Zašto Srbi iz RS-a (Bosanci) toliko podržavaju Vučića?

Nemaju nigde više prava nego u Srbiji? Ti živiš u Otadžbini i vrlo dobro znaš kakva je situacija? Je l' ti znaš kako i koliko ljudi mrze pripadnike romske nacionalne manjine? Ja znam jer takve ljude imam u svojoj porodici i među ljudima sa kojima se družim.
Добро сад, хајде немој да си толико скроман, имаш и ти своје квалитете, а не само они, они мрзе Роме, ти Србе изБосне, битно да није једнолично.

Добро сад, хајде немој да си толико скроман, имаш и ти своје квалитете, а не само они, они мрзе Роме, ти Србе изБосне, битно да није једнолично.
Da je tako, odmah bih od strane rukovodstva Krstarice AD obukao crninu na nekoliko dana. Pošto se to ne dešava onda mogu reći da lažeš ko Žv.alavi.

:roll:

A ti si izgleda neki ekspert za to kako je ko vaspitan i za vaspitanje uopšte.

Ono što je za nacionalistu pripadnik druge nacije, za tebe je Srbin iz Bosne jer si tako u bujnoj mašti sagradila jednu čudnovatu konstrukciju baziranu na stupidnim generalizacijama i zabludama u koje, doduše, verovatno ni sama ne veruješ.

Inače, da te podsetim kako su u tvom zavičaju dočekani Srbi sa Kosova. Dakle, ne Albanci, ne neka druga nacija sa prostora bivše Jugoslavije s kojima su nevaspitani Srbi živeli u “bratsvu i jedinstvu” pedeset posleratnih godina nakon ustaškog genocida. Dakle, radi se o dočeku Srba sa Kosova u tvom niškom zavičaju na osnovu čega ja neću praviti nikakve generalizacije.

U članku novina Srpska reč broj 347 je tekst pod nazivom Kosovske žrtve kolektivno ludilo :14 godina dosta za jednog Kosovara.
Kompletan broj možeš skinuti ovde, a tekst je na strani 30:

http://www.srpskarec.rs/pdf/347.pdf

U članku piše da je srpski dečak sa Kosova Igor Mađo bačen sa niške tvrđave i da to nije prvi zabeleženi napad na kosovske Srbe u Nišu. Štampa je ubistvo svrstala u crnu hroniku, ali u članku se tvrdi da to nije obično ubistvo. Ubistvo je počinio pojedinac, ali je pitanju kolektivno ludilo. Grafiti po Srbiji na kojima piše “Šiptari idite na Kosovo” ubili su Igora Mađa.

Igorovi vršnjaci sa kojima je doputovao sa Kosova na ekskurziju u Niš su tvrdili da je pokojni dečak napadnut iz povike : “Šta ćete ovde, majku vam kosovarsku”. Majka Svetlana je nakon tragičnog događaja rekla da je sačuvala svoje dete od Albanaca, ali da su ga ubili Srbi.

U članku se navode i drugi primeri mržnje prema Srbima sa Kosova usred Srbije. Na kolektivnom centru ispisano: Šiptari na Kosovo. Fudbaleri FK Trepča iz severne Kosovske Mitrovice treniraju na Kosovu, a igraju fudbal u Srbiji. Na fudbalskim utakmicama redovno bivaju linčovani uz povike “Kosovari” i “Šiptari” ili “Idite na Kosovo”, “Dokle više da vas hranimo”. Najgore im je u Kraljevu. Fudbaleri kažu da im se teško vratiti iz Srbije uz psovke, uvrede i poniženja.

U jedno vikend naselje između Kragujevca i Batočine doselila se porodica Joksimović iz Kline. Joksimovićima umire bolesno dete koje nije prohodalo. Na seoskom groblju, grob oskrnavljen, cveće razbacano usred Šumadije, baš kao što su im albanski šovinisti porušili groblja na Kosovu.

I tako dalje, i tako dalje....

E sad nakon obog podsećanja na srpskog dečaka sa Kosova koji je ubijen u sred Srbije uz povike “Šiptari idite na Kosovo” možeš da brbljaš kako su svi, naročito Albanci, dobro došli u tvoju imaginarnu Srbiju vaspitanih ljudi. Forum trpi sve, pa i tvoja bulažnjenja.
Zbog čega mrzite svoje ljude ? Znam da ima animoziteta prema Srbima s Kosova ali oni su više vaši nego što smo mi ( Bosanci ) vaši. U istoj ste državi rasli ,govorite ekavski i jedni i drugi. Povezuje vas istorija više nego Srbe istočno i zapadno od Drine. Znam za taj slučaj ubistva dječaka u Nišu. Ako ne možete prihvatiti svoje ljude s Kosova,od kud onda ljutnja i frustracija što je Vučko predao sjever Kosova Prištini. Onda vi taj dio države ne zaslužujete. Ako ne možete prihatiti svoje kako će te prihvatit onda Albance i oni su dio države Srbije ?!
P. S Ja sam izBosne i uvijek ću navijati za Srbiju ako ništa kontra onima iz Trokutistana :D. Da li vi mene volite ili ne,svejedno mi je...otadžbina je tamo gdje je dobro.

Madjari, Rusini i ostali ne zele da zive u drzavi preplasenih od sveta Srba vec u zakonom zasticenoj Srbiji u kojoj se zivi slobodno. U sekularnoj, evropskoj, razboritoj i postenoj Srbiji svih njenih gradjana, makar isti dosli pre tri godine iz Bangladesa.

U Srbiji ima mesta za svakog postenog coveka, bilo koje vere i boje koze.
Nemaju Srbi prednost. Nemaju Srbi iz RS prednost jer su Srbi. Niko nije iznad drugih jer je Srbin.

Ja zelim da u mojoj Srbija, u zemlji u kojoj sam rodjena i kojom sam formirana, ostane i albanska pekara i albanska poslasticara
. I da im idem na praznik. I da oni dolaze k meni. I da ih postujem kao sto postujem sebe.
Ja ljude ne delim. Tako su gradjani Srbije vaspitani.

Srbi iz Srpske su zbog ratova vaspitani da dele.
Da dele na Srbe i ne - Srbe. Da su ne - Srbi neprijatelji srpstva. Da su opasnost. Da ce nam doci glave ako ne zagrlimo najvecu bitangu iz redova Srba.
Bitange, barabe, kriminalce i ubice valja grliti jer oni cine Srpsku Sljivu.

I tu je osnovni problem izmedju Srpske i Srbije.
Mi ne zelimo nacionalnu drzavu sa bitangama na vlasti koje zazivaju Sv. Savu i krste se na praznik "po naski".
Mi zelimo da zivimo kao i sav ostali svet, postujuci sebe i druge.
To vas vredja i sve dok ne pogledate nasim ocima bicete povredjeni.
Ne uocavate da i vi nas vredjate jer nam oduzimate slobodu da zivimo kako mi smatramo da valja.
Kakve veze mi imamo sa albanskim slastičarnama ? Jesmo li mi ratovali s njima ili vi ? Uostalom ne moraš biti tako ofirna da svi vide gdje kupuješ i na osnovu toga zaključe kolko zarađuješ. Ja kad dođem kod vas u posEtu pravac slastičarna Moskva...ima se može se...:D

Rado bih ti odgovorio, ali kad sam došao na Krstaricu AD pre skoro 10 god. naša koleginica Elektrika mi je rekla da nikako ne govorim o sebi, a posebno da ne ostavljam lične podatke i hvala joj na tome.
Ја и не говорим о личним подацима, већ о порукама форумаша, на основу тога формирам став.

Taj stav je i moj lični podatak. Vidiš da nema ni mog stava oko pripadnika romske nacionalne zajednice.
Колико ме сјећање служи, имао си ти неке одређене ставове прије извјесног времена, можда хоћеш рећи да пишем безвезе или да сам те замјенио?

Колико ме сјећање служи, имао си ти неке одређене ставове прије извјесног времена, можда хоћеш рећи да пишем безвезе или да сам те замјенио?
Protiv klanja, silovanja i ubijanja uvek. Ja se izvinjavam jer moram da idem.

Poslednja izmena od moderatora:
Izvini,ali ti opet mijesas babe i zabe.
Sve ovo sto si rekla reci i tim Madjarima i tim Rusinima i tim Albancima i tim Hrvatima,a mozes i Francuzima,Englezima,Nijemcima i ostalim i pitaj ih zasto oni svi zive u nacionalnim drzavama.A mozes i na Kosovo da odes.
A ljudska prava o kojim pricas nisu ugrozena nikom ni u Srbiji,a ni u Republici Srpskoj,niti je to poenta nacionalne drzave.
Nemam sad ni vremena,a ni volje da ti objasnim koliko podmeces neistinu,da li slucajno ili namjerno o nekoj kvazi ugrozenosti "ostalih",a u realnom zivotu nigdje druge nacije nemaju vise prava nego u Srbiji.
Ta prava izgleda ne dopustas samo Srbima i to u njihovoj drzavi.

Zapravo, ne zive.

Nacionalne drzave su plod XIX veka.
Nigde u civilizovanom svetu drzave nisu homogene po nacionalnoj osnovi i mi nemamo iskonski sukob sa nasim nacionalnim manjinama.
Nismo imali ni sa Albancima dok se nismo upetljali u jednu pogresnu tvorevinu od starta, a ta tvorevina se zove Jugoslavija.
Nama je Kosovo oteto jer smo usli u rdjavu drzavu po Srbiju.

Ovi protesti u Srbiji danas dodju na neki nacin povratak korenima.
A nas koren jeste Srbija.
Mislim da je to osnova problema sa Srpskom jer se ona pita "ako se Srbija zatvori sta ce biti sa nama".
I zato se drzi Vucica...ili Milosevica...ili Seselja...a niko od njih vam nije i nece doneti dobro.
Ali strah ljudi iz Bosne je jaci od razuma.

Sad si me ipak razbudila,pa cu detaljno da seciram tvoj post.
A u kakvoj to drzavi Srbiji su do sada zivjeli?
Imaju sva prava jezik,skole,novine,sve...u Subotici se vise koristi madjarski nego srpski...Dakle zasticeni ko bijeli medvjedi,a ti se zalis na neku njihovu toboze ugrozenost ljudskih prava i strah od Srba.

U Srbiji ima mjesta za svakog,ali izgleda,po tebi,nema mjesta samo za Srbe i to narocito one iz Republike Srpske,a vjerovatno i ostale koji nisu rodjeni u Srbiji.
I gdje sam to ja rekla da je neko ispod ili iznad nekog...ali zna se ko je konstitutivan narod neke drzave.Ili se ne zna?

Ne dijelim ni ja.
Zasto mislis da si ti ekskluziva u takvom vaspitanju?
U mom gradu sasvim normalno rade albanske pekare.

Srbi nisu bili vaspitani da dijele i zato su i bili ratovi.
Neki drugi su bili tako vaspitani.
Nije ti dobra ta istorija koju si ucila.

Opet podmeces.Nesrbi su se pokazali neprijateljima na djelu.
Dosta nam je tri rata u sto godina...ili mislis da nije?
I niko ne zeli nikakve bitange iz reda Srba,odakle ti to?

Srbija jeste,koliko ja znam,vec nacionalna drzava Srba u kojoj svi narodi imaju ista prava,iako su nac.manjine.
Kakva bi po tebi trebala sa bude?
I ti opet o bitangama...vlast se mijenja,ali drzava ostaje.

Tebe vrijedja sto Srbi iz RS zele jedinstvo sa Srbima iz Srbije,a ovamo se kao brines za prava Madjara i Albanaca...Zar nisi licemjer?

Kako ja tebi oduzimam slobodu?
Ajde,molim te,konkretno?

Dzaba, nama se nisu pokazale komsije kao neprijatelji.
Ne znam kojim recima da objasnim. Nema straha od komsije Slovaka.

Nije dovoljno dati nekome skolu i jezik, a u isto vreme mantrati "Srbija Srbima". Narod u Srbiji ocigledno ne zeli nadmoc Srba u Srbiji koji velikodusno daruju skolu i jezik, ali da cute i da se nista ne pitaju.

Meni ne bi smetalo da mi Madjar iz Vojvodine bude novi predsednik Srbije. Ili Bugarin iz Bele Palanke. Ne mora Srbin da mi bude brat ako je los covek.
Ne smatram da Srbi iz inostranstva imaju veca prava od bugarske nacionalne manjine.
Moj odnos prema drzavi je patriotski, ali nije nacionalisticki.
Ko god deli moje sunce sa mnom i ja sam uz njega.
A to sunce dele i ljudi iz Novog Pazara i zasluzuju moje iskreno postovanje ako su cestiti ljudi.

Cestitost nije osobina Srba vec je osobina ljudi. Ne mogu naciji da pripisem ljudske osobine jer je mozda neki ljudi imaju, a neki je nemaju ni u tragovima.

Beograd je kosmopolitski grad jos od perioda Turaka.
Par poslednjih decenija je silno guran da usvoji mentalitet palanke koja prebrojava gene.
To ova mladez pokusava da promeni, da oslobodi ljude pritiska i straha '90-ih.
Ta mracna decenija je svrsena odavno i valja je ostaviti u proslosti.
Ziveti u proslosti je pogubno i po jednog coveka, a kamoli po celo drustvo.

Madjari, Rusini i ostali ne zele da zive u drzavi preplasenih od sveta Srba vec u zakonom zasticenoj Srbiji u kojoj se zivi slobodno. U sekularnoj, evropskoj, razboritoj i postenoj Srbiji svih njenih gradjana, makar isti dosli pre tri godine iz Bangladesa.

U Srbiji ima mesta za svakog postenog coveka, bilo koje vere i boje koze.
Nemaju Srbi prednost. Nemaju Srbi iz RS prednost jer su Srbi. Niko nije iznad drugih jer je Srbin.

Ja zelim da u mojoj Srbija, u zemlji u kojoj sam rodjena i kojom sam formirana, ostane i albanska pekara i albanska poslasticara. I da im idem na praznik. I da oni dolaze k meni. I da ih postujem kao sto postujem sebe.
Ja ljude ne delim. Tako su gradjani Srbije vaspitani.

Srbi iz Srpske su zbog ratova vaspitani da dele.
Da dele na Srbe i ne - Srbe. Da su ne - Srbi neprijatelji srpstva. Da su opasnost. Da ce nam doci glave ako ne zagrlimo najvecu bitangu iz redova Srba.
Bitange, barabe, kriminalce i ubice valja grliti jer oni cine Srpsku Sljivu.

I tu je osnovni problem izmedju Srpske i Srbije.
Mi ne zelimo nacionalnu drzavu sa bitangama na vlasti koje zazivaju Sv. Savu i krste se na praznik "po naski".
Mi zelimo da zivimo kao i sav ostali svet, postujuci sebe i druge.
To vas vredja i sve dok ne pogledate nasim ocima bicete povredjeni.
Ne uocavate da i vi nas vredjate jer nam oduzimate slobodu da zivimo kako mi smatramo da valja.
Само југословени не деле. И то само југословени српског порекла. И шта у опште има да се дели. Нико није изунад других јер је Србин, али мора да се зна да је ово држав српског народа, које је и створио. И сви који поштују законе државе Србије, ( која се тако зове по мојим дедовима), доброшао је да у њој живи слободно, ко што је од увек и било. Кад смо ми то ишт лоше урадили Мађарима, а поготово Русинима? Мађари нама јесу. Русини се не плаше. Плаше се југословени српског порекла а хрватске провинијенциеј. Плаше се храти, јер је на њима и иначе страшан грех. Али немају они никакве потребе да се плаше. И кад им се страхови покажи као празни, онда почини да кипте од беса и да нас мрзе. Ерик Ерикснон, највећи психоног сета, то зове " Психопатологија конвертита". У целој модерној држави Србији, још од ослобођења од турака, Србија је секуларна држава. И свештенствто не може да доноси политичке одлуке. Али има право на мишљење, које може бити уважено, али и не мора, у зависности од поштовања који према Цркви имају Срби. Она се и онако обража само и увек својим верницима. Дакле, кад има мишљење, обраћа се верницима СПЦ; а не и другима. А вериници СПЦ; могу а уваже или не. За све друге, код СПЦ. резервисане су честитке за празнике. Атеиста у Србији има мало. Има много боргобораца. Те наказе чак свету причест зову лизање кађике. То нирманал ментално здрав човек ни би рекао. Албанци треба да уживају иста права у Србији, каква уживају Срби на КиМ. У овом часу, разлика је огромна. Срби у већини желе националну државу. Нема такве српске битанге која би ми била мрскија од Гњиланске Групе, или ОВК, или од усташке емиграције из Мелбурна. Инае, знај, кад смо ми Срби за себе праили државу, она је била усељеничка велесила. У Србију су се тад досељавали на хиљаде разни странци да у њој живе. Нема, на пример, града у Србији, где музичку школу нису подигли Чеси, који су из Чешке побегли да живе у Србији. И шта значи да су Срби из Српске аспитани због ратоа овако или онако? Зар у самој Србији није било ратова? Србија је више европска држава од многих у самој Европи које су још чланице ЕУ. Уосталом, погледај наш однос према тим суседним државама. Погледај кад кренеш по Банату, колико је табли са двојезичним, или чак и тројезичним натписима именима места. Чим пређеш у Румунију, нигде ништа. Само Румуниски. Незнам да ли је и у Мађарској тако. Знаш ли шта је било са Србима у Румунији, или Мађарској?Хеби га. Не можеш ти ово ни да причиташ.

Nije dovoljno dati nekome skolu i jezik, a u isto vreme mantrati "Srbija Srbima". Narod u Srbiji ocigledno ne zeli nadmoc Srba u Srbiji koji velikodusno daruju skolu i jezik, ali da cute i da se nista ne pitaju.

Meni ne bi smetalo da mi Madjar iz Vojvodine bude novi predsednik Srbije. Ili Bugarin iz Bele Palanke. Ne mora Srbin da mi bude brat ako je los covek.
Ne smatram da Srbi iz inostranstva imaju veca prava od bugarske nacionalne manjine.
A to sunce dele i ljudi iz Novog Pazara i zasluzuju moje iskreno postovanje ako su cestiti ljudi.

Cestitost nije osobina Srba vec je osobina ljudi. Ne mogu naciji da pripisem ljudske osobine jer je mozda neki ljudi imaju, a neki je nemaju ni u tragovima.

Par poslednjih decenija je silno guran da usvoji mentalitet palanke koja prebrojava gene.
Ta mracna decenija je svrsena odavno i valja je ostaviti u proslosti.
Замисли да се ја преселим у Мађарску и да кажем да не желим да живим под доминациојом Мађара, ( а... признај да глупаво звучи). Па заимсили... живе у Србији, а неће доминацију Срба, који су Србију напрвили. Не богами. Не смета им то. И добродоши су, само закон државе Србије да поштују. Нема никаквог менталитета паланке. Није те ваљда Констатиновић васпитавао.???? Ни Словаци се не боје Срба, и за то нема разлога. АЛи није само твоје лично искуство, једино које имаш. Ваљда си и део некакве шире заједнице, и ваљда те искуства и других нечем уче. Јер, видиш, људи су прашина, Ветар их однесе за час. А народ, народ је полен. Под*национални људи једноставно су неспособни да сагледају свет око себе на реалан начин. Јер заиста је боље да будеш нешто него ништа. КОд мене у Банату, Словаци кажу да не би имали ништа пртив да се Банат одвоји од Војводине. Јер се Срба уопште не боје. Више брину да опет не дође до мађаризације, а зазиру и од Аутономаша који су их некада добро пљачкали. У животу нисам чуо да и један Србин родољуб изговори то, Србија Србима. Али сам стотину пута у Банату чуо да су у целој Србији само Срби обесправљени. И то је свакао тачно. Јер говор мржње није говор мржње у Србији, ако је уперен против Срба, или Сепске Првославне Цркве. Прошлост , садашњеост и будућност су део исте целине. Нису наша најмрачнија времена деведесете. Одвратна јесу, али било је и горих. А ова деца што марширају, рођена су после тог периода и појма о томе немају. Они су устали, јер је у нашој држави стање ужасно иони га тако и осећају. Сад, да ли ће неко да их искористи, видећемо. Иначе, Срби су народ, а не нација.

Na mitingu u Sremskoj Mitrovici, rame uz rame, stoje Srbi iz RS-porodice nekih boraca za srpsku stvar, sa Romima, plaćenim 10.000 din po glavi, te nekim migrantima od ko zna kuda. Njih 20.000 se smrzavaju na trgu, slušajući gluposti AV i Dodika. Kakav pad. Ponos na 0.
Дакле тамо били само Босанци, Роми и мигранти, нико од Срба из Србије.😉

Zapravo, ne zive.

Nacionalne drzave su plod XIX veka.
Nigde u civilizovanom svetu drzave nisu homogene po nacionalnoj osnovi i mi nemamo iskonski sukob sa nasim nacionalnim manjinama.
Nismo imali ni sa Albancima dok se nismo upetljali u jednu pogresnu tvorevinu od starta, a ta tvorevina se zove Jugoslavija.
Nama je Kosovo oteto jer smo usli u rdjavu drzavu po Srbiju.

Ovi protesti u Srbiji danas dodju na neki nacin povratak korenima.
A nas koren jeste Srbija.
Mislim da je to osnova problema sa Srpskom jer se ona pita "ako se Srbija zatvori sta ce biti sa nama".
I zato se drzi Vucica...ili Milosevica...ili Seselja...a niko od njih vam nije i nece doneti dobro.
Ali strah ljudi iz Bosne je jaci od razuma.
Nisi mi odgovorila ni na jedno konkretno pitanje iz prethodnog posta,a sada pricas o necem bezveze sto nema veze ni sa temom,ni sa bilo cim.
Iz svega toga zakljucujem da su ljudi iz Bosne za tebe samo nekakve budale koje zive u strahu,ali si ti zato pametna za sve pare.🙂
Srbi iz Srpske se ne drze ni za koga kog prethodno nisu izabrali Srbi iz Srbije,pa ni za tog Vucica ili Milosevica,ili Seselja.
To nekako zaboravljas uvijek.
Dakle,postuju tvoju drzavu i tvog predsjednika koga si ti izabrala.
A ti opet govoris o nekom nepostovanju.

Zeno,o cemu ti pricas?
Kakvi Slovaci?
Znas li ti upste s kim su Srbi ratovali i ko je ubijao Srbe samo zato sto su Srbi?
Dovoljno je,isto kao sto je Srbima i manje od toga dovoljno u drugim drzavama.
Sta bi ti jos htjela vise za nacionalne manjine od onog sto vec imaju?
Imaju sva prava kao i Srbi.

Tvoj odnos prema drzavi je ili naivan,ili glup ili zlonamjeran.

Kakve veze ima cestitost ljudi sa ovim o cemu mi pricamo?
Uporno insinuiras da ja kao nisam za cestite ljude,a ti kao jesi.

Ljudske osobine nemaju nikakve veze sa drzavnom politikom.
Ta mracna decenija je svrsena odavno i valja je ostaviti u prosl
I ovo je neka tvoja mantra.Niko ne zivi u proslosti,ali da bi imala tako svijetlu buducnost koju zelis,moras poznavati i proslost.

Само југословени не деле. И то само југословени српског порекла. И шта у опште има да се дели. Нико није изунад других јер је Србин, али мора да се зна да је ово држав српског народа, које је и створио. И сви који поштују законе државе Србије, ( која се тако зове по мојим дедовима), доброшао је да у њој живи слободно, ко што је од увек и било. Кад смо ми то ишт лоше урадили Мађарима, а поготово Русинима? Мађари нама јесу. Русини се не плаше. Плаше се југословени српског порекла а хрватске провинијенциеј. Плаше се храти, јер је на њима и иначе страшан грех. Али немају они никакве потребе да се плаше. И кад им се страхови покажи као празни, онда почини да кипте од беса и да нас мрзе. Ерик Ерикснон, највећи психоног сета, то зове " Психопатологија конвертита". У целој модерној држави Србији, још од ослобођења од турака, Србија је секуларна држава. И свештенствто не може да доноси политичке одлуке. Али има право на мишљење, које може бити уважено, али и не мора, у зависности од поштовања који према Цркви имају Срби. Она се и онако обража само и увек својим верницима. Дакле, кад има мишљење, обраћа се верницима СПЦ; а не и другима. А вериници СПЦ; могу а уваже или не. За све друге, код СПЦ. резервисане су честитке за празнике. Атеиста у Србији има мало. Има много боргобораца. Те наказе чак свету причест зову лизање кађике. То нирманал ментално здрав човек ни би рекао. Албанци треба да уживају иста права у Србији, каква уживају Срби на КиМ. У овом часу, разлика је огромна. Срби у већини желе националну државу. Нема такве српске битанге која би ми била мрскија од Гњиланске Групе, или ОВК, или од усташке емиграције из Мелбурна. Инае, знај, кад смо ми Срби за себе праили државу, она је била усељеничка велесила. У Србију су се тад досељавали на хиљаде разни странци да у њој живе. Нема, на пример, града у Србији, где музичку школу нису подигли Чеси, који су из Чешке побегли да живе у Србији. И шта значи да су Срби из Српске аспитани због ратоа овако или онако? Зар у самој Србији није било ратова? Србија је више европска држава од многих у самој Европи које су још чланице ЕУ. Уосталом, погледај наш однос према тим суседним државама. Погледај кад кренеш по Банату, колико је табли са двојезичним, или чак и тројезичним натписима именима места. Чим пређеш у Румунију, нигде ништа. Само Румуниски. Незнам да ли је и у Мађарској тако. Знаш ли шта је било са Србима у Румунији, или Мађарској?Хеби га. Не можеш ти ово ни да причиташ.
Svaka ti cast na strpljenju i zivcima.
Mene toliko iznervira sa tim lupetanjima kao da nije izasla iz balona nigdje i pogledala svijet oko sebe.
I toliko se jadna brine za albanske pekare,ali zato bi zid stavila za Srbe iz Republike Srpske.
Licemjerje na kvadrat,a glumi se neko dusebriznistvo.

Kolko ustvari ovu izdajničku vlast boli k za Republiku Srpsku primer od jutros

Na RTS u na vestima : TSC iz Bačke Palanke je u Ligi Konfernecija izgubio u Poljskoj 3:1 i tako je eliminisan iz daljeg takmičena.. a o Borcu iz Banja Luke koji je sinoć ostvario istorijski rezultat i plasirao se u osminu finala Liga Konferencija krac!!!! ni reči!!!

onda sačekam vesti iz sporta, msm se aj tu će biti kad ono opet krac!!!! Ništa!!!!

RTS je državna televizija Srbije i morala je da makar pomene ovaj uspeh tima iz Republike Srpske ali očito ih boli k i prema tom timu se odnose kao prema timu iz druge, strane države kao npr da je igrao Kopenhagen

RTS je naprednjačka tj Vučićeva televizija i naprednjacima šište jajca za Borac, za Banja Luku tj za RS ..jedino kad treba da se glasa i da se kao marva busevima uvezu u Beograd e tu ih se sete

Back