog dubljeg razumevanja i istinske vere. Cisto automatski... Pored toga Srbi su izuzetno lazljiv narod (sto nije nimalo hriscanski), bar polovini Srba je laz svakodnevni nacin da dodju do onoga do cega na drugi nacin ne mogu doci, do onoga sto nisu zasluzili. Srbi su poltronski narod (to je daleko od hriscanstva). Tu nacionalnu osobinu su razvili za vreme Tutraka, a masterovali je za vreme komunista (koje jos traje). Srbin ce danas biti komunista, sutra vernik, a moguce je da bude obe stvari istovremeno ( Svi nasi komunisti su danas i vernici tj. upraznjavaju verske rituale ). Srpska crkva se vise bavi politikom i biznisom nego duhovnim i verskim prosvetljivanjem naroda. Sve u svemu Srbi nisu hriscansjki narod.

Srbi nisu hriscani, Srbi su varvari... U Srbiji skoro niko ne veruje u boga! Srbi obavljaju verske rituale i slave hriscanske praznike bez ikakvog njihovog dubljeg razumevanja i istinske vere. Cisto automatski... Pored toga Srbi su izuzetno lazljiv narod (sto nije nimalo hriscanski), bar polovini Srba je laz svakodnevni nacin da dodju do onoga do cega na drugi nacin ne mogu doci, do onoga sto nisu zasluzili. Srbi su poltronski narod (to je daleko od hriscanstva). Tu nacionalnu osobinu su razvili za vreme Tutraka, a masterovali je za vreme komunista (koje jos traje). Srbin ce danas biti komunista, sutra vernik, a moguce je da bude obe stvari istovremeno ( Svi nasi komunisti su danas i vernici tj. upraznjavaju verske rituale ). Srpska crkva se vise bavi politikom i biznisom nego duhovnim i verskim prosvetljivanjem naroda. Sve u svemu Srbi nisu hriscansjki narod.
Govori u svoje ime!
I pazi s kim se druzis!

Govori u svoje ime!
I pazi s kim se druzis!
Koliko Srba ti poznajes koji veruju u Boga?
Koliko si Srba sreo koji nisu lazovi?
Kolioko Srba je smelo da kritikuje Titov rezim, ne javno vac privatno!?
Crkve su bile prazne kad vera nije bila popularna, retko ko je smeo da udje u crkvu!
Kad su komunisti poceli da idu u crkve svi su kao ovce pohrlili u crkve.
p.s. Ja i govorim u svoje ime! I to je moje misljenje koje sam stekao ziveci sa Srbima!

Back