dekapitare
Iskusan
- Poruka
- 5.200
ka marsuSta radimo odje? Kuda plovi ovaj brod?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
ka marsuSta radimo odje? Kuda plovi ovaj brod?
to moraš sam.Objasni nam kako to sagledavanje zivota iznutra izgleda.
Ukoliko neko otvori dovoljno svoje karte, dobar psiholog, ili iskusnija osoba, često ima mogućnost sagledati tudji život kroz te karte efikasnije nego osoba čiji je život...to moraš sam.
Destinacija je u startu nepoznata, međutim mislim da je fora u tome da provalimo kako da usmerimo ovaj brod i da izaberemo neku destinaciju koja će nas ispuniti u ovom životu. Na pitanje šta radimo ovde - rekao bih da ponovo proživljvamo novo-jedinstveno iskustvo, ponovo sastavljamo slagalicu svojeg ja i trudimo se da ponovo izgradimo/setimo se sebe.Sta radimo odje? Kuda plovi ovaj brod?
Nisam trazio da se rodim,bar da ja kao JA to sada znam.Зато што морамо да будемо негде ако смо се већ родили. Наше је само да живимо, да нас води жеља за ужитком, срећом, или нагони, да се препустимо тим сластима и избегавамо лоше ствари (смисао живота као борбе је лош поглед на живот јер борба је непријатна ствар, што је природни сигнал да то треба избегавати или бар да тако не треба тумачити околности), и да после умремо.
Hvala @Frederick_To je sve deo puta a ne cilja.
Svi smo mi na putu ka kraju. Taj kraj se zove smrt. A put se zove zivot.
CIlj je Finish. End. Konec. Kraj.
Zato je, po meni, besmisleno izmisljati neki cilj u zivotu, jer je zivot konacan.
Zato je moja filozofija put i uzivanje na tom putu - da budem sto je moguce srecniji
Otuda i porodica. Cini me srecnim na mom putu ka kraju![]()
Zivimo zivot koji nam je dat i u tome , ako gledamo optimisticki,mozemo uzivati ili jaukati/kukati/zapomagati ako idemo pesimistickim stavom.Sta radimo odje?
Nazalost,brodu ne prestoji svetla buducnost na moru jer se nekada u proslosti " desio bunt"i pobunoim su postavili nekog "kapetana" koji ima za cilj da potopi brod po svaku cenu !!Kuda plovi ovaj brod?
Hm, ne bih rekao da je optimizam nužno vezan za uživanje, jer čovjek može biti optimista u veoma lošoj situaciji, u kojoj čak šta više veoma pati, ali je uvjeren u krajnji pozitivan ishod, nošen nadom, to su one situacije koje treba "prebroditi".Zivimo zivot koji nam je dat i u tome , ako gledamo optimisticki,mozemo uzivati ili jaukati/kukati/zapomagati ako idemo pesimistickim stavom.
Po meni ona je prva opcija bolja varijata s tim sto trebamo nekako usaglasiti nase zivotne standarde sa nekim principima o kojima mozda neki od nas uopste ne razmisljaju a koji su kljucni da bi se uopste postigao ocekivani efekat.
Nazalost,brodu ne prestoji svetla buducnost na moru jer se nekada u proslosti " desio bunt"i pobunoim su postavili nekog "kapetana" koji ima za cilj da potopi brod po svaku cenu !!
...a da stvar bude gora vecina putnika smatraju da ih ceka sigurno pristaniste na kojeg samo sto nisu stigli stoga prosto "uzivaju u komoditet voznje".
Deo uvodnog obrazlozenja teme je bio dat u simbolockom formatu pa eto i ja produzio u tom stilu.![]()
Slazem se,ja sam samo naveo dve klasicne kategorije sa klasicnim stavovima s tim sto je zaista dobro sto si doprecizirao...Hm, ne bih rekao da je optimizam nužno vezan za uživanje, jer čovjek može biti optimista u veoma lošoj situaciji, u kojoj čak šta više veoma pati, ali je uvjeren u krajnji pozitivan ishod, nošen nadom, to su one situacije koje treba "prebroditi".
Mnogi su postavljali slično pitanje ovde na Forumu, još više njih je komentarisalo a da pri tome, nikog nije stvarno interesovao pravi odgovor.Sta radimo odje? Kuda plovi ovaj brod?
A zvona zvone.
Mi smo kao mravinjak. Svako ima svoju funkciju, neki su potrosna roba, neki su nezamenljivi...Sta radimo odje? Kuda plovi ovaj brod?