Zasto smo postali netrpeljivi?

Zato sto se na tome radilo, nije to samo kod nas nego svugde u svetu, ljudi su postali previse ukljuceni u sve i o svemu imaju misljenje, cak i ako o vecini stvari nemaju pojma. To je posledica ogromne razmene i protoka informacija kroz ljudske mozgove. Da se iskljuci internet na 6 meseci video bi kako ne bi bili toliko netrepeljivi vise....

Prema razlicitom politickom misljenju, prema novim rudnicima, prema ljudima na ulici, prema svemu....
Meni se uglavnom spočitava nepripadnost i pasiva, a pritom radim sve što je do mene čak i kad ne laprdam na sva usta šta tačno radim i za šta je to dobro.
"Zbog takvih kao ti, ne možemo da skinemo ovog zlotvora sa vlasti!"
Ne, zbog ovakvih kao ja (bar je to moje uverenje), neko još obavlja posao koji ne može da čeka, a za koji se dobrovoljno javio u zamenu za propisnu naknadu.
Ne mogu da se bakćem politikom u državi jer sam poslodavcu obećala da ću savesno raditi posao u zamenu za platu od koje mi zavisi egzistencija. Privatni je sektor, ali me bar ne primorava da idem na mitinge i proteste, ne zahteva od mene da glasam za njegovog političkog ljubimca, i pozicija mi je zagarantovana dok god ima realne svrhe i potrebe za mojim angažmanom.
Nije uvek bio ovaj na čelu, pa je bilo i nepotizma, i protekcije, i žmurenja na pogrešno zarad instant blagostanja. Onda, jednom sam, kao šiparica, želela da glasam za nekog a nisam imala još to pravo, ali on je mučki ubijen. To znači da nisam baš dobar naočarac za prepoznavanje i biranje održivog državnika.

Одлично Питање и Тема вредна дубоке Анализе.
Све је препуно неког Ега,увреде се разне сподобе и на најмању Ситницу..
мислим да нам нешто сипају у храну,сокове,шећерлеме :confused:

Prema razlicitom politickom misljenju, prema novim rudnicima, prema ljudima na ulici, prema svemu....
SNS-ovce te prvo tuku, pa uhapse, pa ti daju otkaz il stave katanac na lokal, gaze te na ulici kolima, pa onda kukaju dok tebe udaraju...

To je kao da te neko kritikuje da si netolerantan zato sto ne zelis da te napadne silovatelj ili kriminalac (dobro je pa sns zaposljava i jedne i druge).

Screenshot 2026-01-17 135343.png

Zbog ovakvih mi je zato sto nije KPJ na vlasti.

Politička netrpeljivost nam je i dalje na nivou srednjeg veka, ne zato što smo loši , već zato što smo potpuno politički nepismeni. Svi sve znamo, a u suštini niko nema pojma ni o politici, još manje o ekonomiji, o državi, ma ne znamo ni sami šta smo, ko smo i šta želimo, ako pre toga ne dobijemo validaciju. Ne umemo da mislimo svojom glavom, jer okreni obrni , to jeste najteže u životu. Samim tim, to se presipa na sve sfere života.

SA SILOVATELJIMA, LOPOVIMA I UBICAMA NE MOZE DA SE PREGOVARA!
Prvo nema potrebe za velikim slovima. Drugo baš ta i takva isključivost sa svih strana i jeste problem.
Нисмо.

Можда ви јесте, како каже И.Андрић.

Не учитавајте нам тај ваш менталитет, јер хоћемо поново да постанемо суверени.

Научи нешто
Koji mi i koji vi? Nismo? Ako nije oko stranke svađamo se oko kluba. Ako nije ni oko toga svađamo se zbog muzičkog ukusa, književnosti...

Vodim se idejom da smo manje-više kolektivno kao ljudski rod zatupeli i da se u novim vremenima zaboravio i/ili da nisu jasno definisani neki koncepti - konkretno poštovanje i samopoštovanje.

Ono svako od nas zna/doživljava šta je nepoštovanje, ali ova gore dva?

Vodim se idejom da smo manje-više kolektivno kao ljudski rod zatupeli i da se u novim vremenima zaboravio i/ili da nisu jasno definisani neki koncepti - konkretno poštovanje i samopoštovanje.

Ono svako od nas zna/doživljava šta je nepoštovanje, ali ova gore dva?
to je komponenta rata koji ljudima promice a koji formira javno mnenje za sledeci vek.

trebace mnogo zima i leta da prodje da ovaj uzas sa radikalima sto je bio iznedri ponovo reletivno normalne ljude.

zlo se uvuklo u mnoge.

to je komponenta rata koji ljudima promice a koji formira javno mnenje za sledeci vek.

trebace mnogo zima i leta da prodje da ovaj uzas sa radikalima sto je bio iznedri ponovo reletivno normalne ljude.

zlo se uvuklo u mnoge.

Један потрес то све решава ресетовањем.

Архетип је много дубок

Што је више отклона ка виртуелном свету, то је већа шанса за опстанак дискусије и обрнуто.

Зато им концепт одудара од стварности и осуђујуће је за пропаст
virtuelni svet je danas nesto sto je sasvim deseto od onoga sta je bio 2005. kad sam dosao ovde. vl je danas nesto nezamislivo od onog vremena iako su ljudi ostali isti, promenio se odnos kako reagujemo na svet oko nas. mnogi su omatoreli i dementno zaboravljaju sirine prica koje su se ovde pricale i koliko je bilo izazova stupiti u takvu konverzaciju. danas... samo se daju linkovi iz stampe i sa x-a i na bazi toga gradi neka istina ili dilema oko razumevanja sta se desava. a stampa kao sto znamo laze 99 posto, a x necu ni da spominjem koji soj ljudi tamo stice neke reference.

Back