Zašto Srbi iz RS-a (Bosanci) toliko podržavaju Vučića?

Са рубни подручја, са периферије, из вукојебина итд. то на српскоме језику значи мање вриједан.
Na mom srpskom jeziku ne znaci.
Znaci samo geografsku lokaciju.
Zasto bi neko bio manje vrijedan ako zivi na granicama neke drzave npr.?

Па у праву сте и ти и он, тачно је то што ти кажеш да тај појам одређује географски почожај, али у колоквијалном облику тај термин често поприма и значење које је навео Лички, колико често си ивдје чула да неко каже "Кога брига за неке тамо вукојебине ... , зна се често повући паралела периферни - маргинални, односно они који не доприносе развоју друштва или то раде у врло малој мјери.

Ne bijeli glavu zbog nas....prije će biti da će te vi izjesti između..sebe. Vanzemljače, nešto vas nevole ovi u Srbiji a ni ovi izFosne.
Глупости и измишљотине, никад нисам чуо да је неко у Српској рекао нешто у негативном контексту за Србе из Хрватске, много више има регионалних препуцавања по основу регија из Босне. Него реци нам како су код Загораца популарни "Босанци" и "Херцеговци", па чак и лички Хрвати?😎

Па у праву сте и ти и он, тачно је то што ти кажеш да тај појам одређује географски почожај, али у колоквијалном облику тај термин често поприма и значење које је навео Лички, колико често си ивдје чула да неко каже "Кога брига за неке тамо вукојебине ... , зна се често повући паралела периферни - маргинални, односно они који не доприносе развоју друштва или то раде у врло малој мјери.
Ne znam...mene pojam granicnih i pogranicnih dijelova nikad nije asocirao na vukojebine.😀
Ali dobro,mozda u nekom drugom kontekstu moze znaciti to sto kazes.

Него реци нам како су код Загораца популарни "Босанци" и "Херцеговци", па чак и лички Хрвати?😎
Hercegovci

Hercegovanci su poseban "soj". Mogu se oni "dijeliti", ovako ili onako ali svi su oni isti, što ti jedan misli..to misle i svi ostali. Rade i nastupaju po identičnoj matrici.
Ako neki Jozo za sebe kaže da je Hrvat i katolik to u prevodu znači...nema većeg Rvata i katol'ka..od njega. Isto vrijedi i za nekoga Jovu Hercegovca ili Aliju Hercegovca.
Njihova jedina nacija i vjera jest novac i osobna korist. Ima pitalica...koja je razlika između bogatog i siromašnog Hercegovca? Siromašni Hercegovac sam pere svoj Mercedes 😆
Ne vole ih kao ni drugdje a padox je što je na čelu Varaždinske biskupije upravo Hercegovanac....BožE Radoš..dakle, nije BožO, nije BožA već..BožE.
Domaći...odmah dobiju ospice i dizenteriju na sam spomen.

Bosanci

Sve je dobro dok ćute..😆

Ličani

Dobro smo se adaptirali. Ima dosta ljudi starinom iz Like. Lička prezimena..Vrban, Balen, Krpan, Sertić, Šarić..već su udomaćena.

Каква тема да се исти између себе покољу.... :D
Прешпартао сам добар дио екс Југе и добри људи су добри, лоши лоши.
Сва остала прича је чиста произвољна метафизика и често последица примитивног локал патриотизма.

Ne znam...mene pojam granicnih i pogranicnih dijelova nikad nije asocirao na vukojebine.😀
Ali dobro,mozda u nekom drugom kontekstu moze znaciti to sto kazes.
камо среће да је истина
некима је то била асоцијација да почну трговати људима ко грлима стоке
и то не само на ријечима него то је резултат данашње слике

али шта је ту је, Срби имају и глава и свега на бацање

srbijanci postoje samo u tvojoj glavi

a podela je iz sfrj vremena kad su ljudi znali sta pricaju

za licane nesto nisam bas bio siguran 100% kao za prethodne dve grupacije, ali kad sam nekoliko puta radio u tim krajevima i upoznao dosta njih i saznao za njihove dnk veze sa srbijom, uverio sam se da je istina.
знали су к.
зар није Цвијић још и др. све то љепо објаснио?

цвијић ( и сам Херцеговац старином): 9 од 10 Србијанаца су Динарци (исти к. ко и Босанци)
Ја кад сам дошао у Србију запрепастио сам се колико смо слични. Супротно поделама из сфрјота.
"Прави" Србијанци, староседеоци 1 од 10.

Добар дио Срба одређује вриједност људи по гео координатама.
Да ли више вреди Београђанин од Јужњака?
Ти се запитај.

Добар дио Срба одређује вриједност људи по гео координатама.
Да ли више вреди Београђанин од Јужњака?
Ти се запитај.
gresis

jako

pravi srbi u ovom slucaju govorim o srbima koje jako dobro poznajem, znaci iz centralne srbije, odredjuju vrednost ljudi samo po jednoj karakteristici a to je postenje i rad. sve ostalo sto moj narod nosi kao negativu, kao sto svaki narod na svetu ima neku negativu, padne u zasenak ako se suoce sa osobom koja ima obraz, ne govori lose o drugima, ne koristi foliranje kao metodoloski nacin dizanja sebe i najvaznije, zivi iskljucivo od znoja svog.

mogu da budu zuti, crni, plavi, svejedno. mogu da se sa takvima zaebavaju, da ih ogovaraju, ali nikad u lice nece reci jer ce takvog uvek intimno ceniti.

gresis

jako

pravi srbi u ovom slucaju govorim o srbima koje jako dobro poznajem, znaci iz centralne srbije, odrdejuju vrednost ljudi samo po jednoj karakteristici a to je postenje i rad. sve ostalo sto moj narod nosi kao negativu, kao sto svaki narod na svetu ima, padne u zaeaka ako se suoce sa osobom koja ima obraz, ne govori lose o drugima, ne koristi foliranje kao metodoloski nacin dizanja sebe i najvaznije zivi iskljucivo od znoja svog.

mogu da budu zuti, crni, plavi, svejedno. mogu da se sa takvima zaebavaju, da ih ogovaraju ali nikad u lice nevce reci jer ce takvog uvek intimno ceniti.
Срби, било који, имају грдни проблема са међуљудсим односима. Ито сами међу собом. Како рече покојни Петар Божовић, "Рђави смо попе, морамо да се мењамо цели".

Већ сам ође рекао да Срби боље третирају странце и туристе него своје људе. Ово је факат, биоокоји Срби Србијанци или несрбијанци.

Срби, било који, имају грдни проблема са међуљудсим односима. Ито сами међу собом. Како рече покојни Петар Божовић, "Рђави смо попе, морамо да се мењамо цели".

Већ сам ође рекао да Срби боље третирају странце и туристе него своје људе. Ово је факат, биоокоји Срби Србијанци или несрбијанци.
ybg ako ti sebe tako dozivljavas sta da ti radim.

pera je gdin covek i patriota bez mrlje.zato u cg kad ode dukljani ocima ne mogu da ga vide. to sto je pera rekao u filmu nema veze, jer mogao je da glumi napr. nacistu pa bi onda rekao neku drugu repliku. a kad pera prica normalno kroz intervju napr., on govori cesto kroz stilske figure pa ljudi sve pogresno skontaju.

znam dosta licana i svi su ljudine. serbedzija napr.

ybg ako ti sebe tako dozivljavas sta da ti radim.

znam dosta licana i svi ljudine. serbedzija napr.
Шербеџија је глумац а многи глумци глуме људе.

Није битно како ја доживљвам већ како то ради шире друштво. Већ 150 година је прошло и - НЕ, Неће то народ позлатити!

To da se u RS uglavnom svrstavaju na stranu Vučića doprinela je verovatno najviše Marinika sa onom genocid pričom dok je bila u LSV i kasnije postala glavna opozicionarka. Plus činjenica da je Vučiću glavnu opoziciju činila uvek ta leva koalicija tipa Marinika, Dobrica, Lazović. Desničari u opoziciji su uvek bili slabi i razjedinjeni i onda im je glavni nacionalista i patriota Vučić koji čuva Dodika. Eventualno možda zgotive Lompara ispred studenata ali i oni više naginju Djokiću tako da je i ta opozicija bliža Novom Pazaru kao što vidimo ovih dana i samoj EU.

Шербеџија је глумац а многи глумци глуме људе.

Није битно како ја доживљвам већ како то ради шире друштво. Већ 150 година је прошло и - НЕ, Неће то народ позлатити!
pa jel si citirao peru bozovica sa negativnom konotacijom :hahaha:

sta je on kosmonaut :lol:

mnogi glumci glume ljude...ybt... sa kim ja pricam ovde :rotf:

Back