Zašto se zbog Sicilije plače triput

Ne, nisam planirala automobilom ali ko zna.
Tri dana jahanja je automobilom.Jedino da voze dvoje i sa nocenjima i dodatnim placanjem trajekta i sta vec ..Ako nema direktan let do Palerma ili Katanije ides avionom do Rima pa od Rima do Sicilije, iznajmis renta kar i uzivas..
Ja sam išla na Siciliju u svojoj režiji..Pre toga osmisliš boravak i šta želiš da vidis, preko Bookingas obezbedis hotele ..imaš gomilu odlicnim manjih privatnih hotela..I obavezno unapred rezervisati rent a kar ..Nisam sigurna ali mislim da naše turisticke organizacije imaju Taorminu..Možeš i tako ali da rezervišeš auto pa iz Taormine da ideš u obilazak ..Sicilija ostaje zauvek u secanju kao jedan predivan doživljaj , bar meni..Obišla sam je celu ( samo vece i znacajnije gradove ) i naravno Savoku i nezaobilaznu Etnu :lol:

Ako ne ideš sa autom , nećeš mnogo toga videti. Ostrvo je zaista ogromno, mi smo mnogo toga obišli, ali smo proveli odmor takoreći u kolima , da bi sve to postigli.
Plaže i nisu neke, na šta smo mi navikli.
Sta mislis , je li Palermo dobar grad da se ostane tri mjeseca ( preko zime) ili ie ono grad za desetak dana?mozda znas za neki drugi pogodniji grad tamo?

Glavni trg u Taormini, malom gradu na istočnom delu ostrva Sicilija, na obali Jonskog mora.
Nalazii se između Mesine i Katanije i jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija na Siciliji.
459099229_1688516695328061_805487017427248175_n.jpg

Glavni trg u Taormini, malom gradu na istočnom delu ostrva Sicilija, na obali Jonskog mora.
Nalazii se između Mesine i Katanije i jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija na Siciliji.
Pogledajte prilog 1609238

Uspomene...ja sam bila smestena u Taormini i uvece sam izlazila u bar odmah pored ove crkve, sa leve strane.
Saksofonista bi svirao par puta nedeljno na stepenicama crkve, setao bi gore - dole, prilazio blize i dalje. Ostao mi je u predivnom secanju.

Meni licno je more bilo hladnije i nije mi se dopalo sto sam na plazi imala ponton.
Kupala sam se ispod zicare, mislim da se plaza zvala Isola bella.
Bio je ponton, bilo je kamenja, bila je guzva.

Sirakuza mi se svidela najvise, Cefalu sam obecala cvrsto neku sledecu posetu, Palermo je predivno oronuo dok mi je u Taormini bila najlepsa opera u grckom amfiteatru po noci. Taj osecaj nikada necu moci da zaboravim.

Hrana mi je, doduse, bila malo slanija.

Pogledajte prilog 1609238
A ovaj trg je ustvari vrh hotela. Jel tako beše ? Neobično velik trg i prostor za jedno mesto sa uskim krivim uličicama, a onda smo videli kad smo sišli u donju ulicu, da je to hotel, a na njegovom vrhu je taj plato. Možda grešim, al mislim da je tako...

Taormina i Đardini Naksos su nerazdvojni...

Verovatno je Djardini Naksos bolji izbor u toj oblasti za letovanje.
Nisam ga posetila, doduse, ali uspinjaca dva puta dnevno je bila prilicno skupa varijanta.

Bespotrebno, rekla bih. Tada je kostala 3 evra po pravcu, za dvoje 12 evra samo sici na plazu i popeti se.
Ukoliko ljudi imaju troje dece stvarno nije zgodno, narocito ako se nesto zaboravi u hotelu.

Back