Zasto se Velika Srbija smanjuje?

Zaboravljas da su Srbi 5 puta brojiniji od nas i imali sve oruzje JNA
A ti zaboravljaš da su svi Hrvatski generali i oficiri napustili JNA i prešli u Hrvatske redove. Ti zaboravljaš da nije Srbija ratovala sa Hrvatskom, već Srbi koji su živeli u Hrvatskoj koji su se branili od ponovnog buđenja i talasa ustaštva. Da je Srbija sa kako kažeš JNA oružjem ratovala protiv Hrvatske, ishod rata bi bio sasvim drugačiji.

A ti zaboravljaš da su svi Hrvatski generali i oficiri napustili JNA i prešli u Hrvatske redove. Ti zaboravljaš da nije Srbija ratovala sa Hrvatskom, već Srbi koji su živeli u Hrvatskoj koji su se branili od ponovnog buđenja i talasa ustaštva. Da je Srbija sa kako kažeš JNA oružjem ratovala protiv Hrvatske, ishod rata bi bio sasvim drugačiji.
Oluja se desila nakon povlacenja Srbije i trajala tri dana ,tako da to nije tacno

Oluja se desila nakon povlacenja Srbije i trajala tri dana ,tako da to nije tacno
Bilo kako da bilo i šta je bilo ili šta je moglo biti, više nije važno. Šta je važno je da se izgrade dobri odnosi u sadašnjim i budućim vremenima koja dolaze. Suviše smo mi mali narodi da bi se stalno mrzeli i ratovali bez velikih konsekvenci po stanovništvu. To važi za čitav Balkan. Svaki vid nacionalizma koji huška na mržnju i rat treba zakonski zabraniti i krivično progoniti.

Bilo kako da bilo i šta je bilo ili šta je moglo biti, više nije važno. Šta je važno je da se izgrade dobri odnosi u sadašnjim i budućim vremenima koja dolaze. Suviše smo mi mali narodi da bi se stalno mrzeli i ratovali bez velikih konsekvenci po stanovništvu. To važi za čitav Balkan. Svaki vid nacionalizma koji huška na mržnju i rat treba zakonski zabraniti i krivično progoniti.
Kamol' srece, da tog rata nije ni bilo, vec da smo se razdruzili u miru ili sa nekom labavom konfederacijom? Ovako, Srbi su zatrani u Cro, a i KIM, a u BiH sabijeni u prepolovljen i neobranjiv prostor. Od, seseljevske velike srbije, ostala skracena Srbija, a i izdana (sjeverno Kosovo) u miru od tih ljutih radikala.
Reci ce neko, nismo mi rat ni trazili, bio nam je nametnut. Jeste, ali kada? Onda kada je odbrusita ********* Milosevic, bivsi usa bankar, odbio svake pregovore o konfederaciji, koji su trajali god. dana, ne sagledavajuci nove podjele u svijetu i pad berlinskog zida, tj. uzdajuci se u nato poltrona Jelcina. Akos mo vec i ratovali, sto je bilo jako nepromisljeno, onda se moralo ici do kraja, umjesto predajom i izdajama.

Kamol' srece, da tog rata nije ni bilo, vec da smo se razdruzili u miru ili sa nekom labavom konfederacijom? Ovako, Srbi su zatrani u Cro, a i KIM, a u BiH sabijeni u prepolovljen i neobranjiv prostor. Od, seseljevske velike srbije, ostala skracena Srbija, a i izdana (sjeverno Kosovo) u miru od tih ljutih radikala.
Reci ce neko, nismo mi rat ni trazili, bio nam je nametnut. Jeste, ali kada? Onda kada je odbrusita ********* Milosevic, bivsi usa bankar, odbio svake pregovore o konfederaciji, koji su trajali god. dana, ne sagledavajuci nove podjele u svijetu i pad berlinskog zida, tj. uzdajuci se u nato poltrona Jelcina. Akos mo vec i ratovali, sto je bilo jako nepromisljeno, onda se moralo ici do kraja, umjesto predajom i izdajama.
Ja sam još tada znao i govorio da nijedan od tih političara nema časti niti su istinski rodoljubi, to se iz aviona videlo po njihovom ponašanju i karakteru., već su sebični lajavci prodanih duša. Ali narod kao narod, mora nekog da sledi i primili se na sve te patriotske priče. Milošević se kao odupreo NATO-u, što je bio poguban potez u samom početku sa očiglednim posledicama i Srbija nije ništa dobila osim bombardovanja i razaranja 78 dana osiromašenim uranijumom koji i dan danas svakodnevno odnosi živote. Sa druge strane vadikal Šešelj, sa najpoganijim rečnikom poziva na rat i potpaljuje narod pričama velike Srbije. Da je ijedan od tih političara imao 5 posto vizije i ljubavi prema narodu rat bi se izbegao bez obzira na sve pritiske stranih sila.

Upravo tako.

Zasto se Velika Srbija smanjuje ?

1991 su zacrtane srpske granice Oguliun - Karlobag - Karlovac - Virovitica, i receno je da nema odustajanja dok se sve svete srpske zemlje ne ujedine.

Pogledajte prilog 1853798
Medjutim sada imamo ''novu kartu '' Veliku Srbije ?
Makedonija vise nije srpska ? Do juce su pricali srpski nacionalisti da su srpski vojnici najvise ginuli u Prvom Svetskom ratu u Makedoniji, da je Car Dusan krunisan u srpskom Skoplju....a sada Makedonija vise nije srpska ?
Krajina vise nije srpska ? Baja Mali Knindza je imao hitove sa pesmama - U Krajini pravolsave svece vise niko ugasiti nece, dok je Srba i Krajine bice, jos radjaju majke Obilice,...ne damo ti Tudjmane ni metra otadzbine naseg Kralja Petra....
Cela BiH vise srpska ? Livno, Tomislavgrad, Klobuk, Liscia, Capkjina, Imotski...nisu vise srpski ?
Nacionalisti su se odrekli nekoliko srpskih zemalja i smanjili Veliku Srbiju ?
:think:
Pogledajte prilog 1853800

Baja Mali Knindza - Ni metra vise - (Audio 1992)
Nema više onih kafana iz vremena socijalističkog samoupravljanja u čijim su alkoholnim isparenjima nastajale velikosrpske priče i Velika Srbija bivala sve veća, a nema ni onog bezbrižnog života kada je moglo da se po ceo dan u tim kafanama sedi i lamentira nad "ugroženim svekolikim srpstvom." Takođe, i oni usmeni "književnici," "velikosrbi" i žestoki antikomunisti iz tih kafana i tog vremena odavno su na groblju; danas njihove blede kopije koje nastupaju po fašističkim podcastima izgledaju više kao karikature, pa je i Velika Srbija sve manja i smešnija.

Nema više onih kafana iz vremena socijalističkog samoupravljanja u čijim su alkoholnim isparenjima nastajale velikosrpske priče i Velika Srbija bivala sve veća, a nema ni onog bezbrižnog života kada je moglo da se po ceo dan u tim kafanama sedi i lamentira nad "ugroženim svekolikim srpstvom." Takođe, i oni usmeni "književnici," "velikosrbi" i žestoki antikomunisti iz tih kafana i tog vremena odavno su na groblju; danas njihove blede kopije koje nastupaju po fašističkim podcastima izgledaju više kao karikature, pa je i Velika Srbija sve manja i smešnija.
зашто си (баш) увијек против срба? :think:

Tito 1918. godine
pod jedan, 1918e godine je bila velika srbija ovo:
1769954933853.png

pod dva, tito je 1918e izbegao kaznu za zločine

зашто си (баш) увијек против срба? :think:
A u stvarnosti, ti si taj koji je protiv Srba odnosno protiv Srbije. Ti podržavaš Oskara. Ti si taj kome smeta kada se nešto kaže protiv izmišljotine koja se zove Velika Srbija, a koja je Srbiji samo zlo donela. Na 100 kilometara odavde počinje Evropska unija, a gde smo mi SRBIJANCI tj. pravi Srbi iz Srbije? Mi smo u blatu zbog jedne kafanske priče koju je Slobodan Milošević bio prihvatio kao državnu politiku i koju likovi kao što si ti stalno pokušavaju da podgreju.

A u stvarnosti, ti si taj koji je protiv Srba odnosno protiv Srbije. Ti podržavaš Oskara. Ti si taj kome smeta kada se nešto kaže protiv izmišljotine koja se zove Velika Srbija, a koja je Srbiji samo zlo donela. Na 100 kilometara odavde počinje Evropska unija, a gde smo mi SRBIJANCI tj. pravi Srbi iz Srbije? Mi smo u blatu zbog jedne kafanske priče koju je Slobodan Milošević bio prihvatio kao državnu politiku.
Patizani protiv udbe

Back