Zasto se vernici svadjaju medjusobno i zasto se optuzuju?

Zasto ako su nasli "duhovni mir" trose energiju na svadje i optuzbe?

Kao dokaz bih prilozio ovaj forum, gde su vecinom vernici, gde tvrde da znaju boga, da su u jedinstvu sa njim a ipak cine ono sto i gresnici - svadjaju se i optuzuju druge. :)

P.S. Koja je onda razlika izmedju vernika koji tvrdi da zna boga i nevernika?

Prvo sebe da Pogledas, pa onda druge.Isus je rekao da vernici uzimaju samo njegovo ime,a od svega ostaloga nema nista, i tekao je takodje da ih nece priznati, pa ti vidi gde se nalazis.

Prvo sebe da Pogledas, pa onda druge.Isus je rekao da vernici uzimaju samo njegovo ime,a od svega ostaloga nema nista, i tekao je takodje da ih nece priznati, pa ti vidi gde se nalazis.

A jesi ti pogledao sebe, pre nego što si drugoga posavetovao da pogleda sebe?

Ili vama te Isusove floskule služe samo da druge 'savetujete', dok vi radite potpuno obrnutu stvar od toga?

Kao dokaz bih prilozio ovaj forum, gde su vecinom vernici, gde tvrde da znaju boga, da su u jedinstvu sa njim a ipak cine ono sto i gresnici - svadjaju se i optuzuju druge. :)

Ta svađa je, zapravo, svojevrsna negacija postojanja Boga. Da Bog objektivno postoji, ujedinio bi vernike, i ozbiljno direktno upozorio nas nevernike.

razlika je u verovanju i ne verovanju,ali moj predlog je da prvo analiziras,sta je to vernik i sta on za tebe pedstavlja,pa ces verovatno poverovati u to sto budes analizirao i naravno postaces vernik...hehehe ima da nasedneš

Pa gde si ti Pravedni !!!! :)

Kako je kod baptista ? :lol:

razlika je u verovanju i ne verovanju,ali moj predlog je da prvo analiziras,sta je to vernik i sta on za tebe pedstavlja,pa ces verovatno poverovati u to sto budes analizirao i naravno postaces vernik...hehehe ima da nasedneš

Vernik je osoba koja veruje nekome na rec I nada se da ce biti onako kako joj je obecano.

Naravno, to podrazumeva da vernik nema znanje.

Ja ne verujem, ja ZNAM da ne znam. :)

Ne znas ti zapravo ni da li je Isus postojao ( onakav kakvim ga novozavetni spisi predstavljaju ). Prvo se zapitaj da li stvarno znas.

Sto se tice ove poslednje recenice, da li vernici uvek zelite kroz prernju i strah da uvucete druge u vasu propast?

To sto si ti zbog straha prihvatio Hrista, ne moras sada nad svima isti princip obracenja da koristis. :)

Ta svađa je, zapravo, svojevrsna negacija postojanja Boga. Da Bog objektivno postoji, ujedinio bi vernike, i ozbiljno direktno upozorio nas nevernike.

Od pocetka je Hriscanski bog razdvajao a ne ujedinjavao ljude.

Dovoljno je spomenuti da odredjene verske zajednice kada cuju pojam ujedinjenje odmah napadaju i kazu da je od djavola. ;)

sumnja.. sto vise njih veruju u jednu pricicu lakse im, ovako kad su rascepkani ce se pobiju.

Zadovoljilo bi me više znanja, dublja analiza i predviđanje posledica reči i rečenica koje upotrebljavate. Sopstvena analiza, ne čitanje tuđeg mišljenja.

Da si ikada analizirao tu Džizusovu floskulu koja je totalna besmislica, i koja bi prouzrokovala nestanak ljudske vrste kada bi se doslovno pratila. shvatio bi kakvu budalaštinu čitaš i u kakvu budalaštinu veruješ.

Back