Зашто смо према другима агресивни са својим емоцијама

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
31.022
Данашње доба .. или ми се чини.. је царство агресивности

Бесно и обесно успева као никад да доће докпа и доћепа се свега .. и са чим незна и што му не треба .. само да отме од друго

Како се изборити са емоционалном агрсивношћу

Ovo je tvoja percepcija odnosno tvoje vidjenje stvarnosti.
Prva stvar je sto ljudi zbog evolucije pre svega obracaju paznju na opasnosti, i zbog toga se “lose vesti” prodaju i zauzimaju veliko medto u medijima, i samim tim imamo pomalo iskrivljenu sliku stvarnosti.
Treba obratiti na statistiku i cinjenica, jer je nase vidjenje stvarnosti ograniceno, iz vise razloga.
U proseku, svet je manje agresivan.

Ovo je tvoja percepcija odnosno tvoje vidjenje stvarnosti.
Prva stvar je sto ljudi zbog evolucije pre svega obracaju paznju na opasnosti, i zbog toga se “lose vesti” prodaju i zauzimaju veliko medto u medijima, i samim tim imamo pomalo iskrivljenu sliku stvarnosti.
Treba obratiti na statistiku i cinjenica, jer je nase vidjenje stvarnosti ograniceno, iz vise razloga.
U proseku, svet je manje agresivan.

..мени се чини да је свет све агресивнији ....али ајде кад кажеш

..мени се чини да је свет све агресивнији ....али ајде кад кажеш
Uzmi u obzir cinjenicu da je sad 8 milijardi stanovnika, skoro duplo vise nego pre 30 ak godina, takodje postoje mnogi zakoni koji pre nisu postojali, i medijska pokrivenost je velika pa kakav god se incident desi na drugim kontinentima, mi za to cujemo. Cujemo za inflaciju itd… Ne cujemo kad negde raste standard i smanji se stopa smrtnosti.
Sad se brinemo i za ostatak sveta pa sve izgleda gore.

Takodje percepcija je obojana nasim emocijama- sretnim ljudima se sve cini bolje nego sto jest, depresivnim gore.
I zavisi sta zauzima nasu paznju- ako kupujemo automobil i razmisljamo o golfu odjednom cemo svuda vidjati golfove.

Poslednja izmena:
Uzmi u obzir cinjenicu da je sad 8 milijardi stanovnika, skoro duplo vise nego pre 30 ak godina, takodje postoje mnogi zakoni koji pre nisu postojali, i medijska pokrivenost je velika pa kakav god se incident desi na drugim kontinentima, mi za to cujemo. Cujemo za inflaciju itd… Ne cujemo kad negde raste standard i smanji se stopa smrtnosti.
Sad se brinemo i za ostatak sveta pa sve izgleda gore.

Takodje percepcija je obojana nasim emocijama- sretnim ljudima se sve cini bolje nego sto jest, depresivnim gore.
I zavisi sta zauzima nasu paznju- ako kupujemo automobil i razmisljamo o golfu odjednom cemo svuda vidjati golfove.

... ма на пијаци ..аутобусу ..људи само што не уједају ...

OK, govorio sam generalno, sto se Srbije tice tu nisam siguran jer je sratistika manipulisana, a moje vidjenje je vezano za juznobacki okrug gde mi ljudi deluju sve vise apaticno,
generalno mediji sralno oumpaju o razim krizama gde je narod stalno na ivici rata i pod stresom zbog medija (ali i realne situacije)
Ljudski um je star milion godina i nije se prikagodio na moderno doba jer je bapredak bio brz, a pogotovo nije predvidjen za ovakvu situaciju- i cesto se ljudi ponasaju kao u dzungli.

Данашње доба .. или ми се чини.. је царство агресивности

Бесно и обесно успева као никад да доће докпа и доћепа се свега .. и са чим незна и што му не треба .. само да отме од друго

Како се изборити са емоционалном агрсивношћу

Misliš na pojačane agresivne emocije?

Ne znam kako da se izborimo sa tom agresijom jer ne možemo svakoga da ignorišemo. Na primer, svaki dan kupujem u istoj radnji a nemam nigde bliže drugu radnju.
Iako je kasirka u toj radnji agresivna i besna na sve, moraću tu da kupujem jer je druga radnja daleko..

Dala sam jedan primer...a ima ih mnogo. Ali, primer se ne odnosi na mene, jer ima u okolini par drugih prodavnica.

Postoje različiti ljudi. Ljudi koji su nezadovoljni svojim životom a postoje i bahati ljudi.

Te ljude treba ignorisati, apsolutno nam ništa ne znače. Samo su prolaznici u našim životima.

Такво расположење је у целој Војводини.
Ah, moram da se ispravim- Sombor je u zapadno Backon okrugu :)
Pre 20 godina su delovali zivlje, cak je i muzika bila zivlja, sad se uglavnom cuju neke zalopojke, kontam kao u Portugalu gde je od imperijalnih dana ostao samo tuzna muzika fado i tradicionalizam.

Generalno, meni se ipak cini da su ljudi i u ostatku RS bili agresivniji i bezobrazniji pre, redovno su se kasirke derale, sad uglavnom imaju kiseo uzraz lica.

Back