Zasto se zene danas udaju?

Kao fakultetski obrazovana osoba, zašto traćiš tastaturu na onoga kome nisu sve ovce na broju, čim su mu gowna poetična?
No, batalimo preterivanje: ti si primer lošeg izbora partnera. Simple as that.
I sa tog aspekta možeš samo da se izvičeš na svoju sudbu kletu i prestaneš sa generalizacijama i striktnim podelama, samo zato jer imaš muža koji lakira nokte.
Nisu svi takvi, hvala zvezdama...

covek je naucnik pa mu ti pljuni pod prozor

Definitivno je teze zenama to ne negiram ,zene su u braku mnogo opterecenije i od njih se ocekuje mnogo vise ,zena moze da gradi i da rusi kucu.Ipak tema je bila o prednostima braka i samackog zivota zato sam i komentarisao .O tome sam govorio da je bez obzira na to sto mora malo vise da se radi ipak vredi se pomuciti dobija se mnogo vise.

Definitivno :lol: sve sto se posmatra kroz prizmu tereta ima neki duboki defekt u sebi.

Zivimo u doba kad je zabranjen bilo kakav zivot koji se ne zove "prezivljavanje". Zbog toga svakog najvise zanima komsijin novcanik. Licnost vise ne postoji, postoji samo broj na kontu tvog komsije i tebe, i poredjenje tih brojeva. A najmudriji su oni koji smanjuju svoje brojeve na nulu i stalno kukaju kako im je tesko. Oni se vise ne raduju nicemu, nego se samo boje. Svakog vikenda nesto "slave", ali se nicemu ne raduju. "Slavi" se da se ne bi bojalo. Zato za njih brak nema smisla, jer ne mogu da slave. Ko bi usao u brak, taj bi morao vec da se boji, jer nije bio za vikend na "slavlju". Time se pokazuje separatizam i zla volja i nedostatak solidarnosti prema komsijinom "prezivljavanju". Ko udje u brak, njega prezivljavanje vise ne zanima, ni vlastito, ni komsijino. Zasto bi prao necije gace, ako mozes sasvim mirno da peres svoje? Zar se time ne uzdizu jedne gace nad svim ostalim gacama? A kako mislis da prezivis ako su ti samo jedne gace najvaznije? Jesi li lud? "Treba svaki vikend da dokazujes da iako si mogao/la da operes necije gace, to nisi htio/la." Time pokazujes apsolutnu posvecenost opstem prezivljavanju! Nema vise mjesta za pojedinacno! Pojedincu treba noz u ledja, jer se uzoholio time sto je pozelio da mu se peru gace. Mozes zamisliti koje je to ponizenje! Perac gaca, a ovamo si mogao da budes patron mnogih i da te svi vole i slave! Kad izadjes u disko, tamo svi slave veliki napredak u voljenju. Tamo mozes da volis bliznjeg, jer je dozvoljeno da se tares o najblizeg muskarca ili o najblizu zenu. Samo ako padnes u zanos, sve je dozvoljeno i moguce. Malo popijes i prepustis se muzici i to je sve. Time si dao/la svoj doprinos opstem prezivljavanju i ljubavi medju narodima. U svakom slucaju dao si dacu koja pripada narodu. Ko to ne radi, taj misli da je nesto bolji od drugih, njemu treba zabraniti prezivljavanje. I bog je rekao da ko hoce da vlada taj treba da sluzi svima, pa bolje je sluziti pomalo, nego biti oznacen kao zlo. Mi sve pratimo ko je kakav, a cim neko sklopi brak u cilju da bude bolji od svih drugih, tesko li se njemu! Mozemo jos koliko toliko da trpimo brakove izmedju siromasnih i bogatih, izmedju crnih i bijelih, izmedju invalida i zdravih i zgodnih, time se pokazuje pozrtvovanje prema zivotima drugih, ali dvoje zdravih, jakih i bogatih, cim ih vidimo zajedno, gledacemo da ih razdvajamo. Pocecemo sa intrigama, podvalama i neocekivanim iznenadjenjima. Pa oni i ne vide da im je predobro, a da drugima nije ni priblizno tako dobro! Ovi koji otvoreno zagovaraju razvode su nasi. A tek oni koji su protiv brakova uopste, na njih mozemo uvijek racunati. Ubicemo taj egoizam u kolijevci!

Tako je govorio Zaratustra:
O detetu i braku
Imam da uputim jedno pitanje upravo tebi, dragi brate: kao olovo spuštam to pitanje u tvoju
dušu, da bih saznao kako je duboka. Mlad si, pa si željan deteta i braka. Ali te ja pitam: jesi li
ti čovek koji sme da je željan deteta? Jesi li ti pobednik, savlađivač sebe sama, zapovednik
nad svojim čulima, gospodar svojih vrlina? To pitam ja tebe. Ili iz želje tvoje govori tek
životinja i niska potreba? Ili, usamljenost? Ili, nezadovoljstvo s tobom samim? Ja bih hteo da
pobeda tvoja i tvoja sloboda čeznu za detetom. Žive spomenike treba da nazidaš svojoj pobedi
i svome oslobođenju. Treba da zidaš više od sebe. Ali pre svega treba da si sam dobro sazdan,
prav i telom i dušom. Ne treba da se plodiš samo sve više po broju, nego i sve više u visinu! U
tom neka ti je na pomoći zeleni vrt braka! Treba da stvoriš jedno više telo, jedan prvi kret,
jedan točak koji se iz sebe kotrlja, – treba da stvoriš jednoga koji stvara. Brak: to je za mene
volja dvoje da stvore jedno, koje će biti više od onih koii su ga stvorili. Poštovanje uzajamno
za mene je brak, poštovanje onih koji oboje hoće da imaju onakvu volju. To treba da je
smisao i da je istina tvoga braka. A to što mnogi premnogi nazivaju brakom, svi oni izlišnici,
– ah, šta je to za mene! O, kolika je sirotinja tih duša udvoje! O, kolika je prljavština tih duša
udvoje! O, to bedno zadovoljstvo udvoje! Sve to nazivaju brakom, i kažu, da su im brakovi na
nebu sklopljeni. Ne, ja ne marim za to nebo izlišnika. I ne marim za te životinje spletene u
nebeske zamke. Neka je daleko od mene i taj Bog, koji hramajući prilazi da blagoslovi ono
što nije vezao! Ne smejte se takvim brakovima! Ta koje dete ne bi imalo razloga da plače sa
svojih roditelja! Čovek mi izgledaše ugledan, i zreo za smisao zemljin: ali kad mu sagledah
ženu, učini mi se zemlja domom za slaboumne. Jest, da je po meni, zemlja bi se tresla u
grčevima u času kad se svetac sparuje s guskom. Jedan je kao junak pošao u lov na istine a
ulovio je naposletku jednu malu nakinđurenu laž. To zove on svojim brakom. Drugi je vazdan
pazio s kim će i kako će, i birao je kao što bira izbirač. A odjedared pokvari sebi društvo za
svagda: To zove on svojim brakom. Opet drugi tražio je služavku s anđeoskim vrlinama. A
odjedared postade sam služavkom jedne žene, i sad neka gleda kako će da bi postao još i
anđelom. Svi su kupci obazrivi, u svakoga su lukave oči. Ali još i ponajlukaviji kupiće ženu
svoju u džaku. Mnoge kratke ludosti – to vi zovete ljubavlju. A vaš brak učini kraj tim
mnogim kratkim ludostima – jednom dugom glupošću. Vaša ljubav prema ženi, i ženama
ljubav prema muškarcu: o, bar da su saučešće prema napaćenim i skrivenim božanstvima! Ali,
redovno se samo bolje upoznaju dve životinje. Pa još i vaša najbolja ljubav nije drugo do
jedna slika u zanosu, i jedan bolan žar. A trebalo bi da je buktinja koja bi vam svetlela ka
vašim putevima. Trebaće nekad da ljubite više od sebe. Dakle učite tek ljubiti! Toga ste radi i
morali ispiti gorku čašu vaše ljubavi. Ima gorčine i u čaši najbolje ljubavi: ona izaziva čežnju
za natčovekom, ona budi žed u tebi koji stvaraš! Žed tvoračka, strela i čežnja za natčovekom;
reci, brate moj, je li u tome tvoja volja za brakom? Neka je blagoslovena takva volja, i takav
brak –

Žene su se uvek udavale kada duboko u sebi osete debeo razlog za to.
A i posle se mora voditi računa.
Kada ti se žena mnogo unervozi moraš da je dobro istreseš
Inače, žene k'o žene.
Šta fali u kući (malo kafe, šečera...)
potraže u komšiluku.

Vjerujem kad bi neko postrojio sve razloge za danasnje brakove, da tu ne bi bilo mjesta za tzv. ljubav. Kad npr. prebogati sportisti ne mogu da se vjencaju na kraju karijere, a idu u penziju sa 30-35 godina, zbog toga sto premalo vremena provode zajedno, onda ne znam kakva je to "ljubav" modernih karijerista... Kao da oni provode vise vremena zajedno od ovih drugih.

Znam zenu koja se razvela zato sto im je "bilo dosadno", a radili su zajedno u svom restoranu. Svaki besciljni brak je dosadan. Zato bi trebalo imati cilj koji dosadu izbacuje izvan igre.

eo dam ti ja dva dzaka kropira od po 30 kila da mi iznes na 4 sprat, a ti ih posmatraj kako oces:mrgreen::lol::cmok2:

ajme, koto..genije :hahaha:

A što reče čika Duško Radović:
Da bi ženama bilo lakše izmišljeni su tanjiri koji se bacaju
košulje koje se ne peglaju i
deca koja se ne vaspitavaju.

eh čika Dule..kao da otac nije bio(to mu dodje kao autoritet i dežurna babaroga...a majka je za exploataciju emotivno-radneničku ;)

Vjerujem kad bi neko postrojio sve razloge za danasnje brakove, da tu ne bi bilo mjesta za tzv. ljubav. Kad npr. prebogati sportisti ne mogu da se vjencaju na kraju karijere, a idu u penziju sa 30-35 godina, zbog toga sto premalo vremena provode zajedno, onda ne znam kakva je to "ljubav" modernih karijerista... Kao da oni provode vise vremena zajedno od ovih drugih.

Znam zenu koja se razvela zato sto im je "bilo dosadno", a radili su zajedno u svom restoranu. Svaki besciljni brak je dosadan. Zato bi trebalo imati cilj koji dosadu izbacuje izvan igre.

samo znam da brakovi traju dok ima želje i motivacije..a to presahne za cca 5 godina pa se sve poštapa sa obavezama prema deci..poslu..sportu..i sve periferali da se ne bi pomenulo bitno: zasićenje telima..mislima...idejama..
a život bi trebalo da bude jedna velika zeza sa gostovanjima po usputnim stanicama dešavanja..ali nije tako
žena se uvek okrivljuje da je usporila ritam i da nije privlačna i ne posvećuje dovoljno pažnje svima u definisanom rasporedu i satnici..
kada bi se hranilo po restoranima ili barem vikendom odlazilo na ručkove negde drugde nego što je to kutija
u kojoj se ceo život sudara sa neuspelim željama i prohtevima prioriteta.. toliko zauzdano i stisnuto da glas ne procuri
i krik neizdrža ne zaurla..
samo je malo potrebno..dati onoj mladosti slobodu da se razigra..
a kako kada je ubijena kolotečinom i moranjima koja su opravdani izostanci sa letovanja, zimovanja.plivanja,
rekreacije..pozorišta..koncerata.šetnji..odmora od buke i jednoličnosti.

a tema je: zašto se žene danas udaju?

zato , što to tako mora i red nalaže.
.nije uputno živeti van bračne zajednice, odmah sa tobom nije nešto u redu.
.potreba za uniformisanjem je nametnuta
tako ni brak ne sme da otskače iz okvira marketinga.

Poslednja izmena:
sto se muskarci danas zene?

Iz sličnih razloga kao i žene. Žele sigurnost, dom, porodicu, oslonac, nežnost...
Ma koliko se nihilisti i negatori svega i svačega trudili da obesmisle sve, pa i brak i porodicu, uvek će biti snažnija zajdnica dvoje ljudi od usamljenih pojedinaca.
Uvek su dve glave sposobnije da donesu ispravnu odluku, nego jedna. U trenucima slabosti jednog, tu je onaj drugi, da ga/je podrži.
Porodica je za mene svetinja i najvažnija stvar u životu. Džaba ti novac, poslovni uspeh , pa i slava, ako nemaš porodicu, ako nemaš one koji te vole takvu kakva si zapravo.

Da dodam još ovo, za zajednički život treba imati potencijal. Treba znati voleti, ali istinski, ne površno, treba imati strpljenja i tolerancije i treba umeti komunicirati i znati kada je pravi čas da se započne neka tema i na koji način.

Iz sličnih razloga kao i žene. Žele sigurnost, dom, porodicu, oslonac, nežnost...
Ma koliko se nihilisti i negatori svega i svačega trudili da obesmisle sve, pa i brak i porodicu, uvek će biti snažnija zajdnica dvoje ljudi od usamljenih pojedinaca.
Uvek su dve glave sposobnije da donesu ispravnu odluku, nego jedna. U trenucima slabosti jednog, tu je onaj drugi, da ga/je podrži.
Porodica je za mene svetinja i najvažnija stvar u životu. Džaba ti novac, poslovni uspeh , pa i slava, ako nemaš porodicu, ako nemaš one koji te vole takvu kakva si zapravo.

Ko pobijedi nihilizam, pobijedio je robovanje.

Back