Zasto skola?

Pa ono..da NAUCIS da kupljenom diplomom mozes samo guzu da obrises...
nebitna je pismenost, a i znanje, diploma sluzi samo za platni razred, a posao je bavljenje politikom - niti ti treba da budes pismen niti da znas ista o kardiologiji a kupio si diplomu kardio-hirurga.

Ali zato kao politicar mozes da lako izazoves neciji srcani udar :rotf:

Slusam pre neki dan neki snimak na x-u ili nistagramu, zove klinka (7-8 godina) firmu za rusenje u Dublinu, Irska, nasla im reklamu i dovoljno razume da znaju cime se bave. Snimaju razgovor u toj firmi. Razgovor tece u stilu:
- Da li vi rusite zgrade?
- Da, a zasto vi zovete?
- Ja bih da narucim od vas da srusite zgradu moje skole. ( cuje se kako se smeju u kancelariji kolege od lika koji "vodi" razgovor sa devojcicom)
- A zasto biste da rusite zgradu skole?
- Tamo je dosadno, stalno nas nesto teraju a ni druga deca nisu ljubazna.
- Da li bas mora da se rusi?
- Mora, a ako vam nije tesko kad je rusite da stavite i sve nastavnike u nju.
- Zasto? Sta su vam ucinili?
- Oni su tek dosadni i grozni, niko od njih nije dobar, Stalno nesto traze.

I tu krece vec neobuzdan smeh veselih Iraca iz te firme. Doduse, kasnije postavljaju pitanje da li treba da prijave to dete roditeljima jer ima morbidne ideje.

Znaci, sta ce nam skola...

И социјализација је битна. Да научиш да ћутиш када други прича, мислим да можеш и да спаваш, свеједно. Устанеш сваки дан, довучеш се до школе и тако сваки дан. Дриблинг. А знање, па сад...не тражимо ли сувише?

Da ne bi morao da braniš kriminalce zbog svog opstanka....Ko nauči svoj posao potreban je svakoj vlasti, ko kupi diplomu juri posao preko veze i partije, znači mase ili ti rulje....znam i jedne i druge i ovi koji su naučili imaju čime pred murata, istina je da im kriminalci svakih par godina nameštaju zvrčke, ali ga prati glas da zna posao i uvek može da nadje drugi posao ili da radi sam....
Po meni je to lakše nego da pratim tračeve i da nameštam kolege da ne bih ja stradao....a provereno je da onaj ko zna, zna i po snegu ko ne zna on uvek kmeči o nepravdi...

Школа је губљење времена. У овом свету који функционише по уличарским принципима можеш да будеш и доктор наука а да будеш сиромашан и незапослен ако од свог образа не можеш да се ку*ваш са тржиштем рада или ако ти то уопште не иде. Постанеш стручњак у нечему а онда ти газда који нема појма говори шта треба да радиш а ти размишљај да ли да радиш како треба или како каже газда. Тако је то у капитализму.

Социјализација је битнија али она се стиче на улици и разним заједничким прављењима глупости које се не одобравају, испада да онај ко се проводио да има више права на успех а не онај ко је више учио, у таквом друштву живимо. Зато многи кукају, а прича о труду је намењена лаковернима да би се други сладили како се они муче мање-више за џабе јер код људи је све нека врста дубоко подсвесних психолошких игрица где људима буде боље када виде да неко наилази на зидове и трпи фрустрације. Зато ја кукам што немам секс и што нисам имао друштво кад је требало, цео живот се преиспитујем и знам зашто нисам социјализован па самим тим ни успешан, док истовремено по природи волим науку и да истражујем. Исплативије је сексати се и ићи на луде журке на време него учити, нас су код куће и у школи васпитавали за то да будемо образована сиротиња која не ради у струци.

Poslednja izmena:
Школа је губљење времена. У овом свету који функционише по уличарским принципима можеш да будеш и доктор наука а да будеш сиромашан и незапослен ако од свог образа не можеш да се ку*ваш са тржиштем рада или ако ти то уопште не иде. Постанеш стручњак у нечему а онда ти газда који нема појма говори шта треба да радиш а ти размишљај да ли да радиш како треба или како каже газда. Тако је то у капитализму.

Социјализација је битнија али она се стиче на улици и разним заједничким прављењима глупости које се не одобравају, испада да онај ко се проводио да има више права на успех а не онај ко је више учио, у таквом друштву живимо. Зато многи кукају, а прича о труду је намењена лаковернима да би се други сладили како се они муче мање-више за џабе јер код људи је све нека врста дубоко подсвесних психолошких игрица где људима буде боље када виде да неко наилази на зидове и трпи фрустрације. Зато ја кукам што немам секс и што нисам имао друштво кад је требало, цео живот се преиспитујем и знам зашто нисам социјализован па самим тим ни успешан, док истовремено по природи волим науку и да истражујем. Исплативије је сексати се и ићи на луде журке на време него учити, нас су код куће и у школи васпитавали за то да будемо образована сиротиња која не ради у струци.
27971883_1683501485061699_3956230897280703180_n.jpg

Zasto bi se islo u skolu kad diplome mogu da se kupe ?
Pola vlade kazu da ima kupljene diplome tako da....

Da nešto naučiš i da od toga lepo živiš. Bar danas je poslova napretek čak i u jadnoj Srbiji. Pod uslovom da si stručnjak u svojoj oblasti. Yebeš vladu , političara parazite. To ne bi trebalo da bude uzor ikome normalnom. S druge strane škola u mnogim oblastima nije obavezna. Mnogo je bitnije koliki si majstor u svom domenu. Eto, kod nas je najbolji neki samouki Pakistanac (React Native). Velemajstor.

Ovo je meni bas neocekivano. Pa je l su plate propratile taj visak poslova?

U BG i NS može da se odlično zaradi u IT sektoru a i poslovima koji su vezani s njim. Može i van njih( online). No, da bi u toj oblasti zarađivao moraš biti tata u nekoj od traženih tehnologija a to zahteva ozbiljno znanje. Dali je stečeno u školi ili si samouk, nebitno. Uz poslovično deficitarne programere trenutno su traženi ML i AI inženjeri. Kakve su plate u proseku ne znam a i ne pratim. Kome je cilj da život provede u nekom opštinskom špajizu on neka kupuje diplome. Nemam ništa protiv.

U BG i NS može da se odlično zaradi u IT sektoru a i poslovima koji su vezani s njim. Može i van njih( online). No, da bi u toj oblasti zarađivao moraš biti tata u nekoj od traženih tehnologija a to zahteva ozbiljno znanje. Dali je stečeno u školi ili si samouk, nebitno. Uz poslovično deficitarne programere trenutno su traženi ML i AI inženjeri. Kakve su plate u proseku ne znam a i ne pratim. Kome je cilj da život provede u nekom opštinskom špajizu on neka kupuje diplome. Nemam ništa protiv.
Bravo omladino bogami. No bih ja prije kopao no radio to programiranje i sl. Hahaha.

Back