Zašto Srbi iz RS-a (Bosanci) toliko podržavaju Vučića?

Оопет ви знате све, шта вам ми онда требамо ?

Сналазите се сами и не долазите овамо, ми ћемо доћи код вас

--
вид неодговорног ку.рцопана у сламнатом шеширу :rotf:
Repliciraš sam sebi...tulipane.

Vi ćete doći kod nas.....dobro...treba se i vratiti ....slamnati šeširiću :per:

o tome pišem, lako se doji mržnjom.
samo čoveku podiđeš daš mu osećaj da je veoma bitan i on je tvoj.
to sam proučio na pdf religija kako se pripadnici sekti ponašaju. "Bogom dani" jer trovačnica radi 24h
ista psihološka pojava ti i u politici .
manipulacija ljudima je veoma laka ko ume da iskoristi
postoje nivoi u svemu..pa i u manipulaciji koju pominjes.

kod nas su srozani skoro svi u bunar sa ovim retardima i njihovom vidjenju politike

Ti si sad ovde svasta napricao,pravo da ti kazem nemam ni volje,ni zelje da ti ista odgovaram kad procitam da si iz sveg mog posta izvukao da ja pravdam ulaske u autobuse radi dnevnica,a ja to nigdje nisam pomenula.
Samo sam pokusala da objasnim da vase glediste na motiv za tako nesto nije isto kao i ljudima iz RS.
Ali ne razumijemo se.
A evo sad cu po sto hiljaditi put reci da me Vucic,ni bilo koji politicar u Srbiji (a i u RS da ne bude zabune) apsolutno ne interesuje.
Niti cu biti kome podrska,niti cu glasati.
Ja se ne bavim politikom,ko je placen neka se time bavi i lupa glavu.
Meni je samo bitno da srpski narod ne bude razjedinjen jer to sigurno ne donosi nista dobro nikome.
I protiv sam podjela po regionalnoj osnovi jer to nista ne znaci za karakter osobe i neciju licnost.
Видиш како овдје фино генерализује и на основу неколико појединаца, небитно може и неколико стотина изманипулисаних тупсона, врши генерализацију и износи малициозне тврдње "браћо то је био нож у леђа", па од 1944, до данас и бла, бла, бла, усмјерене на све западне Србе, а не само на те конкретне. И то долази од оног који стално потенцира како воли Српску и који се како каже борио за њу. :mrgreen:

А сад види како на једној другој теми "митингује" против генерализација, инсистирајући на појединцима, изгледа да нису исти аршини за све, па ми реци да нисам у праву са својим ставом.

Poruka u temi "Batinaši upali na Univerzitet u Novom Pazaru" https://forum.krstarica.com/threads...verzitet-u-novom-pazaru.1035794/post-51326636

...on im je odjek ucesnika u Desavanjima
a bio je sastavni dio Odreda a sada se pokusava
vampirisati proslost
koja bi trebala biti porazno i sramno sjecanje za sve...
i opomena na to sivilo kao sto Nemci se odnose na Drugi svjetski rat
iako mnogi od njih nemaju nista sa fasistickim opredjeljenjima
jednostavno su osudili sebe zasto su cutali ili nemocno neucestvovali...

sa ove tačke to je daleko ali onda koliko je bilo poturčenih i latiniziranih Srba koje smo odma odbacili.
ja na to gledam sasvim drugačije, francuz može biti i katolik i protestant i musliman i judaista ali je pre svega francuz. zato nas nema vise od 7,8 miliona a bilo bi nas ko zna koliko.više.
takođe šiptari, ima ih svakakvih vera al jbg svi su prvo šiptari.
što se tiče maked i cg ista priča, sad se radi na RS . jednog dana će taj amonizitet prema Srbima iz RS da nas košta. uveliko se radi na vojvođanskoj naciji
video si onu skaradnu zastavu Vojvodine, na šta ono liči i niko ni A da kaže, da se baci to u smeće.
Подебљано није тачно. Покушало се на разне начине да се дотични придобију али сваки пут када им се прилика пружи радили су против српских интереса а у својој глупости и против сопствених. У херцеговачком устанку 1875-е један од војвода био је и римокатолички свештеник који је издао
првом приликом, јер је у стварности био шпијун. Не можеш приволети некога идеји српства ако се она коси са његовом примарном водиљом, калифата или сверимокатоличанства.

Видиш како овдје фино генерализује и на основу неколико појединаца, небитно може и неколико стотина изманипулисаних тупсона, врши генерализацију и износи малициозне тврдње "браћо то је био нож у леђа", па од 1944, до данас и бла, бла, бла, усмјерене на све западне Србе, а не само на те конкретне. И то долази од оног који стално потенцира како воли Српску и који се како каже борио за њу. :mrgreen:

А сад види како на једној другој теми "митингује" против генерализација, инсистирајући на појединцима, изгледа да нису исти аршини за све, па ми реци да нисам у праву са својим ставом.

Poruka u temi "Batinaši upali na Univerzitet u Novom Pazaru" https://forum.krstarica.com/threads...verzitet-u-novom-pazaru.1035794/post-51326636
Ne citam mnogo druge teme,pa i ne znam ponasanje forumasa na ostalim...ali da ima kontradiktornosti kod pojedinih,ima.
Ja mnoge stvari cujem ovde na forumu prvi put zaista. :roll:
Kakvo "zabadanje noza u ledja 44-e"?
Uopste nemam pojma o cemu govore,niti sam ikad cula za to da iko pominje do ovdasnji forumasi.
Ono sto znam,a i uvijek sam znala,u svim vremenima,u svim vlastima,u svim okolnostima ...srpski narod preko Drine je Srbe u Srbiji gledao iskljucivo kao dijelom svog sopstvenog bica i svog naroda.A i kako bi drugacije?
I sad neko pocne pricu...tvoji si preci ovo,ono...izdali nekog i slicne bljuvotine.
Kakvi moji preci?Moji preci su bili mucenici.
Nekima se ni grob ne zna.Samo zato sto su
bili Srbi.
Mucili se za zivot,nikakvih privilegija ni od koga nisu imali...i sad neko pljuje po njima.
I meni!I to sa osmijehom hijene!
Pa ne mogu da cutim!

Poslednja izmena:

Оставио сам упис на овој теми, пар страница уназад, о начину рада ботова на задатку растројства Срба.
Метод је увек исти и лако се чак прпознају који су на смени, раде у тандемима а понекад и у чопорима, зависно од важности теме по њиховом схватању. Један уђе у полемику са тобом и ако си добар у аргументацији стиже му помоћ која не полемише са тобом већ надопуњује и одобрава
његове ставове. Често је ту и трећи који се као не слаже у потпуности али схвата неминовност њихових ставова.
Приметио сам да падаш у ватру и пристајеш на ту реторику изградње зида на Дрини.
То је контрапродуктивно и у тренутној малобројности било какве поделе одвест ће нас у нестанак.
У најбољем случају проћи ћемо као северноамерички Индијанци посејани у резерватским енклавама а задржаћемо 'кнезове' који ће нам и даље
јахати на грбачи, држећи кладионице и продавнице акцизне робе.

Оставио сам упис на овој теми, пар страница уназад, о начину рада ботова на задатку растројства Срба.
Метод је увек исти и лако се чак прпознају који су на смени, раде у тандемима а понекад и у чопорима, зависно од важности теме по њиховом схватању. Један уђе у полемику са тобом и ако си добар у аргументацији стиже му помоћ која не полемише са тобом већ надопуњује и одобрава
његове ставове. Често је ту и трећи који се као не слаже у потпуности али схвата неминовност њихових ставова.
Приметио сам да падаш у ватру и пристајеш на ту реторику изградње зида на Дрини.
То је контрапродуктивно и у тренутној малобројности било какве поделе одвест ће нас у нестанак.
У најбољем случају проћи ћемо као северноамерички Индијанци посејани у резерватским енклавама а задржаћемо 'кнезове' који ће нам и даље
јахати на грбачи, држаћи кладионице и продавнице акцизне робе.
Ma malo je tih sejača razdora u stvarnom životu. Iz nekog razloga na forumu su glasni i lajavi, ali sve je to p. dim!

Ma malo je tih sejača razdora u stvarnom životu. Iz nekog razloga na forumu su glasni i lajavi, ali sve je to p. dim!
Био скоро у друмској кафани и слушао исто ово што читам овде, ма и горе.
Браћа камионџије инсистирали да им пребројимо кости, једва их убедих да је то контрапродуктивно и да ће нас на Н1 приказати као
разуларену АВ босанску банду. Браћа камионџије немају везе са Босном ни у петом колену.

јахати на грбачи, држаћи кладионице и продавнице акцизне робе.
Не бих се овдје у потпуности сложио са тобом и не мислим да падам у ватру, чисто анализирам историјска дешавања, наравно не мислим на обичан народ из Србије него на политику њених вођа. Имали смо уједињење 1918-е, шта се десило за вријеме другог свјетског рата, колико смо популације изгубили поготово у западном дијелу Босне и у Хрватској? 1945-е поново стварамо заједнички државу, а након само 40 година наш народ бива почишћен са вјековних огњишта војне Крајине, плашим се да би треће повезивање могли бити кобно, поготово за западно дио Српске, није Брчко одређено без разлога, уосталом било је некаквим прича, односно могли би се десити цијепање Босне али не онако како би нама одговарало, већ да западно дио буде почишћен, а источни дио припадне Србији као некаква "сатисфакција" . Ако одемо мало даље у историју, Србија никад није јасно ни изражавала жељу о некој заједничкој држави свих Срба, већ се њен утицај ограничавао управо на источни дио уз њену границу. Мислим да се не смијемо много ослањати на Србију, већ да морамо сами покушати изградити тај неки статус који ће нам омогућити да опстанемо и задржимо наше теритирије.

Не бих се овдје у потпуности сложио са тобом и не мислим да падам у ватру, чисто анализирам историјска дешавања, наравно не мислим на обичан народ из Србије него на политику њених вођа. Имали смо уједињење 1918-е, шта се десило за вријеме другог свјетског рата, колико смо популације изгубили поготово у западном дијелу Босне и у Хрватској? 1945-е поново стварамо заједнички државу, а након само 40 година наш народ бива почишћен са вјековних огњишта војне Крајине, плашим се да би треће повезивање могли бити кобно, поготово за западно дио Српске, није Брчко одређено без разлога, уосталом било је некаквим прича, односно могли би се десити цијепање Босне али не онако како би нама одговарало, већ да западно дио буде почишћен, а источни дио припадне Србији као некаква "сатисфакција" . Ако одемо мало даље у историју, Србија никад није јасно ни изражавала жељу о некој заједничкој држави свих Срба, већ се њен утицај ограничавао управо на источни дио уз њену границу. Мислим да се не смијемо много ослањати на Србију, већ да морамо сами покушати изградити тај неки статус који ће нам омогућити да опстанемо и задржимо наше теритирије.
Анализе су ти поприлично добре али као и већина Срба пренабрегаваш историјска морања иако тренутно једно од њих живимо.
Срби никада до сада нису створили српску државу која би објединила већину Срба на Балкану, Југославија не испуњава тај критеријум, из простог
разлога јер није само Српска. Тако да то не би мило треће, већ прво. То је наивно размишљање, јер ни сама Србија не би задржала своје територије
нити стекла независност без удруженог рада свих балканских Срба а камо ли милионче у Републици Српској.
За губитке у ДСР-у директни кривци су лажни комунисти предвођени Хрватом Брозом који изазваше крвави рат међу Србима.
Ујака моје мајке, официр КЈ који долази у Херцеговину са плановима и задатцима добијених од главног равногорског штаба убили су скојевци
на кућном прагу за време посете родитељима. Сви Срби су свуда исти и из тог разлога поделе на којима инсистирају ботови о којима разговарамо су
потпуно сумануте и једино могу одговарати нашим неприајатељима, иасто као и у ДСР-у.

Poslednja izmena:
Анализе су ти поприлично добреали као и већина Срба пренабрегаваш историјска морања иако тренутно једну од њих живимо.
Срби никада до сада нису створили српску државу која би објединила већину Срба на Балкану, Југославија не испуњава тај критеријум, из простог
разлога јер није само Српска. Тако да то не би мило треће, већ прво. То је наивно размишљање, јер ни сама Србија не би задржала своје територије
нити стекла независност без удруженог рада свих балканских Срба а камо ли милионче у Републици Српској.
За губитке у ДСР-у директни кривци су лажни комунисти предвођени Хрватом Брозом који изазваше крвави рат међу Србима.
Ујака моје мајке, официр КЈ који долази у Херцеговину са плановима и задатцима добијених од главног равногорског штаба убили су скојевци
на кућном прагу за време посете родитељима. Сви Срби су свуда исти и из тог разлога поделе на којима инсистирају ботови о којима разговарамо су
потпуно сумануте и једино могу одговарати нашим неприајатељима, иасто као и у ДСР-у.
Нисам мислио на четничко - партизанске чарке, већ на народ који је страдао од усташе и Нијемаца.

Апсолутно небитно да ли је то била Српска држава или заједничка у којој су сви Срби живјели, скрећем пажњу управо на та "историјска морања", чим је до њих долазило, аутоматски су долазиле и подјеле на ми и ви, па види какав се наратив провлачи од деведесетих на овамо, "ми смо трпили санкције због вас", "ми смо оскудјевали, да би вама" слали", "ви сте покушали да и нас увучете у свој бесмислени рат" итд, То нису само форумске приче, то је тако и у стварности. Да ли стварно мислиш, да би Србија ако би не дај Боже поново дошло до неких сукоба у Босни гдје би била угрожени Српска и сама ушла у њих? Ја ти гарантујем да не би, евентуално нека ограничена дејства у источном дијелу ако би добили зелено свјетло, запад би био препуштен сам себи, можда би поново добио и санкције од Србије, исто би се десило и ако би дошло до тог неког хипотетичког уједињење.

Poslednja izmena:
Нисам мислио на четничко - партизанске чарке, већ на народ који је страдао од усташе и Нијемаца.

Апсолутно небитно да ли је то била Српска држава или заједничка у којој су сви Срби живјели, скрећем пажњу управо на та "историјска морања", чим је до њих долазило, аутоматски су долазиле и подјеле на ми и ви, па види какав се наратив провлачи од деведесетих на овамо, "ми смо трпили санкције због вас", "ми смо оскудјевали, да би вама" слали", "ви сте покушали да и нас увучете у свој бесмислени рат" итд, То нису само форумске приче, то је тако и у стварности. Да ли стварно мислиш, да би Србија ако би не дај Боже поново дошло до неких сукоба у Босни гдје би била угрожени Српска и сама ушла у њих? Ја ти гарантујем да не би, евентуално нека ограничена дејства у источном дијелу ако би добили зелено свјетло, запад би био препуштен сам себи, можда би поново добио и санкције од Србије.
Народ је страдао управо због тих 'чарки' које то нису биле, већ озбиљан сукоб јединих стварних непријатеља у ДСР-у.
Да није било сулудог бољшевичког устанка по сваку цену, четничка организација би била много јача и усмеренија на супростављање усташама и одбрану српских села. Окупатор у условима устанка по сваку цену није имао разлога за сузбијање усташких покоља, што би у разумном герилском
рату сведеном на одбрану од усташких покоља био мотивисан да уради.
Кукање које помињеш углавном долази из размажених и феминизираних београдских кругова, због њих је СРЈ била принуђена на делимичну капитулацију и потписивање кумановског споразума.
Тешко питање а одговор на њега зависи од много фактора, ко је на власти у Србији, ко је агресор на РС-у, колико је за сукоб заинтересован запад,
у каквој је ситуацији Русија и да ли је вољна помоћи?

Народ је страдао управо због тих 'чарки' које то нису биле, већ озбиљан сукоб јединих стварних непријатеља у ДСР-у.
Да није било сулудог бољшевичког устанка по сваку цену, четничка организација би била много јача и усмеренија на супростављање усташама и одбрану српских села. Окупатор у условима устанка по сваку цену није имао разлога за сузбијање усташких покоља, што би у разумном герилском
рату сведеном на одбрану од усташких покоља био мотивисан да уради.
Кукање које помињеш углавном долази из размажених и феминизираних београдских кругова, због њих је СРЈ била принуђена на делимичну капитулацију и потписивање кумановског споразума.
Тешко питање а одговор на њега зависи од много фактора, ко је на власти у Србији, ко је агресор на РС-у, колико је за сукоб заинтересован запад,
у каквој је ситуацији Русија и да ли је вољна помоћи?
Слажем се, управо због овога задње наведеног и кажем да Српска мора да гради односе са потенцијалним савезницима и онима који би јој могли помоћи бар кроз лобирање ако ништа друга, а не да се првенствено ослања на Србију, јер ће и она увијек у тим тренуцима бити под лупом и притиском, тако да не очекујем нешто много. Тешка је то прича, тачно је да зависи од много фактора, али историја има ту незгодну навику да се понавља, а ако посматрамо од Невесињске пушке наовамо, некако има превише тих историјских правилности у истом контексту.

Слажем се, управо због овога задње наведеног и кажем да Српска мора да гради односе са потенцијалним савезницима и онима који би јој могли помоћи бар кроз лобирање ако ништа друга, а не да се првенствено ослања на Србију, јер ће и она увијек у тим тренуцима бити под лупом и притиском, тако да не очекујем нешто много. Тешка је то прича, тачно је да зависи од много фактора, али историја има ту незгодну навику да се понавља, а ако посматрамо од Невесињске пушке наовамо, некако има превише тих историјских правилности у истом контексту.
Тако је то кад нијеси урадио шта треба задњи пут. Јер, има и сљедећи! Али Срби ко Срби, увијек иста прича и сам свој највећи душманин. Зато сљедећи пут профитери, издајници, гвна - главу на колац, па ако оће ко још, само изволи. Неки имају баш љепе главе за то.

Ослободиш Сретка Калинића и даш му задатак да почисти г вна. :D

Back