Zašto Skandinavija vodi u električnim vozilima?

Kod mene a i u vecini zemalja EU se uzme abnoment kosta nekih 10-13€ mesečno i dobijes dosta povoljnije nego kad punis bez ..Moze se raskinuti ugovor od meseca do meseca tako da ga ljudi pretezno uzimaju kad idu na ferie ..Na ovim sporijim koje imaš na svakom ćošku je jeftinije ali opet preko abnomenta ..Kuća je br1 tu dobijes i povrat nekih 12c po kwh ..Evo za IONITY trenutna cena i abnoment 7,45 je kurs u odnosu na €..
Pogledajte prilog 1669632
Znači ako sam dobro razumeo kwh je oko 0,3 e. Za te pare se isplati i bez kuće, naročito ko većinom vozi po gradu.

A pazi, mislim da je kod vas zapravo skuplja struja za domaćinstvo nego ovde. Plate naravno mnogo veće. A kod nas klepanje na javnim punjačima.
Verovatno jeste jek dole politika određuje cenu a kod mene je težište
Imas za sledeću dan cene pa mizes uvek da planiraš.. ..Sad je cena 0,15€ kw kad odbijes subvenciju vozis za 0,02€ kw
Screenshot_20250113_223013_Elberegner.jpg

U Norveškoj su prethodne godine skoro sva nova prodata vozila bila na električni pogon, odnosno preciznije gledano njihov udeo je bio neverovatnih 91,6%. Švedska se našla na drugom mestu sa udelu vozila na pogon baterija sa 60%, da bi i u slučaju Finske i Danske taj udeo bio na nivou svakog trećeg prodatog automobila.

Danska je ravnija od Mađarske
Ево из уводне поруке... Видиш ли која је разлика? 91% према трећини.

Mogu oni da preporučuju koliko hoces ali bez svesti nema nista jer EV kosta dosta vise
.Svedi mnogo razmišljaju o ekologiji ..Tamo su ekološke zone na sve strane ..Fabrike po 20-30km van gradova ne smeju da prnu u reku ili vazduh..Ja nzm kako im se isplati bilo šta da prave..Ja kad idem na skijanje u Åre ili Salen to je lepota od prirode ,voda suma sve im je top osim puteva magistrala i kamere na svakih km 😀 ..Obavezno napunim po 200l zive vode koju tamo piju ..

Da bar operu jednom sedmično
Ne mozes praviti sliku na 2 primerka ..Moras imati malo veci pregled da bi mogao tako nesto da tvrdiš..Pitanje je odakle je taj auto dosao a I taj sto ga je uvezao verovatno je ciljao da kupi sto jeftinije jer ste vi ubeđeni da se moze naci dobar auto za malo para na 2000km razdaljine .. Već sam vam rekao 100x dobar auto za malo para ne moze da sastavi 30min na oglasima i niko tebe nece čekati da dođeš iz Srbije po njega..

Back