Zasto se Velika Srbija smanjuje?

pod jedan, 1918e godine je bila velika srbija ovo:
Pogledajte prilog 1854118
pod dva, tito je 1918e izbegao kaznu za zločine
Crnogorci nikada nisu bili za to da se utope u nekakvu Veliku Srbiju. Jesu bili za ujedinjenje, ali samo u smislu federacije dve države. Cetinjanin koji je pričao ijekavicom, uzurpator SRBIJANSKOG prestola Aleksandar Karađorđević lažirao je tzv. Podgoričku skupštinu, počinio težak zločin nad Crnogorcima i Crnom Gorom gušeći u krvi Božićni ustanak, a zatim je bukvalno ukinuo i Crnu Goru i Srbiju zarad ujedinjenja sa Hrvatima koje je smatrao svojom braćom. A "zločinac" Tito je i Crnu Goru i Srbiju u njegovoj federativnoj Jugoslaviji vratio na mapu.

велика србија је југославија у неку руку
нијесу обједињени само срби 1918. (нажалост свију срба) тако да је то "југа"
велика подразумјева империјализам
Mi SRBIJANCI smo imali našu Kraljevinu Srbiju i Jugoslavija nama nije trebala.

Crnogorci nikada nisu bili za to da se utope u nekakvu Veliku Srbiju. Jesu bili za ujedinjenje, ali samo u smislu federacije dve države.
Zato je zelenaše (koji su hteli unitarizam ali pod uslovom da Nikola, koji je bio izdajnik i kolaborant bude kralj) smrvila Bjelaška omladina?
Cetinjanin koji je pričao ijekavicom, uzurpator SRBIJANSKOG prestola Aleksandar Karađorđević lažirao je tzv. Podgoričku skupštinu
Sa svim ovim pričicama kako si Srbijanac stalo ti je toliko do komunističke mitomanije i prava inostranih manipulatora i secikesa, te dokaži
počinio težak zločin nad Crnogorcima i Crnom Gorom gušeći u krvi Božićni ustanak, a zatim je ukinuo i Crnu Goru i Srbiju zarad ujedinjenja sa Hrvatima koje je smatrao svojom braćom.
Krsto Popov je molio oprost nakon što mu je sićašna pobuna bila ugašena za dva dana

"Smrt blaženopočivšeg Kralja Nikole razriješila me je zakletve a pri tome je Crna Gora postala sastavni dio Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, koja je primila kao takva na sebe sva prava, kao i sve obaveze.

Usljed toga pokorno molim Vaše Veličanstvo, da me oslobodite svih odgovornosti za vrijeme građanskog rata u Crnoj Gori od decembra 1918. do smrti blaženopočivšeg Kralja Nikole i sa tim dozvolite mi slobodan povratak u domovinu, prema kojoj imam i obaveza a i mojih prava naslijeđenih od Crne Gore, koja je postala sastavni dio Vaše Kraljevine.

Vašem Veličanstvu i domovini biti ću vjeran kao što sam bio vjeran Nj. V. Kralju Nikoli i Crnoj Gori.

Krsto Popović

Brigadir bivše Crnogorske vojske."

Nije je SRBIJANAC stvorio već ju je stvorio neprijatelj Srbije, Cetinjanin koji je pričao ijekavicom, Jugosloven Aleksandar Karađorđević, a da bi se ujedinio sa vama.
1769957360800.png

A u stvarnosti, ti si taj koji je protiv Srba odnosno protiv Srbije. Ti podržavaš Oskara. Ti si taj kome smeta kada se nešto kaže protiv izmišljotine koja se zove Velika Srbija, a koja je Srbiji samo zlo donela. Na 100 kilometara odavde počinje Evropska unija, a gde smo mi SRBIJANCI tj. pravi Srbi iz Srbije? Mi smo u blatu zbog jedne kafanske priče koju je Slobodan Milošević bio prihvatio kao državnu politiku i koju likovi kao što si ti stalno pokušavaju da podgreju.
Vi ste u blatu jer ste htjeli veliku Srbiju,ali mitingovanjima.Kad ste se trebali odazvat na mobilizaciju onda vam se nije išlo.

Da,tačno.Ali su tad u to vrijeme kad su ih pustili još bili saveznici sa muslimanima.
Poslije su se ti mudžahedini okrenuli protiv Hrvata u srednjoj Bosni.
To se više neće ponovit u slučaju nekog novog rata u BiH,jer Hrvati nisu više saveznici s njima.

Амери одређују ко ће бити или неће бити савезник.

Усташе и балије не знају одбити суперсилу

Nema više onih kafana iz vremena socijalističkog samoupravljanja u čijim su alkoholnim isparenjima nastajale velikosrpske priče i Velika Srbija bivala sve veća, a nema ni onog bezbrižnog života kada je moglo da se po ceo dan u tim kafanama sedi i lamentira nad "ugroženim svekolikim srpstvom." Takođe, i oni usmeni "književnici," "velikosrbi" i žestoki antikomunisti iz tih kafana i tog vremena odavno su na groblju; danas njihove blede kopije koje nastupaju po fašističkim podcastima izgledaju više kao karikature,

pa je i Velika Srbija sve manja i smešnija.
Srbija je i dalje veća, jača i bitnija država od tvog smešnog, beznačajnog pašaluka.

Imali ste sve oruzje JNA i na kraju NATO spasava Banja Luku :mrgreen:, da smo oruzje JNA ravnopravno radporedili sve bi bilo nase
NATO je spasio Bošnjake. :-)

Kako je Atif Dudaković dobio po nosu kod Prijedora 1995

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Prijedor_'95

12.000-16.000 Srba potuklo preko 15.000 Bošnjaka iz 5. korpusa "generala" Atifa Dudakovića i 7. korpusa "generala" Mehmeda Alagića takozvane Armije RBiH.

NATO je spasio Bošnjake. :-)

Kako je Atif Dudaković dobio po nosu kod Prijedora 1995

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Prijedor_'95

12.000-16.000 Srba potuklo preko 15.000 Bošnjaka iz 5. korpusa "generala" Atifa Dudakovića i 7. korpusa "generala" Mehmeda Alagića takozvane Armije RBiH.
Jesi sega, sve pobjeglo glavom bez obzira,totalno rasulo, u Prijedor su mogli usetati kao i u Banjaluku, citava Krajina sa Banjalukom prazna , to pisi nekom ko nije iz tog kraja ;) .Dudakovic i Alagic su se i pobunili protiv Alije koji je naredio da ne smiju ici dalje a to je doslo od Amerikananca ,da im nisu digli spomenik u Banjaluci je cudno

Mogao si bar Chat GPT pitati .

Zašto se stalo?
Ne zato što je ARBiH poražena, nego jer:
SAD i Zapad nisu htjeli pad Banje Luke
VRS se povlači u rasulu, Banja Luka postaje realno ugrožena.
Bojali su se:
masovnog egzodusa civila
kolapsa pregovora
direktnog uplitanja Srbije
👉 Umjesto vojnog kraja – Dejton.

Poslednja izmena:
Jesi sega, sve pobjeglo glavom bez obzira,totalno rasulo, u Prijedor su mogli usetati kao i u Banjaluku, citava Krajina sa Banjalukom prazna , to pisi nekom ko nije iz tog kraja ;) .Dudakovic i Alagic su se i pobunili protiv Alije koji je naredio da ne smiju ici dalje a to je doslo od Amerikananca ,da im nisu digli spomenik u Banjaluci je cudno

Mogao si bar Chat GPT pitati .

Zašto se stalo?
Ne zato što je ARBiH poražena, nego jer:
SAD i Zapad nisu htjeli pad Banje Luke
VRS se povlači u rasulu, Banja Luka postaje realno ugrožena.
Bojali su se:
masovnog egzodusa civila
kolapsa pregovora
direktnog uplitanja Srbije
👉 Umjesto vojnog kraja – Dejton.
NATO spasio Bošnjake

Srbija je velika koliko su joj veliki građani u časti, porodici, potomstvu, ljubavi i ponosu prema svom poreklu. Dok je mentalitet i društvo poput ovog današnjeg, Srbija će nažalost biti sve manja i manja. Karte ne znače ništa ako nema naroda.
Opšte je poznato da se čvrsta tela na ladnoći skupljaju a trenutno je minus 5 pošto je februar
Sačekajmo tamo maj jun jul...

Dobar ti izvor :mrgreen:, pitaj nekog iz tog kraja ustalom nije ni bitno vise nakon 30 godina ne zelim da trosim vrijeme oko toga ,samo su mi smijesne ove price da bi sad moglo a nije moglo kad ste sve oruzje JNA imali :mrgreen:
Operacija Krivaja 94. Oktobar - novembar 1994... Hercegovački i sarajevsko-romanijski korpus Vojske Republike Srpske porazili Armiju RBiH (sarajevski, odnosno 1. korpus) na Bjelašnici i Treskavici. Bošnjaci su imali ogromne probleme sa trupama general-pukovnika Ratka Mladića I na samom kraju rata u bivšoj Bosni i Hercegovini

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Operacija_Krivaja_94

Back