Зашто смо ми земља спорта?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912

Шта мислите, који су разлози тога што смо, иако мали, једна од најуспешнијих спортских земаља, погорово у односу врхунских спортиста и првака према броју становника?

Да ли је то генетика? Менталитет?

Или пак нешто треће...?

Ипак није да смо ми Срби у свему лоши, а спорт је ипак најбитнија споредна ствар у животу :)

Шта мислите, који су разлози тога што смо, иако мали, једна од најуспешнијих спортских земаља, погорово у односу врхунских спортиста и првака према броју становника?

Или пак нешто треће...?

Ипак није да смо ми Срби у свему лоши, а спорт је ипак најбитнија споредна ствар у животу :)

Da smo talentovani za sportove pa ne bih rekao,vise smo borbeni za sportove imamo jak mentalitet i zelju da uspijemo tu mnogo vise nego neki bogatiji narodi npr.

Po meni su Spanci i Brazilci najtelantovaniji za sve sportove manje vise sem zimskih ili mozda nekih neobicnih

Srbi su u sportu vise kao Argentinci borbenost vise nego talenat mada nije da nismo imali carobnjake ali ne u tolikoj mjeri.Siromasne zemlje,buntovne,nacionalni naboj jak,zelja za pobjedom itd

Da smo talentovani za sportove pa ne bih rekao,vise smo borbeni za sportove imamo jak mentalitet i zelju da uspijemo tu mnogo vise nego neki bogatiji narodi npr.

Po meni su Spanci i Brazilci najtelantovaniji za sve sportove manje vise sem zimskih ili mozda nekih neobicnih

Srbi su u sportu vise kao Argentinci borbenost vise nego talenat mada nije da nismo imali carobnjake ali ne u tolikoj mjeri.Siromasne zemlje,buntovne,nacionalni naboj jak,zelja za pobjedom itd
Mogo si samo reći da smo KURATI

Или пак нешто треће...?

Zato sto su kao sto je jednom @ccaterpillar pisao, vrednosti toliko poremecene u nasoj drzavi da se cene samo takve bezvezne delatnosti vezane za lelemudjenje... nije bitno sto nam privreda stagnira, kultura propada, omladina masovno odlazi iz zemlje, bitno da imamo klovna Djokovica i guzatu Ivanu Spanovic koji nas cine ponosnim sto smo Srbi :lol:

Kod nas si pogodio 3 od 4.

To je jednosmjerna ulica sport.

Npr ako pratis fudbal, kosarku, plivanje, moto gp,tenis... nebitno koji sport

Npr ja pratim tenis volim i snuker ostalo ne gledam,al nebitno

Ako ja gledam neki sport preko tv nebitno da li navijam ili ne,ja svu paznju usmjeravam na nekog ko ne usmjerava nikakvu paznju na mene jer ne zna ni da postojim,taj neko zaradjuje na konzumentima produkta ,a ja kao gledalac koji gledam i konzumiram nesto ja od toga ne zaradim ni za cent to je jednosmjeran odnos,gdje sam ja ili bilo ko najgora vrsta roba.

Znaci Real,Barsa,Nole,Fedex,Mesi , Ronaldo ne placaju ni centa ljude koji ih gledaju preko tv i donose im novac i slavu.A oni od nas dobiju i paznju i novac preko publiciteta itd.

Da to jos vise podjednostavimo,navijat za sportiste ili klubove itd,to vam je isto kao da radite svaki dan u Mc Donladsu kao konj i da vasim radom punite kasu vlasnika restorana a vi za to nikada niste dobili platu radite dzabe kao rob i idiot.I jos pored svega toga hvalite svog vlasnika restorana i ne dozovoljavate nikom ni ruznu rijec o njemu da kaze,jer on je bogat uspjesan i divite mu se a to sto vas ne placa od tolikog divljenja prema njemu to i ne vidite

Svi koji gledaju milijardere sportiste na tv su idioti jer time rade za njih,a ne dobijaju platu za to.Logicno je da vi profit donosite onome ko vas za to placa.

Poslednja izmena:
Ako jedan sportista ima milione fanova sirom svijeta koji prate njegove meceve itd,normalno je da su mu svi ti ljudi radnici koje on ne placa ni cent,oni rade za njega daju mu publicitet i slavu a na osnovu toga sponzori nude igracu ugovor jer ovaj ima publicitet logicno.

Samo sto je odnos izmedju sportiste i sponzoran zasnovan ja tebi donosim profit a i ti meni,to je dvosmjerna ulica gdje svako ima interes.

Jedini talenat koji ova kultura prepoznaje je sportski talenat. Valjda zato sto se svi najvise razumemo u sport. Ostali talenti su nezapazeni do nivoa odliva.

Problem sporta je sto je jeftina duhovna hrana i privid neke srece i nekog uspjeha koji neko nema,to je iluzija i kompenzacija zato sto neko ne vodi smislen,sadrzajan zivot itd.Sport je prijemciv svima.

Ja licno sam za zdrave ljude koji se bave sportom ali ne koji prate profesionalni sport ,mada i ja ga pratim al gledam to da korigujem

Problem sporta je sto je jeftina duhovna hrana i privid neke srece i nekog uspjeha koji neko nema,to je iluzija i kompenzacija zato sto neko ne vodi smislen,sadrzajan zivot itd.Sport je prijemciv svima.

Ja licno sam za zdrave ljude koji se bave sportom ali ne koji prate profesionalni sport ,mada i ja ga pratim al gledam to da korigujem
Mene generalno vise zanima kad cemo da platimo neke doktore, uciteljice, vaspitacice, naucnike za njihov talenat onoliko koliko cemo da platimo nekog sportistu. Ajd ne moramo ni da ih platimo ili ne bas toliko - al' barem da ih javno prepoznamo, podrzimo.

Na primer, velicamo Teslu - a jel ne znamo koji su nam sad najbolji naucnici? Da li pokusavamo da im pomognemo da mozda budu jos bolji?

I sam se cesto pitam sta bi tu moglo da se uradi.

Или пак нешто треће...?

valjda zato sto za sport treba najmanje mozga.

Džabe, tromo je to, mlitavo i kilavo, rđavo seme.

Xaxxaxaxa pa da nadji jednog Balkanca u sportovima gdje se trazi snaga da je jak i dominatan bio sem Cro Copa (koji je veliko Ime) oni nijednog borca sa Balkana ne znaju a na prici smo najaci.

Koji bi to Balkanac pobjedio Gustafsona,Golovkina,Dzonsa itd ko Rakic i slicni samo busanje u prazno.Jos Rakic rekao dobice Dzonsa ,klasicna prica nikada nista

I to jedini koji su znali da prave borce su ovdje bili Hrvati cak ni od njih nismo jaci,kako je to moguce oni su sada Eu mlitavi kao fora

Gdje se nismo busali tu ispadosmo najaci objektivno uzmi tenis taj meki sport

Xaxxaxaxa pa da nadji jednog Balkanca u sportovima gdje se trazi snaga da je jak i dominatan bio sem Cro Copa (koji je veliko Ime) oni nijednog borca sa Balkana ne znaju a na prici smo najaci.

Koji bi to Balkanac pobjedio Gustafsona,Golovkina,Dzonsa itd ko Rakic i slicni samo busanje u prazno.Jos Rakic rekao dobice Dzonsa ,klasicna prica nikada nista

I to jedini koji su znali da prave borce su ovdje bili Hrvati cak ni od njih nismo jaci,kako je to moguce oni su sada Eu mlitavi kao fora

Gdje se nismo busali tu ispadosmo najaci objektivno uzmi tenis taj meki sport
Smiri malo živac burazeru. U dizanju tegova su ti najjači Kavkazci iako nisu najviši narodi. Ti ladno izjavio da su Arapi jači od nas, a prosečan Arapin je 25-30 kila lakši od prosečnog Srbina. I Japanci su najjači u sumo rvanju.

Smiri malo živac burazeru. U dizanju tegova su ti najjači Kavkazci iako nisu najviši narodi. Ti ladno izjavio da su Arapi jači od nas, a prosečan Arapin je 25-30 kila lakši od prosečnog Srbina. I Japanci su najjači u sumo rvanju.

Jaci su mnogi narodi od nas,cak i u Evropi nismo najaci sto ne znaci da ovdje nema jakih ljudi naravno da Ima,al mi nismo ni u Ex Yu bili najaci narod.Jesmo hrabar narod ali jak toliko i ne, znamo da udjemo u sukob ima tu petlje mnogo ne sporim.A nijedan Srbin ,Makedonac ili Bosanac npr u Ex Yu kao borac nije mogao da pobjedi borce iz Hrvatske Parlova,Cikatica ili Benesa

A uvijek je bio mit Srbi,Crnogorci,Bosanci pa i Makedonci su cvrsti jaki vitezovi.

A Slovenci i Hrvati su kao mekani,razamazeni kao cure.Obicne price koje nemaju temelj.Oni su prozapadni mekani, smijesno a imali najace borce Balkana,posebno Zadar i Split jake sredine

Inace borilacki sportovi nisu tamo nista bili popularniji

Back