Zašto seks vremenom postaje dosadan?

Poruka
21.098
sexy-1721446_1280-750x430.jpg

Tačka u kojoj se sve menja, kako kažu naučnici, dolazi nakon dve godine veze. To je trenutak kada prođe strastvena zaljubljenost i prelazi u poštovanje i povezanost.

Dosada nastupa zbog svih promena koje život nosi uključujući i zajedničke obaveze i probleme. Sve postaje rutina iz koje često ne vidimo izlaz.

Zašto seks postaje dosadan?

Jedan od glavnih razloga za dosadu u spavaćoj sobi su sigurno deca. Problem nije samo taj što im roditelji često dozvoljavaju da spavaju s njima u krevetu, nego i žena prolazi kroz promene koje se događaju s njenim telom, pa može doći do gubitka samopouzdanja i želje.

Obaveze i umor dovode do pada energije i često se događa da uveče padnemo u krevet i probudimo se tek ujutru – često jednako umorni, pa se začarani krug nastavlja.

Još jedan problem se pojavio s dolaskom Interneta i stranica gde ljudi mogu virtuelno da dele sebe s ostalima. Događa se to da osoba pronađe nekoga s kim deli svoje životne stavove i intimne podatke, nesvesna toga da je sve samo virtuelno i da takve „veze“ ne nude ništa u stvarnom životu.

Prijatno je jer nismo u situaciji da trpimo sve mane osobe s kojom flertujemo ili smo već u odnosu. Ali, kada smo umorni i „obični“ partneru, potrebno je vrlo malo kako bi se poželelo nešto novo.

Menjajte seksualne navike

Sve u životu može da dosadi, nekih stvari je lako odreći se, a oko nekih bi trebalo da se potrudimo jer nose sa sobom dugoročno zadovoljstvo i sreću.

Zadovoljni seksualnim životom obično su ljudi koji dobro poznaju sebe, razgovaraju kad dođe do nezadovoljstva, poštuju osećaje drugih, zajedno s partnerom grade vezu i preuzimaju odgovornost.

https://www.krstarica.com/zivot/ljubav-i-seks/zasto-seks-vremenom-postaje-dosadan/đ

Zato što jeste dosadan, u seksu ne možeš da izmisliš ništa novo, što nije viđeno ili rađeno a da ne bude bez veze. Žene postaju starije i misle da su ružne, pa neće da se skinu, mi im postajemo dosadni pošto nas poznaju i misle da smo im uvek na raspolaganju, dodajte po želji...

E ovo mi se jos nije desilo , a imao sam jako duge veze i nikad mi se nije desilo.....
Ogadi ti se veza kad pocnu da zatezu odnosi, ali seks, ne...
Naravno moras preko seksa da upravljas partnerom, takva je svest u Srbiji ....pa onda pred kraj pravis los seks, ili cak i na pocetku , ako pocne mnogo da idealizuje seks...
Ovo nece mnogi razumeti, ali vise nemam neke predusretljivosti da pojasnim...
Ali ako je odnos u redu, onda nema sanse da bude dosadan seks....
Jednostavno ne dozvolis ili preduhitris to...ili kako neko moze da smatra, budes malo luckast s vremena na vreme na drugi nacin...

Jednostavno recenica, SVE U ZIVOTU DOSADI NIJE TACNA....
Mnogo je verovatnija da nekim ljudima sve u zivotu dosadi....ali to se resava na obostrano zadovoljstvo , oni postaju promiskuitetni , a ti ih odhebes posle zajednickog interesovanja...
Procena partnera je vazna, a ne idealizacija..
Tj manje citaj psihologije iz dzepa a vise iz ociju..

Ispostujes i nezrelost partnera, i to je nekad interesantno u vezi...

Samo jednu stvar da rascistimo , dosadu u seksu necemo mesati sa impotencijom posle izvesnog broja seksualnih dozivljaja sa tom osobom..
Posto po psihi autora a i danasnjice , to je cesta zamena.....

Setio sam se sta mi je rekla jedna devojka sa juga u vezi seksa..

Kaze njoj seks uvek interesantan jer razmislja koliko ce pratnera da odere zbog tog seksa...tj nije tutka, ali razmislja tamte za tamte.....Ne verujem da me laze...
To radi ako joj bude dosadno u seksu....mada ume i da vodi....ali ovo sto je rekla je verovatno sigurica...

nisu deca kriva za dosadu u spavaćoj sobi već roditelji direktno.
menjati seksualne navike radi osveženja može da te odvede u bizarnost...
gorki mesec romana polanskog se bavi tom temom kao i onaj film mislim da se zove jala jala...
menjati seksualne partnere e to je već nešto ali u braku to ne ide tako.
bar ne konsezualno.

možda prvo svađa pa onda pomirenje kao dva omiljena poglavlja u ženskom romanu, ali i to ukoliko je koreografija vrlo brzo dosadi.
tako da stvarno nemam rešenje.

Nema ga potrebe forsirati ako se vec desilo da se seks nekim slucajem udaljio sa repertoara dobre zabave. Cemu odmah padati u depresiju, gubiti samopuzdanje il ici uopste putem frustracije.

Opustite se, radite nesto drugo zajedno sto vam pricinjava zadovoljstvo, i uz pomoc dobrih vibracija seks sam ce ubrzo ponovo biti na listi zanimljivih stvari. :D

Pa pocnes ispocetka i okrenes kod Albukerkija....
a autorka da nadje drugog decka ili jos bolje, da nadje decka....seks sa nevaznim likovima uvek dosadi brzo...
Sad si me potsetio da mi nije palo na pamet moderna terminologija.....ili bosanska terminologija npr, tamo se kaze , imala sam decka, a ne misli se vezu, nego malo se upoznali pa se zajapurili...ili odavno nisam imala decka...
E onda sam ja kriv.....jer ja nedam seks jeftino pa da bude misica univerzuma....Moja skolska je bila mis gde god da se takmici , a ja za nju njen Kent, ali opet je bila malo neozbiljna za moj ukus....ali sama je kriva, ona postavi sve kao ozbiljno a u seksu ajd malo da se zekimo.....pa ne zna covek da li ce da bude kao sa onim lujkama koje kobajagi kao neobavezno a na kraju ti kaze, hej, ti si odgovoran sto si me poljubio , nisam ja tako laka riba, sad moramo da budemo u vezi...sto osecam da ih ima i na forumu medju ovim lajavim...

tacno u vecem delu odgovora..no kako to menjati svaki dan..nema se vremena za to..svakodnevno ja brinem o porodici i nastojim da zadrzim tu jedinu zenu koju imam..dobro mi ide zasad
Imam ja resenje za vas...
Ne znam da li znate, ali zensko telo pokazuje ko ga je zadnji dirao, pa onda ce vas utisak tela i micikane biti svaki put razlicit, ako u medjuvremenu neki baja malo promeni memoriju njenog tela....
Tako da , ista zena a utisak kao da je svaki dan druga, ako ona ima svaki dan izmedju vasih seksova nekog drugog..
Resenje je tu....

sexy-1721446_1280-750x430.jpg

Tačka u kojoj se sve menja, kako kažu naučnici, dolazi nakon dve godine veze. To je trenutak kada prođe strastvena zaljubljenost i prelazi u poštovanje i povezanost.

Dosada nastupa zbog svih promena koje život nosi uključujući i zajedničke obaveze i probleme. Sve postaje rutina iz koje često ne vidimo izlaz.

Zašto seks postaje dosadan?

Jedan od glavnih razloga za dosadu u spavaćoj sobi su sigurno deca. Problem nije samo taj što im roditelji često dozvoljavaju da spavaju s njima u krevetu, nego i žena prolazi kroz promene koje se događaju s njenim telom, pa može doći do gubitka samopouzdanja i želje.

Obaveze i umor dovode do pada energije i često se događa da uveče padnemo u krevet i probudimo se tek ujutru – često jednako umorni, pa se začarani krug nastavlja.

Još jedan problem se pojavio s dolaskom Interneta i stranica gde ljudi mogu virtuelno da dele sebe s ostalima. Događa se to da osoba pronađe nekoga s kim deli svoje životne stavove i intimne podatke, nesvesna toga da je sve samo virtuelno i da takve „veze“ ne nude ništa u stvarnom životu.

Prijatno je jer nismo u situaciji da trpimo sve mane osobe s kojom flertujemo ili smo već u odnosu. Ali, kada smo umorni i „obični“ partneru, potrebno je vrlo malo kako bi se poželelo nešto novo.

Menjajte seksualne navike

Sve u životu može da dosadi, nekih stvari je lako odreći se, a oko nekih bi trebalo da se potrudimo jer nose sa sobom dugoročno zadovoljstvo i sreću.

Zadovoljni seksualnim životom obično su ljudi koji dobro poznaju sebe, razgovaraju kad dođe do nezadovoljstva, poštuju osećaje drugih, zajedno s partnerom grade vezu i preuzimaju odgovornost.

https://www.krstarica.com/zivot/ljubav-i-seks/zasto-seks-vremenom-postaje-dosadan/đ

Zato što jeste dosadan, u seksu ne možeš da izmisliš ništa novo, što nije viđeno ili rađeno a da ne bude bez veze. Žene postaju starije i misle da su ružne, pa neće da se skinu, mi im postajemo dosadni pošto nas poznaju i misle da smo im uvek na raspolaganju, dodajte po želji...
To za 2 godine je tačno, barem u mom slučaju.
Nisam se udavala, ni rađala tako da nisu deca problem.
Jednostavno, meni je "rok trajanja zainteresovanosti" 2 godine.
Posle ga vidim kao nekoga ko me nervira, ko mi se zalepio kao taksena marka, ko me guši...
I poželim slobodu.
Jednom sam samo išla kod psihijatra i kod ginekologa sa jednim od bivših, i ako mi veruješ i šrink i ginekolog su mi rekli: "Ako ti se neće, nemoj, tako je jednostavno" (a ja tražila da mi daju neke tablete...kada su odbili pitala sam zašto kad žena "ne može" nama nema tableta, a kad muškarac ne može, dobije vijagru na recept?
Oni mi ukratko rekoše da "to nije isto", a iskreno i dan danas se pitam zašto "dupli standardi", ako ja ne mogu- "vama gospođice ne fali ništa", "nemojte ako ne možete" ....
Nije fer, neka naprave i nešto kao vijagru za žene.

To za 2 godine je tačno, barem u mom slučaju.
Nisam se udavala, ni rađala tako da nisu deca problem.
Jednostavno, meni je "rok trajanja zainteresovanosti" 2 godine.
Posle ga vidim kao nekoga ko me nervira, ko mi se zalepio kao taksena marka, ko me guši...
I poželim slobodu.
Jednom sam samo išla kod psihijatra i kod ginekologa sa jednim od bivših, i ako mi veruješ i šrink i ginekolog su mi rekli: "Ako ti se neće, nemoj, tako je jednostavno" (a ja tražila da mi daju neke tablete...kada su odbili pitala sam zašto kad žena "ne može" nama nema tableta, a kad muškarac ne može, dobije vijagru na recept?
Oni mi ukratko rekoše da "to nije isto", a iskreno i dan danas se pitam zašto "dupli standardi", ako ja ne mogu- "vama gospođice ne fali ništa", "nemojte ako ne možete" ....
Nije fer, neka naprave i nešto kao vijagru za žene.
Jednostavna je ta razlika. Kod muškaraca je erekcija povezana sa zdravljem.Ako muškarac ima zdrav kardiovaskularni sistem(srce), on lako postiže erekciju. Kod žena nema toga.

Jednostavna je ta razlika. Kod muškaraca je erekcija povezana sa zdravljem.Ako muškarac ima zdrav kardiovaskularni sistem(srce), on lako postiže erekciju. Kod žena nema toga.
Kažu (većina kaže) da kod žena "sve ide iz glave".
A čemu onda klitoris? Klića bi trebalo da je "zakržljali penis".
Slažem se sa tobom da je erekcija kod muškaraca povezana sa zdravljem, ali i dalje ne mislim da na žene ne treba obratiti pažnju.

Kažu (većina kaže) da kod žena "sve ide iz glave".
A čemu onda klitoris? Klića bi trebalo da je "zakržljali penis".
Slažem se sa tobom da je erekcija kod muškaraca povezana sa zdravljem, ali i dalje ne mislim da na žene ne treba obratiti pažnju.
Ne znam šta da ti kažem. Kod većine žena treba svašta da se poklopi ali postoji jedan deo koje su kao mašina. Srećom, meni su zapadale baš te, ''mašine''. S njima skoro nikad nema problema, nema filozofije, seks je seks, uvek dobar. Za ove druge znam samo iz priče. Za mene su žene do sad boginje, uvek savršene.
Nikad nisam istraživao zašto je to tako jer nisam do sad imao problema.

• Haha
Reactions: DUH

Back